The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2024, 21:47
Tu nie chodzi tylko o zmęczenie. Po 1 meczu będziemy mieć jasność co prezentuje przeciwnik i ten tydzień można by wykorzystać na ustawienie taktyki pod niego, potrenować może jakieś schematy, a nie zawracać sobie głowę Miedzią.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.08.2024, 22:00
Jakie rezerwy, co wy .......icie, w piłkę gra się o trofea zawsze i wszędzie, gramy o awans do grupy a potem pogadamy co dalej...dla częśći was płaczków problem jest ze wygraliśmy PP i teraz chcecie żebyśmy jak najszybciej odpadli.......a jak nie lubię pisać na forum...tylko SB TOP
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2024, 22:20
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Obaj jestescie kretynami.
Jeżeli mamy już szukać kretynów na forum, to trzeba zacząć od Ciebie. Kojarzysz co pisałeś o Kiakosie kilka dni temu, że przegrał rywalizację i po co ten transfer!? Jaki hejt rozkręcałeś na Królewskiego z powodu normalnej rotacji piłkarzy, bo gramy co trzy dni?
Ja na Twoim miejscu bym się nie wcinał, a już na pewno nie pokazywał palcem przez jakiś czas.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.08.2024, 10:15
ty też jesteś w tym rankingu wysoko

ogólnie czyta sie ciebie dla beki
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 18.08.2024, 16:46
wolfy

Jak nie rozumiesz tekstu pisanego, bo w szkole nie nauczyli, to idz do mamusi, moze ci wytlumaczy o czym pisalem, bo na pewno nie o tym, co probujesz mi insynuowac.

Mam taki zwyczaj, ze z debilam nie dyskutuje (a ty juz wykazales sie, ze nim jestes), wiec odpowiedzi na twoj belkot nie bedzie.

Bilety na czwartek juz sa, kto i czemu jeszcze zwleka? ;-)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.08.2024, 21:04
Cercle w ostatnim sprawdzianem przed Wisła, remis 1-1 na wyjeździe z Leuven, grając od 62 w przewadze jednego zawodnika. 12 w tabeli po rozegraniu pelnych 4 kolejek ligowych (bilans 1-1-2). Bilans bramkowy 6-7.

Dotychczasowy bilans w el. LE 2-1-1 bramki 3-4
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.08.2024 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 18.08.2024, 21:26
Przeca pisalem, ze sa w lidze tacy se. To nie jest poziom Rapidu. Jesli zagramy tak jak z Trnava u siebie to bedzie dobrze
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 18.08.2024, 22:47
Szkoda, że nie gramy pierwszego na wyjeździe, nasz stadion jednak robi różnicę na finiszach
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2024, 06:58
Przeca pisalem, ze sa w lidze tacy se. To nie jest poziom Rapidu. Jesli zagramy tak jak z Trnava u siebie to bedzie dobrze
Ale porównując same ligi to już to wypada mocno na korzyść Belgów. Grają w trudniejszych rozgrywkach.

Ja póki co jestem na etapie: muszą nas zlekcewazyć i być bardzo nieskuteczni abyśmy mogli z nimi powalczyć. Szczególnie w Krakowie jest to możliwe.

Z tej perspektywy można żałować że nie czeka nas jeden mecz, ale dwumecz. Lech ograł te 4 lata temu Charleroi ale miał w tym również dużo szczęścia. Obijane słupki, poprzeczki, gra w 10 w ostatnim kwadransie. Nam potrzeba również tego samego.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 19.08.2024, 11:09
Nie, nie tego nam potrzeba. Potrzeba nam bardzo dobrej gry i zneutralizowania najgrozniejszych elementow u przeciwnika.

Nie chodzilo mi o pozycje Cercle w lidze tylko to jak graja. Nawet w tym wczorajszym meczu mocno rozczarowali, grali nieporadnie. Leuven to bardzo przecietna druzyna. Liga belgijska to kilka mocnych zespolow: Anderlecht, Genk, Gent, Union, Standard Lieg, Club Brugge i Cercle Brugge wlasnie. I one rotuja miedzy soba pozycjami w europejskich pucharach. Reszta druzyn to sa przecietniaki, ktore sie na te druzyny wymienione spinaja jak wszyscy w PL na Wisle. Maja wieksze budzety niz polskie kluby, bo liga jest wiecej warta, bo poinwestowany jakies 15-20 lat temu ogromne pieniadze w szkolenie i pozniej tych lebkow sprzedawali do mocniejszych lig, a pozyskana kasa posluzyla podniesieniu poziomu.
Ale teraz jada juz na odcinaniu kuponow i jak oglada sie te mecze w Belgii to momentami na prawde slabo to wyglada. Wcale nie duzo lepiej niz u nas.

My nie potrzebujemy szczescia tylko gry przez 90 minut jak ze Spartakiem, z wiara we wlasna umiejetnosci i neutralizacja atutow przeciwnika. Jak bedzie liczyc na szczescie to gwarantuje ze 3 bedziemy wyciagac z siatki.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2024, 21:01
W opublikowanych przez klub kulisach meczu ze Spartakiem (nawiasem mówiąc bardzo fajnie zrobionych, polecam) jest parę ujęć, w których Moskal stoi obrócony plecami do Jopa i nie przejawia specjalnie zainteresowania tym, co ów ma do powiedzenia.

Czy Fra Mat zdążył już gdzieś ogłosić w związku z tym, że Moskal nie słucha Jopa, bo mogłem coś przeoczyć?
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.08.2024 o godz. 21:05.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2024, 21:05
Markus: zieeeeew.
Jesteś coraz głupszy jeśli myślisz że zwracam uwagę na twoje miotanie się.
Zero argumentów i rzeczowych postów, tylko przypierdalanie się
Ostatnio edytowane przez FraMat : 19.08.2024 o godz. 21:09.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.08.2024, 21:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Markus: zieeeeew.
Jesteś coraz głupszy
Come on to akurat bylo smieszne.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 19.08.2024, 21:13
Dobrze, odpowiem.
Moskal w przeciwieństwie do Rude zna ligę.
Jop nie musi go jej uczyć.
Natomiast tobie przydałaby się jakaś edukacja

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.08.2024, 08:26
Markus napisał(a):Wyświetl post
W opublikowanych przez klub kulisach meczu ze Spartakiem (nawiasem mówiąc bardzo fajnie zrobionych, polecam) jest parę ujęć, w których Moskal stoi obrócony plecami do Jopa i nie przejawia specjalnie zainteresowania tym, co ów ma do powiedzenia.

Czy Fra Mat zdążył już gdzieś ogłosić w związku z tym, że Moskal nie słucha Jopa, bo mogłem coś przeoczyć?
O fak. I FraMat to przeoczył?!

Nie wiem, może nie rozmawiają w jednym języku?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.08.2024, 08:32
Zdaje się, ze obydwaj przeoczyliście wiele rzeczy.
W tym moment, kiedy Bozia rozum rozdawała.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2024, 10:53
W kadrze na Cercle wg oficjalnej listy dopisano Alfaro, a wykreślono Kiakosa i Krzyżanowskiego.

Czyli z obecnej kadry bez Szota, Igbekeme, Kiakosa, Colleya, Fazlagicia i Dudy.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 20.08.2024, 11:00
Ja bym chciał, żeby Maciej Skucha wyliczył współczynnik dramy o Hiszpanów na post Markusa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.08.2024, 13:38
https://transfery.info/ekstra/artyku...-krakow/220511
Ciekawie o najbliższym rywalu

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.08.2024, 14:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
https://transfery.info/ekstra/artyku...-krakow/220511
Ciekawie o najbliższym rywalu
Sumując - trzeba liczyć na kontuzje i sprzedaż najlepszych zawodników. Kilku już sprzedali, a napadziora:
transfery.info napisał(a):
Sukces tego mniejszego klubu z Brugii miał jednak wielu ojców. Jednym z nich był Kévin Denkey. 23-letni napastnik o budzącej podziw muskulaturze zdobył aż 27 bramek na przestrzeni 38 występów, czym zapracował sobie na tytuł króla strzelców całej ligi i letni transfer. Choć Togijczyk wciąż przywdziewa barwy Cercle (ba, w niedzielę strzelił nawet gola w starciu z Oud-Heverlee Leuven), to nikt w Belgii, uwzględniając działaczy klubu, nie ma żadnych wątpliwości co do tego, że zawodnik zmieni środowisko jeszcze przed końcem trwającego miesiąca.
(...)
Kibice Wisły Kraków powinni jednak zadawać sobie pytanie nie "gdzie odejdzie Denkey?", a "kiedy to się w końcu stanie?". Do zamknięcia okienka w czołowych ligach europejskich pozostały bowiem niecałe dwa tygodnie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2024, 14:11
Dla mnie najciekawszy jest fakt że Cercle nie radzi sobie zbytnio w ataku pozycyjnym i bardziej grają na pressing/kontrpressing. Szkoda tylko że u nas obrona jest taka tragiczna że nawet ciężko będzie zaparkować autobus po (oby) korzystnym wyniku/prowadzeniu.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 21.08.2024, 14:46
Oni co roku sporo transferuja, wiec poczatek sezonu maja slaby. Potrzeba im czasu na zgranie i tutaj jest nasza szansa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.08.2024, 15:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najciekawszy jest fakt że Cercle nie radzi sobie zbytnio w ataku pozycyjnym i bardziej grają na pressing/kontrpressing. Szkoda tylko że u nas obrona jest taka tragiczna że nawet ciężko będzie zaparkować autobus po (oby) korzystnym wyniku/prowadzeniu.
Czyli będziemy grali trochę jak przeciwko Hyballi?

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2024, 15:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O fak. I FraMat to przeoczył?!

Nie wiem, może nie rozmawiają w jednym języku?
Czy ponieważ Moskal nie zaczął sezonu ligowego od samych zwycięstw, tylko przydarzyły mu się słabe mecze i straty punktów w lidze (gdzie został także zaskoczony przez taktykę Polonii na Reymonta), Fra Mat zdążył już gdzieś ogłosić, że to może przez "brak znajomości tej ligi", czy też tym razem nie podnosi nigdzie tego argumentu, bo już zrozumiał, że to nie jest żaden czynnik cokolwiek warunkujący, albo, bo po prostu nie zgadza mu się paszport trenera? Pytam, bo znów mogłem coś przeoczyć.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.08.2024, 15:09
Serio, pytasz o takie rzeczy?
Już ci wcześniej odpisywałem na podobne insynuacje.
Poszukaj na forum - to nie boli.

W skrócie - Moskal, jeśli nawet ma słabe wyniki na początku to gra Wisły jako zespołu jest znacznie lepsza niż za czasów analityka.
Analityk wymęczył w pierwszym meczu zwycięstwo ze Stalą, choć w 90 minucie był karny dla Stali i fuksem tego nie przegraliśmy, potem przerżnął z Tychami na Reymonta.
Przy tym gra powodowała krwawienie z oczu.

A jedyne co przeoczyłeś (i ma to wpływ na całe twoje życie) to ustawienie się w kolejce, kiedy Bozia rozdawała rozum.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.08.2024, 15:48
Oni co roku sporo transferuja, wiec poczatek sezonu maja slaby. Potrzeba im czasu na zgranie i tutaj jest nasza szansa.
Niestety okienko we Włoszech i w Niemczech jest do 30 sierpnia więc Denkey może jednak zagrać oba mecze przeciwko nam.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.08.2024, 15:52
Konferencja prasowa:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1826265439795839280
W czwartkowym meczu nie zagrają: Łukasz Zwoliński, Dawid Szot, Bartosz Talar, Enis Fazlagić, Kacper Duda, Jakub Stępak i Joseph Colley.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.08.2024, 15:54
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Konferencja prasowa:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1826265439795839280
W czwartkowym meczu nie zagrają: Łukasz Zwoliński, Dawid Szot, Bartosz Talar, Enis Fazlagić, Kacper Duda, Jakub Stępak i Joseph Colley.
+ Kiakos, niestety.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2024, 16:00
Cytat:
Czy ponieważ Moskal nie zaczął sezonu ligowego od samych zwycięstw, tylko przydarzyły mu się słabe mecze i straty punktów w lidze (gdzie został także zaskoczony przez taktykę Polonii na Reymonta), Fra Mat zdążył już gdzieś ogłosić, że to może przez "brak znajomości tej ligi", czy też tym razem nie podnosi nigdzie tego argumentu, bo już zrozumiał, że to nie jest żaden czynnik cokolwiek warunkujący, albo, bo po prostu nie zgadza mu się paszport trenera? Pytam, bo znów mogłem coś przeoczyć.
Póki co i chyba to się nie zmieni już - Moskal nie .......i że się uczy ligi i że go wszystko zaskakuje, a takie usprawiedliwienia podawał NA KONIEC pracy, na końcowych swoich konferencjach czy wywiadach Rude.

Także węsz dalej hejterku i kop swoje dołki dalej. Wtedy było zajebiście jak była średnia pkt na mecz 1,2. Teraz nagle jest źle xd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 21.08.2024, 16:27
Sa chetni na wyjazd do Brugi busem 9 osobowym, koszt okolo 500 PLN ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów