The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2024, 12:55
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie,fliziarz i mechanik to zawody o dużej odpowiedzialności społecznej.Idąc twoim tokiem myślenia trener też może wyrządzić komuś krzywdę nakazując ostrą grę na treningu alb np zbyt mocno wykręcając suty....

Wiadomo błąd w piłce to tylko trochę nerwów i "trochę" pieniędzy.....
Szkoda palców na dalsze pisanie w tym wątku.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 26.10.2024, 18:38
Cytat:
Szkoda palców na dalsze pisanie w tym wątku.
OGROMNA prośba, aby spamerzy zaśmiecający ten wątek trzymali się powyższej sentencji. Wydrukować, powiesić, czytać codziennie - dwa lata minimum będzie służyć ;-)
Jest masa innych wątków gdzie można wyładowywać swoje frustracje czy przekazywać mądrości objawione. Tutaj są ZABAWY STATYSTYKĄ.

Jak ktoś nie rozumie pojęć:
1. statystyka (jak wyprowadzasz psa to macie statystycznie po 3 nogi i czy się to komuś podoba czy nie to STATYSTYCZNIE mamy szanse na wygranie przyszłej edycji Pucharu Polski i Ligi Konferencji też!)

2. zabawa (coś przyjemnego, dającego radość)
to niech tu po prostu nie zagląda. BARDZO UPRZEJMIE PROSZĘ.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.10.2024, 17:59
Mecz rewelacja, nie dość, że obrona zmienników sobie poradziła to jeszcze gol po czerwonej kartce
Statystycznie wszystko w naszych nogach.
Kod:
Wisła Kraków      razem   dom   wyjazd
kolejka           12       6       6
punkty            18      11       7
średnia            1,50    1,83    1,17
Procent meczów    35%          

Baraże            52
Brakuje           34
średnia na mecz    1,55

awans vice        63
Brakuje           45
średnia na mecz    2,05
najwcz. w kolejce 27          

awans m           68
Brakuje           50
średnia na mecz    2,27
najwcz. w kolejce 29
Jedyne pytanie: co się k...a stało w Łęcznej?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2024, 18:51
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Alfaro nie trafił z metra do pustej bramki? Mieliśmy słaby mecz, ale i tak powinniśmy stamtąd przywieźć 3 punkty. Trudno, stało się, trzeba pamiętać o tym, żeby na każdym meczu być w 100% skoncentrowany, aktywny, bo mecz sam się nie wygra.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.10.2024, 19:02
Mecz rewelacja, nie dość, że obrona zmienników sobie poradziła to jeszcze gol po czerwonej kartce
Statystycznie wszystko w naszych nogach.
Kod:
Wisła Kraków      razem   dom   wyjazd
kolejka           12       6       6
punkty            18      11       7
średnia            1,50    1,83    1,17
Procent meczów    35%          

Baraże            52
Brakuje           34
średnia na mecz    1,55

awans vice        63
Brakuje           45
średnia na mecz    2,05
najwcz. w kolejce 27          

awans m           68
Brakuje           50
średnia na mecz    2,27
najwcz. w kolejce 29
Nic. Słabsze mecze też się będą zdarzać, zwłaszcza przy grze co cztery dni. Gdzie - wbrew opowieściom histeryków - byliśmy z Łęczną lepsi, tylko zabrakło skuteczności.
Ot, losowy wynik na kartoflisku, bywa.
Jedna porażka na pięć meczy, gdzie trzy z czołówką ligi - naprawdę, nie przesadzajmy. Zwłaszcza po tym co Moskal odwalił...

P.S. Porównamy średnią Jopa i Moskala?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.10.2024 o godz. 19:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.10.2024, 20:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nic. Słabsze mecze też się będą zdarzać, zwłaszcza przy grze co cztery dni. Gdzie - wbrew opowieściom histeryków - byliśmy z Łęczną lepsi, tylko zabrakło skuteczności.
Jedna porażka na pięć meczy, gdzie trzy z czołówką ligi - naprawdę, nie przesadzajmy. Zwłaszcza po tym co Moskal odwalił...

Pan Trener Mariusz Jop niestety nie ma już średniej 3,0 :(
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.10.2024, 21:45
Pan Trener Mariusz Jop niestety nie ma już średniej 3,0 :(
Hola hola, ma średnia meczów 3.0 począwszy od 11 kolejki.

Łeczna to była kolejka nr 6. Serie meczów z wygrana trzeba zaliczyć.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.10.2024, 13:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Możemy porównać Jopa i Moskala.
Możemy tez porównać co o wspomnianych trenerach pisałeś niecałe 11 miesięcy temu ekspercie...

"Tak, Wiślak bez żadnego doświadczenia lepszy od takiego co lata trenuje i zrobił dwa awanse

Ludzka głupota mnie poraża."

"Wiadomo - Brosz to najlepsza opcja, ale może być poza zasięgiem. Moskal jest blisko za nim.

Tekst Treli dobry, dobrze też że w ogóle nie rozpatruje kandydatury Jopa. Starczy już tego wizjonerstwa, pora wrócić do rzeczywistości."

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=439
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.10.2024, 13:38
no cóż... szach mat

Oczywiście, pewnie znajdą się inne posty, w których wolfy, akurat był innego zdania.
Dopuszczalna jest jego zmiana. To w końcu ludzkie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2024, 17:34
[QUOTE=krysztal;1637773]Możemy porównać Jopa i Moskala.
Możemy tez porównać co o wspomnianych trenerach pisałeś niecałe 11 miesięcy temu ekspercie...

"Tak, Wiślak bez żadnego doświadczenia lepszy od takiego co lata trenuje i zrobił dwa awanse

Ludzka głupota mnie poraża."

"Wiadomo - Brosz to najlepsza opcja, ale może być poza zasięgiem. Moskal jest blisko za nim.

Tekst Treli dobry, dobrze też że w ogóle nie rozpatruje kandydatury Jopa. Starczy już tego wizjonerstwa, pora wrócić do rzeczywistości."
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=439[/QUOTE

oczywiście celne podsumowie forumowej twórczości wolfyego - której oprócz niego samego nikt nie bierzr na poważnie.
W razie czego napisze, że to była ironia a kto tego nie zrozumiał.ten debil.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2024, 18:57
Czyli ty jak Markus,kwestionujesz nawet słowa samego zainteresowanego?On Rude a ty Jopa?
Co to za nowy nonsens? Tylko tyle zrozumiałeś z tamtej dyskusji? Nie kwestionowałem słów Rude. Kwestionowałem natomiast wmawianie przez niektórych tutaj, że brak wcześniejszej znajomości ligi jakiemukolwiek trenerowi (w tym jemu) cokolwiek uniemożliwia. Sam Rude nigdy nie stwierdził, że zaskoczenie jak wiele zespołów gra z Wisłą z kontry uniemożliwia mu odpowiednie reagowanie, a Wiśle punktowanie!

Potwierdzają to przykłady wielu trenerów, którzy obejmując polskie zespoły pięknie z nimi punktowali nie mając wcześniej bladego pojęcia o specyfice polskich lig, na czele z Czerczesowem i Bergiem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.10.2024, 19:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
no cóż... szach mat

Oczywiście, pewnie znajdą się inne posty, w których wolfy, akurat był innego zdania.
Dopuszczalna jest jego zmiana. To w końcu ludzkie.
tylko krowa nie zmienia poglądów (i Markus)
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.10.2024, 19:35
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
tylko krowa nie zmienia poglądów (i Markus)
Nie zmieniłem tu swojego poglądu. Nie mam wpływu na to, jak moje słowa rozumie na przykład taki Kryształ, co chciałby mi przypisać i co sobie wyobraża - zarówno teraz jak i parę miesięcy temu. Tyle w temacie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.10.2024, 21:09
Wolfy, Markus i im podobno to ludzie upośledzeni. Nie znecajcie się nad nimi bo to grzech
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.10.2024, 21:51
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, Markus i im podobno to ludzie upośledzeni. Nie znecajcie się nad nimi bo to grzech
+1
  • Markus 10
  • s1mone 6
  • leszekpw 1
  • Jaroo1 11
  • wolfy 8
  • Levis88 1
  • Jagul 1
  • Drozd 4

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2024, 22:12
Dawanie za powiedzenie że ktoś bredzi tyle samo punktów co za powyższy hejt sprawia, że cała ta klasyfikacja jest farsą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.10.2024, 22:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dawanie za powiedzenie że ktoś bredzi tyle samo punktów co za powyższy hejt sprawia, że cała ta klasyfikacja jest farsą.
Nie bój się Drozd użyć sformułowania "forumowe bagienko"
FraMat to pewnie jakaś rodzina do Jarzębaka
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.10.2024, 23:01
Markus napisał(a):Wyświetl post
Co to za nowy nonsens? Tylko tyle zrozumiałeś z tamtej dyskusji? Nie kwestionowałem słów Rude. Kwestionowałem natomiast wmawianie przez niektórych tutaj, że brak wcześniejszej znajomości ligi jakiemukolwiek trenerowi (w tym jemu) cokolwiek uniemożliwia. Sam Rude nigdy nie stwierdził, że zaskoczenie jak wiele zespołów gra z Wisłą z kontry uniemożliwia mu odpowiednie reagowanie, a Wiśle punktowanie!

Potwierdzają to przykłady wielu trenerów, którzy obejmując polskie zespoły pięknie z nimi punktowali nie mając wcześniej bladego pojęcia o specyfice polskich lig, na czele z Czerczesowem i Bergiem.
Nie chcę być złośliwy ale wygląda na to,że z dyskusji którą wtedy prowadziłeś głównie z MaLkiem to najmniej zrozumiałeś Ty sam
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.10.2024, 00:20
Farsą jest też że prowadzi je akurat FraMat, autor wyjątkowo obrzydliwych postów nie tak dawno temu.
Niech się chłopak bawi, przynajmniej teraz trzyma ciśnienie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.10.2024, 10:08
cała ta klasyfikacja jest farsą.
Dopiero teraz to zauważyłeś Droździe? Wiadomo, że ta zabawa jest farsą od samego początku, bo co to za klasyfikacja, w której autor z automatu sam siebie z niej wyłącza, przyznaje punkty całkowicie uznaniowo, oceniając wszystko tylko według własnego widzimisię? Ktoś tu traktuje to poważnie?

Framatowi chodziło zapewne tak naprawdę o próbę ustawienia się w pozycji "arbitera elegante" i chęć zmiany image, bo w pewnym momencie zbyt mocno zaczął się kojarzyć wszystkim z obrażaniem kibiców po zwycięstwach Wisły na SB, podważaniem wiarygodności Skuchy przy jednoczesnym nadawaniu wiarygodności wypowiedziom nonamenów z rumuńskich forów, permanentnym szukaniem Aspergera u Wolfiego i innych osób, wymyślaniem sobie na podstawie jednego ujęcia kamery, że trener nie słucha drugiego trenera, czy cytatu, który w przestrzeni publicznej potężnie wkurzył Królewskiego. Moim zdaniem od początku chodziło mu przede wszystkim o próbę zrobienia ze mnie największego hejtera tego forum w ten sposób, bo najpierw koncentrował się tylko na dawaniu głównie mi punktów z byle powodu. Chamskie wpisy np. Jaroo zaczął zauważać dopiero, gdy nie miał już innego wyjścia.

Jak może do roli "strażnika standardów" pretendować osoba, która pisała na przykład tak, dziś niby dając za to punkty?

Fra Mat napisał(a):
Masz jakieś maniackie perseweracje
Fra Mat napisał(a):
Moim zdaniem Ty też piszesz tu brednie
Fra Mat napisał(a):
Za coś takiego w realu dostałbyś po ryju.
Przyjmij więc że dostałeś po ryju
Fra Mat napisał(a):
Kontynuuj, proszę, pokazywanie jaki jesteś głupi.
Fra Mat napisał(a):
No to może żeby zakończyć tę twoje głupie przepychanki.
Fra Mat napisał(a):
Dlaczego mnie nie dziwi że jesteś głupszy niż chcesz pokazać?
Fra Mat napisał(a):
Ale .......isz jak potłuczony.
Tu dał największy popis elegancji i kultury (do Leszkapw):

Fra Mat napisał(a):
Drugi raz dzisiaj sobie zwalasz?
Fra Mat napisał(a):
Już sobie zwaliłeś? To idź się powycieraj.
Fra Mat napisał(a):
czy jest na tym forum ktoś, kto wbrew waleniu konia przez leszekpw uważa, że zatrzymanie Rodado jest powodem do zjebanego samopoczucia?
Fra Mat napisał(a):
taki gość to szmata, więc traktuję go jak szmatę
Czy seria wpisów pod adresem Wolfiego:

Fra Mat napisał(a):
jeden z aspergerem na forum wystarczy
Fra Mat napisał(a):
Sukiennicki, dla wielu, już teraz pokazuje jaki ma potencjał, ale broń Boże nie porównuj go do zadnego Hiszpana bo aspergerowcy z tego forum cię zjedzą.
Po co?
Tylko aspergerowcy to wiedzą (albo im się wydaje)
Fra Mat napisał(a):
Przeciez tu nie ma żadnej recenzji drogi aspergerowcu? Zapomniałes dzisiaj zażyć leków?
Fra Mat napisał(a):
Asperger, jak widzę się rozwija
Fra Mat napisał(a):
W którym miejscu opiniowałem grę piłkarza, w meczu którego nie oglądałem, drogi aspergerowcu i mitomanie?
Gdyby Fra Mat sam się nie wyłączył z tej "zabawy", już dawno musiałby sobie zapisać chyba z 50 punktów i być bezkonkurencyjnym.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.10.2024 o godz. 11:37.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.10.2024, 10:14
Nie chcę być złośliwy ale wygląda na to,że z dyskusji którą wtedy prowadziłeś głównie z MaLkiem to najmniej zrozumiałeś Ty sam
Więc przytocz, w której ówczesnej wypowiedzi Rude mówi, że przez większą liczbę drużyn grających z Wisłą z kontry niż się spodziewał nie może dobrze zarządzać meczem i wygrywać z takimi zespołami.

Dajesz.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.10.2024, 11:58
wolfy napisał(a):
Farsą jest też że prowadzi je akurat FraMat, autor wyjątkowo obrzydliwych postów nie tak dawno temu.
Niech się chłopak bawi, przynajmniej teraz trzyma ciśnienie.

Jak może do roli "strażnika standardów" pretendować osoba, która pisała na przykład tak, dziś niby dając za to punkty.
Zarówno Markus jak i wolfy
- albo nie przeczytali mojego pierwszego posta, w którym rozpoczynałem moją zabawę w klasyfikacje,
- albo o nim zapomnieli.
- Albo jedno i drugie.
- Albo przeczytali i nie zapomnieli, ale postanowili pomanipulować, a szkoda.

Przypomnę więc, żeby nie tracili więcej czasu na wyszukiwanie cytatów.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=132

Cytat:
Przecież napisałem, że zaczynam od dzisiaj, a konkretnie od 15:29
Napisałem też w innym miejscu:
Cytat:
Wiem, że sam nie jestem bez winy - dlatego, jak napisałem wyżej: od dzisiaj będę próbował trochę podnieść swój poziom i pisać na temat zamiast przyczepiać się personalnie do innych.

Najwyżej w odpowiedzi wskażę, co jest dla mnie w poście innej osoby nie merytorycznym odniesieniem personalnym w dyskusji.
A ponieważ po dacie rozpoczęcia mojej zabawy nie znajdziecie żadnego mojego posta, który zasługiwałby na znalezienie się w klasyfikacji to zapraszam was serdecznie do pójcia tą samą drogą, czyli pisać na temat zamiast przyczepiać się personalnie do innych i trzymać ciśnienie.[wolfy - dziekuję, że zauważyłeś, że od tego czasu trzymam ciśnienie - co stoi na przeszkodzie, żebyś i Ty trzymał? Inni także?]

Skończymy na tym te nikomu niepotrzebne przepychanki?
Zaczniemy szanowac się nawzajem?

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.10.2024, 12:16
Jeszcze do pełni skruchy i poprawy pasowałoby użyć magicznego słowa. Za te wszystkie ohydne komentarze, które przytoczył Markus. Czy duma jednak nie pozwala?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.10.2024, 12:20
Nie mam z tym problemu. Przepraszam, że wcześniej reagowałem nie tak jak powinien reagować cywilizowany człowiek.
Czy ktoś do mnie dołączy?

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 30.10.2024, 12:28
Tak. Również przepraszam, za uwagi ad personam. Można się różnić w opiniach, ale wciąż kibicujemy jednej drużynie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.10.2024, 12:36
Więc przytocz, w której ówczesnej wypowiedzi Rude mówi, że przez większą liczbę drużyn grających z Wisłą z kontry niż się spodziewał nie może dobrze zarządzać meczem i wygrywać z takimi zespołami.

Dajesz.
Bez sensu jest kolejna dyskusja o dobrym zarządzaniu meczem i wygrywaniu z takimi drużynami skoro Rude okazał się wyjątkowo marnym trenerem który nie potrafi zarządzać meczem i wygrywać z takimi drużynami.Z resztą nie taki był sens tamtej rozmowy. Nie mam zamiaru kolejny raz wałkować tego co łopatologicznie tłumaczył Ci MaLk.
Dla Twojego dobrego samopoczucia możesz uznać,że nie znalazłem takich cytatów ale zainteresowanych odsyłam do tego wątku https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10963&page=20
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 30.10.2024, 17:22
Chyba innym brakuje jaj, by napisać to jedno słowo. Duma nie pozwala. Szkoda. Forum stałoby się lepszym miejscem.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.10.2024, 21:11
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Chyba innym brakuje jaj, by napisać to jedno słowo. Duma nie pozwala. Szkoda. Forum stałoby się lepszym miejscem.
Poważnie liczysz, że np. taki Jaroo1 kogokolwiek przeprosi? Samego tylko Drozda czy Wolfiego obrażał tyle razy, że chyba przez cały rok musiałby chodzić na kolanach w worze pokutnym, gdyby się do tego przyznał i chciał odkupić winy
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.10.2024, 21:14
Bez sensu jest kolejna dyskusja o dobrym zarządzaniu meczem i wygrywaniu z takimi drużynami skoro Rude okazał się wyjątkowo marnym trenerem który nie potrafi zarządzać meczem i wygrywać z takimi drużynami.Z resztą nie taki był sens tamtej rozmowy. Nie mam zamiaru kolejny raz wałkować tego co łopatologicznie tłumaczył Ci MaLk.
Dla Twojego dobrego samopoczucia możesz uznać,że nie znalazłem takich cytatów ale zainteresowanych odsyłam do tego wątku https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10963&page=20
Przypomnij, jakimi wynikami zakończyły się wiosną mecze ze Stalą Rzeszów, Odrą Opole, Miedzią Legnica, Zniczem Pruszków, czy Podbeskidziem, które grały z nami wtedy z kontry, skoro twierdzisz że Rude, cytuję, "nie potrafił zarządzać wtedy meczem i wygrać z takimi drużynami?" Twoje słowa w ewidentny sposób fałszują rzeczywistość.

Rude pogrążyła przede wszystkim nieumiejętność wyegzekwowania od Urygi i spółki gry na 100% w meczach ligowych, to że olewali sobie oni ligę, a przykładali się głównie do Pucharu Polski, a nie to, że Wisła musiała grać z kontry częściej niż pierwotnie myślał.

To po pierwsze.

Po drugie, nie znalazłeś żadnego cytatu, w którym negowałem ówczesne słowa Rude, bo go nie ma, a Twoje wcześniejsze stwierdzenie jakobym kwestionował jego wypowiedź są kolejnym kłamliwym fałszem.

To kończy właściwie temat.

Rude nigdy nigdzie nie powiedział, że zaskoczenie częstotliwością gry z kontry rywali Wisły uniemożliwia mu punktowanie i prawidłowe reagowanie podczas meczu, a tego dotyczyła z mojej strony dyskusja. I to próbowali niektórzy wówczas błędnie wmawiać.

Brak wcześniejszej znajomości specyfiki ligi nie jest ani elementem uniemożliwiającym cokolwiek, co potwierdzają choćby przytoczone osoby Berga czy Czerczesowa, ani jej znajomość nie jest elementem zapewniającym cokolwiek, co z kolei potwierdza choćby przykład Moskala.

I Rude nigdy nie powiedział, że jest inaczej, nie to oznaczały jego ówczesne słowa.
(...)
"
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 30.10.2024, 21:34
Poważnie liczysz, że np. taki Jaroo1 kogokolwiek przeprosi? Samego tylko Drozda czy Wolfiego obrażał tyle razy, że chyba przez cały rok musiałby chodzić na kolanach w worze pokutnym, gdyby się do tego przyznał i chciał odkupić winy
Miałem cichą nadzieję, ale faktycznie jest to chyba nierealne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów