The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2024, 16:13
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Brawo kazdy widzi kulturkę wypowiedzi.
Do nory....
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.09.2024, 16:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jesteś obrzydliwy. Nie wiem czy to jakieś homoseksualne fiksacje czy po prostu inaczej nie umiecie z kryształem, ale ani to śmieszne, ani potrzebne.
Ty k.urwa posta nie potrafisz napisać żeby kogoś personalnie nie zaatakować i jeszcze się głupio zastanawiasz czy ktoś potrafi czy nie potrafi inaczej.Przestań robić wstawki o kretynach,prostakach i odklejeńcach to doczekasz się normalnych odpowiedzi i dyskusji.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.09.2024, 16:21
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Do nory....
Ale prostak
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.09.2024, 16:28
Ale prostak
No i co?Do nory parchu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.09.2024, 16:48
Cytat:
Ale prostak
Atu nieprostak lesiu

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=3709

Cytat:
Goku wypier...c na ławkę i grać na dwójkę napastnikow.
Cytat:
Rude, Kiko, Krolewski wypierd... Nie wierze w ten zespol, tego trenera.
O, a tutaj cytat, że i Moskal z pustego by nie nalał rok temu. Skąd więc teraz taki hejt lesia na Moskala szedł?
Cytat:
Oho, już się zaczęła nagonka na trenera. Macie rację, Kazio Moskal sprawiłby, że graliby od 1 meczu jak cud.
Z pustego to i salomon nie naleje. Mamy w ciul kiepski skład, a tacy grajkowie jak Jaroch czy Łasicki już dawno powinni wyp...
Kolejne chamidło to wolfy, który jak już wyżej napisano, sam obraża non stop a czasami gra świętego ą, ę.
S.......in na tym forum nie brakuje
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.09.2024, 17:19
Widzę, że elegancki wynik Wisły podnosi płaczkom ciśnienie
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.09.2024, 17:37
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że elegancki wynik Wisły podnosi płaczkom ciśnienie
Masz na myśli płaczącego prezesa?
Zanim dołączysz do chóru oburzonych sprawdź kto co pisał o Jopie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 28.09.2024, 19:48
Nie ważne kto co pisał. Ważne jak się żrecie po wygranej 5:0.

A co do prezesa, moim zdaniem kluczowe jest to, że poleciał dyrektor akademii jeszcze z wiadomego nadania. Moskal swoim głupim gadaniem, że nie wie co zrobić zwyczajnie Jarka sprowokował i może to i dobrze. Jop jest o dekadę młodszy bardziej będzie pasował do wizji Królewskiego, filozofię gry w piłkę poznał u Kasperczaka, czyli podstawówkę miał najlepszą z możliwych, a czym skorupka za młodu...

To, że potrzebny był wstrząs dowodzi wynik meczu i zachowanie zmienników przy stanie 3:0...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.09.2024, 20:41
Ja jestem zachwycony, mój faworyt wśród opcji trenerskich znów trenuje Wisłę i robi wyniki. Jako jeden z niewielu byłem rozczarowany, że został rok temu zastąpiony przez Rude.

O ile mi było trochę szkoda Moskala, głównie przez sentyment ze względu na jego karierę piłkarską, o tyle zwyczajnie wolę Jopa - po prostu mam przeczucie od dawna, że to odpowiedni facet na odpowiednim stanowisku. Z resztą z tego powodu sam założyłem o nim ankietę rok temu.

Co do meczu - w pierwszej połowie zagraliśmy bardzo słabo, to nie była taka pechowa połówka jak z Kotwicą, tylko raczej powtórka z ostatniego meczu, gdzie byliśmy bezradni.

Na szczęście w drugiej połowie najsłabszy na boisku Alfaro zaliczył kolejne niecelne dośrodkowanie, które przypadkiem wpadło od słupka i nagle drużyna jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zaczęła grać. Nawet Zwolińskiemu się udzieliło i nagle z totalnej pokraki, której się piłka odbijała od kończyn w nieprzewidywalnych kierunkach zrobił się prawdziwy napastnik i gracz meczu.

Będę się upierał, że najsłabszy na boisku był Alfaro, a ten centrostrzał był idealnym podsumowaniem jego obecnej dyspozycji.

Bezbłędni byli dziś boczni obrońcy, zarówno Jaroch jak i Mikulec grali dziś profesurę. Świetne zawody rozegrał Igbekeme, Carbo dziś znowu słabiej. Chyba jest delikatnie prze-eksploatowany, bo to nie ten Carbo co na początku rundy i w pucharach. Zagrał poprawnie, ale niestety ciągle był spóźniony i rzadziej grał do przodu niż do tego przyzwyczaił. Stać go na dużo więcej, ewidentnie ma słabszy moment.

Jop pokazał, że ma nosa do dobierania składu. Większość z nas by Alfaro zwędkowała w przerwie lub jeszcze przed przerwą, a trener wykazał cierpliwość, no i bum - najsłabszy gość na boisku niechcący ładuje bramę i przerywa naszą strzelecką niemoc dając drużynie impuls do wrzucenia wyższego biegu.

Całe piękno piłki w pigułce. Trener musi mieć nosa lepszego od kibiców. ŚP. Franciszek Smuda może i szkół nie pokończył, ale wyczucie i farta miał. Oby Mariusza również to szczęście nie opuszczało, tego nam wszystkim mocno życzę. Z Wiślackim pozdrowieniem dla wszystkich prawdziwych kibiców Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.09.2024 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.09.2024, 20:51
No i co?Do nory parchu
No naprawdę jesteś prosty w zachowaniu jak budowa cepa.

s1mone bardzo dobra opinia, nie do końca się z nią zgadzam w szczegółach, ale wiele trafnych tez, a przede wszystkim język. Można się różnić zdaniem, ale takich prostackich postów, których autorami są jaroo1, framat, krysztal, aż niesmacznie czytać.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 28.09.2024 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.09.2024, 21:05
@s1mone - pierwsza połowa była słabsza, jasne. Mogliśmy spokojnie prowadzić po niej dwoma bramkami.
Alfaro obok Kissa to nasz najlepszy skrzydłowy, nie wiem jaki mecz oglądałeś ale chyba nie ten co wszyscy.

Zwoliński też wreszcie dostał 90 minut i z upływem czasu wyglądał coraz lepiej. Przed przerwą pięknie uderzył z pierwszej piłki, minimalnie niecelnie. Nazywanie go pokraką kiedy góruje techniką nad Sobczakiem czy (nomen omen) Sukiennickim to jakaś kpina. Przede wszystkim widać było jak ciążą mu niewykorzystane sytuacje, kiedy zaliczył asystę do Kissa odżył, po pierwszym golu to był już inny piłkarz.

Jeżeli patrzy się na sprawę uczciwie, nie pod kątem antyhiszpańskich uprzedzeń - Jop wystawił najlepszych wszędzie poza (być może) bramką. Dał drużynie te ekstra kilka procent składem i ustawieniem które sprawiły że nie było powtórki z rozrywki.

Mieliśmy na każdy mecz szykować się jak na finał, z Odrą tak to wyglądało. Każdy mecz to osobna historia, niech teraz myślą z Siewierskim nad kolejnym. Nikt nam punktów za darmo nie odda.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.09.2024, 21:21
Nie ważne kto co pisał. Ważne jak się żrecie po wygranej 5:0.

A co do prezesa, moim zdaniem kluczowe jest to, że poleciał dyrektor akademii jeszcze z wiadomego nadania. Moskal swoim głupim gadaniem, że nie wie co zrobić zwyczajnie Jarka sprowokował i może to i dobrze. Jop jest o dekadę młodszy bardziej będzie pasował do wizji Królewskiego, filozofię gry w piłkę poznał u Kasperczaka, czyli podstawówkę miał najlepszą z możliwych, a czym skorupka za młodu...

To, że potrzebny był wstrząs dowodzi wynik meczu i zachowanie zmienników przy stanie 3:0...
Człowieku prześledż kto cały czas miesza w szambie i babra się gównem i adresuj właściwie swoje pretensje.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.09.2024, 21:23
No naprawdę jesteś prosty w zachowaniu jak budowa cepa.

s1mone bardzo dobra opinia, nie do końca się z nią zgadzam w szczegółach, ale wiele trafnych tez, a przede wszystkim język. Można się różnić zdaniem, ale takich prostackich postów, których autorami są jaroo1, framat, krysztal, aż niesmacznie czytać.
Zamienił stryjek siekierkę....dopóki Królewski nie wyp...z tego klubu, normalnie tu nie będzie. Tyle. https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=319
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 28.09.2024, 21:29
Poziom tego forum to coraz większy chlew, ale cóż, gdzie dwóch Polaków, tam trzy opinie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.09.2024, 21:31
Nie mam żadnych uprzedzeń Hiszpańskich.

Naszym najlepszym napastnikiem jest Rodado, a naszym najlepszym pomocnikiem - poza Igbekeme - jest Carbo.
Alfaro w formie jest pożyteczny, tylko po nim widać długi rozbrat z piłką. Chęci facet ma, niestety nie czuje piłki i to widać było na każdym kroku. Generalnie w tym meczu raził niedokładnością i niechlujnością. Na nasze szczęście jedno z tych niedokładnych zagrań wpadło do sieci.

Co do Zwolińskiego - dobrze by było, jakby ta skuteczność to nie był jednorazowy wybryk. Gdyby się okazało, że to była kwestia głowy i zacząłby strzelać byłbym zachwycony. Ja jestem dalej mocno sceptyczny, mimo, że wczoraj był najlepszy na boisku. Mam wrażenie, że to był błąd w matrixie Dobrze by było, gdybym się mylił.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.09.2024 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.09.2024, 08:30
Zamienił stryjek siekierkę....dopóki Królewski nie wyp...z tego klubu, normalnie tu nie będzie.
Zapomniałeś jeszcze dodać że normalnie, europejsko i wszyscy się będą uśmiechać...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.09.2024 o godz. 08:42.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.09.2024, 09:06
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Naszym najlepszym napastnikiem jest Rodado, a naszym najlepszym pomocnikiem - poza Igbekeme - jest Carbo.
Alfaro w formie jest pożyteczny, tylko po nim widać długi rozbrat z piłką. Chęci facet ma, niestety nie czuje piłki i to widać było na każdym kroku. Generalnie w tym meczu raził niedokładnością i niechlujnością. Na nasze szczęście jedno z tych niedokładnych zagrań wpadło do sieci.

Co do Zwolińskiego - dobrze by było, jakby ta skuteczność to nie był jednorazowy wybryk. Gdyby się okazało, że to była kwestia głowy i zacząłby strzelać byłbym zachwycony. Ja jestem dalej mocno sceptyczny, mimo, że wczoraj był najlepszy na boisku. Mam wrażenie, że to był błąd w matrixie Dobrze by było, gdybym się mylił.
Skuteczność skutecznością, ale Zwoliński po prostu doszedł do dyspozycji fizycznej. Zbiegał do linii, walczył, wygrywał pojedynki. Parę razy mu piłka odskoczyła, ale to już raczej kwestia ulewy.

Do końca roku lekko strzeli jeszcze z 6-7 bramek, jeśli będzie grał od początku w każdym spotkaniu.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.09.2024, 09:43
Zapomniałeś jeszcze dodać że normalnie, europejsko i wszyscy się będą uśmiechać...
A sprawdzisz sobie kto tak napisał czy jesteś kompletnie bezrefleksyjny?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.09.2024, 10:19
s1mone napisał(a):Wyświetl post

masz racje, na razie Alfaro jak Satrustegui , padlina + kluczowy gol
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.09.2024, 11:29
A sprawdzisz sobie kto tak napisał czy jesteś kompletnie bezrefleksyjny?
To po co bzdury przypominasz? Akurat teraz kiedy przynajmniej wynik meczu daje odrobinę nadziei, że coś się ruszy ? Czy to dlatego, że nic się nie liczy byle Królewski zniknął?

To bardzo przypomina niedawne dylematy z ogólniejszego spektrum. Tam główny wróg zniknął i co? Tacy wszyscy zadowoleni i uśmiechnięci?

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Skuteczność skutecznością, ale Zwoliński po prostu doszedł do dyspozycji fizycznej. Zbiegał do linii, walczył, wygrywał pojedynki. Parę razy mu piłka odskoczyła, ale to już raczej kwestia ulewy.

Do końca roku lekko strzeli jeszcze z 6-7 bramek, jeśli będzie grał od początku w każdym spotkaniu.
To jasne, że chłop ma potencjał, ten wolej z pierwszej połowy, asysta przy której zagrał w idealnym kierunku i z idealną siłą, zgaszenie głową podania od Rodado przy bramce. Gość zwyczajnie ma umiejętności piłkarskie, które dotąd były ograniczane przez słabszą formę fizyczną i nerwowość wynikającą z atmosfery rozbuchanych oczekiwań. Miejmy nadzieję że ciśnienie trochę zejdzie i zacznie strzelać na pewniaka.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.09.2024 o godz. 11:39.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.09.2024, 14:18
Weź drozd przestań te dyrdymały o Królewskim pieprzyć bo zamknąłeś się na tydzień gdy odstawiał największy cyrk a teraz się jarasz że jeden mecz wygrali Jop i zacznie się piękne nowe otwarcie. Nie, nic się nie zmieni póki tym zjebem, niezrównoważonym psychicznie nie zmieni.
Po co ty te brednie wypisujesz jak to będzie fajnie?
Chłop zwalniał, cwaniakowal i płakał kajajac się, wszystko w ciągu tygodnia, no prawdziwy szef jak s....esyn. Na pewno ma posłuch w drużynie i na pewno opanuje sytuacje
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.09.2024, 16:05

Inna sprawa - ze zawodnicy Odry wyglądali jakby im się przycisk turbo zaciął na klawiaturze...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.09.2024, 16:24
Cieszy mecz i wynik. Oby to nie był jednorazowy pokaz i tak samo będziemy się cieszyć w nastepnych kolejkach
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.09.2024, 21:40
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Cieszy mecz i wynik. Oby to nie był jednorazowy pokaz i tak samo będziemy się cieszyć w nastepnych kolejkach
Jeśli z Siedlcami nie stanie się kataklizm, to myślę że z TBB klub będzie w stanie przynajmniej marketingowo tak opakować spotkanie by przyciągnąć na stadion tlumy.

I nie mówię że jakkolwiek doscigniemy BBT, ale w razie wygranej wyślemy konkretny sygnał do całego środowiska że jeszcze będą emocje w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.09.2024, 21:45
Jeśli z Siedlcami nie stanie się kataklizm, to myślę że z TBB klub będzie w stanie przynajmniej marketingowo tak opakować spotkanie by przyciągnąć na stadion tlumy.

I nie mówię że jakkolwiek doscigniemy BBT, ale w razie wygranej wyślemy konkretny sygnał do całego środowiska że jeszcze będą emocje w tym sezonie.
Z Siedlcami nie potrzeba kataklizmu. Wystarczy że zagrają jak za Moskala - schematycznie, coraz bardziej nerwowo i nieskutecznie. Takich meczy zagraliśmy najwięcej.

Liczę że po Odrze kilku piłkarzy złapie większy luz i to przełoży się na mniejsze drżenie kolan kiedy przyjdzie strzelić na bramkę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 29.09.2024, 22:08
Ja nie wiem, może ja widziałem inny mecz, ale moim zdaniem z Odrą nie zmieniło się nic. Pierwsze 45 minut bezproduktywne, nie wiem, czy w ciągu 15 minut na początku meczu był chociaż strzał w bramkę. Jak Odra się rozszczelniła, to Wiśle zaczęło być łatwiej, ale tak naprawdę to zaczęliśmy grać po przypadkowej bramce, bo tamci zaczęli wtedy grać chaotycznie, zamiast murować własną bramkę autobusem. Byli przy tym słabsi z przodu niż którykolwiek poprzedni przeciwnik w tym sezonie. Gdyby ten pierwszy gol był cofnięty z varu, albo po prostu nie wpadł, myślę, że mogło skończyć się tym samym co wcześniej. Jak wyjdziemy na kolejny mecz grając to samo, to możemy i dostać tak samo jak i dostawaliśmy w poprzednich meczach. Popełniając te same błędy, nie można liczyć na zmianę rezultatów.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.09.2024, 22:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z Siedlcami nie potrzeba kataklizmu. Wystarczy że zagrają jak za Moskala - schematycznie, coraz bardziej nerwowo i nieskutecznie. Takich meczy zagraliśmy najwięcej.
Fakt, także za Rude zagraliśmy takie mecze.
Jeśli jesteś uczciwy to musisz to też przyznać.
W przeciwnym razie zagramy jak za Moskala i za Rude - schematycznie, coraz bardziej nerwowo i nieskutecznie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.09.2024, 06:46
W tym sezonie już naliczyłem przynajmniej 3 mecze, po których mieliśmy odpalić:
- Ruch
- Trnava
- Cercle
Teraz dochodzi przełamanie z Odrą. Zobaczymy gdzie to nas zaprowadzi.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.09.2024, 07:59
Jagul napisał(a):Wyświetl post
W tym sezonie już naliczyłem przynajmniej 3 mecze, po których mieliśmy odpalić:
- Ruch
- Trnava
- Cercle
Teraz dochodzi przełamanie z Odrą. Zobaczymy gdzie to nas zaprowadzi.
ciężko to porównywać, teraz mamy mimo wszystko jakiś tam "reset"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.09.2024, 08:04
Reset to my mamy co pół roku średnio
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując