|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wolfy się ściga z lesiempw o miano największego, .......onego hipokryty tego forum. Brawo.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A naszą najsłabszą formacją, którą dwa razy przegraliśmy awans była i jest obrona... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Po drugie. Piszesz "w większości dramat" Wskazujesz 4 nazwiska, z czego 2 może ujdzie, 2 "jest dramatem". Gdzie Ty masz większość? I na koniec tylko dodam, że z tych 4 sprowadzonych zawodników, może poza Zwolinskim to ŻADEN nie był sprowadzany do 1 składu. Grają bo kontuzji doznał Kiakos, Colley i Duda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
wolfy napisał(a):
Częściowo zgadzam się, chociaż nie wiem, czy wszyscy sprowadzeni mieli grać w pierwszym składzie. Mikulec miał też być do rywalizacji, prawda? Biedrzycki też? Dodatkowo na Twoją ocenę tych zawodników wpływają ich występy w pucharach, a to nie są zawodnicy na Europę. Niemniej zamiast Biedrzyckiego trzeba było wziąć kogoś szybszego, bo on nie pasuje do sposobu gry Moskala. I biorąc pod uwagę naszą sytuację, trzeba było sprowadzić wzmocnienie obrony, a nie jej uzupełnienie, bo Uryga nie dawał rady już rok temu. Nie wybrano jednak tych zawodników bez względu na umiejętności, ze względu na narodowość. A więc nie masz racji z histerią o polonizację Wisły. Wybraliśmy ich, bo była to wypadkowa naszych możliwości finansowych i znajomości rynku oraz oceny trenera. Wybór okazał się błędny. Chętnie dowiedziałbym się, kto tego wyboru ostatecznie dokonał i jak on przebiegał - bo nie jestem pewien, że odpowiedzialność spoczywa wyłącznie na Moskalu, jak sugerujecie. Przy okazji - myślisz, że Królewski z Moskalem wybraliby lepszych obrońców, gdyby na własną rękę zaczęli przeczesywać II ligę hiszpańską albo francuską okręgówkę? Zawodników zagranicznych (50% naszych transferów!) ogarnął Basha, bo ich akurat znał, ktoś ich polecił, albo ich wcześniej znaliśmy. Gdybyśmy mieli lepszy know-how zagraniczny procent transferów zagranicznych byłby pewnie wyższy.
Ostatnio edytowane przez Witalis : 23.08.2024 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Widzisz, Mikulec przyszedł tu, jako uzupełnienie prawie za darmo - i tutaj ten transfer jeszcze w miarę jakoś jestem w stanie zrozumieć, ale na Biedę poszła już konkretna kasa. I ogólnie mam gdzieś czy jest Polakiem, Hiszpanem, czy orangutanem - on jest (i zawsze był) po prostu cienki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiemy jakie były inne opcje, jak przebiegały negocjacje, na których miejscach były na liście życzeń, ile sobie krzyczeli inni itp.
Jedno co wiem, to ściąganie na ŁAWKE REZERWOWYCH zawodników zza granicy na poziom polskiej 1 ligi o odpowiedniej jakości wcale nie jest ani proste, ani tanie i niesie więcej zagrożeń niż benefitów. Takie manewry w ogóle nie powinny być w interesie klubu który szuka jakiejkolwiek stabilizacji i zrównoważonego budżetu.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.08.2024 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Robisz idiotę ze mnie, czy z pracowników klubu? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że docelowo Wiktor miał "zluzować" Alana z trudu wychodzenia w pierwszej jedenastce. Sprawa się rypła i mamy teraz nie jednego, a dwóch ślamazarnych obrońców, a widoków na rozwiązanie tej sytuacji nie ma.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
ostro a tak konkretnie to którzy pracownicy klubu nie robią z siebie idiotów przez ostatnie lata? bo ja ci mogę wymienić np. tych co zaakceptowali Fazlagicia, Eneko, Młyńskiego, Benito, Tachiego (ze szczególnym uwzględnieniem tego co wymyślił go jako def pom choć całe życie grał na stoperze), Mikulca czy creme de la creme ostatnich lat czyli zatrudnienie Ratona, mogę wspomnieć też, że idiotę z siebie i pośmiewisko z klubu zrobili ci co przedłużyli Łasickiego, Talara i Brodę oraz uwaga kolejny przewał roku czyli wywalczyli przedłużenie a następnie po 2 czy 3 tyg. rozwiązanie umowy z zemstą Zaragozy czyli Ratonem wspomnieć mogę (bez nazwisko oczywiście) tych którzy swoim działaniem jako trenerzy, dyrektorzy sportowi i prezesi spuścili nas do I ligi -nazwisk mam kilka ty też jak sądzę... nie mówiąc już o wielkim planie 3 letnim dla Wisły, który jeden z pracowników Wisły miał ogłosić..., tyle że już nie ogłosi, bo się zwinął... robiąc przy okazji idiotę nie tylko z siebie, ale także z kogoś innego ![]() więc nie pisz o biednych pracownikach klubu, z których kibice "robią idiotów" no chyba, że sam jako pracownik SSA Wisła Kraków tak się czujesz ![]() ps. ja tam nie znam specjalnie kulisów, ale biorę pod uwagę tezę, że Biedrzycki, był na liście numerem 3, 4 lub 5 i jak się wykrzaczyły inne opcje (w tym Zarówny) to na odczep się Moskal dostał grajka z TBB
Ostatnio edytowane przez emjot : 23.08.2024 o godz. 17:00.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Sam juz to zrobił ze spektakularnym przytupem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Piłkarze w ostatnich latach których kupiliśmy na ławkę: Biegańskiego, Wachowiaka czy Dziedzica. Który z nich miał być od strzała podstawowym zawodnikiem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
To brzmi prawdopodobnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fra Mat napisał(a):
Tu nie ma frustracji. Tu jest tylko Twoja kompromitacja. Nie pierwsza i nie ostatnia. Wróć lepiej do układania fabuły na podstawie jednego ujęcia kamery, kto kogo słucha, a kto kogo nie. Będzie przynajmniej zabawnie. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, na pewno była operacja zakrojona na szeroką skalę żeby Urygę wyjebać na ławkę. Prawdziwego, Wiślaka, legendę, Polaka, wzór! Już widzę jak miał kapitan siedzieć na ławce docelowo, a Biedrzycki grać.
Biedrzycki zapewne miał być kimś kto zastąpi Eneko, oceniany wyżej niż Hiszpan. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Macie jakieś plotki o Dudzie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno nie może już startować...
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Lepszy od Alana to obecnie byłby nawet stos krowiego gówna wysypany na murawę, a już na bank szybszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Zakładam, że Ty prezentujesz jeszcze gorszy poziom, bo inaczej wysłałbyś swoje CV jako kandydata na tą pozycję?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale rynsztok
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie teksty to już przesada. Czy leci z nami moderator?
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie.
Obu można opisać tak samo: wolny, niezwrotny, kryje na radar. Nie widzę sensu dociekania który gorszy, obaj dostarczą kibicom naszych rywali mnóstwo radości. Aktualnie Biedrzycki zadaje szyku z dwoma czerwonymi i trzema żółtymi w trzech meczach ligowych, ale Alan zapewne nie powiedział ostatniego słowa. W poprzednim sezonie w co drugim meczu odwalał szoł, tetaz jest chyba jeszcze wolniejszy. Będzie się działo... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez sensu oczekiwanie.
Sobolewskiego już wspierać i tłumaczyć nie może, więc tylko to mu pozostało.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.09.2024 o godz. 13:14.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|