The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2024, 10:40
Statystyki Xg z meczu Wisła - Warta

Wisła 2.37 - Warta 1.00
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.09.2024, 11:30
Warta nieźle pocalowala. Ciekawe jakieś xG miała sytuacja w której z pół metra od bramki gość trafił w linie boczna

U nas z tego co mi minęło za najlepszą sytuację do strzału zmarnował Carbo na samym początku meczu. Sytuację po których obito poprzeczki/słupki były dość nisko wyceniane z racji miejsca uderzenia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.09.2024 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.09.2024, 12:14
Jutro już mecz.
Liczę chociaż na sprawiedliwy remis 2-2
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2024, 13:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Warta nieźle pocalowala. Ciekawe jakieś xG miała sytuacja w której z pół metra od bramki gość trafił w linie boczna

U nas z tego co mi minęło za najlepszą sytuację do strzału zmarnował Carbo na samym początku meczu. Sytuację po których obito poprzeczki/słupki były dość nisko wyceniane z racji miejsca uderzenia.
Gdyby koleś się poślizgnął i upadł dupą na piłkę to pewnie byłoby 0-2, ale na szczęście próbował strzelać Przypadkiem, ale jedyną prawdziwą setkę (poza karnym) miała Warta.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2024, 13:11
Być może to Warta miała tę setkę, ale jak pokazuje rzeczywistość większość bramek nie pada po setkach, ale po różnych dziwnych sytuacjach.
Tak, że nie podniecałbym się setkami.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2024, 13:13
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Być może to Warta miała tę setkę, ale jak pokazuje rzeczywistość większość bramek nie pada po setkach, ale po różnych dziwnych sytuacjach.
Tak, że nie podniecałbym się setkami.
Możemy sobie żartować, ale nasza gra z Wartą wcale nie była dobra. Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem.
Moskal też nie trafił ze składem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2024, 13:16
To twoja opinia, która nie ma wartości większej niż moja.
Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem? faktycznie - jeśli autobus w polu karnym nazwać ustawieniem.
Niestety, na razie na Wisłę to działa... zazwyczaj do pierwszej bramki. Tak, że jestem optymistą.

Przy okazji - pokażesz mi twojego posta, w którym wskazałeś błędy Moskala? Oprócz Rodado jako dośrodkowującego?

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 16.09.2024, 14:20
Co do meczu z ŁKS, mam nadzieję, że uda się przedłużyć serię i na dobre wjechać na autostradę po awans do 2 ligi. Przy korzystnym wyniku meczu Głogowa ze Zniczem, jest szansa na umocnienie się na 3 pozycji w walce o tem prestiżowy laur, więc jest o co walczyć.

Jeśli chodzi o przebieg meczu no to chyba bez niespodzianek. 2 lata temu nie udało nam się wygrać z ŁKS żadnego meczu, u siebie remis, na wyjezdzie porażka. Łodzianie dodatkowo powoli zaczynają się rozpędzać. Już 2 mecz z rzędu kończyliśmy w 11 więc myślę, że pora na jakieś danza kaduro w wykonaniu Biedrzyckiego/Urygi/Carbo/Jarocha. W momencie w którym już osiągniemy optymalna liczbę zawodników w meczu (czyli pewnie przed 30 minutą) to wynik pozostanie kwestią litości przeciwnika. Obstawiam 3:1/4:1 dla ŁKSu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2024, 14:23
Dlaczego masz taką nadzieję? Co tobą kieruje?

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 16.09.2024, 14:24
Dlaczego masz taką nadzieję? Co tobą kieruje?
Sarkazm
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2024, 14:49
Przepraszam

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.09.2024, 18:01
Szykuje się kolejna porażka, umocnienie tuż na strefą spadkową. Ale dalej będziecie blądzić w marzeniach jaki to Kazek wspaniały trener, zbawca Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.09.2024, 18:02
No widać po expected goals, że nie było sytuacji bramkowych. Hahahaha Markusik i Wilczek produo.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.09.2024, 18:53
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Jakie palpitacje? Ani razu na serio nie zagroziliśmy Warcie, poza strzałami z 20 metrów gdzie szansa trafienia to 1 do 20.

....
Wiadomo, że nie. Te poprzeczki, słupki i strzały o włos mijających bramkę były pod kontrolą bramkarza.

To twoja opinia, która nie ma wartości większej niż moja.
Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem? faktycznie - jeśli autobus w polu karnym nazwać ustawieniem.
..
To nie był żaden autobus tylko jakaś parodia obrony. Autobus to trzeba umieć grać.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Możemy sobie żartować, ale nasza gra z Wartą wcale nie była dobra. Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem.
Moskal też nie trafił ze składem.
Proponuję zacząć oglądać mecze to przestaniez robić z siebie głupka. 1 połowa to była nasza najlepsza połowa od co najmniej roku jeśli chodzi o łatwośc stwarzania sytuacji. A pierd.....nie, że to poźny Sobolewski kiedy graliśmy w poprzek i nic z tego nie wynikało...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.09.2024, 20:51
tymczasem

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 16.09.2024, 21:02
Za 23h będziemy na dwunastym
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 16.09.2024, 21:03
W 6 spotkaniach 6 pkt. Szorujemy po dnie. Brawo Kazio.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.09.2024, 21:08
Lesiu hejter jebany, smród z Kałuży
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
cygan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.09.2024, 05:39. Lks ;wisla
Będzie dobrze wygramy 3;1 i kiedy dziady z PZPN coś zrobicie z ta patologia DYSKRYMINACJA KIBICOW WISLY KRAKOW !!!TO JEST CHORE !!Wyglada na to ze w POLSCE prawo nie ISTNIEJE albo każdy robi co mu pasuje
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2024, 08:08
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
tymczasem

Jeszcze przed meczem z Wartą nawet patrząc w tę tabelę można było mówić - rok temu było gorzej (1 pkt mniej na tym etapie). Teraz jest już gorzej (2 pkt więcej za RS). Wówczas wpadliśmy w nie tak zła serie (z perspektywy czasu) przeplatania wygranych z remisami. Co nawet dało nam awans na 5 miejsce po 12 kolejkach.

Scenariusze w zasadzie widzę dwa:
Albo się ogarniemy i zaczniemy punktować i uda się nam oscylować w granicach strefy barażowej
Albo czeka nas dokładnie taki sam los co Termaliki rok temu. Przecież tam kompletnie nic nie wskazywało nawet na początku sezonu że będą do 30 którejś kolejki drżeć czy się utrzymają.

ŁKS (w)
Chrobry (w)
Odra (d)
Pogoń Siedlce (w)

Serce chciało by 10-12 pkt, rozum podpowiada może 7....
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 17.09.2024, 09:34
Ja mam dzisiaj inne przewidywania, w końcu zaczną grać i dzisiaj wygramy z ŁKS, który przynajmniej nie będzie oferował murowania w swoim polu karnym w 11 tylko zagrają otwartą pilkę i dostaną w papę. Nauczeni doświadczeniem z Głogowa i graniem na tamtejszym pastwisku damy radę wygrać 2:0/2:1. Rozbudzi to apetyty kibiców i na R22 przy 20-tysięcznej publice w piątkowy wieczór rozbijamy Ordę Opole 3:0 i można kreślić marzenia o awansie.

Czy to się wydarzy?
Szanse są małe, ale nigdy zerowe.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 17.09.2024, 09:41
Akurat znając życie to pewnie przyjedzie Sobolewski i się przełamie na Wiśle.

ŁKS jest w formie, remis będzie dobrym wynikiem.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.09.2024, 09:46
Cytat:
Albo się ogarniemy i zaczniemy punktować i uda się nam oscylować w granicach strefy barażowej
I to jest właśnie cały problem, że my nie mieliśmy jak się uda oscylować w granicach strefy barażowej, tylko awansować bezpośrednio.

Dzięki Zaskroncowi z roku na rok spadają oczekiwania kibiców i poziom klubu. Żeby tak wielki klub i z takim potencjałem co Wisła męczył się z roku na rok, co raz bardziej w I lidze to są jaja po prostu. Wiem że finansowo mamy długi ogromne ale z drugiej strony nadal nas stać płacenie dobrych kontraktów, jak ligowa czołówka. Także kolejny rok jeszcze gorszy od poprzedniego to jest blamaż, że znowu się nie udaje nic.
Ale to już od dawna było wiadome, że Wisla musi przeplacic x kasy więcej niż każdy żeby zdobyć y miejsce. Skoro jednak z roku na rok na pensje wydajemy mniej to miejsca w lidze też sa niższe. Może gdybyśmy mieli kasy jak Legia czy inny Lech to byśmy grali o top 2
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 17.09.2024, 10:11
Soprawa jest prosta, w mniejszych klubach zapieprzają bo są trampoliną do większych (lepsza kasa, miasto, życie). A w większych jak Wisła, mają już wyjebkę, byle tylko brać wypłatę. Po co awansować? By stracić ciepłą posadkę na rzecz kogoś lepszego w składzie?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2024, 10:28
@Jaroo1

Potencjałem wielkiego klubu to można wygrać w social media, a nie na boisku. Na razie ten wielki klub to buduje głównie wielkie rozczarowanie. I to nie jest żadnym przypadkiem tylko konsekwencją działań od lat (na co zresztą słusznie wiele razy zwracasz uwagę)

Sam napisałeś że stać nas na kontrakty "jak ligowa czołówka", czyli na ten moment TBB, Płock, Arka, ŁKS, Ruch i Miedź. 6 zespołów (!!!). We wszystkich tych klubach płacą tak samo, a nawet w poszczególnych przypadkach lepiej. Daje to 7 zespołów (wraz z nami które) powinny się kręcić w strefie barażowej z zapewne matematycznymi szansami na awans bezpośredni do 28-32 kolejki.

Także tak, kibice zeszło ze swoich oczekiwań, bo życie wystarczająco nas już kopnęło w dupę by się nie nastawiać na najbardziej optymistyczny scenariusz.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.09.2024, 10:33
Potencjał daje przewagę bo to możliwości do szybszej budowy mocniejszego klubu. Także jak dla mnie potencjał jest kluczowy jeśli chodzi o budowę zespołu na dłuższą metę.
Oczywiście nie chodzi mi o to że za potencjał powinniśmy być w czołówce tylko w....ia mnie ze trzeci sezon to gorszy i nic nie robi Zaskroniec aby ten klub normalnie funkcjonował.
drozd:
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 17.09.2024, 12:01
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Potencjał daje przewagę bo to możliwości do szybszej budowy mocniejszego klubu. Także jak dla mnie potencjał jest kluczowy jeśli chodzi o budowę zespołu na dłuższą metę.
Oczywiście nie chodzi mi o to że za potencjał powinniśmy być w czołówce tylko w....ia mnie ze trzeci sezon to gorszy i nic nie robi Zaskroniec aby ten klub normalnie funkcjonował.
Żeby „coś” zrobić to trzeba mieć pojęcie same .......olo wibratora nie wystarczy.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 17.09.2024, 16:00
Żeby pójść w górę, najpierw trzeba sięgnąć dna.
Dno już jest, teraz tylko w górę. JJJBG.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 17.09.2024, 16:45
Przegramy. Z tym geniuszem trenerskim, ktory ustawia Rodado cofniętego.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.09.2024, 17:08
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
W 6 spotkaniach 6 pkt. Szorujemy po dnie. Brawo Kazio.
Od....... się od Kazka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów