The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2024, 15:48
Powinien za to w ryj wyłapać, tak jak przed laty Godlewski od Świra
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.09.2024, 15:52
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Miał też swój niechlubny epizod w sprawie Stecherta, co sprawia, że można mieć wątpliwości co do jego umiejętności weryfikowania źródeł czy w ogóle ogarnięcia dziennikarskiego.

Co nie znaczy, że tym razem akurat ma albo nie ma racji. Cholera go wie. Takie 50/50
Tutaj w punkt, Miga ma na koncie artykuły gloryfikujące Stecherta, zero weryfikacji z jego strony tego co mu wtedy oszuści podyktowali.

Artykuł oskarżający asystenta o bycie kretem jest oparty na wodolejstwie Królewskiego i jego własnych domysłach. Co zabawne, w tym samym tekście pisze wprost że jego domysły odnośnie Rude na ławce z Odrą okazały się błędne.

Dlatego nie jestem pewny czy jest fair jechać po Siewierskim tylko na podstawie domysłów Migi...

@Witalis - Ty naprawdę jesteś przerażająco tępy. Możesz mi wyjaśnić jak wklejanie linków artykulów krytykujących Królewskiego mają się do Twojej tezy że każdy kto uważa inaczej robi to z niskich pobudek?
Od razu Ci wytłumaczę - nijak. Chyba że wszyscy dziennikarze i eksperci o bardziej wyważonym podejściu też liczą na fuchę u Królewskiego...

Napisałeś coś kretyńskiego, sekciarskiego i w sumie trudnego do obrony i teraz wrzucasz linki zamiast w jakikolwiek sposób uzasadnić na jakiej podstawie zarzucasz Baszczyńskiemu korupcję/ złą wolę czy co tam sobie uroiłeś.

To jest właśnie problem - zamiast merytorycznie odnieść się do opinii Baszczyńskiego bierzesz się za udowadnianie że jest złym człowiekiem (nie wiem, nie znam go osobiście, ale to bez znaczenia w kontekście dyskusji) oraz że są dziennikarze i eksperci o innych poglądach na sprawę (są, to oczywiste, ale nadal bez znaczenia w kontekście dyskusji).

A clou jest bardzo proste: to nie Baszczyński postąpił okropnie wygłaszając swoją opinię (co najwyżej głupio) tylko Ty jesteś tępym sekciarzem nie akceptującym tego że ktoś ma inne zdanie i niezdolnym do uczciwej dyskusji. I takie podejście jest od lat zabójcze dla wszelkiej debaty publicznej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2024 o godz. 16:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 25.09.2024, 16:00
Rozmowa była o tym, że wszyyyystkie media chwalą Królewskiego za wizję i zwolnienie Moskala.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.09.2024, 16:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dlatego nie jestem pewny czy jest fair jechać po Siewierskim tylko na podstawie domysłów Migi...
Ludzie wszędzie mają tendencję do tego, żeby oceniać świat przez pryzmat słynnego fragmentu "To złodziej! I pijak, bo każdy pijak to złodziej!". Niektórzy nazywają to nawet z mądrą miną logiką i doświadczeniem życiowym.

Tylko życie nie jest aż takie proste.

Przecieki do dziennikarzy mają zawsze tę przykrą cechę, że są subiektywne, często umyślnie manipulowane. Akurat w przypadku dziennikarzy tzw. sportowych to szczególnie widoczne. Oni z tego żyją, tam jest permanentny wyścig kto pierwszy opublikuje newsa, o to kto będzie miał dojścia, na dodatek nie ma żadnej odpowiedzialności za przekaz nietrafiony czy wręcz fałszywy (np. plotki transferowe z d*py), więc żaden nie pozwoli sobie na prawdziwy research.

To jest jakiś tam problem, ja np. też jestem wyznawcą odpowiedzialności (przynajmniej moralnej) za swoje słowa, ale akurat Królewski powinien zajmować się zdecydowanie większymi problemami, jakie ma w klubie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.09.2024, 16:12
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Rozmowa była o tym, że wszyyyystkie media chwalą Królewskiego za wizję i zwolnienie Moskala.
Nie, to są Twoje urojenia.

Dyskusja była o tym że zarzuciłeś Baszczyńskiemu złe intencje bo jego opinia nie wpisuje się w ogólny nurt, a ja napisałem że nie wszyscy dziennikarze i eksperci są zgodni z Twoją wizją wydarzeń, podając jako przykład m.in. "Studio Reymonta". Reszta to albo Twoja manipulacja albo ograniczenia intelektualne.

Wróc jak będziesz miał coś sensownego i na temat. Albo w ogóle.

@MaLk - mnie po prostu, czytając domysły Migi i paniętając jego wcześniejsze akcje - zapaliła się czerwona lampka. Równie dobrze Królewski mógł to wszystko zmyślić żeby jakoś uzasadnić swoją decyzję (temu służy ten list otwarty), a Siewierski i bliżej nieokreśleni piłkarze (są wyżej w temacie kandydatury) dostają rykoszetem...

A to że Królewski sam się pogrąża i najlepiej by było gdyby milczał - raczej trudno z tym dyskutować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2024 o godz. 16:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.09.2024, 16:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dyskusja była o tym że zarzuciłeś Baszczyńskiemu złe intencję bo jego opinia nie wpisuje się w ogólny nurt, a ja napisałem że nie wszyscy dziennikarze i eksperci są zgodni z Twoją wizją wydarzeń, podając jako przykład m.in. "Studio Reymonta". Reszta to albo Twoja manipulacja albo ograniczenia intelektualne.
Przeczytałem ten wywiad z Baszczyńskim i, jeśli ktoś nie odpuścił czytania po pierwszych dwóch akapitach, jest tam też sporo krytyki pod adresem Królewskiego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.09.2024, 16:20
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem ten wywiad z Baszczyńskim i, jeśli ktoś nie odpuścił czytania po pierwszych dwóch akapitach, jest tam też sporo krytyki pod adresem Królewskiego.
Ale jakie to ma znaczenie, skoro nie ma tam TYLKO krytyki?
To podobnie jak krytykowanie stylu zwolnienia Moskala. Wojtowicz to bardzo trafnie skomentował właśnie w "Studio Reymonta". Decyzja pewnie zła, ale sposób przekazania (osobiście, jako pierwszemu) OK.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2024 o godz. 16:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 25.09.2024, 16:23
Nie, coś tam mamrotałeś, że Królewski tylko chwalony.

To może ty wrócisz, jak będziesz umiał kulturalnie rozmawiać. Albo w ogóle.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.09.2024, 16:26
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Nie, coś tam mamrotałeś, że Królewski tylko chwalony.

To może ty wrócisz, jak będziesz umiał kulturalnie rozmawiać. Albo w ogóle.
Nie można mamrotać w formie tekstu. Jasno napisałem o co mi chodzi. Po prostu jesteś za cienki żeby merytorycznie uzasadnić swój emocjonalny i nieuczciwy wybuch z wcześniej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2024 o godz. 16:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 25.09.2024, 16:35
W każdym temacie wyładowujesz agresję i obrażasz ludzi i masz czelność pisać coś o wybuchach? Okropne czy obrzydliwe nie jest wybuchem, tylko przejawem zniesmaczenia. Bardzo zasłużonego. Jak masz inne zdanie, to musisz nauczyć się za nim kulturalnie argumentować, inaczej będziesz wykluczony z rozmowy ze mną.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.09.2024, 17:53
@Witalis - no właśnie, zero merytorycznych argumentów. Jak ja przeżyję to wykluczenie?

Moskal podlega krytyce, Baszczyński ma prawo do swojej oceny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.09.2024, 10:21
Moskal poleciał bo nie pasował do koncepcji klubu ai

A wiemy za co poleciał Krzoska ?
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 28.09.2024 o godz. 10:31.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 28.09.2024, 10:25
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
A wiemy za co poleciał Krzostka ?
Za to, że nikogo już nie bawią te same żarty co za czasów Brożka i Głowackiego
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.09.2024, 11:12
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Moskal poleciał bo nie pasował do koncepcji klubu ai

A wiemy za co poleciał Krzoska ?
Objawy wypalenia zawodowego
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.09.2024, 13:06
Najważniejsze że Zaskro nie ma objawów wypalenia zawodowego
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 28.09.2024, 13:30
Z FB Odry:

Cytat:
Ku**a tego bełkotu słuchać się nie da! On się nadaje do polityki jak ulał! Jaki ku**a plan taktyczny? Gdzie było widać jakiś plan taktyczny do ch**a wacława!? Planem taktycznym była „obrona Częstochowy” i laga na Edka który sam mógł zrobić tyle co osamotniony Haluch w bramce. Ku**a tu nie było jakieś rewolucji kadrowej, żeby nich**a nie dało się tego poukładać!
Jeśli w firmie team leader nie radzi sobie z zespołem, to wymienia się na team leadera który to potrafi ogarnąć! Odrze jest ku**a potrzebny trener z prawdziwego znaczenia a nie jakiś ku**a były piłkarz którego nawet ta „wielka wisła” pogoniła.
Prezesie Lisiński i prezydencie Wiśniewski, wy żeście go w promocji dostali czy ki czort!? Wy tak samo znacie się na zarządzaniu klubem jak on na trenowaniu, podajcie sobie ręce i uśmiechnijcie się do zdjęcia.
#sobolOUT #lisuOUT
Skąd my to znamy?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.09.2024, 13:44
Haha, ten człowiek mógłby spokojnie pisać u nas na forum. Swój chłop, nawet czuję jego emocje.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 28.09.2024, 14:59
Jean Carlos Silva z bramką na 1:0 przeciwko Niepołomicom.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.09.2024, 15:25
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Z FB Odry:

Skąd my to znamy?
Widzę że na forum Odry mają moją imitację
Żeby nie było, życzę Sobolewskiemu jak najlepiej, byle nie u nas jako pierwszy trener. Niech się uczy zawodu, za szybko przeskakiwał stopnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 28.09.2024, 16:35
Można mu życzyć jak najlepiej, ale to po prostu słaby, jednowymiarowy trener. Dowiódł tego w Płocku, dowiódł u nas, teraz zaraża swoim pomysłem na grę Odrę.

Musiałby teraz odnieść naprawdę duży sukces, np. wywalczenie baraży z Odrą, żeby wrócić na stołek karuzeli trenerskiej w Ekstraklasie.

[35/54]

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 29.09.2024, 17:38
Miki Villar z asystą, Gliwice 0:1 Białystok, 32 minuta
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 29.09.2024, 20:47
Szukam sobie informacji, czy Małecki zagrał w Avii przeciw naszym rezerwom, a tu znalazłem wywiad z tym ananasem:
https://sport.tvp.pl/82528833/patryk...-do-pomyslenia

Wygląda na to, że dalej nie przepada za Moskalem, chociaż trzeba mu przyznać, że przejechał się po wszystkich, w kolejnych pytaniach po prostu zmieniał adresatów krytyki xd
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.09.2024, 22:25
tymczasem Goku juz 4 gole w Wieczystej
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.09.2024, 09:08
Genialny trenerski produkt Jarosława Królewskiego, niezwykle responsywny Radosław Sobolewski szybciutko zwolniony z pracy w opolskiej Odrze.
To pokazuje, jak niewielkie pojęcie o piłce nożnej ma Jaśnie Oświecony oraz jak celnych wyborów dokonuje.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.09.2024, 09:27
Nie ma co się znęcać nad RS. Odra to drużyna miejsc 10-14. A że mają przestrzelone oczekiwania to inna sprawa. Punktowali gorzej niż grali, choćby w meczu ze Stalą powinni wywieźć 3 pkt z Rzeszowa.

Myślę że RS będzie lawirował między 2 a 1 liga.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.09.2024, 09:38
Czyli pora na Moskala w Opolu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2024, 10:21
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Czyli pora na Moskala w Opolu.
Właśnie. Niech spadają.

Co do Sobolewskiego w Odrze - oni chcieli tym szrotem który mają grać ofensywną piłkę
W pierwszej lidze

Dziwię się że Sobolewski to wziął, przecież tu nie było szans z takimi oczekiwaniami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.09.2024, 11:12
No i tutaj wychodzi jego brak taktycznej elastyczności.

Jak masz skład złożony z I-ligowych cepów, to raczej nie chcesz grać nimi tiki-taki. Robisz autobus, zabijasz nim mecz, z przodu wstawiasz jakiegoś szybkiego chłopa i liczysz na kontry.

[35/54]

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.09.2024, 11:25
Patryko napisał(a):Wyświetl post
No i tutaj wychodzi jego brak taktycznej elastyczności.

Jak masz skład złożony z I-ligowych cepów, to raczej nie chcesz grać nimi tiki-taki. Robisz autobus, zabijasz nim mecz, z przodu wstawiasz jakiegoś szybkiego chłopa i liczysz na kontry.
No, ale przecież właśnie to Sobol w piątek zrobił.
Co mógł lepszego wymyśleć? Tylko autobus i liczenie na farta jak Warta. (przepraszam za te rymy)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.09.2024, 11:33
Mówię o innych spotkaniach, które Sobolewski próbował rozgrywać w inny sposób i je również przegrywał (mimo niezłej gry, która zasługiwała na więcej punktów).

Tutaj trzeba konsekwencji Puszczy, czyli nie szukamy kwadratowych jaj, cyrkulacji piłki i trójkątów w strefach, tylko bronimy w 10 i liczymy na kontry + stałe fragmenty. Każdy mecz tak samo, aż taka taktyka zacznie przynosić efekty.

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów