|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Na to, że masz swoich "szyderców" sam sobie zapracowałeś.
Co nie zmienia faktu, że przywołujesz ich wtedy, kiedy niewygodnie Ci przyznać się do błędu.
Naśmiewałem się tylko z liczb, którymi rzucałeś z kapelusza, wspólnego zresztą z Królewskim. Pytam po raz trzeci, nie o liczbę oglądających, nie ilość kibiców na stadionie: - czy Polsat zapłacił 1 mln za dwumecz z Lappi, - czy klub uzyskał przychód (już nie będę się czepiał, że mówiłeś o zysku) z pucharów na poziomie 11/13/15 mln? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Jakiego błędu? Czyżby Duda grał w przebraniu? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
W grudniu zapewne g.wno zobaczymy, a nie jakiś raport o pucharach.
Będzie tak samo jak z wieloma obietnicami z przeszłości rzuconymi na wiatr. Powróćmy do tego tematu jak się skończy grudzień i ch zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 01.11.2024 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Duda powołany do kadry U21, czyli kogoś tam ostro pogrzało. Dodatkowo nie zagra z Chrobrym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Z Chrobrym by i tak nie zagrał lub ostatnie 15-20 min
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A myślisz że w U21 zagra skoro dostał awaryjne powołanie?
Lepiej żeby potrenował w klubie po pół roku bez gry, ale co ja tam wiem. Trenerzy wiedzą lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Też bym wolał, żeby został w klubie.
Niepotrzebnie atakujecie Sukiennickiego, wyrobi się. Meczu słuchałem i zerkałem na obraz, ale wydaje mi się, że bardzo ok zagrał też dziś Kutwa, nie tylko Duda. Mam rację? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Sukiennicki to się wyrobi ale chyba w k.... Dno dna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dziś zdobył gola, jak nie ma Carbo to jest podstawą środka.
Owszem, dostał kartkę ale bez przesady. On już się wyrobił, jeszcze problem by utrzymał sensowny poziom przez całą rundę. Oczywiście najlepiej by powrócił do tego co grał w pierwszych meczach, zwłaszcza w pucharach. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A Sapała był zwycięzcą obozu przygotowawczego. Też dobrze brzmi. Tylko na czym opierasz przekonanie że "już się wyrobił"? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tym, że jak nie ma Carbo to wchodzi za niego jako pierwszy wybór.
Dziś dodatkowo strzelił bramkę. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
jakbyś nie zauważył
to nie jest piłkarz tych zza drugiej strony Błoń ani ary tylko nasz przemyśl to ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tyle o Sukiennickim a nikt nie zwrocil uwagi na skandaliczna zmiane Gogola. To byl sabotaz, choc zapewne wynikajacy z braku rytmu i kontuzji (chcialbym tak myslec).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szkoda tego kretyńskiego powołania Dudy, miałby pewny plac z Chrobrym po świetnym występie. Bardziej by mu się to przydało. @pepe72 - Sukiennicki zagrał skandalicznie, przez większość meczu krył na radar i symulował grę w obronie, miał katastrofalne straty, w tym pod własnym polem karnym... Jeden rykoszet nic tu nie zmienia. Tragiczny występ. P.S. To trafienie zaliczono Sukiennickiemu, bo początkowo uznano jako samobójcze? Podobne pytanie z golem Kutwy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.11.2024 o godz. 23:04.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się. Dzisiejszy występ Gogóła był na poziomie ostatniego występu Duarte. Koszmarny.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Mało się pisze o golu którego straciliśmy, a którego zawalił młody na bramce. Widać ile znaczy koncentracja, już myślał pewnie o rozpoczynaniu gry, a tu go chłop zaskoczył, a wystarczyło stać przy słupku. Myślę, że dobra nauczka, żeby mieć chłodną głowę.
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
B.Karcz napisał(a):
Dla mnie Kutwa też powinien być z golem. ![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widac po nim że potrzebuje jak najwiecej nietypowch sytuacji, aby stac sie lepszym pilkarzem. Nawet jesli wynika to tylko z koncentracji to obstawiam ze drugiej takiej bramki nie straci. Inna sprawa ze naprawde bylo to swietnie wykonane. Zimna glowa strzelca gola. Baena w tej sytuacji strzelilby z 5 metrow nad bramka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Pewnego poziomu nie przeskoczy i nie jest w żadnym wypadku wartością dodaną tej drużyny, wręcz przeciwnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obejrzyj sobie mecz na spokojnie i zobacz jak po stracie piłki reaguje Sukiennicki, a jak Igbekeme, Duda (świetna zmiana) czy nawet Gogół. Wisienka na torcie to fakt że znowu Igbekeme wygrywał główki ustawieniem a nasz mega talent w ogóle do nich nawet nie skakał. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponieważ robiłem na tym forum analizę hejtu na Brodę na przykładzie 2 meczów, to nie bardzo zamierzam robi teraz robić kolejną analizę Sukiennickiego. Wtedy nie mieliście racji. Teraz jak masz statystyki to zalinkuj. James też miał kilka sytuacji gdzie popełnił błędy na środku, które skutkowały akcją w naszym polu karnym. Nikt go za to nie hejtuje. Grał lepiej niż w poprzednim meczu.
Trener zmienił Sukiennickiego by nie mieć problemu z czerwoną kartką. Niestety Duda nie zagra w Głogowie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powoływanie się na oceny Karcza to jakiś kabaret. Nie są one niczym miarodajnym ani żadnym punktem odniesienia dla oceny jakości gry poszczególnego zawodnika. To tak jakby powoływać się na subiektywne oceny Framata powodowane osobistymi sympatiami i antypatiami. Natomiast jakiekolwiek zrównywanie ze sobą wartości i znaczenia Igbekeme i Sukni, także w kontekście tego, co umieścił u siebie Karcz, to kolejny poziom absurdu. Jakość gry Jamesa w tym meczu była na o wiele wyższym poziomie niż Sukienki, zarówno w odbiorze, asekuracji, operowaniu piłką, dokładności podań jak i wygrywanych pojedynków. Nie trzeba do tego sięgać po cytowanie statystyk. Też zaczyna mnie tak jak Wolfiego denerwować zupełnie inne patrzenie na Sukiennickiego i taryfa ulgowa dla niego serwowana tu przez niektórych, bo dostał na początku sezonu na razie niezasłużoną etykietkę nowego wielkiego talentu i bardzo zdolnego zawodnika, wunderkinda. Nie ma ulgowego traktowania na podstawie etykietek.To patologia. Osobne słowo należy się jeszcze Kutwie. On z kolei zasłużył na pochwały w ostatnich meczach, Odnalazł się w roli środkowego obrońcy gdzie gra na pewno nie gorzej niż Biedrzycki czy Łasicki. Przez ten czas nie popełnił na razie żadnego poważnego błędu, wniósł dodatkowe opcje w wyprowadzaniu piłki. Miła niespodzianka i zaskoczenie. Natomiast Letkiewicz w tym meczu popełnił pierwszy poważny błąd. Stracona bramka idzie na jego konto. Przyda mu się taki zimny prysznic pokazujący, że ciągle czeka go mnóstwo pracy, jeśli chce zostać solidnym bramkarzem.
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.11.2024 o godz. 15:09.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Ja stane w obronie Gogóła, wszyscy zapamiętali dwa za słabe podania do przodu ale jednak po zmianie chłopak był wszędzie, pokazywał się do gry kombinacyjnej, zawsze był opcją do podania, był szybki i miał kilka niezłych odbiorów w defensywie czy to przecięcie podań czy okiwanie sam na sam. Ja uważam że zmiana na plus
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
zastanów się a nuż coś ci zaskoczy w łepetynie ps. np. że obrażanie to nie jest "forma" krytyki ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdzie jest dzisiaj Broda? W rezerwach, gdzie jego miejsce...Dla Ciebie widzenie rzeczywistości jaką jest to hejt... W sumie dobrze że to przypomniałeś. Nie ma sensu żebyś drugi raz oglądał mecz - i tak nic nie zrozumiesz. Ale reszcie polecam, zwracając uwagę co robi Sukiennicki po stracie piłki. Sapała 2.0, bumelant i pozorant. Gogół był sto razy bardzie pożyteczny w destrukcji, nawet jeśli dwa podania mu nie wyszły (jest ostatnio ewidentnie pod formą).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.11.2024 o godz. 09:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Sukiennicki bez Carbo na boisku musiał dostać o wiele więcej zadań defensywnych, ale w jego grze, po tym bardzo słabym występie z GKS Tychy, widziałem wczoraj nie spotykaną u niego wcześniej bojaźliwość - dostawał piłkę i od razu odwracał się często w stronę własnej bramki, pomimo tego, że go nikt nie atakował. Musiał mu Jop kłaść do łba od dwóch tygodni, że musi grać odpowiedzialnie i chyba nie za bardzo mu to siadło w głowie..
Oliver ma też trochę pecha, z Tychami pomimo słabego występu mógł zostać bohaterem, bo oddał dwa naprawdę dobre strzały, z których spokojnie mogły paść bramki, a wczoraj, jak już tą bramkę strzelił, to swojej niedawnej drużynie, do której ma wyraźny sentyment, więc skończyło się łzami w oczach. Ja w niego wciąż naprawdę wierzę, ale chyba raczej na skrzydle, bo ze zdrowym Carbo, Igbekeme i tak grającym Dudą jako opcją to on grał nie będzie, nie ma mowy. A z tym powołaniem Dudy to jest nieprawdopodobna dla mnie bzdura, czy nie dało się wytłumaczyć jakoś zakulisowo tym trenerom kadry, że Wisła gra w tym terminie mecz o ligowe punkty? A sytuacja kadrowa wiadomo było, że jest bardzo trudna. Towarzyski mecz z Islandią, litości..
Ostatnio edytowane przez masada : 11.11.2024 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wisla zgodzila sie na termin z Chrobrym w czasie meczu na kadre wiec sie musiala godzic na ewentualna strate z powodu wyjazdu jakejgos kadrowicza. Tak po prostu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|