The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2024, 09:37
To Sukiennicki już nie jest nowym Błaszczykowskim?
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.10.2024, 13:52
Nigdy nie był
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.10.2024, 20:21
Kontrakt Letkiewicza przedłużony do czerwca 2027.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.10.2024, 11:21
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
To Sukiennicki już nie jest nowym Błaszczykowskim?
Klasycznie - banda mitomanów się podpaliła po jednym udanym dryblingu na zmęczonym zawodniku Rapidu, potem oczywiście entuzjazm opadł i przyszedł kac. To że wielu z tych mitomanów to tzw. "dziennikarze sportowi" to już inna historia.
Ale mimo wszystko warto było, cuda jakie FraMat wypisywał mnie osobiście bawią do dziś. Na przykład to że nie widzę niesamowitej techniki Sukiennickiego, że on może grać na każdej pozycji w pomocy itp. Niezły kabaret.

Żeby nie było - Sukiennicki jest OK, przydatny zmiennik na defensywnej pomocy, o ile słucha trenera i nie pcha się do przodu, bo wtedy robi się dziura w pomocy. Sorry, ale od Igbekeme lepiej nie rozgrywa i NIGDY NIE BĘDZIE, więc to on powinien asekurować Jamesa, nie na odwrót...

@doktor grabat - co by nie pisać, to Letkiewicz zasłużył.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.11.2024 o godz. 06:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.10.2024, 12:10
Carbo pewnie wypadnie na jakiś czas, to chłopak będzie miał okazję się wykazać.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.10.2024, 08:42
Duda i Gogół też negocjuje ewentualne przedłużenie.

Duda - przypuszczam że go skuszą, tym bardziej że i tak miał taką opcję w kontrakcie.

Gogol - wg mnie na 90% nie przedłuży. Będzie sobie szukał miejsca na regularna grę, a i menagerzy kreują wizję ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 30.10.2024, 09:32
Ja bym popróbował Sukiennickiego w różnych miejscach, wydaje mi się, że on póki co trochę nie może się wpasować, a przy tym trzeba mu ogrania na poziomie 1 ligi. Skrzydło, może spróbować go zmienić raz czy drugi z którymś z napastników i zobaczyć, czy by nie mógł, w obliczu deficytu zmian na tej pozycji, robić za napastnika?
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.10.2024, 13:20
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym popróbował Sukiennickiego w różnych miejscach, wydaje mi się, że on póki co trochę nie może się wpasować, a przy tym trzeba mu ogrania na poziomie 1 ligi. Skrzydło, może spróbować go zmienić raz czy drugi z którymś z napastników i zobaczyć, czy by nie mógł, w obliczu deficytu zmian na tej pozycji, robić za napastnika?
A może niech grają najlepsi, bo trzeba zrobić awans?
Sukiennicki jest słabszy od Carbo i Igbekeme, to jest jego podstawowy problem. DUŻO słabszy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.10.2024, 22:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A może niech grają najlepsi, bo trzeba zrobić awans?
Sukiennicki jest słabszy od Carbo i Igbekeme, to jest jego podstawowy problem. DUŻO słabszy.
Owszem, niech grają najlepsi ale ZDROWI.
Carbo miał problem z barkiem.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.10.2024, 11:37
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1851917779617608038

Kontuzja zdaje się podobna do tego, co miał Rodado? Tak czy siak pewnie z 2 tygodnie minimum ma z głowy.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.10.2024, 12:31
3-6 tygodni w porywach do 3 miesięcy
https://x.com/PlaTom_asz/status/1851918645766553623
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.10.2024, 14:51
8 lipca:
Cytat:
Podczas jednego z treningów Kacper Duda doznał kontuzji, którego wyeliminuje go z gry na okres 6-8 tygodni
16 tygodni Duda nie gra

W tym klubie stawianie diagnoz a tym bardziej wyrokowanie za ile piłkarz wróci do gry powinno być zakazane, bo wychodzi praktycznie non stop dramatycznie.

Mamy ciągle z pół składu gdzie piłkarz albo się leczy, albo gra niedoleczony albo odbudowuje formę xd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.10.2024, 15:44
Coś jest z naszą opieką lekarską w klubie nie tak, od dłuzszego czasu. Szkoda Carbo, ale trzeba znalezc optymalne wyjscie, jak go zastąpić.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 31.10.2024, 17:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
8 lipca:

16 tygodni Duda nie gra

W tym klubie stawianie diagnoz a tym bardziej wyrokowanie za ile piłkarz wróci do gry powinno być zakazane, bo wychodzi praktycznie non stop dramatycznie.

Mamy ciągle z pół składu gdzie piłkarz albo się leczy, albo gra niedoleczony albo odbudowuje formę xd
Stawiają diagnozy z fusów po kawie i one czasem się nie sprawdzają..
No ale pewnie nasi medycy z sukcesem opatrzyli wielkiemu wizjonerowi albo brodatej legendzie stłuczony palec albo coś podobnego i teraz mają dożywocie w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 31.10.2024 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.10.2024, 19:04
Z niecierpliwością czekam na diagnozę doktora Drozda
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.10.2024, 20:41
azor napisał(a):Wyświetl post
Z niecierpliwością czekam na diagnozę doktora Drozda
Najpierw powiedz kto miał rację z Dudą. A kto zrobił z siebie kretyna...

Co do Carbo, już przy pierwszej przerwie powinien zejść z boiska, bo potem bez kontaktu z przeciwnikiem poczuł ból. A fakt że schodził z przyciśniętą do tułowia ręką dobrze nie wróży.

Staw barkowo obojczykowy to jedyne kostne połączenie kończyny górnej z tułowiem, już lepiej złamać obojczyk niż urwać ten staw.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.10.2024 o godz. 21:17.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 31.10.2024, 21:26
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Najpierw powiedz kto miał rację z Dudą. A kto zrobił z siebie kretyna...

Co do Carbo, już przy pierwszej przerwie powinien zejść z boiska, bo potem bez kontaktu z przeciwnikiem poczuł ból. A fakt że schodził z przyciśniętą do tułowia ręką dobrze nie wróży.

Staw barkowo obojczykowy to jedyne kostne połączenie kończyny górnej z tułowiem, już lepiej złamać obojczyk niż urwać ten staw.
Jesteś mistrzem Naprawdę pokłony za odwracanie kota ogonem zerknij sobie 4-5 stron wstecz co pisałeś, łącznie z wrzucaniem opinii lekarza Twojej narracji do tego. Owszem, bazując na tejże opinii stwierdziłeś, że uraz może trwać chwile, ale może trwać też długo. Tyle, że wcześniej po komunikacie z klubu "K. Duda doznał urazu nerki" stwierdziłeś, że to max 2-3 tygodnie i wróci do gry.

"Szanowni Państwo, to jest jest profesor Rafał Wilczur" Jutro, 12:30, Stopklatka - odśwież sobie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 31.10.2024, 22:30
azor napisał(a):Wyświetl post
Jesteś mistrzem Naprawdę pokłony za odwracanie kota ogonem zerknij sobie 4-5 stron wstecz co pisałeś, łącznie z wrzucaniem opinii lekarza Twojej narracji do tego. Owszem, bazując na tejże opinii stwierdziłeś, że uraz może trwać chwile, ale może trwać też długo. Tyle, że wcześniej po komunikacie z klubu "K. Duda doznał urazu nerki" stwierdziłeś, że to max 2-3 tygodnie i wróci do gry.

"Szanowni Państwo, to jest jest profesor Rafał Wilczur" Jutro, 12:30, Stopklatka - odśwież sobie.
Bo stłuczenie nerki tyle się leczy 2-3 tygodnie, jeżeli to jest stłuczenie. Natomiast jeżeli to coś więcej niż stłuczenie to nie żadne 6-8 tygodni jak pitolili w klubie tylko dłuuuugo. I dokładnie o tym pisałem, że albo krótko albo długo, a nie tak jak podawał klub. Spotkało się to z wynurzeniami jak to powyżej.

Teraz wiadomo kto zrobił z siebie kretyna.

Tak jak w temacie sprzedaży praw TV do meczów pucharowych, ilości kibiców na pucharach w wakacje, czy możliwości gry Kutwy na stoperze.

Oglądanie znachora nic w tym temacie nie zmieni
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.10.2024, 22:43
Kurde, ja też się poważę i zawyrokuje, że Carbo będzie miał krótką przerwę albo długą.

A ja jak puszczę totka to albo wygram albo nie wygram !

Dobry ze mnie wróżbita panowie? ))))))))))))))))))))))))))))

Co do gry Sukiennickiego to Wolfy jak zwykle sobie znalazł młodego do je**nia, on tak lubi. Olivier rozegrał parę świetnych meczy, część dobrych i część słabszych, ale pisanie, że nigdy nie będzie na poziomie Igbekeme podczas, gdy chłopak ma dopiero 21 lat i już gra na tym samym poziomie rozgrywkowym to trochę jak ocenianie Lewandowskiego przez ŚP. Smudę po wchodzeniu po schodach. Sukiennicki może zarówno skończyć karierę w wieku 25 lat, jak i być w tym czasie reprezentantem Polski pełną gębą. To, że chłopak ma talent widać na pierwszy rzut oka, choćby po sposobie prowadzenia piłki i dynamice. Kwestia jak go wykorzysta. Jak na razie wszystkie nasze talenty, moim zdaniem - łącznie z Dudą, nakrywa czapką.

Ja jestem spokojny o zastąpienie Carbo. Oliwier pokazał w poprzednim meczu, że może grać w jego zastępstwie w środku pola. Wiadomo, że lepiej by było mieć Carbo niż go nie mieć, bo to na 1 ligę bardzo dobry piłkarz, ale akurat w tym wypadku zmiennika mamy w miarę jakościowego. Bardziej bym się martwił, gdyby nam wypadł na dłużej Rodado czy mimo wszystko... Uryga. Mam wrażenie, że nasz kapitan wreszcie odnalazł formę, a Biedrzycki mimo poprawnego ostatniego występu mnie zupełnie nie przekonuje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.10.2024 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 31.10.2024, 22:49
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Kurde, ja też się poważę i zawyrokuje, że Carbo będzie miał krótką przerwę albo długą.

A ja jak puszczę totka to albo wygram albo nie wygram !

Dobry ze mnie wróżbita panowie? ))))))))))))))))))))))))))))
O...

Jest kolejny zweryfikowany przez rzeczywistość

Czekam na resztę

Sukiennicki ma stopę struganą z buczyny, zupełnie nie potrafi kontrolować nią ani siły ani kierunku czy to podania na 5 metrów czy wrzutki w pole karne. Jeżeli tego nie poprawi to Dudzie może buty glancować, a to nie jest laurka.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.10.2024 o godz. 22:54.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.10.2024, 22:57
Bo stłuczenie nerki tyle się leczy 2-3 tygodnie, jeżeli to jest stłuczenie. Natomiast jeżeli to coś więcej niż stłuczenie to nie żadne 6-8 tygodni jak pitolili w klubie tylko dłuuuugo. I dokładnie o tym pisałem, że albo krótko albo długo, a nie tak jak podawał klub. Spotkało się to z wynurzeniami jak to powyżej.

Tak jak w temacie sprzedaży praw TV do meczów pucharowych, ilości kibiców na pucharach w wakacje, czy możliwości gry Kutwy na stoperze.

Właśnie o to Drozd chodziło,że skoro z klubu wyszedł komunikat o 4-6 tygodniach przerwy to wiadomo było,że to w przypadku naszego sztabu medycznego myślenie życzeniowe i czas ten trzeba pomnożyć co najmniej x2 a nie pisać,że uja się znają i nie wiedzą co mówią a Kacper szybko wróci do treningów. Chyba jedynym piłkarzem któremu udało się "oszukać przeznaczenie" jest Rodado który wydaje się mieć końskie zdrowie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.10.2024, 22:58
Nie wiem czym zweryfikowany.

Po prostu śmieszy mnie takie ocenianie, potrwa to chwilę albo długo.... no normalnie jaja. Albo mi urwie jaja, albo nie urwie. Albo wrócę za chwilę, albo później

Ja ogólnie się nigdy nie mądrze w sprawie urazów. Bardzo dużo zależy od indywidualnego przypadku. Sadlok se odbił piętę i miał ponad rok z głowy, Boguski zaliczył niby dość lekką kontuzję i miał 2 lata z głowy, bodajże Milik wrócił po rekonstrukcji wiązadeł we Włoszech po 3 miesiącach, a na Rodado 3 miesięczny uraz się goił jak na psie i po 2 tygodniach chłop był gotowy do gry. Tego jak zareaguje organizm na uraz nie da się przewidzieć i se możecie wróżyć z fusów dalej. Życzę powodzenia
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.11.2024, 08:43
To nie jest żadne ocenianie tylko szacowanie na podstawie wcześniejszych doświadczeń. Można zakładać jak długo zrasta się kość, resorbuje krwiak, goi naderwany mięsień. Tak samo jest ze stłuczoną, ale też pękniętą nerką. Oczywiste jest, że indywidualne możliwości regeneracji mają znaczenie, ale większe znaczenie ma trafna diagnoza i odpowiednie postępowanie rehabilitacyjne. Weźmy Carbo, chłop doznał urazu leży trzymając się za bark. Wbiega zespół medyczny i decyduje, że może grać dalej, po chwili bez kontaktu z przeciwnikiem Carbo znowu chwyta się za bark znowu wbiega zespół medyczny i tym razem nakazuje chłopu opuścić boisko stabilizując kończynę przez przyciśnięcie jej do tułowia. Pytanie jest proste. Czy nie schodząc z boiska od razu Carbo pogłębił uraz? Wydaje się, że tak, w jakim stopniu już się tego nie dowiemy. Może gdyby zszedł od razu wróciłby do gry po tygodniu czy dwóch bo tyle regenerowałby się naciągnięty czy lekko uszkodzony więzozrost. Poprzez złą diagnozę doszło najprawdopodobniej do większego uszkodzenia, którego czas regeneracji wydłużył się kilkukrotnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.11.2024, 09:19

Mistrzu Twoje dwie wypowiedzi na ten temat, w odstępie paru godzin:

Cytat:
To co on wpadł pod pociąg? Czy ktoś kiedykolwiek grając w piłkę odbił sobie nerkę? Jeżeli nie jest uszkodzona mechanicznie tylko stłuczona to 2 tygodnie przerwy i będzie ok, jeżeli jest pęknięta struktura to dużo gorzej.

Wiadomo czy to zderzenie czy trafienie piłką?
Cytat:
https://www.mp.pl/pacjent/nefrologia...luczeniu-nerki

Więc albo uraz jest niewielki i to kwestia kilku góra kilkunastu dni, albo doszło do poważnego urazu i wtedy zabieg.

Czyli dokładnie tak jak napisałem, ale zawsze trzeba się przypieprzyć dla zasady .

Zgadza się Panie ignorant?
Jedyne dwie...Gdzie w pierwszej byłeś w stanie się wręcz przyczepić do Dudy, a w drugiej postawiłeś już sławetną diagnozę "albo krótko albo długo".

Chcesz naprawdę wracać do Pucharów? Ok - pokaż, gdzie Polsat zapłacił 1 mln za mecze z Lappi oraz potwierdzenie, że mieliśmy chociaż przychód z całej przygody na poziomie 11,13 czy 15 mln - bo miałeś kilka wersji.

Tematu ilości kibiców i Kutwy nigdy nie ruszałem, więc cytując kolejnego klasyka - to nie do mnie tak.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.11.2024, 09:30
Czyli od początku kwestionowałem "klubowe" 6-8 tygodni, a niektórym się to w głowach nie mieściło. Kto miał rację?

Co do pucharów to były tutaj głosy, że nikt naszych meczów nie pokaże, bo się nie opłaca .

Ja tego co piszę nie odnoszę jedynie do Ciebie. W wyżej wymienionych tematach było całe stadko szyderców, których serdecznie pozdrawiam
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.11.2024, 10:37
Jak zapewne już wiesz Duda pod pociąg nie wpadł czyli powinien po 2-3 tygodniach śmigać aż miło.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.11.2024, 10:47
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jak zapewne już wiesz Duda pod pociąg nie wpadł czyli powinien po 2-3 tygodniach śmigać aż miło.
Pod pociąg nie ale wpadł pod Józka więc różnica niewielka. Jak ogarniesz lepiej czytanie ze zrozumieniem to może podyskutujemy...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.11.2024, 10:49
Drozd gdzie te miliony z pucharów?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.11.2024, 10:58
Policz sobie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.11.2024, 11:56
Czyli od początku kwestionowałem "klubowe" 6-8 tygodni, a niektórym się to w głowach nie mieściło. Kto miał rację?

Co do pucharów to były tutaj głosy, że nikt naszych meczów nie pokaże, bo się nie opłaca .

Ja tego co piszę nie odnoszę jedynie do Ciebie. W wyżej wymienionych tematach było całe stadko szyderców, których serdecznie pozdrawiam
Gościu, ale Ty krytykowałeś w drugą stronę

To bardzo Cię proszę, jeśli odpowiadasz mi, to nie odwołuj się do stada szyderców.

Zapytam raz jeszcze: czy Polsat zapłacił 1 mln złotych za transmisje dwumeczu z Lappi? Czy z pucharów mieliśmy 11/13/15 mln przychodów? To Twoje słowa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów