|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
To Sukiennicki już nie jest nowym Błaszczykowskim?
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nigdy nie był
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Kontrakt Letkiewicza przedłużony do czerwca 2027.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Carbo pewnie wypadnie na jakiś czas, to chłopak będzie miał okazję się wykazać.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Carbo miał problem z barkiem. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1851917779617608038
Kontuzja zdaje się podobna do tego, co miał Rodado? Tak czy siak pewnie z 2 tygodnie minimum ma z głowy. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
3-6 tygodni w porywach do 3 miesięcy
https://x.com/PlaTom_asz/status/1851918645766553623 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
8 lipca:
Cytat:
W tym klubie stawianie diagnoz a tym bardziej wyrokowanie za ile piłkarz wróci do gry powinno być zakazane, bo wychodzi praktycznie non stop dramatycznie. Mamy ciągle z pół składu gdzie piłkarz albo się leczy, albo gra niedoleczony albo odbudowuje formę xd ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Coś jest z naszą opieką lekarską w klubie nie tak, od dłuzszego czasu. Szkoda Carbo, ale trzeba znalezc optymalne wyjscie, jak go zastąpić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
No ale pewnie nasi medycy z sukcesem opatrzyli wielkiemu wizjonerowi albo brodatej legendzie stłuczony palec albo coś podobnego i teraz mają dożywocie w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 31.10.2024 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Z niecierpliwością czekam na diagnozę doktora Drozda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Najpierw powiedz kto miał rację z Dudą. A kto zrobił z siebie kretyna...
Co do Carbo, już przy pierwszej przerwie powinien zejść z boiska, bo potem bez kontaktu z przeciwnikiem poczuł ból. A fakt że schodził z przyciśniętą do tułowia ręką dobrze nie wróży. Staw barkowo obojczykowy to jedyne kostne połączenie kończyny górnej z tułowiem, już lepiej złamać obojczyk niż urwać ten staw.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.10.2024 o godz. 21:17.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę pokłony za odwracanie kota ogonem zerknij sobie 4-5 stron wstecz co pisałeś, łącznie z wrzucaniem opinii lekarza Twojej narracji do tego. Owszem, bazując na tejże opinii stwierdziłeś, że uraz może trwać chwile, ale może trwać też długo. Tyle, że wcześniej po komunikacie z klubu "K. Duda doznał urazu nerki" stwierdziłeś, że to max 2-3 tygodnie i wróci do gry. "Szanowni Państwo, to jest jest profesor Rafał Wilczur" Jutro, 12:30, Stopklatka - odśwież sobie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz wiadomo kto zrobił z siebie kretyna. Tak jak w temacie sprzedaży praw TV do meczów pucharowych, ilości kibiców na pucharach w wakacje, czy możliwości gry Kutwy na stoperze. Oglądanie znachora nic w tym temacie nie zmieni ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Kurde, ja też się poważę i zawyrokuje, że Carbo będzie miał krótką przerwę albo długą.
A ja jak puszczę totka to albo wygram albo nie wygram ! Dobry ze mnie wróżbita panowie? ))))))))))))))))))))))))))))Co do gry Sukiennickiego to Wolfy jak zwykle sobie znalazł młodego do je**nia, on tak lubi. Olivier rozegrał parę świetnych meczy, część dobrych i część słabszych, ale pisanie, że nigdy nie będzie na poziomie Igbekeme podczas, gdy chłopak ma dopiero 21 lat i już gra na tym samym poziomie rozgrywkowym to trochę jak ocenianie Lewandowskiego przez ŚP. Smudę po wchodzeniu po schodach. Sukiennicki może zarówno skończyć karierę w wieku 25 lat, jak i być w tym czasie reprezentantem Polski pełną gębą. To, że chłopak ma talent widać na pierwszy rzut oka, choćby po sposobie prowadzenia piłki i dynamice. Kwestia jak go wykorzysta. Jak na razie wszystkie nasze talenty, moim zdaniem - łącznie z Dudą, nakrywa czapką. Ja jestem spokojny o zastąpienie Carbo. Oliwier pokazał w poprzednim meczu, że może grać w jego zastępstwie w środku pola. Wiadomo, że lepiej by było mieć Carbo niż go nie mieć, bo to na 1 ligę bardzo dobry piłkarz, ale akurat w tym wypadku zmiennika mamy w miarę jakościowego. Bardziej bym się martwił, gdyby nam wypadł na dłużej Rodado czy mimo wszystko... Uryga. Mam wrażenie, że nasz kapitan wreszcie odnalazł formę, a Biedrzycki mimo poprawnego ostatniego występu mnie zupełnie nie przekonuje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.10.2024 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest kolejny zweryfikowany przez rzeczywistość ![]() Czekam na resztę ![]() Sukiennicki ma stopę struganą z buczyny, zupełnie nie potrafi kontrolować nią ani siły ani kierunku czy to podania na 5 metrów czy wrzutki w pole karne. Jeżeli tego nie poprawi to Dudzie może buty glancować, a to nie jest laurka.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.10.2024 o godz. 22:54.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czym zweryfikowany.
Po prostu śmieszy mnie takie ocenianie, potrwa to chwilę albo długo.... no normalnie jaja. Albo mi urwie jaja, albo nie urwie. Albo wrócę za chwilę, albo później Ja ogólnie się nigdy nie mądrze w sprawie urazów. Bardzo dużo zależy od indywidualnego przypadku. Sadlok se odbił piętę i miał ponad rok z głowy, Boguski zaliczył niby dość lekką kontuzję i miał 2 lata z głowy, bodajże Milik wrócił po rekonstrukcji wiązadeł we Włoszech po 3 miesiącach, a na Rodado 3 miesięczny uraz się goił jak na psie i po 2 tygodniach chłop był gotowy do gry. Tego jak zareaguje organizm na uraz nie da się przewidzieć i se możecie wróżyć z fusów dalej. Życzę powodzenia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest żadne ocenianie tylko szacowanie na podstawie wcześniejszych doświadczeń. Można zakładać jak długo zrasta się kość, resorbuje krwiak, goi naderwany mięsień. Tak samo jest ze stłuczoną, ale też pękniętą nerką. Oczywiste jest, że indywidualne możliwości regeneracji mają znaczenie, ale większe znaczenie ma trafna diagnoza i odpowiednie postępowanie rehabilitacyjne. Weźmy Carbo, chłop doznał urazu leży trzymając się za bark. Wbiega zespół medyczny i decyduje, że może grać dalej, po chwili bez kontaktu z przeciwnikiem Carbo znowu chwyta się za bark znowu wbiega zespół medyczny i tym razem nakazuje chłopu opuścić boisko stabilizując kończynę przez przyciśnięcie jej do tułowia. Pytanie jest proste. Czy nie schodząc z boiska od razu Carbo pogłębił uraz? Wydaje się, że tak, w jakim stopniu już się tego nie dowiemy. Może gdyby zszedł od razu wróciłby do gry po tygodniu czy dwóch bo tyle regenerowałby się naciągnięty czy lekko uszkodzony więzozrost. Poprzez złą diagnozę doszło najprawdopodobniej do większego uszkodzenia, którego czas regeneracji wydłużył się kilkukrotnie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
Chcesz naprawdę wracać do Pucharów? Ok - pokaż, gdzie Polsat zapłacił 1 mln za mecze z Lappi oraz potwierdzenie, że mieliśmy chociaż przychód z całej przygody na poziomie 11,13 czy 15 mln - bo miałeś kilka wersji. Tematu ilości kibiców i Kutwy nigdy nie ruszałem, więc cytując kolejnego klasyka - to nie do mnie tak. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli od początku kwestionowałem "klubowe" 6-8 tygodni, a niektórym się to w głowach nie mieściło. Kto miał rację?
Co do pucharów to były tutaj głosy, że nikt naszych meczów nie pokaże, bo się nie opłaca . Ja tego co piszę nie odnoszę jedynie do Ciebie. W wyżej wymienionych tematach było całe stadko szyderców, których serdecznie pozdrawiam ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak zapewne już wiesz Duda pod pociąg nie wpadł czyli powinien po 2-3 tygodniach śmigać aż miło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pod pociąg nie ale wpadł pod Józka więc różnica niewielka. Jak ogarniesz lepiej czytanie ze zrozumieniem to może podyskutujemy...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Drozd gdzie te miliony z pucharów?
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Policz sobie
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To bardzo Cię proszę, jeśli odpowiadasz mi, to nie odwołuj się do stada szyderców. Zapytam raz jeszcze: czy Polsat zapłacił 1 mln złotych za transmisje dwumeczu z Lappi? Czy z pucharów mieliśmy 11/13/15 mln przychodów? To Twoje słowa. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|