The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2024, 12:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To jest sarkazm.
Frustrację widać w Tobie, od czasu do czasu eksploduje rynsztokiem jak w kierunku leszka.

Mnie bawi robienie gwiazd z młodych kołków po kwadransie gry w przewadze, bo ludzie się niczego nie uczą. Ale przede wszystkim - jak szybko brednie o za małej ilości Polaków się skończyły - wystarczyło kilka spotkań bez czarnego Szweda (ha tfu!) i z Polskim Młodym Bramkarzem (tm) któremu każdy wrzuca piłkę za kołnierz.
Mnie bawiło robienie z Bregu zbawcy po tym jak raz kopnął prosto piłkę i ta spadła na głowę Urygi.Ale wiadomo,każdy ma swoje poczucie humoru.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.08.2024, 12:45
Wolfy się ściga z lesiempw o miano największego, .......onego hipokryty tego forum. Brawo.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.08.2024, 14:22
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Jak wiadomo, to forum wislakrakow.com buduje kadrę Wisły. Nie właściciel, dyrektor sportowy i trener, tylko forum, dlatego trzeba w internecie każdego dnia pilnować, żeby ktoś w przerwie od pracy nie napisał głupoty na temat budowy drużyny.

Jak również wiadomo, 50% obcokrajowców pośród tegorocznych transferów jest zaburzeniem proporcji i ewidentnym przykładem realizacji hasła "Wisła dla Polaków".
Problem w tym, że sprowadzeni Polacy to jest w większości dramat. Sukiennicki jako przecinak jeszcze obleci, nasz napadzior może się odblokuje, ale Mikulec i Biedrzycki to już jest nieporozumienie. Ani nie byli tani, ani dobrzy przed przyjściem tutaj. Naprawdę nie wiadono dlaczego ich KUPILIŚMY.
A naszą najsłabszą formacją, którą dwa razy przegraliśmy awans była i jest obrona...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2024, 14:40
Problem w tym, że sprowadzeni Polacy to jest w większości dramat. Sukiennicki jako przecinak jeszcze obleci, nasz napadzior może się odblokuje, ale Mikulec i Biedrzycki to już jest nieporozumienie. Ani nie byli tani, ani dobrzy przed przyjściem tutaj. Naprawdę nie wiadono dlaczego ich KUPILIŚMY.
A naszą najsłabszą formacją, którą dwa razy przegraliśmy awans była i jest obrona...
Dobra, ale po co powtarzasz to że Mikulec nie jest tani? Oczywiście że jest. On nawet nie dostaje połowę tego co Zwoliński, a te 50kpln które za niego daliśmy to marne grosze. Symboliczna kasa która miał wpisana kwocie odstępnego w Resovii by łatwo odejść po spadku.

Po drugie. Piszesz "w większości dramat"

Wskazujesz 4 nazwiska, z czego 2 może ujdzie, 2 "jest dramatem". Gdzie Ty masz większość?

I na koniec tylko dodam, że z tych 4 sprowadzonych zawodników, może poza Zwolinskim to ŻADEN nie był sprowadzany do 1 składu. Grają bo kontuzji doznał Kiakos, Colley i Duda.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 23.08.2024, 14:41
wolfy napisał(a):

Częściowo zgadzam się, chociaż nie wiem, czy wszyscy sprowadzeni mieli grać w pierwszym składzie. Mikulec miał też być do rywalizacji, prawda? Biedrzycki też? Dodatkowo na Twoją ocenę tych zawodników wpływają ich występy w pucharach, a to nie są zawodnicy na Europę. Niemniej zamiast Biedrzyckiego trzeba było wziąć kogoś szybszego, bo on nie pasuje do sposobu gry Moskala. I biorąc pod uwagę naszą sytuację, trzeba było sprowadzić wzmocnienie obrony, a nie jej uzupełnienie, bo Uryga nie dawał rady już rok temu.

Nie wybrano jednak tych zawodników bez względu na umiejętności, ze względu na narodowość. A więc nie masz racji z histerią o polonizację Wisły.

Wybraliśmy ich, bo była to wypadkowa naszych możliwości finansowych i znajomości rynku oraz oceny trenera. Wybór okazał się błędny. Chętnie dowiedziałbym się, kto tego wyboru ostatecznie dokonał i jak on przebiegał - bo nie jestem pewien, że odpowiedzialność spoczywa wyłącznie na Moskalu, jak sugerujecie.

Przy okazji - myślisz, że Królewski z Moskalem wybraliby lepszych obrońców, gdyby na własną rękę zaczęli przeczesywać II ligę hiszpańską albo francuską okręgówkę? Zawodników zagranicznych (50% naszych transferów!) ogarnął Basha, bo ich akurat znał, ktoś ich polecił, albo ich wcześniej znaliśmy. Gdybyśmy mieli lepszy know-how zagraniczny procent transferów zagranicznych byłby pewnie wyższy.
Ostatnio edytowane przez Witalis : 23.08.2024 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.08.2024, 14:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dobra, ale po co powtarzasz to że Mikulec nie jest tani? Oczywiście że jest. On nawet nie dostaje połowę tego co Zwoliński, a te 50kpln które za niego daliśmy to marne grosze. Symboliczna kasa która miał wpisana kwocie odstępnego w Resovii by łatwo odejść po spadku.

Po drugie. Piszesz "w większości dramat"

Wskazujesz 4 nazwiska, z czego 2 może ujdzie, 2 "jest dramatem". Gdzie Ty masz większość?

I na koniec tylko dodam, że z tych 4 sprowadzonych zawodników, może poza Zwolinskim to ŻADEN nie był sprowadzany do 1 składu. Grają bo kontuzji doznał Kiakos, Colley i Duda.
Skąd pewność? Bo jeżeli np. masz rację i rzeczywiście planowano granie oldboyem Urygą w pierwszym składzie, a Biedrzycki miał być "alternatywą", to dopiero zgroza. Natomiast jeżeli się mylisz, a Bieda był przymierzany do pierwszego składu, to ten transfer nie broni się w jakimkolwiek aspekcie, bo ten koleś był i będzie zwykłym kołkiem, o czym pisałem już przed startem sezonu.

Widzisz, Mikulec przyszedł tu, jako uzupełnienie prawie za darmo - i tutaj ten transfer jeszcze w miarę jakoś jestem w stanie zrozumieć, ale na Biedę poszła już konkretna kasa. I ogólnie mam gdzieś czy jest Polakiem, Hiszpanem, czy orangutanem - on jest (i zawsze był) po prostu cienki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2024, 15:04
Nie wiemy jakie były inne opcje, jak przebiegały negocjacje, na których miejscach były na liście życzeń, ile sobie krzyczeli inni itp.

Jedno co wiem, to ściąganie na ŁAWKE REZERWOWYCH zawodników zza granicy na poziom polskiej 1 ligi o odpowiedniej jakości wcale nie jest ani proste, ani tanie i niesie więcej zagrożeń niż benefitów. Takie manewry w ogóle nie powinny być w interesie klubu który szuka jakiejkolwiek stabilizacji i zrównoważonego budżetu.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.08.2024 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2024, 15:55
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiemy jakie były inne opcje, jak przebiegały negocjacje, na których miejscach były na liście życzeń, ile sobie krzyczeli inni itp.

Jedno co wiem, to ściąganie na ŁAWKE REZERWOWYCH zawodników zza granicy na poziom polskiej 1 ligi o odpowiedniej jakości wcale nie jest ani proste, ani tanie i niesie więcej zagrożeń niż benefitów. Takie manewry w ogóle nie powinny być w interesie klubu który szuka jakiejkolwiek stabilizacji i zrównoważonego budżetu.
Tak, jasne, KUPILIŚMY Biedrzyckiego z Termaliki na ławkę. Miał być tylko zmiennikiem Alana, który w poprzednim sezonie co drugi mecz dowalał do pieca.

Robisz idiotę ze mnie, czy z pracowników klubu?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.08.2024, 16:02
Też mi się wydaje, że docelowo Wiktor miał "zluzować" Alana z trudu wychodzenia w pierwszej jedenastce. Sprawa się rypła i mamy teraz nie jednego, a dwóch ślamazarnych obrońców, a widoków na rozwiązanie tej sytuacji nie ma.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2024, 16:56
Tak, jasne, KUPILIŚMY Biedrzyckiego z Termaliki na ławkę. Miał być tylko zmiennikiem Alana, który w poprzednim sezonie co drugi mecz dowalał do pieca.

uuuuuuuuuuu
ostro
a tak konkretnie to którzy pracownicy klubu nie robią z siebie idiotów przez ostatnie lata?

bo ja ci mogę wymienić np. tych co zaakceptowali Fazlagicia, Eneko, Młyńskiego, Benito, Tachiego (ze szczególnym uwzględnieniem tego co wymyślił go jako def pom choć całe życie grał na stoperze), Mikulca czy creme de la creme ostatnich lat czyli zatrudnienie Ratona,

mogę wspomnieć też, że idiotę z siebie i pośmiewisko z klubu zrobili ci co przedłużyli Łasickiego, Talara i Brodę oraz uwaga kolejny przewał roku czyli wywalczyli przedłużenie a następnie po 2 czy 3 tyg. rozwiązanie umowy z zemstą Zaragozy czyli Ratonem

wspomnieć mogę (bez nazwisko oczywiście) tych którzy swoim działaniem jako trenerzy, dyrektorzy sportowi i prezesi spuścili nas do I ligi -nazwisk mam kilka ty też jak sądzę...

nie mówiąc już o wielkim planie 3 letnim dla Wisły, który jeden z pracowników Wisły miał ogłosić..., tyle że już nie ogłosi, bo się zwinął... robiąc przy okazji idiotę nie tylko z siebie, ale także z kogoś innego

więc nie pisz o biednych pracownikach klubu, z których kibice "robią idiotów"
no chyba, że sam jako pracownik SSA Wisła Kraków tak się czujesz

ps. ja tam nie znam specjalnie kulisów, ale biorę pod uwagę tezę, że Biedrzycki, był na liście numerem 3, 4 lub 5 i jak się wykrzaczyły inne opcje (w tym Zarówny) to na odczep się Moskal dostał grajka z TBB
Ostatnio edytowane przez emjot : 23.08.2024 o godz. 17:00.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.08.2024, 16:57

Z tego co uznał, ze Biedrzycki ze swoja zwrotnością i szybkością bedzie sie nadawać do tego co gramy i co chce grac Moskal naprawde nie da się "zrobić" idioty
Sam juz to zrobił ze spektakularnym przytupem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2024, 17:27

Każdy odpowiada sam za swoje czyny.

Piłkarze w ostatnich latach których kupiliśmy na ławkę:
Biegańskiego, Wachowiaka czy Dziedzica. Który z nich miał być od strzała podstawowym zawodnikiem?
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 23.08.2024, 17:29
Cytat:
ps. ja tam nie znam specjalnie kulisów, ale biorę pod uwagę tezę, że Biedrzycki, był na liście numerem 3, 4 lub 5 i jak się wykrzaczyły inne opcje (w tym Zarówny) to na odczep się Moskal dostał grajka z TBB

To brzmi prawdopodobnie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.08.2024, 17:55
Tyle że najsłabsi w tej najsłabszej formacji nie są ci co przyszli. Więc te zakupy i tak stanowią wzmocnienie. Teraz pod koniec okienka może przyjdzie ktoś rzeczywiście wartościowy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.08.2024, 20:40
Fra Mat napisał(a):
Jednak odczytuję frustrację

Tu nie ma frustracji. Tu jest tylko Twoja kompromitacja. Nie pierwsza i nie ostatnia. Wróć lepiej do układania fabuły na podstawie jednego ujęcia kamery, kto kogo słucha, a kto kogo nie. Będzie przynajmniej zabawnie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.08.2024, 15:49
Tak, na pewno była operacja zakrojona na szeroką skalę żeby Urygę wyjebać na ławkę. Prawdziwego, Wiślaka, legendę, Polaka, wzór! Już widzę jak miał kapitan siedzieć na ławce docelowo, a Biedrzycki grać.

Biedrzycki zapewne miał być kimś kto zastąpi Eneko, oceniany wyżej niż Hiszpan.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 26.08.2024, 10:59
Macie jakieś plotki o Dudzie?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.08.2024, 13:15
Podobno nie może już startować...
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.08.2024, 13:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Podobno nie może już startować...
He! To było dobre.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.08.2024, 15:58
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Z tego co uznał, ze Biedrzycki ze swoja zwrotnością i szybkością bedzie sie nadawać do tego co gramy i co chce grac Moskal naprawde nie da się "zrobić" idioty
Sam juz to zrobił ze spektakularnym przytupem
A ja uważam że jak Biedrzyckiemu puści głowa bo na razie jest wystraszony wszystkim (nawet chyba dopingiem)to będzie lepszy od Alana taka jest moja opinia a teraz jazda z moim wpisem
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.08.2024, 17:41
tedyy napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam że jak Biedrzyckiemu puści głowa bo na razie jest wystraszony wszystkim (nawet chyba dopingiem)to będzie lepszy od Alana taka jest moja opinia a teraz jazda z moim wpisem
Lepszy od Alana to obecnie byłby nawet stos krowiego gówna wysypany na murawę, a już na bank szybszy.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.08.2024, 09:56
Zakładam, że Ty prezentujesz jeszcze gorszy poziom, bo inaczej wysłałbyś swoje CV jako kandydata na tą pozycję?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.08.2024, 13:04
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Lepszy od Alana to obecnie byłby nawet stos krowiego gówna wysypany na murawę, a już na bank szybszy.
to nieładne
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 28.08.2024, 13:31
Ale rynsztok
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 28.08.2024, 13:36
Takie teksty to już przesada. Czy leci z nami moderator?
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2024, 14:02
ypeeh napisał(a):Wyświetl post
Nie

10 znaków.

PS. Przynajmniej wydało się jaki nick ma Szymon S
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.08.2024, 14:06
ypeeh napisał(a):Wyświetl post
Nie.

Obu można opisać tak samo: wolny, niezwrotny, kryje na radar. Nie widzę sensu dociekania który gorszy, obaj dostarczą kibicom naszych rywali mnóstwo radości.

Aktualnie Biedrzycki zadaje szyku z dwoma czerwonymi i trzema żółtymi w trzech meczach ligowych, ale Alan zapewne nie powiedział ostatniego słowa. W poprzednim sezonie w co drugim meczu odwalał szoł, tetaz jest chyba jeszcze wolniejszy. Będzie się działo...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.09.2024, 10:23
Wg. sondy Wisłaportal Carbo najlepszym zawodnikiem rewanżowego meczu z Cercle.
Link.

W sumie bez znaczenia, ale wrzucam w nadziei na reakcję FraMat-a.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2024, 12:21
Wg. sondy Wisłaportal Carbo najlepszym zawodnikiem rewanżowego meczu z Cercle.
Link.

Masz reakcję: zieeeew
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.09.2024, 12:48
Bez sensu oczekiwanie. Wszak ten prawdziwy troll potrafi jedynie ziewać, układać fabułę kto kogo słucha na podstawie jednego ujęcia kamery, ewentualnie w przypływie weny napisać coś w stylu, że Sukiennicki i tak jest lepszy niż Carbo. Sobolewskiego już wspierać i tłumaczyć nie może, więc tylko to mu pozostało.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.09.2024 o godz. 13:14.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów