The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2024, 16:19. 14. kolejka, Wisła Płock - Wisła Kraków, 27 października 2024, 14:30
Nadchodząca kolejka

Aktualna tabela

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.10.2024, 16:22
Remis biorę w ciemno, pewnie przegramy, chciałbym się miło rozczarować.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.10.2024, 17:20
Jak człowiek analizuje jakie mamy warianty w ustawieniu obrony, to odechciewa się w ogóle oglądać tego meczu...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.10.2024, 17:49
Wisła dostanie solidny łomot...tylko która?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2024, 20:49
Tylko wzniesienie się na wyżyny jak w meczu z BBT oraz dobra skuteczność może nas uratować. Może ostatnia porażka ich do tego zmobilizuje. Jak nie, to Płock będzie ładować i patrzyć, czy równo puchnie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.10.2024, 21:02
Gwiżdże Kwiatkowski. to dobrze
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 25.10.2024, 05:10
Trzeba zrobić wszystko żeby to wygrać. No chyba że tak naprawdę celem jest 8-10 miejsce to spokojnie.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.10.2024, 07:37
O wynik tego meczu jestem całkowicie spokojny.
Wisła ma wszystko, żeby to spotkanie rozstrzygnąć na swoją korzyść i zrobi to.

EDIT: Oczywiście mam na myśli Wisłę z Płocka.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 25.10.2024 o godz. 08:13.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.10.2024, 08:09
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wisła ma wszystko, żeby to spotkanie rozstrzygnąć na swoją korzyść i zrobi to.
Tylko która? Ta nasza czy płocka?

Obawiam się, że przerżniemy ten mecz.

Pewne jest to, że Płock wyjdzie na boisko zdeterminowany, agresywny, z szybkim doskokiem w obronie, z chęcią do walki i biegania, a my na pewno będziemy tutaj ustępować - nie mamy piłkarzy, którzy lubią walkę. Nasi piłkarze raczej tego unikają.
Pewne jest też to, że murawa w Płocku bardziej przypomina pole uprawne niż boisko piłkarskie.

No i trzecia sprawa, o której wie cały świat tylko nie Jarek Królewski oraz nasz pion sportowy: nie mamy obrony, w Płocku będziemy mieli linię defensywną złożoną z komediantów (pominę tu może Mikulca, któremu chociaż ambicji nie da się odmówić).
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.10.2024, 08:42
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Tylko wzniesienie się na wyżyny jak w meczu z BBT oraz dobra skuteczność może nas uratować. Może ostatnia porażka ich do tego zmobilizuje. Jak nie, to Płock będzie ładować i patrzyć, czy równo puchnie.
Mam podobne zdanie. Remis będzie sukcesem.

Trzeba to wziąć na klatę (i mam nadzieję że w zimowym oknie tak się stanie).- obronę na ten sezon zbudowano źle, a nawet bardzo źle. Do tego doszły kontuzje i teraz kartki i wychodzi nam w obronie latający cyrk Monty Pythona.

W wersji optymistycznej wygramy 4-3, w wersji pesymistycznej przegramy 1-4. Nic pośrodku.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 25.10.2024, 11:10
Jeśli chodzi o obronę, to popełniono przede wszystkim duże błędy na środku i na prawej stronie. Należało pożegnać Jarocha i Łasickiego (obaj mogli odejść za darmo) i zatrudnić w ich miejsce kogoś młodszego, z perspektywą rozwoju. Do tego katastrofalny (póki co) transfer Biedrzyckiego. Transfer Mikulca się raczej broni, Kiakos jako zapchajdziura też daje radę.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.10.2024, 11:19
Bez większych nadziei, udało się na fantazji polecieć mecz z Odrą, potem wyjazd z ogórkami z Siedlec, chłopaki uwierzyli w siebie i zagrali mecz rundy z TBB, ale to by było na tyle. Wracamy do szarej rzeczywistości, Płock walczy o awans a my walczymy o derby z Wieczystą za rok, na razie obie drużyny świetnie realizują swoje cele więc i tu sie nie spodziewam cudów. A no i jeszcze nasza obrona, Biedrzycki jest dramatyczny, dodatkowo jego obecnosc na boisku to jakies 80% prawdopodbienstwa ze bedziemy konczyc mecz w 10. Za Jarocha kto? Szot? Kiakos? No będzie to wyglądało komicznie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.10.2024, 12:04
Zapraszamy do właścicielskiego.Może do niektórych w końcu dotrze,że zima to my możemy wymieniać obronę ale chyba na jeszcze gorszą a nie się wzmacniać.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.10.2024, 13:20
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Zapraszamy do właścicielskiego.Może do niektórych w końcu dotrze,że zima to my możemy wymieniać obronę ale chyba na jeszcze gorszą a nie się wzmacniać.
No więc właśnie. Jeżeli ktoś liczy na wzmocnienia jest marzycielem. Niepoprawnym marzycielem.

Sorry za OT.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 25.10.2024, 13:42
właśnie nie

te zestawienia które się tam ukazały pokazują że jest wola do wydawania ogromnych pieniedzy których niby nie ma
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 25.10.2024, 13:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mam podobne zdanie. Remis będzie sukcesem.

Trzeba to wziąć na klatę (i mam nadzieję że w zimowym oknie tak się stanie).- obronę na ten sezon zbudowano źle, a nawet bardzo źle. Do tego doszły kontuzje i teraz kartki i wychodzi nam w obronie latający cyrk Monty Pythona.

W wersji optymistycznej wygramy 4-3, w wersji pesymistycznej przegramy 1-4. Nic pośrodku.
Na małe usprawiedliwienie trzeba dodać, że raczej nikt nie spodziewał się, że Colley będzie mieć cały sezon z głowy. Jednak z nim wyglądało by to nie ma co ukrywać lepiej. Oczywiście dalej nie mielibyśmy prawego obrońcy oraz sensownym zmienników na stoperze.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.10.2024, 19:09
Dawno remisu nie było... 1:1
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 25.10.2024, 21:55
Po przeczytaniu opinii w tym wątku zaczynam odzyskiwać nadzieję. Wisła ostatnio już tak ma, że jak panuje euforia to pojawia się natychmiast tzw. mokra szmata, a jak nastroje są na dnie to robimy niespodziankę.

Także remis po dobrym meczu co najmniej
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.10.2024, 14:47
Żółte kartki:
4 - Mikulec, Uryga (obaj pauzują), Biedrzycki (wrócił)
3 - Kiss, Łasicki, Jaroch
2 - Sukiennicki, Carbo, Rodado
1 - Ikbekeme, Alfaro, Zwoliński, Starzyński

kontuzjowani:
Colley, Talar, Sapała, Fazlagić, Starzyński, Stępak
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.10.2024, 16:42
Niewazne jutro jaki styl. Musimy wygrac. Najciezszy mecz w tej rundzie. Plock u siebie postawi wysoko poprzeczke. Nie beda bronic jak polowa obsrancow z tej ligi. Zeby zachowac kontakt z barazami Musimy za wszelka cene wygrac.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 27.10.2024, 12:41
przypominam o zmianie czasu
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.10.2024, 15:39
W sumie się spora nieoczekiwana szansa dla Sukiennickiego otwiera, żeby dzisiaj coś pokazać, bo wydawało się że do ławki na stałe przyspawanym Płock będzie się musiał otworzyć, pewnie będzie miał szansę, żeby się z raz dwa gdzieś rozpędzić.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.10.2024, 16:27
Wielki Mariusz Jop. Co by się nie działo, chłop już ośmieszył Wuje, Sobola i Rudego, oczywiście na czele z Zaskrońcem, który szukał, myślał, gadał, pajacował na temat AI i cudów, a koniec końców enigmę rozgryzł przy pomocy anonimowego w trenerce na stopniu I ligowym Jopa.
Morał jaki? Nie pajacować, nie cudować, mordę zamknąć i pracować.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.10.2024, 16:35
Gdy w krakowie robia klocka to go pija ku r wy z plocka!
Brawo druzyna
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Patryko napisał(a):Wyświetl post
Remis biorę w ciemno, pewnie przegramy, chciałbym się miło rozczarować.
No i jest miłe rozczarowanie

Pytanie czy my byliśmy tacy mocni, czy Płock taki słaby?

Cała drużyna zapracowała na ten wynik, przyznam szczerze, że jak zobaczyłem na środku Biedrzyckiego i Kutwę, to zbladłem, a zagrali bardziej niż poprawnie.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Niełatwy i dobry mecz. Carbo i Igbekeme mogli znacznie mniej, więc nie graliśmy swojego. Mimo to w chaosie okazaliśmy się bardziej opanowani. To coś zupełnie nowego, Wisła miesiąc temu, pół roku temu, rok temu itd. by ten mecz przegrała.

Kolejny raz od poziomu drużyny odstają Jaroch, Kiakos i Alfaro. Potrzeba wzmocnień na tych pozycjach.

Cieszę się ze zwycięstwa, szkoda, że nie udało się w poprzednim meczu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.10.2024, 16:36
Szczerze mówiąc nie udzielałem się w temacie bo rzygać mi się chciało czytając pajaców piszących ile to nam Petrochemia bramek do przerwy wrzuci. Podobnie bełkotu o tym jak to Łęczna nas rozpracowała. Jakby ktoś nie znał dekli z tego forum to by pomyślał że gramy z Rapidem Wiedeń na wyjeździe.

Zostawiając tych chorych z nienawiści ludzi samym sobie - kompromitacja Płocczan. Żeby grając w przewadze nie tylko dostać gonga, ale jeszcze nie móc wyjść długimi momentami spod własnego pola karnego -

Mam nadzieję że Carbo nic nie jest, ale na gorąco Sukiennicki dał dobrą zmianę.

No i może wreszcie boki obrony Mikulec-Kiakos.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.10.2024 o godz. 16:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.10.2024, 16:41
Na pewno trzeba mieć na uwadze jakość murawy. Graliśmy w polu kartofli. Płocczanom to nie przeszkadza, bo oni i tak nie umieją piłki prosto kopnąć, ale nam to wyraźnie utrudniało grę.

Cieszy fakt, że zmieniliśmy trochę styl na dziś: więcej było kopania długich piłek, żeby się podania nie zatrzymywały w kępach trawy albo na krecich kopcach. Wisła dała radę.

Rozwaliła mnie statystyka z przerwy, gdzie podano, że Petrochemia miała 44% celnych podań. Przecież to świadczy o jakimś wręcz inwalidztwie (my też byliśmy żałośni - 60% celności podań, ale tak jak mówiłem: w tym polu kartofli inaczej się nie da).
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.10.2024, 16:45
Kutwa bardzo pewny w obronie , Biedrzycki tak samo
Kiakos super wrzutki
Pewny Letkiewicz
Najważniejsze 3 punkty !
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.10.2024, 16:49
Zabójcza skuteczność stały fragmentów - tego się nie spodziewałem. Czyżby Kiakos był brakującym ogniwem? Czerwona kartka środkowego pomocnika - tego się spodziewałem. Plusy przeważyły nad minusami. Kolejny mecz, po którym zastanawiam się, jakim sposobem nasz rywal jest w czubie tabeli. Wyniki meczów w pierwszej lidze to jest loteria.

Ciekawy eksperyment z Kutwą jako środkowym obrońcą wyprowadzającym piłkę.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów