The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2024, 19:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Zwycięstw które ewidentnie nie wszystkim pasują.
Etatowym hejterom Królewskiego na pewno.

Rozwój wydarzeń pokazał, że w sprawie tej niespodziewanej czystki Królewski akurat miał rację. Wywalenie Moskala i paru osób poprawiło sytuację.

Szkoda tylko, że właściciel zmarnował wcześniej sporo czasu i środków na skręcenie w stronę zatrudnienia tego trenera i jego "biedrzyckopodobnych" upodobań. A jeszcze wcześniejsze idiotyczne trzymanie Sobolewskiego przez wiele miesięcy mimo kretynizmów, które odstawiał (pierwszym chyba uparte robienie z Tachiego defensywnego pomocnika, na czym też finalnie klub stracił) uważam za jego największy błąd jako właściciela klubu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.10.2024, 20:57
Markus napisał(a):Wyświetl post
Rozwój wydarzeń pokazał, że w sprawie tej niespodziewanej czystki Królewski akurat miał rację. Wywalenie Moskala i paru osób poprawiło sytuację.
Korelacja nie oznacza przyczynowości.

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.10.2024, 21:47
Czyli Wójtowicz teraz Top ?Chwilowo wypisał się z towarzystwa obrzydliwych pismaków bo jego "wiem ale nie powiem"pasuje pod tezę.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.10.2024, 21:52
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Czyli Wójtowicz teraz Top ?Chwilowo wypisał się z towarzystwa obrzydliwych pismaków bo jego "wiem ale nie powiem"pasuje pod tezę.
akurat słynny pesymizm redaktora Wojtowicza (często okrutnie prawdziwy jak w sezonie spadkowym) jest niesponsorowany, bo facet nie zajmuje się publicystyką i nie zabiega o kliki tylko pisze depesze dla PAP, ale tak do końca nie wierzyłbym bezgranicznie w opinie krakoskiego dziennikarza na temat byłego krakoskiego dziennikarza który liznął z tego życia trochę więcej
nie wiem czy Krzoska był czemukolwiek bezpośrednio winien, ale coś mi się zdaje, że poszło o wieloletnią zażyłość Krzoski z Moskalem, sam Krzoska zresztą o rozstaniu z Kaziem ostatnio wypowiadał się w o wiele bardziej cierpkich słowach niż o własnym zwolnieniu, a matka Boska sewilska jeśli coś Jarosławowi objawiła, to pewnie żeby pokazać kto tu jest szefem
Ostatnio edytowane przez Watts : 21.10.2024 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 21.10.2024, 22:24
A to chyba nie do mnie przytyk, bo ja ze zwycięstw się cieszę. Przede wszystkim z tego, że wreszcie można mecze oglądać dla kibicowania, a nie upewniania się, że znów porażka.

Teksty "wiem, ale nie powiem" niezmiennie śmieszą.

Jeśli jednak Królewski jest mędrcem w masce klauna, a zwolnieni pracownicy mieli "za uszami" i teraz będziemy bez nich podbijać świat, to wspaniale. Daj Boże. Zwolnienie ich w środku sezonu i to bez osób na ich miejsce nie wygląda jednak na przemyślane i rozważne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2024, 00:22
Witalis napisał(a):Wyświetl post
A to chyba nie do mnie przytyk, bo ja ze zwycięstw się cieszę. Przede wszystkim z tego, że wreszcie można mecze oglądać dla kibicowania, a nie upewniania się, że znów porażka.

Teksty "wiem, ale nie powiem" niezmiennie śmieszą.

Jeśli jednak Królewski jest mędrcem w masce klauna, a zwolnieni pracownicy mieli "za uszami" i teraz będziemy bez nich podbijać świat, to wspaniale. Daj Boże. Zwolnienie ich w środku sezonu i to bez osób na ich miejsce nie wygląda jednak na przemyślane i rozważne.
Ja Ci wprost napisałem na czym opieram swoją opinię n.t. zwolnień. To Ty cały czas coś rzeźbisz z powietrza. Mogą Ci się zwolnienia nie podobać ale nie masz podstaw twierdzić że były bezpodstawne, zwłaszcza że są głosy niezależne od klubu które potwierdzają że coś było na rzeczy.

A szczegóły mam nadzieję że NIE wypłyną, bo ostatnim co Wiśle potrzeba to pranie brudów.

Napisałem już kilkukrotnie że sarkazm Ci nie wychodzi, za grubo jedziesz. Zwolnienie kogoś kto nie daje rady to nie jest jakaś wielka zmiana na lepsze, ale czasem potrzebna. Szczegóły mają znaczenie.

I tyle. Nie widzę sensu dalszej dyskusji ponieważ merytorycznie nie prezentujesz nic nowego. Fanem Królewskiego nie jestem ale dla czystej higieny uważam że głupią, opartą tylko na złych emocjach krytykę należy piętnować, a branie Krzoski na sztandary to już w ogóle jest ryzykowne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2024 o godz. 10:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.10.2024, 08:00
Przecież nikt tu nie bierze Krzoski na sztandary.
Przedmiotem zdziwienia i jednak uzasadnionej krytyki jest nagłe zwolnienie kilku osób.
Nagłe, bo przeprowadzone bez żadnego przygotowania typu znalezienie zastępców.
Wszystko to sprawia wrażenie działania emocjonalnego, a nie żadnego przemyślanego planu, co samo w sobie nie powinno mieć miejsca.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.10.2024, 08:19
Nagle zwolnienie kilku osób, tymczasem:

Pogorzała - w pakiecie z Moskalem,
Kołaczyk - na wylocie od miesięcy
Bisztyga - JK powiedział że sam już sugerował że chce odejść i ma gdzieś nagrana robotę

Także ta fala zwolnień dotyczy realnie dwóch osób. Reszta albo była w pakiecie z Moskalem, albo się już na to zapowiadało.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.10.2024, 08:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nagle zwolnienie kilku osób, tymczasem:

Pogorzała - w pakiecie z Moskalem,
Kołaczyk - na wylocie od miesięcy
Bisztyga - JK powiedział że sam już sugerował że chce odejść i ma gdzieś nagrana robotę

Także ta fala zwolnień dotyczy realnie dwóch osób. Reszta albo była w pakiecie z Moskalem, albo się już na to zapowiadało.
Czyli wychodzi, że czas tych zwolnień to kompletny idiotyzm, bo zamiast to zrobić w sposób cywilizowany po sezonie to było przeciąganie tego co wiadome.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2024, 09:03
Dawid Szwarga wraz z końcem roku przejmie obowiązki trenera Arki Gdynia. 34-latek zaczyna powoli kompletować własny sztab, a na jego liście życzeń są Marcin Włodarek z Widzewa Łódź, Maciej Kowal z Rakowa Częstochowa oraz Marcin Pogorzała, który pełnił funkcję asystenta Kazimierza Moskala w Wiśle Kraków - podaje Łukasz Olkowicz z Przeglądu Sportowego Onet

Będą mieli wesoło w Gdynii zmieniając stary sztab który wygrywał wszystko jak leci
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.10.2024 o godz. 09:05.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.10.2024, 09:47
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ej, panowie, ale przecież to wybrzmiało w wywiadzie u Durdy

nie żadne żarciki (no może też ale to dodatek)

tylko na pytanie czy jako kierownik drużyny nie powinien też wstrząsnąć piłkarzami, on odpowiedział, że on był takim kierownikiem który zawsze raczej wtedy poklepał po plecach, pocieszył etc
Moim zdaniem od wstrząsania drużyną tj. prezes albo trener.
Kierownik tj. rola organizacyjno-pomocnicza i może opier.dolić np. jak się gapa spóźni pół godziny na odjazd autokaru albo zostawi syf w pokoju hotelowym.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 22.10.2024 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.11.2024, 06:40
Sobczak - Zwoliński 7-4
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2024, 10:19
W tym karne 3-0
Odpowiedz cytując
turbo_cola
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 03.11.2024, 11:17
I asysty 2-3
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 03.11.2024, 14:53
i luz w majtach 0:1
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.11.2024, 16:12
Jesus Imaz z bramką w 65 minucie meczu, Białystok prowadzi z Zabrzem 1:0.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.11.2024, 11:22
Kontrakt z Sapałą rozwiązany !!!

https://x.com/WislaKrakowSA/status/1854829020879245325
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2024, 11:23
Wzięło z zaskoczenia. Plus dla niego że nie ciągnął kasy ile się da. Pewnie max 2-3 pensje na odchodne
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 08.11.2024, 11:25
Jednego Polaka mniej. Wreszcie.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2024, 12:19
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
jednego bardzo słabego piłkarza z problemami mniej

czy to Polak, Portugalczyk, Hiszpan czy Duńczyk nie ma znaczenia
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 08.11.2024, 12:25
Jaki powód? Imprezy? Inne sprawy?
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.11.2024, 13:18
Pewnie nie dowiemy się nigdy, jak przebiegały rozmowy.
Może Sapała dostał gdzieś intratną propozycję, może klub coś na niego znalazł, może po prostu Igor zdecydował się zachować honorowo, lub znaleziono wystarczające pieniądze na odprawę?

Żeby tak udało się jeszcze z Fazlagiciem

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 08.11.2024, 14:29
Nowa letnia miłość w pomogła jednak na bardzo krótko (właściwie na jeden celny strzał z Lappi), oby nigdy więcej w Wiśle takich "piłkarzy" jak Sapała, Omrani itp.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 08.11.2024 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.11.2024, 14:37
Droga do freaków otwarta.

Powodzenia Igor, byle jak najdalej od Wisły.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2024, 14:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pewnie nie dowiemy się nigdy, jak przebiegały rozmowy.
Może Sapała dostał gdzieś intratną propozycję, może klub coś na niego znalazł, może po prostu Igor zdecydował się zachować honorowo, lub znaleziono wystarczające pieniądze na odprawę?

Żeby tak udało się jeszcze z Fazlagiciem
Sapała się zorientował że można prowadzić równie wygodne życie bez codziennej wycieczki do Myślenic.

1 walka we freek = pół roku treningów w Wiśle.

Wg mnie już nie będzie zawodowym piłkarzem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.11.2024, 14:57
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Jak śmiesz pisać tak o zwycięzcy obozu letniego 2023-24? Na którym przy okazji był zamieszany w stratę wszystkich goli, co mówi wiele o kibicach i dziennikarzach sportowych.
Przypominam, że - podobnie jak Sukiennicki wygrał rywalizację z Carbo - ale tylko do czasu aż ten przestał pauzować za kartki. Także ja bym na miejscu Oliwiera mniej słuchał kretynów z mediów i kibiców na tt, a bardziej trenera.

Jakoś tak się zabawnie składa że Tychy są poprzeczką nie do przeskoczenia dla następców Hiszpana i działają jak mokra szmata na ryj dla tych co wierzyli że jest jakieś pole manewru na środku...

I może dzięki temu znajdą się pieniądze na prawdziwego defensywnego pomocnika. Byle tylko nie kolejnego młodego zdolnego Polaka...

Jesteśmy w dupie w środku pola, jeden darmozjad na liście płac mniej, z zerową stratą sportową.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.11.2024 o godz. 15:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 08.11.2024, 15:26
Ale jak to?. Ktoś tu pisał, że Sukiennicki jest lepszy od Carbo. To ja nie wiem czemu nie udało się wygrać z Tychami.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.11.2024, 16:25
To do zluzowania jeszcze Młyński o Fazlagic na już
I wtedy w budżecie powinno być miejsce na 3 wzmocnienia, stoper, 6 i skrzydlowy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.11.2024, 17:26
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Sapała musiał mieć coś nagrane gdzie indziej, że zgodził się na rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.

Młyński i Fazlagić najpewniej wypełnią w całości kontrakty, czy tego chcemy, czy nie. Wystarczy sobie wyobrazić gdzie obaj skończą po wygaśnięciu umów i mamy odpowiedź dlaczego dalej tutaj są.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.11.2024, 18:16
Cytat:
Tego nie wiem nikt jak wygląda budżet płacowy i jakie daje możliwości. Czy wydajemy obecnie na place za dużo czy za mało? Celujemy w budżet płacowy na poziomie czołówki I ligi czy 10 miejsca w I lidze?
Ile podwyżki dostał Rodado, ile zarabiają inni?

Wszystko jest w Wiśle owiane tajemnica więc wiele bym nie oczekiwał że zejście z jednego czy pięciu kontraktów pozwoli w danym momencie na kontraktowanie kolejnych piłkarzy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów