|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Oglądałem wczoraj przez chwilę mecz Odry z Górnikiem i naprawdę nie ma się czego bać.
Jeśli zagramy na poziomie z meczu z TBB, to o wynik jestem bardziej niż spokojny. Byle tylko nasi nie poczuli się za pewni siebie, bo to może ich zgubić. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Panie Arkadiuszu czekałem ale dłużej nie mogę.
W Łęcznej czeka nas kulinarne/garmażeryjne wyzwanie. Jak zdradził obrońca Damian Zbozień https://radio.lublin.pl/2024/10/pilk...-wisla-krakow/ Czy podołamy? Czy wezwiemy na pomoc Makłowicza albo innego fachowca? ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
widze że ktoś wyedytował ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
No a ogółem to trafiamy na przeciwnika w takiej dyspozycji że grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Obstawiam że kolejna głową jaka poleci w 1 lidze będzie Stano (tzn oczywiście po Skowronku bo to patologia że został trenerem w Tychach). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Chce sie zwyciestwa, ale seria w koncu sie gdzies musi skonczyc xD oby nie tutaj hehe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Kontynuujmy w obu bo wtedy będziemy mieć dwa tematy na pyskowanie, a nie tylko jeden. Co do meczu to chcę żeby nasza seria trwała nadal.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe, że ktoś mojego posta użył do założenia nowego tematu
![]() Jeśli Łęczna rzeczywiście zapekluje pole karne, to może być mecz z cyklu bicie głową w mur. Mimo wszystko liczę na to, że mamy po prostu więcej jakości i koniec końców wygramy. Stawiam na 1-3 po bramkach Rodado, Zwolińskiego i Alfaro. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podejrzewam czyje posty są głownym tworem AI (i nie mam tu na myśli Ciebie). Co do meczu to Jop zapowiada kilka zmian w składzie, choć za bardzo to nie czuje kogo on chce zmienić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Podejrzewam że zacząć mecz może Baena i/lub Duarte bez drastycznego spadku jakości w ofensywie. Może jeszcze Kiakos. Każda kolejna zmiana to już jakościowy zjazd i proszenie się o kłopoty bo jednak Gogół to dwa poziomy niżej niż Igbekeme, Sukiennicki dwa ostatnie mecze zagrał dno z masą groźnych strat, Biedrzycki to tykająca bomba a naszych młodych niezdolnych przemilczę.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Sukiennicki to niech się trzyma ławki jak najdluzej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Posadzić kogokolwiek ze środka na ławie to grzech, Mikulec jest w takiej formie że Kiakos może mu buty czyścić. Zostaje w zasadzie zmiana za Alfaro, który rozczarowuje, ale jeśli Baena ma kontuzje to ja osobiście bym poszedł z Gogółem na lewej stronie ataku. Mikulec i tak u nas robi za skrzydłowego. Duarte ze swoją dynamika powinien grać na ŚPO, tyle że tam jest Rodado.
Jop ma mały problem bogactwa. Choć 1 skład od reszty na dziś dzieli bardzo dużo. Przy tym 3-packu w 10 dni to zapewne Jop trochę zamiesza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dawno remisu nie było... 2-2
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Karherop kolejny raz pokazuje jak zupelnie nie rozumie pilki noznej, i nie patrzy nigdzie indziej niz na pilke, ale robi z siebie mega eksperta.
Mikulec dlatego tak dobrze wyglada w ofensywie, bo Alfaro wiaze tam obronce i czesto jeszcze skrzydlowego lub defensywnego pomocnika, bo jest niejednokrotnie podwajany. Dlatego Mikulec moze swobodnie grac 1:1 lub ma autostrade. Oczywiscie sam Mikulec umie to wykorzystac, ale bez postawy Alfaro by nie mial takiej mozliwosci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Oczywiście wszystko co dobre w naszej drużynie to zasługa Hiszpanów. Alfaro wiąże liną wszystkich zawodników do chorągiewek i dlatego Mikulec strzela gole, asystuje, a tak to jest daremny. Zwolinski strzela gole, bo Rodado pomaga Alfaro i Zwolak ma izi job. Oczywiście Carbo jest ostatnio mniej widoczny, bo ktoś musi harować na Igbekeme. Z resztą James to też prawie Hiszpan, a Kiss dlatego daje radę, bo mu Baena podpowiada rozwiązania zza linii. Z resztą podobno pradziadek Kissa ze strony babki matki był na wakacjach na Majorce raz, więc Kissa też można traktować jako pół Iberyjczyka. Do tego Letkiewicz bierze telefoniczne korepetycje od Ratona, a Uryga z Łasickim przed każdym meczem oglądają film instruktażowy z naukami Satretestusrestusrestugui'ego. Jop kalkuje i adaptuje taktyki mistrza kopanej Rudego Albercika, a Królewski zmienił nazwisko na Gimenezki. Przed każdym meczem nasz kapitan wykrzykuje magiczne hasło "Vamos ala playa!!" zamiast klasycznego "jazda z ku..ami!!" i się zrobiła drużyna!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.10.2024 o godz. 10:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Królewski raczej zmienia nazwisko na Real
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hahahaha o tototototo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To że druga strona (Kiss/Baena) jest inaczej ustawiona widać gołym okiem. Ja jestem zwykłym kibicem który udziela się na fanowskim forum, ekspertów to masz w tv czy na YT. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
4 ostatnie mecze Łęcznej 4 remisy
4 nasze ostatnie mecze 4 zwycięstwa Logiczne więc, że to Górnik jest murowanym faworytem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Łęczna do 25 sierpnia: bilans 5-1-0
Bilans po 25 sierpnia 0-4-2 Mogą jak dla mnie trwać w obecnym trendzie przynajmniej jeszcze jedna kolejkę. Za Mamrota oni też jechali na remisach. Powinni wziąć Moskala na wiosnę, żeby nie zmieniać swojej filozofii gry jak już zwolnią Stano. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żarty na bok - wracając do meczu, jeżeli nastąpią jakieś korekty w składzie to wątpię, aby były one spowodowane aktualną formą piłkarską, conajwyzej kondycją fizyczną.
Mam dużo zastrzeżeń do obecnej formy Alfaro, ale jeśli coś działa to się tego nie zmienia. Moim zdaniem do zmiany w pierwszej kolejności są właśnie Alfaro i Carbo. Ze względu na metrykę i intensywny sposób gry. O ile Alfa można łatwo zastąpić, o tyle problem jest z Carbo, bo Sukiennicki ostatnio gra dużo słabiej niż na początku sezonu. Możliwe, że Jop zdecyduje się na pozostawienie w/w dwójki w 1 składzie, ale wątpię aby byli zagrać na takiej intensywnosci co z Brukbetem. To są jednak jedynie moje gdybania. Wiadomo, że trener jest najbliżej drużyny i wie najlepiej jak to wygląda od wewnątrz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko "Kraków" po hiszpańsku to dość fatalnie brzmi
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z wtorkowego meczu wyłączeni są: Bartosz Talar, Kacper Duda, Jakub Stępak, Joseph Colley, Enis Fazlagić, Igor Sapała i Piotr Starzyński.
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1848333636950454414 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Tak z ciekawości, na jaką przypadłość cierpi Fazlagić?
Oczywiście chodzi mi o formalną nazwę tej niedyspozycji a nie rzeczywisty powód I co on teraz robi, leczy się w Krakowie czy może wyjechał gdzieś "do wód"? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Decyzja co do gry Baeny zapadnie przed meczem, więc to pewnie stłuczenie. Zawsze może wejść na zmianę za Alfaro na zmęczonego przeciwnika. Gogół na skrzydle to zagranie z repertuaru Moskala. Absolutnie bez sensu zważyszy na to jak wolny jest Gogół i jak dobrych mamy nominalnych skrzydłowych. Kiakos może zluzować Mikulca tylko ze względu na ilość meczy które ten ma w nogach, o ile jest to potrzebne. Problem ze zdjęciem Alfaro jest taki że on jako jedyny z naszych skrzydłowych bardzo dobrze gra w obronie. Do tego bardzo dużo pressuje i potrafi ściąć do środka, przez co rywale muszą go cały czas pilnować. Schodzi jako pierwszy właśnie dlatego że dużo biega. Jop na konferencji powiedział że w tym meczu najważniejsza będzie obrona więc podejrzewam że Alfaro wyjdzie w pierwszym składzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2024 o godz. 17:00.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Przeciez Alfaro jest kluczowy w tym co gramy... W kazdym z ostatnich meczów powinien mieć przynajmniej asyste, jednak u niego nie chodzi o statystyki koleś ma końskie zdrowie i to jak zapierdala (do tego ze względu na doświadczenie jest to bardzo mądre zapierdalanie) powoduje że ma żelazne miejsce w składzie.
Jop nie powinien za bardzo wymyślać ze składem (nawet jak grozi nam wykartkowanie na Płock) moze Kiakos i to by było na tyle. Wole wygrać i przegrać niz kombinowac i zdobyc 1-2 pkt w 2 meczach. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że Jop chce 6 pkt i tak to chce poukładać żeby było optymalnie. To bardzo inteligentny człowiek, który świetnie analizuje sytuacje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żółte kartki:
4 - Biedrzycki (wraca) 3 - Kiss, Mikulec, Łasicki, Uryga 2 - Sukiennicki, Carbo, Jaroch, Rodado 1 - Ikbekeme, Alfaro, Zwoliński, Starzyński ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję że Jop nie przekombinuje. Drużyna gra jak z nut, ale ławka jest bardzo uboga pod względem jakości na większości pozycji.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy tego chcemy, czy nie, zobaczymy na boisku Biedrzyckiego. Szczytem głupoty byłoby w naszej sytuacji granie dwoma stoperami z trzema żółtymi kartkami. Muszą się chłopaki jakoś umiejętnie wykartkować, żeby absencje nie wypadły w meczach z czubem tabeli.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.10.2024 o godz. 07:08.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|