|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
Nie obchodzą mnie jakieś buraczane ligi, mogą sobie tam grać nawet w zagonach kapusty, o ile przepisy ich lig na to zezwalają. Obchodzi mnie w tym momencie I liga. Tu chodzi o egzekwowanie podstawowych wymogów, będę to powtarzać do upadłego. Trzeba dbać o profesjonalizm rozgrywek na każdym szczeblu, bo to wszystko składa się (razem ze szkoleniem) na progres piłki w Polsce. W zeszłym sezonie w równie opłakanym stanie była zdaje się murawa w Gdyni, która niewiele różniła się od tej w Tarnobrzegu. Skoro 17 klubów I ligi jest w stanie przygotować dobrą płytę, to czemu nie ma tego zrobić Arka? Nie mają pieniędzy na nową płytę? Mogą grać w Gdańsku, jakby im przyszło płacić za wynajem Areny Gdańsk, to jestem bardziej niż pewny, że szybciutko by skombinowali pieniądze na nową murawę. To samo ileś lat było z murawą w Gliwicach. Nowa płyta na stadionie Cracovii kosztowała ostatnio 1,5 bańki, czyli dla takiego Piasta to byłaby kwestia przerzucenia kasy z kontraktu jednego, lepszego kopacza na nową płytę. Tutaj też PZPN cackał się z Piastem, patrząc przez palce na stan murawy, zamiast wyegzekwować to, do czego Piast jest zobowiązany przepisami. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
|
|