The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2024, 07:07
Wynik był słaby bo piłkarze olewali obowiązki, trener jest winny tylko temu, że nie potrafił zmienić ich postawy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2024, 07:10
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wynik był słaby bo piłkarze olewali obowiązki, trener jest winny tylko temu, że nie potrafił zmienić ich postawy.
Skoro nie potrafił to dupa, a nie trener.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2024, 08:54
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko temu.
Za jego kadencji w większości meczów graliśmy straszną padakę nazywaną recyrkulacją piłki.
Nawet wygrane mecz były, jak to wtedy określano na forum "przepychane kolanem"

Tego się nie dało oglądać, a rywale wykorzystywali niemiłosiernie nasze asymetryczne ustawienie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.08.2024, 11:18
Swego czasu analizowałem tutaj czas w którym Wisła w przeciągu meczów musiała gonić wynik, był on przy Rude jakiś skrajnie negatywny. Coś pod 70% czasu gry przy niekorzystnym wyniku. Na tym nie dało ciągnąć. Tłumaczył potem to JK że to była premedytacją by rozjeżdżać rywali po 70 minucie przyspieszając obroty (jak Leverkusen).

Teraz mając Moskala możemy liczyć na mniej eksperymentów, a na więcej gry prostymi środkami, ale - tu klucz, musimy mieć w końcu zdrowa, wypoczęta i dobrze przetrenowania kadrę.

Jeśli do tego przestaniemy się świadomie oslabiac wystawiać Kutwe w środku pola to będzie już naprawdę dobrze.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 27.08.2024, 12:05
Musimy mieć obronę przede wszystkim.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2024, 14:48
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co to w ogóle za odpowiedź?
Odpowiedź pokazująca jakiego robisz z siebie idiotę zarzucając mi brak logiki i fałszując fakty oraz wypowiedzi.

Stwierdzenia:
"Hiszpanie w naszym zasiegu $ > Polacy w naszym zasięgu $"
"Nie ma znaczenia ilość Hiszpanów w drużynie"
"Ewentualny awans z obecną kadrą zasługą Hiszpanów"

Nie są ani nielogiczne ani nieprawdziwe.

W przeciwieństwie do Twojego bełkotu, jakbym kiedykolwiek uważał Rude za lepszego trenera od Moskala. Wskaż choć jeden cytat, w którym rzeczywiście mówię, że Rude jest lepszym trenerem niż Mostal, czy że akurat on jest idealnym trenerem dla Wisły. Śmiało

Nawet nie będąc zwolennikiem zatrudniania akurat Moskala nigdy ich ze sobą w ten sposób nie porównywałem. Nie każdy też trener z Hiszpanii nazywa się Rude. I przytocz te cytaty z wszystkich meczów ligowych, w których jak twierdzisz niby KAŻDORAZOWO zachwycałem się grą Wisły wiosną.

Nie znajdziesz, więc odszczekuj swoje kłamstwa i manipulacje. Migiem. A może będziesz wmawiał, że to jest to nieustanne chwalenie go?

Markus napisał(a):
Znów tragiczny mecz, w którym najbardziej nie dowoziła obrona. W tyłach totalny chaos (...) Nie wiem, co Rude sobie myślał znów wpuszczając też Sapałę jako ratownika mającego zabezpieczyć środek pola.
Markus napisał(a):
W meczach z zespołami stosującymi autobus i czekającymi na kontry Uryga nie powinien być na murawie, po prostu. Źle, że Rude dalej wystawia go do składu, chyba tylko za zasługi i wysoki kontrakt. To błąd.
Owszem, w PP chwaliłem jakość gry Wisły, Rude bo i było za co. I tak, uważałem Rude za lepszego trenera niż Sobolewski, co jednak nie czym z niego drugiego Guardioli, czy lepszego fachowca niż Papszun czy Skorża.

A finalnie tak oceniałem pracę Rude. Dziś mogę powtórzyć to samo co pisałem już dawniej na ten temat:

Markus napisał(a):
]Rude nie okazał się na tyle dobrym trenerem, by poradzić sobie z mentalnością takich zawodników jak Uryga, Sapała, Szot, Krzyżanowski, Jaroch czy Duda, którzy nie dość, że są piłkarsko słabi, to jeszcze w niektórych meczach nie grali na 100%,
Markus napisał(a):
Rude nie poradził sobie w lidze. Tutaj nie umiał wyegzekwować od zawodników takiej jakościowej gry jaką prezentowali w pucharze. Przegrał z kretesem, metody po które sięgnął nie zadziałały, nic nie zdołał zrobić z ich mentalem.
Markus napisał(a):
Dlaczego nie wyszło w lidze? Bo tam połowa zespołu regularnie odpuszczała sobie mecze, nie grając na 100%, nie wkładając nogi i nie skacząc do główek, w przeciwieństwie do większości tych Hiszpanów. Sami to powiedzieli i się do tego przyznali. A Rude nie potrafił sobie z tym poradzić,
A jak sobie z tym poradzi w kontekście całego sezonu Moskal dopiero zobaczymy. Wcale nie wykluczam, że okaże się lepszym motywatorem niż Rude, choć na razie w meczach ze Zniczem czy Polonią nasi piłkarze jakoś nie prezentowali oszałamiającego zaangażowania. Będzie miał silniejszą drugą linię dzięki powrocie Igbekeme, kręgosłup drużyny tworzony przez najlepszych Hiszpanów pozostał, miejmy nadzieję, że odpalą jeszcze Kiss i Duarte - oby to wystarczyło.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.08.2024, 14:58
OK.

Odpowiedz wprost na dwa pytania krętaczu, bez migania się na boki :

CZY RUDE TO BYŁ DOBRY TRENER?

KTO JEST LEPSZYM TRENEREM : RUDE CZY MOSKAL?

To, że coś tam płakałeś pod koniec terminowania Rudego Rydza nie zmienia twojego piania z zachwytu na początku rundy. Przecież to ty pisałeś o recyrkulacji piłki i niesymetrycznym ustawieniu mówiąc jaki nam się wybitny fachowiec trafił.

I oczywiście, że ich nie porównywałeś, ale wystarczy poczytać co pisałeś przy zatrudnieniu każdego z nich, aby sobie wyrobić jasną opinię. Ty myślisz, że zrobisz tu z kogoś idiotę i ludzie mają pamieć złotej rybki. Otóż większość forumowiczów zdaje sobie sprawę z jakim krętem mają do czynienia. Jesteś jednym z typów ludzi, których nie cierpię. Jak cię złapią za rękę, mówisz, że to nie twoja ręka. Ani krzty honoru byle wykręcić kota ogonem na swoje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.08.2024 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 27.08.2024, 15:18
Albert Rude - Puchar Polski

Kazimierz Moskal -
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.08.2024, 15:20
OK.

Odpowiedz wprost na dwa pytania krętaczu, bez migania się na boki :

CZY RUDE TO BYŁ DOBRY TRENER?

KTO JEST LEPSZYM TRENEREM : RUDE CZY MOSKAL?

To, że coś tam płakałeś pod koniec terminowania Rudego Rydza nie zmienia twojego piania z zachwytu na początku rundy. Przecież to ty pisałeś o recyrkulacji piłki i niesymetrycznym ustawieniu mówiąc jaki nam się wybitny fachowiec trafił.
Jesteś żałosny. Nie ja pisałem o "recyrkulacji piłki", tylko Adam Surdek w swoich analizach gry Wisły publikowanych na Twitterze.

Nawet w tej sprawie opowiadasz brednie i kłamstwa robiąc z siebie idiotę.

A Rude w PP pokazał, że nie jest złym trenerem. Nie okazał się jednak dobrym trenerem dla Wisły, bo totalnie przegrał z mentalnością naszych polskich zawodników. Żadna dla niego pociecha, że podobnie jak wielu innych trenerów przed nim, którzy też nie potrafili ich zmusić do pełnego profesjonalizmu i gry na 100% we wszystkich meczach ligowych. Ostatni trener, który próbował coś z tym zrobić wyleciał z klubu po słynnym jajeczku. Zbyt wiele razy widzieliśmy ich olewactwo i grę na stojąco bez należytego zaangażowania w ostatnich latach, by problem ten sprowadzać do warsztatu Rude.

A kto jest lepszym trenerem dla nas? Jeśli dziś w lidze Wisła będzie częściej prezentować takie zaangażowanie krajowych zawodników jak w meczach z Ruchem czy nawet z Arką, to oczywiście, że Moskal. Ale to się dopiero okaże.

Twoje próby wmawiania, że pisałem coś innego niż pisałem są równie chore jak próby układania w usta Moskalowi twoich własnych absurdalnych poglądów przy pomocy wycinania części jego wypowiedzi.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.08.2024 o godz. 15:23.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 27.08.2024, 19:18
..............bo totalnie przegrał z mentalnością naszych polskich zawodników

Oczywiście i już mamy to! Powód przez który zajęliśmy 10te miejsce! Jest !
Przegraliśmy przez polską mentalność !
Nie przez Hiszpańską mentalność, której było w zespole mniej więcej tyle samo.
Teraz będzie więcej polskiej mentalności w tej rundzie i jak zrobimy awans, to przez hiszpańską mentalność. I hiszpańskiego Igbekeme.

Czego nie rozumicie

Chłopie te twoje wypociny się kupy nie trzymają i każdy to widzi
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.08.2024 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.08.2024, 20:05
..............bo totalnie przegrał z mentalnością naszych polskich zawodników

Oczywiście i już mamy to! Powód przez który zajęliśmy 10te miejsce! Jest !
Przegraliśmy przez polską mentalność !
Nie przez Hiszpańską mentalność, której było w zespole mniej więcej tyle samo.
Teraz będzie więcej polskiej mentalności w tej rundzie i jak zrobimy awans, to przez hiszpańską mentalność. I hiszpańskiego Igbekeme.
Czyli co, nie było olewania meczów ligowych przez naszych krajowych zawodników i ich nieprofesjonalnej postawy na boisku, do której sami się później publicznie przyznali?

Ktoś sobie to wymyślił?

Rodado i Carbo prezentowali w lidze taką samą marną determinację i zaangażowanie jak Uryga, Krzyżanowski, Sapała czy Jaroch?

W ilu meczach ligowych nasi krajowi zawodnicy grali z takim samym zaangażowaniem jak w pucharowych czy regularnie na poziomie zaangażowania wspomnianych Hiszpanów?

Nieprofesjonalne podejście do uprawianego zawodu to nie problem mentalny?

Gra Igbekeme nie będzie miała wpływu na podstawę drugiej linii Wisły i jakość jej gry w obecnym sezonie?

Długo jeszcze będziesz robił z ludzi idiotów?
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2024, 20:37
Markus napisał(a):Wyświetl post

Długo jeszcze będziesz robił z ludzi idiotów?
Nie karmić trolla
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 27.08.2024, 21:07
No ja właśnie kończę.

Sam się pięknie zsumował.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów