Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   11. kolejka, Wisła Kraków - Odra Opole, 27 września 2024, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11043)

Arkadiusz.Czerepach 26.09.2024 11:19

11. kolejka, Wisła Kraków - Odra Opole, 27 września 2024, 20:30

Aktualna tabela
https://i.ibb.co/8N1PhmF/opo.png

Nadchodząca kolejka
https://i.ibb.co/mcDKkBs/op.png

:TS:

Patryko 26.09.2024 11:25

Mecz z wieloma smaczkami.

Trzy punkty w tym meczu pozwoliłyby chociaż trochę ostudzić atmosferę w klubie, no ale przecież Sobolewski też musi się kiedyś przełamać i wyjść z punktowaniem na ponad 1 punkt na mecz.

Wypada życzyć powodzenia Jopowi, który mam nadzieję zrobi coś z niczego i zmieni nasz bezsensowny styl z dziesiątkami strzałów w trybuny na coś bardziej pragmatycznego.

2-1 Rodado x2

Skawa Wadowice 26.09.2024 13:08

3:1 dla nas.
Opole z 1 bramką w meczu w 1 połowie, my będziemy gonić i dociskać. Jop twoja mać!

Karherop 26.09.2024 13:56

W myśl zasady im gorzej w klubie tym lepiej na boisku to jutro będą 3 punkty.

Myślę że nieprzypadkowo Letkiewicz był na konferencji wymieniony jako pierwszy młodzieżowiec.

I powrót Dudy ... w końcu. Szybciej niż można było oczekiwać po ostatnich doniesieniach.

Powodzenia trenerze Jop

TIR_DO_SŁUBIC 26.09.2024 14:16

Tutaj mogą wydarzyć się dwie rzeczy:

1. Sobolewski wygrywa i się przełamuje
Albo
2. Wisła zdecydowanie wygrywa

Nie wiem co gorsze. Jeśli 1, to znaczy że jest w klubie naprawdę katastrofa. Jeśli 2, to znaczy że dotychczas było bardzo źle i była to wina Moskala który zmarnował Wiśle sezon.

Mimo wszystko chyba remis, jakieś 1:1. Ciekawe, czy Sukiennicki wypoczął. Dawno nie dostał "7" od Karcza.

Stelio 26.09.2024 14:41

Mecz z podtekstami, spodziewana jest zdecydowana wygrana albo jednej albo drugiej druzyny, więc będzie zapewne klasyczne gownospotkanie zakończone remisem, powiedziałbym że 0:0 ale my zawsze tracimy gola więc 1:1.

To albo Opole z nami jedzie jak ŁKS i pewnie wygrywa strzelając 2/3 bramki.

As 26.09.2024 14:57

Mecz będzie wyglądał tek, że Odra się będzie bronić w polu karnym, ich wysocy obrońcy będę spokojnie wybijać nasze rozpaczliwe dośrodkowania i blokować strzały rozpaczy z 20 metrów.
Potem będą walić długie piłki na jakiegoś małego harpagana który będzie raz po raz ścigał się z Urugą i Biedrzyckim licząc na faul pod naszą bramką. Po jednej z takich akcji stracimy gola bo któryś z naszych się obetnie i do końca meczu będziemy walić głową w mur.

W ostatnich dwóch sezonach widziałem ten mecz tak mniej więcej 40 razy.

wolfy 26.09.2024 15:33

Obyśmy ten mecz wygrali, nieważne jak.

gizmowisla 26.09.2024 15:39

Czy socios albo UW beda rozdawac biale chusteczki ?

AgresywnyChomik 26.09.2024 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1635828)
Mecz będzie wyglądał tek, że Odra się będzie bronić w polu karnym, ich wysocy obrońcy będę spokojnie wybijać nasze rozpaczliwe dośrodkowania i blokować strzały rozpaczy z 20 metrów.
Potem będą walić długie piłki na jakiegoś małego harpagana który będzie raz po raz ścigał się z Urugą i Biedrzyckim licząc na faul pod naszą bramką. Po jednej z takich akcji stracimy gola bo któryś z naszych się obetnie i do końca meczu będziemy walić głową w mur.

W ostatnich dwóch sezonach widziałem ten mecz tak mniej więcej 40 razy.

Ja nawet jutro nie ogladam, szkoda czasu, też już to widziałem.

pi0tr3k94 26.09.2024 19:14

Jak nie wygramy, to oznacza że jest gorzej niż ktokolwiek myślał.
Jak wygramy, to będzie śmierdziało że w ostatnich meczach piłkarzyki grali na zwolnienie trenera.
Konflikt tragiczny.

doktor granat 26.09.2024 19:44

Wygramy i wskoczymy na miejsce 13.

Fugiel 26.09.2024 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1635816)
W myśl zasady im gorzej w klubie tym lepiej na boisku to jutro będą 3 punkty.

Myślę że nieprzypadkowo Letkiewicz był na konferencji wymieniony jako pierwszy młodzieżowiec.

I powrót Dudy ... w końcu. Szybciej niż można było oczekiwać po ostatnich doniesieniach.

Powodzenia trenerze Jop

Czyżby Duda udawał kontuzję.aż do dymisji Moskala?

TommyTSW 26.09.2024 21:44

Mario przestawi sposób atakowania i zasłużenie wygramy

Cymes 26.09.2024 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pi0tr3k94 (Post 1635856)
Jak nie wygramy, to oznacza że jest gorzej niż ktokolwiek myślał.
Jak wygramy, to będzie śmierdziało że w ostatnich meczach piłkarzyki grali na zwolnienie trenera.
Konflikt tragiczny.

W ogóle nie podchodziłbym do tego w ten sposób. Dla mnie wydźwięk konferencji jest jednoznaczny. Jop potwierdził wszystkie problemy drużyny, którymi usprawiedliwiano Moskala, a dodatkowo zdecydowanie szedł w kierunku bazowania na pracy wykonanej przez poprzedniego trenera ze zmianą co najwyżej niuansów. Coś czego tragicznie zabrakło Rudemu, który próbując zacząć 'od zera' powielił w dużej mierze błędy Sobolewskiego tworząc potworka z bardzo podobnymi problemami w ligowych potyczkach jak drużyna Radka.

Tutaj ogromny plus dla społeczności, która swoją konsolidacją z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością uchroniła nas przed kolejnym podejściem akademickiego teoretyka z Kostaryki i jego pomysłami w stylu 'breaking point' kompletnie odklejonymi od pierwszoligowej rzeczywistości.

Jeśli to zacznie żreć to będzie oznaczało, że praca Moskala jak najbardziej miała sens, a problemem były puchary, kontuzje i późno poskładana kadra. Jeśli nie, to bardzo szybko odezwą się głosy - jak to, przecież wydupcyliśmy trenerskiego, archaicznego tradycjonalistę, więc dlaczego jest tak źle skoro miało być tak dobrze. Sytuacja jest win-win. Królewski pięknie związał sobie ręce, a jednocześnie wystawił się na strzał. W przypadku sukcesu, swoimi deklaracjami odnośnie sztabu odciął sobie możliwość kretyńskich pomysłów ze ściąganiem tutaj jakiś trenerskich wynalazków. W przypadku porażki większość krytyki i tak skupi się na nim.

leszekm 27.09.2024 00:13

Szykuje się bardzo ciężki mecz. W poprzednim sezonie dwa razy przegraliśmy z Odrą. Mam nadzieję że wygramy i wyjdziemy z haniebnej strefy spadkowej.

Adryan 27.09.2024 06:33

W Krakowie przegraliśmy w tamtym sezonie, natomiast w Opolu była wygrana 2-1.

Skawa Wadowice 27.09.2024 07:11

Wierze w Jopa, chciałem żeby został w końcu głównym trenerem.
Wierzę że dzisiaj maszyna ruszy
Całą odpowiedzialność za jego ewentualne porażki biorę na siebie
Dlatego w przypadku zwolnienia zobowiązuje się do przyznania, że się myliłem co do niego jak mu nie wyjdzie oraz zachowania się jak chorągiewa i przejścia na obóz anty Jarek.

pi0tr3k94 27.09.2024 11:26

Przecież królewski cały czas daje do zrozumienia, że Jop nie działa samodzielnie i nie jest głównym trenerem, a co najwyżej częścią duetu. Podejrzewam, że gdyby nei sprawa licencji to siwierski sam prowadziłby drużynę.

El'kabat 27.09.2024 12:43

Gramy swoje, czyli remis 1:1.

wolfy 27.09.2024 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1635919)
Gramy swoje, czyli remis 1:1.

Remis to będzie postęp.

Karherop 27.09.2024 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pi0tr3k94 (Post 1635907)
Przecież królewski cały czas daje do zrozumienia, że Jop nie działa samodzielnie i nie jest głównym trenerem, a co najwyżej częścią duetu. Podejrzewam, że gdyby nei sprawa licencji to siwierski sam prowadziłby drużynę.

Jeśli Jopowi pasuje taki układ to będzie w nim siedział, przecież nikt go kajdanami nie trzyma. Podchody ze strony klubów 1 i 2 ligi już były, więc ma opcję ewakuacji.

Szwecja miała Lagerbacka i Sodesberga. Równoprawnych trenerów 1 zespołu i to przez dość długi czas. Takie rzeczy rzadko, ale zdarzają się w piłce.

Obecnie w Rakowie, Papszuna i Szwagra wypracowało schemat który w wielu aspektach daje obraz bardziej wspólnej pracy niż jednego wodza - lidera.

Czy sam pomysł jest dobry/zły życie pokaże.
.

ciacho 27.09.2024 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1635821)
Tutaj mogą wydarzyć się dwie rzeczy:

1. Sobolewski wygrywa i się przełamuje
Albo
2. Wisła zdecydowanie wygrywa

Nie wiem co gorsze. Jeśli 1, to znaczy że jest w klubie naprawdę katastrofa. Jeśli 2, to znaczy że dotychczas było bardzo źle i była to wina Moskala który zmarnował Wiśle sezon.

Mimo wszystko chyba remis, jakieś 1:1. Ciekawe, czy Sukiennicki wypoczął. Dawno nie dostał "7" od Karcza.

Czyli wygramy, przegramy, albo zremisujemu. I takich ekspertów to ja cenię.

AgresywnyChomik 27.09.2024 18:34

Letkiewicz w 1wszym skaldzie wow

Revolver 27.09.2024 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1635936)

O ten logiczny krok porosiło się już od dawna. Osobiście chciałbym zobaczyć jeszcze Wiśniewskiego dostającego minuty w końcówkach.

Cymes 27.09.2024 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1635936)

Ostatnio u Ryszki któryś z gości twierdził, że już w Głogowie miał wyjść w pierwszej.

AgresywnyChomik 27.09.2024 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1635937)
O ten logiczny krok porosiło się już od dawna. Osobiście chciałbym zobaczyć jeszcze Wiśniewskiego dostającego minuty w końcówkach.

Dlaczego logiczny? Czy to kolejny nieoszlifowany diament? Przypominam ze juz raz z młodzieżowcem w bramce spadliśmy.

Edit:

Mi to wyglada na desperacje bardziej z jednoczesnym przyznaniem ze te Kutwy, Starzynskie i Dziedzice to dontarcia chrzanu.

Revolver 27.09.2024 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1635939)
Dlaczego logiczny? Czy to kolejny nieoszlifowany diament? Przypominam ze juz raz z młodzieżowcem w bramce spadliśmy.

Logiczny, bo biorąc pod uwagę, jaką przewagę potrafimy mieć w meczach, ile rywale stwarzają sobie sytuacji, oraz jak bardzo czasami widać brak jakości z przodu - manewr z Letkiewiczem przynajmniej wypada sprawdzić. Uważam, że Letkiewicz jest na ten moment solidny - ni mniej, ni więcej. W Wieczystej 12 czystych kont na 25 spotkań, nie bierzemy go prosto z rezerw, tylko coś tam już pobronił w dorosłej piłce.

Zagra parę spotkań, to będziemy mądrzejsi o nowe dane. A na teraz to dla mnie zdecydowanie lepsza opcja niż grać niewidocznym dla radarów Starzyńskim.

nero 27.09.2024 19:16

19-latek na bramce, zatem nie zdziwię się jak zaliczymy dzisiaj wpie.rdol od Odry.

AgresywnyChomik 27.09.2024 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1635941)
Logiczny, bo biorąc pod uwagę, jaką przewagę potrafimy mieć w meczach, ile rywale stwarzają sobie sytuacji, oraz jak bardzo czasami widać brak jakości z przodu - manewr z Letkiewiczem przynajmniej wypada sprawdzić.

Albo mamy przewage w meczach albo brakuje nam jakosci. Brakowalo nam skutecznosci.

Naszą najslabszą formacją jest obrona, ktorą właśnie wzmocniliśmy juniorem w bramce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl