|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Powinien za to w ryj wyłapać, tak jak przed laty Godlewski od Świra
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Rozmowa była o tym, że wszyyyystkie media chwalą Królewskiego za wizję i zwolnienie Moskala.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Tylko życie nie jest aż takie proste. Przecieki do dziennikarzy mają zawsze tę przykrą cechę, że są subiektywne, często umyślnie manipulowane. Akurat w przypadku dziennikarzy tzw. sportowych to szczególnie widoczne. Oni z tego żyją, tam jest permanentny wyścig kto pierwszy opublikuje newsa, o to kto będzie miał dojścia, na dodatek nie ma żadnej odpowiedzialności za przekaz nietrafiony czy wręcz fałszywy (np. plotki transferowe z d*py), więc żaden nie pozwoli sobie na prawdziwy research. To jest jakiś tam problem, ja np. też jestem wyznawcą odpowiedzialności (przynajmniej moralnej) za swoje słowa, ale akurat Królewski powinien zajmować się zdecydowanie większymi problemami, jakie ma w klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dyskusja była o tym że zarzuciłeś Baszczyńskiemu złe intencje bo jego opinia nie wpisuje się w ogólny nurt, a ja napisałem że nie wszyscy dziennikarze i eksperci są zgodni z Twoją wizją wydarzeń, podając jako przykład m.in. "Studio Reymonta". Reszta to albo Twoja manipulacja albo ograniczenia intelektualne. Wróc jak będziesz miał coś sensownego i na temat. Albo w ogóle. @MaLk - mnie po prostu, czytając domysły Migi i paniętając jego wcześniejsze akcje - zapaliła się czerwona lampka. Równie dobrze Królewski mógł to wszystko zmyślić żeby jakoś uzasadnić swoją decyzję (temu służy ten list otwarty), a Siewierski i bliżej nieokreśleni piłkarze (są wyżej w temacie kandydatury) dostają rykoszetem... A to że Królewski sam się pogrąża i najlepiej by było gdyby milczał - raczej trudno z tym dyskutować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2024 o godz. 16:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To podobnie jak krytykowanie stylu zwolnienia Moskala. Wojtowicz to bardzo trafnie skomentował właśnie w "Studio Reymonta". Decyzja pewnie zła, ale sposób przekazania (osobiście, jako pierwszemu) OK.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2024 o godz. 16:24.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, coś tam mamrotałeś, że Królewski tylko chwalony.
To może ty wrócisz, jak będziesz umiał kulturalnie rozmawiać. Albo w ogóle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie można mamrotać w formie tekstu. Jasno napisałem o co mi chodzi. Po prostu jesteś za cienki żeby merytorycznie uzasadnić swój emocjonalny i nieuczciwy wybuch z wcześniej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2024 o godz. 16:31.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W każdym temacie wyładowujesz agresję i obrażasz ludzi i masz czelność pisać coś o wybuchach? Okropne czy obrzydliwe nie jest wybuchem, tylko przejawem zniesmaczenia. Bardzo zasłużonego. Jak masz inne zdanie, to musisz nauczyć się za nim kulturalnie argumentować, inaczej będziesz wykluczony z rozmowy ze mną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Witalis - no właśnie, zero merytorycznych argumentów. Jak ja przeżyję to wykluczenie?
Moskal podlega krytyce, Baszczyński ma prawo do swojej oceny. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Moskal poleciał bo nie pasował do koncepcji klubu ai
A wiemy za co poleciał Krzoska ?
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 28.09.2024 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Za to, że nikogo już nie bawią te same żarty co za czasów Brożka i Głowackiego
![]() ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Najważniejsze że Zaskro nie ma objawów wypalenia zawodowego
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z FB Odry:
Cytat:
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Haha, ten człowiek mógłby spokojnie pisać u nas na forum. Swój chłop, nawet czuję jego emocje.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jean Carlos Silva z bramką na 1:0 przeciwko Niepołomicom.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę że na forum Odry mają moją imitację
Żeby nie było, życzę Sobolewskiemu jak najlepiej, byle nie u nas jako pierwszy trener. Niech się uczy zawodu, za szybko przeskakiwał stopnie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można mu życzyć jak najlepiej, ale to po prostu słaby, jednowymiarowy trener. Dowiódł tego w Płocku, dowiódł u nas, teraz zaraża swoim pomysłem na grę Odrę.
Musiałby teraz odnieść naprawdę duży sukces, np. wywalczenie baraży z Odrą, żeby wrócić na stołek karuzeli trenerskiej w Ekstraklasie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miki Villar z asystą, Gliwice 0:1 Białystok, 32 minuta
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szukam sobie informacji, czy Małecki zagrał w Avii przeciw naszym rezerwom, a tu znalazłem wywiad z tym ananasem:
https://sport.tvp.pl/82528833/patryk...-do-pomyslenia Wygląda na to, że dalej nie przepada za Moskalem, chociaż trzeba mu przyznać, że przejechał się po wszystkich, w kolejnych pytaniach po prostu zmieniał adresatów krytyki xd |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tymczasem Goku juz 4 gole w Wieczystej
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Genialny trenerski produkt Jarosława Królewskiego, niezwykle responsywny Radosław Sobolewski szybciutko zwolniony z pracy w opolskiej Odrze.
To pokazuje, jak niewielkie pojęcie o piłce nożnej ma Jaśnie Oświecony oraz jak celnych wyborów dokonuje. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie ma co się znęcać nad RS. Odra to drużyna miejsc 10-14. A że mają przestrzelone oczekiwania to inna sprawa. Punktowali gorzej niż grali, choćby w meczu ze Stalą powinni wywieźć 3 pkt z Rzeszowa.
Myślę że RS będzie lawirował między 2 a 1 liga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czyli pora na Moskala w Opolu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie. Niech spadają.
Co do Sobolewskiego w Odrze - oni chcieli tym szrotem który mają grać ofensywną piłkę ![]() W pierwszej lidze ![]() Dziwię się że Sobolewski to wziął, przecież tu nie było szans z takimi oczekiwaniami. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i tutaj wychodzi jego brak taktycznej elastyczności.
Jak masz skład złożony z I-ligowych cepów, to raczej nie chcesz grać nimi tiki-taki. Robisz autobus, zabijasz nim mecz, z przodu wstawiasz jakiegoś szybkiego chłopa i liczysz na kontry. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Co mógł lepszego wymyśleć? Tylko autobus i liczenie na farta jak Warta. (przepraszam za te rymy) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówię o innych spotkaniach, które Sobolewski próbował rozgrywać w inny sposób i je również przegrywał (mimo niezłej gry, która zasługiwała na więcej punktów).
Tutaj trzeba konsekwencji Puszczy, czyli nie szukamy kwadratowych jaj, cyrkulacji piłki i trójkątów w strefach, tylko bronimy w 10 i liczymy na kontry + stałe fragmenty. Każdy mecz tak samo, aż taka taktyka zacznie przynosić efekty. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|