The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2024, 10:49. 6. kolejka (zaległa), Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 22 października 2024, 18:00
Oglądałem wczoraj przez chwilę mecz Odry z Górnikiem i naprawdę nie ma się czego bać.

Jeśli zagramy na poziomie z meczu z TBB, to o wynik jestem bardziej niż spokojny. Byle tylko nasi nie poczuli się za pewni siebie, bo to może ich zgubić.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.10.2024, 21:06
Panie Arkadiuszu czekałem ale dłużej nie mogę.

W Łęcznej czeka nas kulinarne/garmażeryjne wyzwanie. Jak zdradził obrońca Damian Zbozień

https://radio.lublin.pl/2024/10/pilk...-wisla-krakow/

Czy podołamy? Czy wezwiemy na pomoc Makłowicza albo innego fachowca?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.10.2024, 22:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post

W Łęcznej czeka nas kulinarne/garmażeryjne wyzwanie. Jak zdradził obrońca Damian Zbozień

jak zakładałem temat z TBB to pisało że Łęczna też

widze że ktoś wyedytował
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.10.2024, 22:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post

To.podejscie Zbozienia zwiastuje stratę bramki przez Łeczna w pierwszych 5 minutach meczu. Można stawiać domy.

No a ogółem to trafiamy na przeciwnika w takiej dyspozycji że grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Obstawiam że kolejna głową jaka poleci w 1 lidze będzie Stano (tzn oczywiście po Skowronku bo to patologia że został trenerem w Tychach).
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.10.2024, 00:58
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jak zakładałem temat z TBB to pisało że Łęczna też

widze że ktoś wyedytował
Po meczu każdy temat się rozłazi w pyskówki więc może to nie taki zły pomysł by kontynuować w nowym
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.10.2024, 03:15
Chce sie zwyciestwa, ale seria w koncu sie gdzies musi skonczyc xD oby nie tutaj hehe
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 21.10.2024, 05:35
Kontynuujmy w obu bo wtedy będziemy mieć dwa tematy na pyskowanie, a nie tylko jeden. Co do meczu to chcę żeby nasza seria trwała nadal.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 21.10.2024, 07:49
Ciekawe, że ktoś mojego posta użył do założenia nowego tematu

Jeśli Łęczna rzeczywiście zapekluje pole karne, to może być mecz z cyklu bicie głową w mur. Mimo wszystko liczę na to, że mamy po prostu więcej jakości i koniec końców wygramy.

Stawiam na 1-3 po bramkach Rodado, Zwolińskiego i Alfaro.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2024, 07:54
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, że ktoś mojego posta użył do założenia nowego tematu

Jeśli Łęczna rzeczywiście zapekluje pole karne, to może być mecz z cyklu bicie głową w mur. Mimo wszystko liczę na to, że mamy po prostu więcej jakości i koniec końców wygramy.

Stawiam na 1-3 po bramkach Rodado, Zwolińskiego i Alfaro.
AI zaczyna przejmować kontrolę na forum.

Podejrzewam czyje posty są głownym tworem AI (i nie mam tu na myśli Ciebie).

Co do meczu to Jop zapowiada kilka zmian w składzie, choć za bardzo to nie czuje kogo on chce zmienić.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.10.2024, 08:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
AI zaczyna przejmować kontrolę na forum.

Podejrzewam czyje posty są głownym tworem AI (i nie mam tu na myśli Ciebie).

Co do meczu to Jop zapowiada kilka zmian w składzie, choć za bardzo to nie czuje kogo on chce zmienić.
Podejrzewam że zacząć mecz może Baena i/lub Duarte bez drastycznego spadku jakości w ofensywie. Może jeszcze Kiakos. Każda kolejna zmiana to już jakościowy zjazd i proszenie się o kłopoty bo jednak Gogół to dwa poziomy niżej niż Igbekeme, Sukiennicki dwa ostatnie mecze zagrał dno z masą groźnych strat, Biedrzycki to tykająca bomba a naszych młodych niezdolnych przemilczę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.10.2024, 08:42
Sukiennicki to niech się trzyma ławki jak najdluzej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2024, 08:42
Posadzić kogokolwiek ze środka na ławie to grzech, Mikulec jest w takiej formie że Kiakos może mu buty czyścić. Zostaje w zasadzie zmiana za Alfaro, który rozczarowuje, ale jeśli Baena ma kontuzje to ja osobiście bym poszedł z Gogółem na lewej stronie ataku. Mikulec i tak u nas robi za skrzydłowego. Duarte ze swoją dynamika powinien grać na ŚPO, tyle że tam jest Rodado.

Jop ma mały problem bogactwa. Choć 1 skład od reszty na dziś dzieli bardzo dużo.

Przy tym 3-packu w 10 dni to zapewne Jop trochę zamiesza.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.10.2024, 08:48
Dawno remisu nie było... 2-2
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 21.10.2024, 09:29
Karherop kolejny raz pokazuje jak zupelnie nie rozumie pilki noznej, i nie patrzy nigdzie indziej niz na pilke, ale robi z siebie mega eksperta.
Mikulec dlatego tak dobrze wyglada w ofensywie, bo Alfaro wiaze tam obronce i czesto jeszcze skrzydlowego lub defensywnego pomocnika, bo jest niejednokrotnie podwajany. Dlatego Mikulec moze swobodnie grac 1:1 lub ma autostrade. Oczywiscie sam Mikulec umie to wykorzystac, ale bez postawy Alfaro by nie mial takiej mozliwosci.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.10.2024, 09:59
Oczywiście wszystko co dobre w naszej drużynie to zasługa Hiszpanów. Alfaro wiąże liną wszystkich zawodników do chorągiewek i dlatego Mikulec strzela gole, asystuje, a tak to jest daremny. Zwolinski strzela gole, bo Rodado pomaga Alfaro i Zwolak ma izi job. Oczywiście Carbo jest ostatnio mniej widoczny, bo ktoś musi harować na Igbekeme. Z resztą James to też prawie Hiszpan, a Kiss dlatego daje radę, bo mu Baena podpowiada rozwiązania zza linii. Z resztą podobno pradziadek Kissa ze strony babki matki był na wakacjach na Majorce raz, więc Kissa też można traktować jako pół Iberyjczyka. Do tego Letkiewicz bierze telefoniczne korepetycje od Ratona, a Uryga z Łasickim przed każdym meczem oglądają film instruktażowy z naukami Satretestusrestusrestugui'ego. Jop kalkuje i adaptuje taktyki mistrza kopanej Rudego Albercika, a Królewski zmienił nazwisko na Gimenezki. Przed każdym meczem nasz kapitan wykrzykuje magiczne hasło "Vamos ala playa!!" zamiast klasycznego "jazda z ku..ami!!" i się zrobiła drużyna!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.10.2024 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.10.2024, 10:55
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Królewski zmienił nazwisko na Gimenezki.
Królewski raczej zmienia nazwisko na Real
Cytat:
Nazwa Real Madryt zawiera w sobie słowo Real, które tłumaczy się z hiszpańskiego jako królewski
Jarosław Real?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 21.10.2024, 11:53
Hahahaha o tototototo
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2024, 12:00
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Karherop kolejny raz pokazuje jak zupelnie nie rozumie pilki noznej, i nie patrzy nigdzie indziej niz na pilke, ale robi z siebie mega eksperta.
Mikulec dlatego tak dobrze wyglada w ofensywie, bo Alfaro wiaze tam obronce i czesto jeszcze skrzydlowego lub defensywnego pomocnika, bo jest niejednokrotnie podwajany. Dlatego Mikulec moze swobodnie grac 1:1 lub ma autostrade. Oczywiscie sam Mikulec umie to wykorzystac, ale bez postawy Alfaro by nie mial takiej mozliwosci.
I oczywiście ta samą funkcję może pełnić np Gogół czy choćby Duarte, bo Alfaro podejmuje sporo złych decyzji. Nieprzypadkowo ostatnio pierwszy był do zmiany (i ta się dokonała).

To że druga strona (Kiss/Baena) jest inaczej ustawiona widać gołym okiem.

Ja jestem zwykłym kibicem który udziela się na fanowskim forum, ekspertów to masz w tv czy na YT.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 21.10.2024, 12:16
4 ostatnie mecze Łęcznej 4 remisy
4 nasze ostatnie mecze 4 zwycięstwa
Logiczne więc, że to Górnik jest murowanym faworytem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2024, 12:30
Łęczna do 25 sierpnia: bilans 5-1-0
Bilans po 25 sierpnia 0-4-2

Mogą jak dla mnie trwać w obecnym trendzie przynajmniej jeszcze jedna kolejkę. Za Mamrota oni też jechali na remisach. Powinni wziąć Moskala na wiosnę, żeby nie zmieniać swojej filozofii gry jak już zwolnią Stano.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 21.10.2024, 13:29
Żarty na bok - wracając do meczu, jeżeli nastąpią jakieś korekty w składzie to wątpię, aby były one spowodowane aktualną formą piłkarską, conajwyzej kondycją fizyczną.

Mam dużo zastrzeżeń do obecnej formy Alfaro, ale jeśli coś działa to się tego nie zmienia.

Moim zdaniem do zmiany w pierwszej kolejności są właśnie Alfaro i Carbo. Ze względu na metrykę i intensywny sposób gry. O ile Alfa można łatwo zastąpić, o tyle problem jest z Carbo, bo Sukiennicki ostatnio gra dużo słabiej niż na początku sezonu.

Możliwe, że Jop zdecyduje się na pozostawienie w/w dwójki w 1 składzie, ale wątpię aby byli zagrać na takiej intensywnosci co z Brukbetem. To są jednak jedynie moje gdybania. Wiadomo, że trener jest najbliżej drużyny i wie najlepiej jak to wygląda od wewnątrz.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.10.2024, 13:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Królewski raczej zmienia nazwisko na Real
Jarosław Real?
Tylko "Kraków" po hiszpańsku to dość fatalnie brzmi
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.10.2024, 13:59
Z wtorkowego meczu wyłączeni są: Bartosz Talar, Kacper Duda, Jakub Stępak, Joseph Colley, Enis Fazlagić, Igor Sapała i Piotr Starzyński.

https://x.com/WislaKrakowSA/status/1848333636950454414

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 21.10.2024, 15:55
Tak z ciekawości, na jaką przypadłość cierpi Fazlagić?
Oczywiście chodzi mi o formalną nazwę tej niedyspozycji a nie rzeczywisty powód
I co on teraz robi, leczy się w Krakowie czy może wyjechał gdzieś "do wód"?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.10.2024, 16:53
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Posadzić kogokolwiek ze środka na ławie to grzech, Mikulec jest w takiej formie że Kiakos może mu buty czyścić. Zostaje w zasadzie zmiana za Alfaro, który rozczarowuje, ale jeśli Baena ma kontuzje to ja osobiście bym poszedł z Gogółem na lewej stronie ataku. Mikulec i tak u nas robi za skrzydłowego. Duarte ze swoją dynamika powinien grać na ŚPO, tyle że tam jest Rodado.

Jop ma mały problem bogactwa. Choć 1 skład od reszty na dziś dzieli bardzo dużo.

Przy tym 3-packu w 10 dni to zapewne Jop trochę zamiesza.
Nie ma żadnego problemu bogactwa nigdzie poza skrzydłami, gdzie jest czterech piłkarzy na poziomie.
Decyzja co do gry Baeny zapadnie przed meczem, więc to pewnie stłuczenie. Zawsze może wejść na zmianę za Alfaro na zmęczonego przeciwnika.

Gogół na skrzydle to zagranie z repertuaru Moskala. Absolutnie bez sensu zważyszy na to jak wolny jest Gogół i jak dobrych mamy nominalnych skrzydłowych.

Kiakos może zluzować Mikulca tylko ze względu na ilość meczy które ten ma w nogach, o ile jest to potrzebne.

Problem ze zdjęciem Alfaro jest taki że on jako jedyny z naszych skrzydłowych bardzo dobrze gra w obronie. Do tego bardzo dużo pressuje i potrafi ściąć do środka, przez co rywale muszą go cały czas pilnować. Schodzi jako pierwszy właśnie dlatego że dużo biega. Jop na konferencji powiedział że w tym meczu najważniejsza będzie obrona więc podejrzewam że Alfaro wyjdzie w pierwszym składzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2024 o godz. 17:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.10.2024, 19:43
Przeciez Alfaro jest kluczowy w tym co gramy... W kazdym z ostatnich meczów powinien mieć przynajmniej asyste, jednak u niego nie chodzi o statystyki koleś ma końskie zdrowie i to jak zapierdala (do tego ze względu na doświadczenie jest to bardzo mądre zapierdalanie) powoduje że ma żelazne miejsce w składzie.

Jop nie powinien za bardzo wymyślać ze składem (nawet jak grozi nam wykartkowanie na Płock) moze Kiakos i to by było na tyle.

Wole wygrać i przegrać niz kombinowac i zdobyc 1-2 pkt w 2 meczach.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 21.10.2024, 20:51
Myślę, że Jop chce 6 pkt i tak to chce poukładać żeby było optymalnie. To bardzo inteligentny człowiek, który świetnie analizuje sytuacje.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.10.2024, 20:55
Żółte kartki:
4 - Biedrzycki (wraca)
3 - Kiss, Mikulec, Łasicki, Uryga
2 - Sukiennicki, Carbo, Jaroch, Rodado
1 - Ikbekeme, Alfaro, Zwoliński, Starzyński

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.10.2024, 21:35
Mam nadzieję że Jop nie przekombinuje. Drużyna gra jak z nut, ale ławka jest bardzo uboga pod względem jakości na większości pozycji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 22.10.2024, 07:04
Czy tego chcemy, czy nie, zobaczymy na boisku Biedrzyckiego. Szczytem głupoty byłoby w naszej sytuacji granie dwoma stoperami z trzema żółtymi kartkami. Muszą się chłopaki jakoś umiejętnie wykartkować, żeby absencje nie wypadły w meczach z czubem tabeli.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.10.2024 o godz. 07:08.

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów