|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Statystyki Xg z meczu Wisła - Warta
Wisła 2.37 - Warta 1.00 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Warta nieźle pocalowala. Ciekawe jakieś xG miała sytuacja w której z pół metra od bramki gość trafił w linie boczna
![]() U nas z tego co mi minęło za najlepszą sytuację do strzału zmarnował Carbo na samym początku meczu. Sytuację po których obito poprzeczki/słupki były dość nisko wyceniane z racji miejsca uderzenia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.09.2024 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jutro już mecz.
Liczę chociaż na sprawiedliwy remis 2-2 ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przypadkiem, ale jedyną prawdziwą setkę (poza karnym) miała Warta.![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Być może to Warta miała tę setkę, ale jak pokazuje rzeczywistość większość bramek nie pada po setkach, ale po różnych dziwnych sytuacjach.
Tak, że nie podniecałbym się setkami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Moskal też nie trafił ze składem. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
To twoja opinia, która nie ma wartości większej niż moja.
Trener Poznaniaków wyłączył wszystkie nasze atuty ustawieniem? faktycznie - jeśli autobus w polu karnym nazwać ustawieniem. Niestety, na razie na Wisłę to działa... zazwyczaj do pierwszej bramki. Tak, że jestem optymistą. Przy okazji - pokażesz mi twojego posta, w którym wskazałeś błędy Moskala? Oprócz Rodado jako dośrodkowującego? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Co do meczu z ŁKS, mam nadzieję, że uda się przedłużyć serię i na dobre wjechać na autostradę po awans do 2 ligi. Przy korzystnym wyniku meczu Głogowa ze Zniczem, jest szansa na umocnienie się na 3 pozycji w walce o tem prestiżowy laur, więc jest o co walczyć.
Jeśli chodzi o przebieg meczu no to chyba bez niespodzianek. 2 lata temu nie udało nam się wygrać z ŁKS żadnego meczu, u siebie remis, na wyjezdzie porażka. Łodzianie dodatkowo powoli zaczynają się rozpędzać. Już 2 mecz z rzędu kończyliśmy w 11 więc myślę, że pora na jakieś danza kaduro w wykonaniu Biedrzyckiego/Urygi/Carbo/Jarocha. W momencie w którym już osiągniemy optymalna liczbę zawodników w meczu (czyli pewnie przed 30 minutą) to wynik pozostanie kwestią litości przeciwnika. Obstawiam 3:1/4:1 dla ŁKSu. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dlaczego masz taką nadzieję? Co tobą kieruje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Przepraszam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Szykuje się kolejna porażka, umocnienie tuż na strefą spadkową. Ale dalej będziecie blądzić w marzeniach jaki to Kazek wspaniały trener, zbawca Wisły Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
No widać po expected goals, że nie było sytuacji bramkowych. Hahahaha Markusik i Wilczek produo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
||
![]() ![]() ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tymczasem
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Za 23h będziemy na dwunastym
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W 6 spotkaniach 6 pkt. Szorujemy po dnie. Brawo Kazio.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Lesiu hejter jebany, smród z Kałuży
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Będzie dobrze wygramy 3;1 i kiedy dziady z PZPN coś zrobicie z ta patologia DYSKRYMINACJA KIBICOW WISLY KRAKOW !!!TO JEST CHORE !!Wyglada na to ze w POLSCE prawo nie ISTNIEJE albo każdy robi co mu pasuje
![]()
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeszcze przed meczem z Wartą nawet patrząc w tę tabelę można było mówić - rok temu było gorzej (1 pkt mniej na tym etapie). Teraz jest już gorzej (2 pkt więcej za RS). Wówczas wpadliśmy w nie tak zła serie (z perspektywy czasu) przeplatania wygranych z remisami. Co nawet dało nam awans na 5 miejsce po 12 kolejkach.
Scenariusze w zasadzie widzę dwa: Albo się ogarniemy i zaczniemy punktować i uda się nam oscylować w granicach strefy barażowej Albo czeka nas dokładnie taki sam los co Termaliki rok temu. Przecież tam kompletnie nic nie wskazywało nawet na początku sezonu że będą do 30 którejś kolejki drżeć czy się utrzymają. ŁKS (w) Chrobry (w) Odra (d) Pogoń Siedlce (w) Serce chciało by 10-12 pkt, rozum podpowiada może 7.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Ja mam dzisiaj inne przewidywania, w końcu zaczną grać i dzisiaj wygramy z ŁKS, który przynajmniej nie będzie oferował murowania w swoim polu karnym w 11 tylko zagrają otwartą pilkę i dostaną w papę. Nauczeni doświadczeniem z Głogowa i graniem na tamtejszym pastwisku damy radę wygrać 2:0/2:1. Rozbudzi to apetyty kibiców i na R22 przy 20-tysięcznej publice w piątkowy wieczór rozbijamy Ordę Opole 3:0 i można kreślić marzenia o awansie.
Czy to się wydarzy? Szanse są małe, ale nigdy zerowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Akurat znając życie to pewnie przyjedzie Sobolewski i się przełamie na Wiśle.
ŁKS jest w formie, remis będzie dobrym wynikiem. ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
Dzięki Zaskroncowi z roku na rok spadają oczekiwania kibiców i poziom klubu. Żeby tak wielki klub i z takim potencjałem co Wisła męczył się z roku na rok, co raz bardziej w I lidze to są jaja po prostu. Wiem że finansowo mamy długi ogromne ale z drugiej strony nadal nas stać płacenie dobrych kontraktów, jak ligowa czołówka. Także kolejny rok jeszcze gorszy od poprzedniego to jest blamaż, że znowu się nie udaje nic. Ale to już od dawna było wiadome, że Wisla musi przeplacic x kasy więcej niż każdy żeby zdobyć y miejsce. Skoro jednak z roku na rok na pensje wydajemy mniej to miejsca w lidze też sa niższe. Może gdybyśmy mieli kasy jak Legia czy inny Lech to byśmy grali o top 2 ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Soprawa jest prosta, w mniejszych klubach zapieprzają bo są trampoliną do większych (lepsza kasa, miasto, życie). A w większych jak Wisła, mają już wyjebkę, byle tylko brać wypłatę. Po co awansować? By stracić ciepłą posadkę na rzecz kogoś lepszego w składzie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Jaroo1
Potencjałem wielkiego klubu to można wygrać w social media, a nie na boisku. Na razie ten wielki klub to buduje głównie wielkie rozczarowanie. I to nie jest żadnym przypadkiem tylko konsekwencją działań od lat (na co zresztą słusznie wiele razy zwracasz uwagę) Sam napisałeś że stać nas na kontrakty "jak ligowa czołówka", czyli na ten moment TBB, Płock, Arka, ŁKS, Ruch i Miedź. 6 zespołów (!!!). We wszystkich tych klubach płacą tak samo, a nawet w poszczególnych przypadkach lepiej. Daje to 7 zespołów (wraz z nami które) powinny się kręcić w strefie barażowej z zapewne matematycznymi szansami na awans bezpośredni do 28-32 kolejki. Także tak, kibice zeszło ze swoich oczekiwań, bo życie wystarczająco nas już kopnęło w dupę by się nie nastawiać na najbardziej optymistyczny scenariusz. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Potencjał daje przewagę bo to możliwości do szybszej budowy mocniejszego klubu. Także jak dla mnie potencjał jest kluczowy jeśli chodzi o budowę zespołu na dłuższą metę.
Oczywiście nie chodzi mi o to że za potencjał powinniśmy być w czołówce tylko w....ia mnie ze trzeci sezon to gorszy i nic nie robi Zaskroniec aby ten klub normalnie funkcjonował. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
Żeby pójść w górę, najpierw trzeba sięgnąć dna.
Dno już jest, teraz tylko w górę. JJJBG. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przegramy. Z tym geniuszem trenerskim, ktory ustawia Rodado cofniętego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |