|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Cytat:
Jest masa innych wątków gdzie można wyładowywać swoje frustracje czy przekazywać mądrości objawione. Tutaj są ZABAWY STATYSTYKĄ. Jak ktoś nie rozumie pojęć: 1. statystyka (jak wyprowadzasz psa to macie statystycznie po 3 nogi i czy się to komuś podoba czy nie to STATYSTYCZNIE mamy szanse na wygranie przyszłej edycji Pucharu Polski i Ligi Konferencji też!) 2. zabawa (coś przyjemnego, dającego radość) to niech tu po prostu nie zagląda. BARDZO UPRZEJMIE PROSZĘ. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mecz rewelacja, nie dość, że obrona zmienników sobie poradziła to jeszcze gol po czerwonej kartce
![]() Statystycznie wszystko w naszych nogach. Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd
kolejka 12 6 6
punkty 18 11 7
średnia 1,50 1,83 1,17
Procent meczów 35%
Baraże 52
Brakuje 34
średnia na mecz 1,55
awans vice 63
Brakuje 45
średnia na mecz 2,05
najwcz. w kolejce 27
awans m 68
Brakuje 50
średnia na mecz 2,27
najwcz. w kolejce 29
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Alfaro nie trafił z metra do pustej bramki? Mieliśmy słaby mecz, ale i tak powinniśmy stamtąd przywieźć 3 punkty. Trudno, stało się, trzeba pamiętać o tym, żeby na każdym meczu być w 100% skoncentrowany, aktywny, bo mecz sam się nie wygra.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ot, losowy wynik na kartoflisku, bywa. Jedna porażka na pięć meczy, gdzie trzy z czołówką ligi - naprawdę, nie przesadzajmy. Zwłaszcza po tym co Moskal odwalił... P.S. Porównamy średnią Jopa i Moskala? ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.10.2024 o godz. 19:24.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Możemy tez porównać co o wspomnianych trenerach pisałeś niecałe 11 miesięcy temu ekspercie... "Tak, Wiślak bez żadnego doświadczenia lepszy od takiego co lata trenuje i zrobił dwa awanse ![]() Ludzka głupota mnie poraża." "Wiadomo - Brosz to najlepsza opcja, ale może być poza zasięgiem. Moskal jest blisko za nim. Tekst Treli dobry, dobrze też że w ogóle nie rozpatruje kandydatury Jopa. Starczy już tego wizjonerstwa, pora wrócić do rzeczywistości." https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=439 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
no cóż... szach mat
Oczywiście, pewnie znajdą się inne posty, w których wolfy, akurat był innego zdania. Dopuszczalna jest jego zmiana. To w końcu ludzkie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
[QUOTE=krysztal;1637773]Możemy porównać Jopa i Moskala.
Możemy tez porównać co o wspomnianych trenerach pisałeś niecałe 11 miesięcy temu ekspercie... "Tak, Wiślak bez żadnego doświadczenia lepszy od takiego co lata trenuje i zrobił dwa awanse ![]() Ludzka głupota mnie poraża." "Wiadomo - Brosz to najlepsza opcja, ale może być poza zasięgiem. Moskal jest blisko za nim. Tekst Treli dobry, dobrze też że w ogóle nie rozpatruje kandydatury Jopa. Starczy już tego wizjonerstwa, pora wrócić do rzeczywistości." https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=439[/QUOTE oczywiście celne podsumowie forumowej twórczości wolfyego - której oprócz niego samego nikt nie bierzr na poważnie. W razie czego napisze, że to była ironia a kto tego nie zrozumiał.ten debil. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Tylko tyle zrozumiałeś z tamtej dyskusji? Nie kwestionowałem słów Rude. Kwestionowałem natomiast wmawianie przez niektórych tutaj, że brak wcześniejszej znajomości ligi jakiemukolwiek trenerowi (w tym jemu) cokolwiek uniemożliwia. Sam Rude nigdy nie stwierdził, że zaskoczenie jak wiele zespołów gra z Wisłą z kontry uniemożliwia mu odpowiednie reagowanie, a Wiśle punktowanie! Potwierdzają to przykłady wielu trenerów, którzy obejmując polskie zespoły pięknie z nimi punktowali nie mając wcześniej bladego pojęcia o specyfice polskich lig, na czele z Czerczesowem i Bergiem. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zmieniłem tu swojego poglądu. Nie mam wpływu na to, jak moje słowa rozumie na przykład taki Kryształ, co chciałby mi przypisać i co sobie wyobraża - zarówno teraz jak i parę miesięcy temu. Tyle w temacie.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wolfy, Markus i im podobno to ludzie upośledzeni. Nie znecajcie się nad nimi bo to grzech
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Dawanie za powiedzenie że ktoś bredzi tyle samo punktów co za powyższy hejt sprawia, że cała ta klasyfikacja jest farsą.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niech się chłopak bawi, przynajmniej teraz trzyma ciśnienie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||||||||||||
|
Dopiero teraz to zauważyłeś Droździe?
![]() Framatowi chodziło zapewne tak naprawdę o próbę ustawienia się w pozycji "arbitera elegante" i chęć zmiany image, bo w pewnym momencie zbyt mocno zaczął się kojarzyć wszystkim z obrażaniem kibiców po zwycięstwach Wisły na SB, podważaniem wiarygodności Skuchy przy jednoczesnym nadawaniu wiarygodności wypowiedziom nonamenów z rumuńskich forów, permanentnym szukaniem Aspergera u Wolfiego i innych osób, wymyślaniem sobie na podstawie jednego ujęcia kamery, że trener nie słucha drugiego trenera, czy cytatu, który w przestrzeni publicznej potężnie wkurzył Królewskiego. Moim zdaniem od początku chodziło mu przede wszystkim o próbę zrobienia ze mnie największego hejtera tego forum w ten sposób, bo najpierw koncentrował się tylko na dawaniu głównie mi punktów z byle powodu. Chamskie wpisy np. Jaroo zaczął zauważać dopiero, gdy nie miał już innego wyjścia. Jak może do roli "strażnika standardów" pretendować osoba, która pisała na przykład tak, dziś niby dając za to punkty? Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Fra Mat napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.10.2024 o godz. 11:37.
![]()
||||||||||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dajesz. ![]()
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|||
|
wolfy napisał(a):
- albo nie przeczytali mojego pierwszego posta, w którym rozpoczynałem moją zabawę w klasyfikacje, - albo o nim zapomnieli. - Albo jedno i drugie. - Albo przeczytali i nie zapomnieli, ale postanowili pomanipulować, a szkoda. Przypomnę więc, żeby nie tracili więcej czasu na wyszukiwanie cytatów. https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=132 Cytat:
Skończymy na tym te nikomu niepotrzebne przepychanki? Zaczniemy szanowac się nawzajem? |
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jeszcze do pełni skruchy i poprawy pasowałoby użyć magicznego słowa. Za te wszystkie ohydne komentarze, które przytoczył Markus. Czy duma jednak nie pozwala?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie mam z tym problemu. Przepraszam, że wcześniej reagowałem nie tak jak powinien reagować cywilizowany człowiek.
Czy ktoś do mnie dołączy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak. Również przepraszam, za uwagi ad personam. Można się różnić w opiniach, ale wciąż kibicujemy jednej drużynie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla Twojego dobrego samopoczucia możesz uznać,że nie znalazłem takich cytatów ale zainteresowanych odsyłam do tego wątku https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10963&page=20 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba innym brakuje jaj, by napisać to jedno słowo. Duma nie pozwala. Szkoda. Forum stałoby się lepszym miejscem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rude pogrążyła przede wszystkim nieumiejętność wyegzekwowania od Urygi i spółki gry na 100% w meczach ligowych, to że olewali sobie oni ligę, a przykładali się głównie do Pucharu Polski, a nie to, że Wisła musiała grać z kontry częściej niż pierwotnie myślał. To po pierwsze. Po drugie, nie znalazłeś żadnego cytatu, w którym negowałem ówczesne słowa Rude, bo go nie ma, a Twoje wcześniejsze stwierdzenie jakobym kwestionował jego wypowiedź są kolejnym kłamliwym fałszem. To kończy właściwie temat. Rude nigdy nigdzie nie powiedział, że zaskoczenie częstotliwością gry z kontry rywali Wisły uniemożliwia mu punktowanie i prawidłowe reagowanie podczas meczu, a tego dotyczyła z mojej strony dyskusja. I to próbowali niektórzy wówczas błędnie wmawiać. Brak wcześniejszej znajomości specyfiki ligi nie jest ani elementem uniemożliwiającym cokolwiek, co potwierdzają choćby przytoczone osoby Berga czy Czerczesowa, ani jej znajomość nie jest elementem zapewniającym cokolwiek, co z kolei potwierdza choćby przykład Moskala. I Rude nigdy nie powiedział, że jest inaczej, nie to oznaczały jego ówczesne słowa. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miałem cichą nadzieję, ale faktycznie jest to chyba nierealne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|