The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2024, 10:33
Przeciwko Spartakowi Trnava, Wisła miała:
482 celnych w 90 minutach (ostatni wyższy: 4.08.2024).

110 odbiorów → 82 w 90 minutach (ostatni wyższy: 8.08.2024).

195 podań do przodu w 90 minutach (rekord)

Różnica xG: 2.81 → 2.79 (ostatni wyższy: 6.05.2024).
Stworzone xG w 90 minutach: 2.79 (ost: 6.05 2024)'

https://x.com/stanislawmadej/status/1824724960666951730
Ostatnio edytowane przez leszekm : 17.08.2024 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.08.2024, 10:33
Utarli nosa Wiślacy wszystkim. Chociaż widać analogię do tamtego sezonu i meczów w PP i lidze. Jak się można sprzedać na Polskę/Europę to zapierdalaja aż miło, jak przychodzi zapyziała I liga to jest przeważnie padaka.

Najlepsze jest to, że sukces osiągnięty z 7 Polakami w składzie, w tym z Brodą w bramce. Mało kto wierzył, że to się uda a Wisła zagrała mega mecz i zgnoila rywala. Potwierdza się jedynie to że Rude na chuja się nadawał, tak jak cała masa Hiszpanów w składzie. Myślę, że już można powiedzieć, se awansem do IV rundy kw. LK Moskal wyrównał osiągnięcie Rudego, czyli wygranie PP.

Dalej wstyd czytac .......enia Markusa, który zamiast posypać głowę popiołem i przeprosić Moskala oraz polskich piłkarzy teraz obrał taktykę wmawiania wszystkim ze Rodado i Carbo są najlepsi, na nich zbudowany jest sukces, oraz pokazywania statystyk Carbo. Oczywiście są to kluczowi gracze ale to .......enie jakoby w sumie w dwójkę te mecze nam wygrywali to po prostu żal. Cała drużyna walczy i jest to ten sam obraz co rok temu w PP, właściwie nie ma tu gorszych bo każdy robi co może i na pewno nie jest tak, że dwóch graczy czyli mniej niż 20 procent drużyny nam mecze wygrywa.
Oczywiście takim chamom jak Markus to przez gardło nie przejdzie albo takim imbecylom jak drozd którzy po takim meczu Brody jeszcze go wyzywają. Gdyby to bronił Raton to by się tu zesrali, bronił Broda to przemilczeli temat.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.08.2024, 11:06
Nie ma co sie napalac na Cercle. Rywal jednak sporo silniejszy od nas. A co wyjdzie w meczu? Zobaczymy.

Na ten moment liga najwazniejsza i tutaj trzeba punktować.

btw
Dajcie spokój z tym Ratonem bo się osmieszcie. Sam Rude jak mógł to posadził go na ławie i z Czikczanem zdobył PP. Pamięć krótka?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 17.08.2024, 11:35
W meczu ze Spartakiem wszystkim, bez wyjatku, sie chcialo. Wszystko odbywalo sie w tempo, we wlasciwym miejscu i czasie.

Jesli sie czepiac slabych punktow to stracona bramka, ktora zawalil glownie Jaroch, ogolnie dyspozycja Jarocha, ktory byl zdecydowanie najslabszy i Zwolinski. Ale akurat on z meczu na mecz wyglada co raz lepiej i gra mu ewidentnie pomaga. Mysle, ze za 2-3 mecze bedzie juz w duzo lepszej formie.

Jaroch to obecnie imho najwiekszy problem. Bywalo, ze byli od niego gorsi, tylko oni sie poprawili, a Jaroch jakby stale na tym samym bardzo przecietnym poziomie. Jemu chyba zle sluzy brak rywalizacji. Byloby idealnie gdyby srodkowy obronca, ktory ma przyjsc mogl grac tez na prawej stronie. Wzglednie moze poszukac jakiegos mlodziezowca na wypozyczenie?

Skala dominacji, to jak zneutralizowalismy calkowicie Spartaka, pokazuje ze potrafimy jako druzyna wspinac sie na bardzo wysoki poziomie. Uwazam, ze jesli zaprezentujemy sie tak samo z Cercle to ich pykniemy. Imho nie ma obecne nic wazniejszego od tego dwumeczu. Wygrana z Belgami da wplywy na poziomie 25-30 mln zlotych. To dwukrotnosc budzetow wiekszosci druzyn w 1 lidze. Wyeliminowanie Belgow pozwoli zrobic 1-2 na prawde jakosciowe transfery i np odeslanie na stale do rezerw Mlynskiego (ktory dzis gra w rezerwach wlasnie), pozwoli tez promowac tych, ktorych sprzedac mozemy za duze pieniadze (Starzynski, Sukiennicki).
Kolejne rzecz to fakt, ze Moskal chce grac czesto. Widac, ze budowa druzyny poprzez mecze przynosi efekty, kiedy sie wie jak to zrobic. Moskal popelnil w swojej karierze trenerskich kilka bledow i dzieki temu ma doswiadczenie, ktore sprawia, ze sobie z tym radzi. Ale przestanie jak kadra bedzie zbyt waska, lub raczej nie bedzie jakosci na lawce.

I tu dochodzimy do kolejnej rzeczy w meczu ze Spartakiem. Moskal zrobil 4 zmiany, kazdy z wchodzacych zawodnikow wniosl jakosc podobna do poprzednika, momentami nawet byla wartosc dodana. To jest sila kazdej druzyny, ale jak myslicie, dlaczego zmiany byly tylko 4? a nie 6? Bo obecnie na lawce bylo 4 wartosciowych zmiennikow. Reszta w ocenie Moskala bylaby slabsza od zmeczonego zawodnika pierwszego skladu.

Jasne, wroci Alfaro, wroci Duda, przyjdzie Igbe i ten zakres bedzie wiekszy, ale nadal 7 zawodnikow do rotacji to jest za malo.
Tak, mamy szeroka kadre ilosciowo, ale nie jakosciowo. 25-30 mln w budzecie klubu dodatkowej kasy pozwoli nam na taka fanaberie. Tym bardziej, ze za rok Sapala, Mlynski koncza kontrakty.

Ambicja. Slowo klucz. Pisalem o tym pare dni temu, ze wiekszosc z Was na tym forum prezentuje rozczarowujacy brak ambicji, godzenia sie z mierna sytuacja w jakiej byla Wisla.
Beldzy to nie sa magicy nie do przejscia. Smiem twierdzic, ze gdybysmy dzis grali z Rapidem to ten dwumecz wygladalby inaczej. Taki w....... jaki dostalismy byl potrzebny, zeby pokazac czego brakuje i gdzie sa rezerwy. I reakcja byla wybitna. Tak sie rodza druzyny, po ciezkich porazkach sie druzyna podnosi i odmienia swoja gre, zamiast popasc w marazm.

Dlatego ja jestem spokojny o to, ze stoczymy wyrownany boj. I wierze, ze uda sie Belgow wyeliminowac.

PS. Wiadomo juz cos o zorganizowanym wyjezdzie do Belgii? Chyba trzeba sie wybrac xd
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2024, 13:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak sam przyznałeś - często nie oglądasz meczów Wisły. Rzuciłeś kretyńską tezę że Sukiennicki jest niegorszy niż Carbo. Tezę zweryfikowaną empirycznie w lidze i pucharach - negatywnie.
Pierwsze zwycięstwo w lidze odnieśliśmy po powrocie Carbo z przerwy za kartki - wypracował dwa gole. Mecz ze Spartakiem również był świetny w jego wykonaniu - karny po jego przeszywającym podaniu, potem gol.
Poza tym zdominował środek pola.
W tych kilku meczach które rozegrał wypracował większość goli Wisły, bo w pierwszym meczu z Rapidem gol padł po jego strzale, w drugim - Rodado strzelił po jego odbiorze i podaniu (o ile pamiętam).

Dlatego ludzie czekają na Igbekeme, bo bez Carbo nasza gra w środku nie istnieje. Ktoś tam z naszej strony biega, ale nic sensownego z tego nie wynika. Dopiero z Markiem zaczyna to jakoś wyglądać. Na dłuższą metę to niebezpieczne.

Statystyki Carbo są przytaczane bo są godne uwagi, na podkreślenie jego wiodącej roli w tym meczu. Statystyk Sukiennickiego nie podaje się pewnie z tego samego powodu - ja jednak mecz oglądałem i prawdopodobnie był liderem strat, niecelnych podań i przegranych pojedynków.

Ośmieszasz się. Tej potyczki z Markusem nie wygrasz, ale jeśli postanowiłeś że to jest kałuża w której się utopisz - Twoja wola. Ale obiektywnie - ni chuja nic z tego nie wyciągniesz, więc lepiej odpuść.
Dziekuję ci serdecznie, że powiedziałeś mi co mam myśleć o naszych piłkarzach i dlaczego mam cenić Carbo.
Nie wiem czy bez tego przeżyłbym kolejny dzień.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2024, 13:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dziekuję ci serdecznie, że powiedziałeś mi co mam myśleć o naszych piłkarzach i dlaczego mam cenić Carbo.
Nie wiem czy bez tego przeżyłbym kolejny dzień.
Napisałem Ci dlaczego inni obserwatorzy (niezwiązani z Wisłą) cenią Carbo i dlaczego przytaczają jego statystyki.
Ty masz swój Świat, u Ciebie Sukiennicki jest niegorszy, właściwie lepszy, bo bardziej dynamiczny.

Przy okazji - czy Moskal słucha Jopa? Znalazłeś już jakiś filmik?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2024 o godz. 14:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.08.2024, 13:33
A to wystarczy obejrzeć kulisy któregoś z meczów żeby się przekonać jaka jest relacja na linii Moskal-Jop.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2024, 14:37
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A to wystarczy obejrzeć kulisy któregoś z meczów żeby się przekonać jaka jest relacja na linii Moskal-Jop.
Ja się nie znam, zdaję się na opinię eksperta
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.08.2024, 14:55
Napisałem Ci dlaczego inni obserwatorzy (niezwiązani z Wisłą) cenią Carbo i dlaczego przytaczają jego statystyki.
Ty masz swój Świat, u Ciebie Sukiennicki jest niegorszy, właściwie lepszy, bo bardziej dynamiczny.
Jeszcze raz ci dziękuję - twoje posty są tak merytoryczne, że czuję się mały.
Do tej pory nie wiedziałem, że Carbo jest dobrym piłkarzem, dopiero ty mi to uświadomiłeś.
Przy okazji - czy Moskal słucha Jopa? Znalazłeś już jakiś filmik?
Przy okazji - tak znalazłem kilka ujęć z meczów pokazujących ławkę i rozmawiająca ze sobą ekipę trenerską.
Nie było to trudne, ale przecież nie chcę cię obrażać.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.08.2024, 15:18
Fajnohiszpanie już nabawili się kompleksów przez wyniki Polaczków z Wisły.
Co prawda oczywiście nic sensacyjnego Moskal i skład składający się w większości z Polaków nie osiągnął jeszcze, główny cel tzn. awans nie jest blisko ale na przestrzeni ponad miesiąca Moskal i drużyna pokazali, że mogą osiągnąć taki wynik jak Rude i elita hiszpańska oraz zrobic niespodziankę - wygrana PP kontra przejście dwóch rywali w europejskich pucharach czy też po prostu bardzo dobry mecz i zgnojenie rywala, odrobienie strat i awans.

Okazało się że:
- nie trzeba stada Hiszpanów
- nie trzeba trenera analityka z Hiszpanii

A całe .......enie o AI i binarnosc oraz inne responsywnosci Królewskiego można wyjebać na śmietnik.
Wystarczyło wyjść na boisko i grać. I to z kim? Z Brodą w bramce czy Starzynskim w ofensywie, bez Alfaro, Colleya.

Gul skacze tym wszystkim oświeconym bo te ich bajki o Hiszpanach, AI oraz nienawisc do wszystkiego co polskie i oczywiście do PMSow jest duża. Dlatego teraz trzeba po.......ic jak do Broda zachował się jak kretyn przy karnym - zdanie drozda, pompować statystykami Carbo - markusik, czy jak wolfy wmawiać komuś że uznaje Carbo za słabiaka i uważa że w sumie wiele dla Wisły nie robi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.08.2024, 15:38
Przestałbyś już dzielić na Hiszpanów i innych bo bez Rodado i Carbo co byśmy ugrali. Kluczem jest to że jako drużyna stanowiliśmy jedność. Oby tak było w każdym meczu, a grał jeszcze Węgier, Grek i Portugalczyk.

Transfery powoli zaczynają robić różnicę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2024, 15:39
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Okazało się że:
- nie trzeba stada Hiszpanów
- nie trzeba trenera analityka z Hiszpanii
...
Abstrahując od napierdalanki na forum, to ile to jest "stado"?
Skład Wisły wg narodowości:
PL - 27
ES - 4
BY, SE, GR, PT, HU, MK - 1

Jeszcze jest Ikbekeme na testach, który co prawda nie jest Hiszpanem, ale przychodzi do nas z Hiszpanii

http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...=1&id_klub=423

Przy okazji Marc Carbo i Angel Rodado są kręgosłupem obecnej drużyny
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 17.08.2024 o godz. 19:16.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.08.2024, 15:51
Framat jaki masz lvl z czytania ruchu ust?

Prawda jest taka ze ta Twoia opinia o Rude majacym kwasy z Jopem po milisekindzie na ekranie jest memiczna, wiecejbys zyskal mowiac dobra jebnalem się i wszyscy przeszliby nad tym do porzadku dziennego.

Nigdy problemem nie byla narodowosc, problemem jest jakosc zawodnikow, na jakosciowych Polakow nas nie stac co najwyzej na dynamicznych i rokujacych

W zeszlym sezonie byl mega pozar w tym po PP i Europie (gdzie wynik jest ponad stan) pozar udalo sie przygasic to i findusze na lepsze kontrakty sie znalazly.

Na spokoju rozegramy ta lige, baraze to bedzie absolutne minimum dla nas.

Poki co brawo Moskal.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.08.2024, 17:50
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Framat jaki masz lvl z czytania ruchu ust?

Prawda jest taka ze ta Twoia opinia o Rude majacym kwasy z Jopem po milisekindzie na ekranie jest memiczna, wiecejbys zyskal mowiac dobra jebnalem się i wszyscy przeszliby nad tym do porzadku dziennego.
.
Serio?
A jaki jest twój lvl w odczytywaniu uwag ad hoc w trakcie transmisji?
Naprawdę uznałeś że moja uwaga o tym, że Rude zdawał się nie zwracać uwagi na to co mówił Jop była krytyką?
Ot, po prostu zwróciłem uwagę na pewien symptomatyczny moment bez atakowania kogokolwiek ale fachowcy na tym forum wzięli to wszystko na poważnie, co do dzisiaj mnie bawi.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2024, 17:50
Koalik napisał(a):
W Polsce wolą hurtowo sprowadzać obcokrajowców, stąd 8/10 to raczej ktoś w stylu Ratona, Eneko, Omraniego, a tacy pokroju Rodado, Carbo, w latach świetności Cupiała: Cleber, Marcelo, Uche, Cantoro, to rzadkość.

Oczywiście jest dokładnie odwrotnie niż pisze Koaliczek. Pokazują to choćby stada obcokrajowców, na których w ostatnich latach Raków, Lech czy Jagiellonia zdobywały Mistrzostwo Polski, czy stada Hiszpanów z ich niższych lig, które w ostatnich latach przewinęły się przez Wisłę czy w ogóle polskie ligi.

Większość z nich to byli tacy zawodnicy jak Carlitos, Rodado, Carbo, Mula, Villar, Lionch, Igbekeme, Fernandez, Gonzalez, Velez (dalej listy kilkudziesięciu nazwisk, którą nieraz przypominam już nie będę ciągnął). Tacy zawodnicy jak Benito, Raton, Eneko stanowią mniejszość lub rzadkość. Proporcje są odwrotne od tych, które podaje Koaliczek.

Teraz uwaga: jak wyglądają proporcje naprawdę wartościowych zawodników w Wiśle ściąganych z grona polskich pierwszoligowców? Mamy tam przytłaczającą ilość takich Wachowiaków, Niewiadomskich, Młyńskich,Szotów, Olejarek,Jarochów, Łasickich czy rzeczywiście coś rokujących Sukiennickich? Który z nich jest dziś liderem zespołu Wisły?

Jaroo1 napisał(a):
(...)
Hejterek znów postanowił dać głos zamiast posypać głowę popiołem za nazywanie Rodado i Carbo zwykłymi ogórami

I za atakowanie hiszpańskiej Wisły za zdobycie Pucharu Polski, dzięki czemu dziś mamy dodatkowe miliony w budżecie i takie piękne chwile jak niedawno przy rewanżu ze Spartakiem.

Jak zwykle nie podoba mu się, że przede wszystkim zawdzięczamy to właśnie hiszpańskim zawodnikom, będących kręgosłupem i liderami zespołu, a nie takiemu Mikulcowi, Kutwie, Jarochowi, Zwolińskiemu, Sapale (można wstawić dowolne nazwisko), co zresztą już każdy sam widzi. Nawet jeśli ktoś jest kompletnie niezwiązany z Wisłą łatwo może dostrzec, kto u nas robi największą jakościowo robotę i ciągnie za sobą całą drużynę.

To bez gry i jakości wnoszonej przez tych liderów zespołu nic by nie było: ani zwycięstwa w PP ani pucharów. Jak widać wystarczy nawet tylko dwóch ogarniętych Hiszpanów by zrobić różnicę. A w klubie wliczając Igbekeme będzie znów aż pięciu zawodników pochodzących z hiszpańskich niższych lig - każdy poza Baeną z potencjałem na bycie jakościowym liderem na swojej pozycji.

Agresywny Chomik napisał(a):
Ale on lubi być człowiekiem memem, bo wolał w nią brnąć i ją podtrzymywać, podobnie jak tygodniami zarzekać się, że słowa iż "Omrani to taki grupszy Sobczak" nie są jego prywatną opinią, bo jak się zaklinał "wszelkie uwagi o Omranim cytowałem z for internetowych i mediów w Rumunii. Nie ma tam mojego osobistego stanowiska."

Myśli, że jak sobie ziewnie, będzie przez to mniejszym klaunem, a jego brednie i naprawdę tendencyjne wypowiedzi przestaną być bredniami.

Agresywny Chomik napisał(a):
Nigdy problemem nie byla narodowosc, problemem jest jakosc zawodnikow, na jakosciowych Polakow nas nie stac co najwyzej na dynamicznych i rokujacych
Dokładnie tak, narodowość nie jest problemem dla większości normalnych kibiców, którzy to widzą. Dla reszty tych najbardziej zaślepionych problemem jest za duża liczba Hiszpanów lub za mała liczba Polaków. Oni dopiero są memem ze swoimi poglądami.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.08.2024 o godz. 17:53.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.08.2024, 17:57
Markus napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście...
Tak, oczywiście.
Ale przynudzasz i powtarzasz te same głupoty które byłyby zabawne, gdybyś chociaż rozumiał co inni piszą i odnosił się do sensu wypowiedzi innych zamiast doszukiwać się czegoś czego w tych wypowiedziach nie ma.
Tak naprawdę to mi cię żal

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.08.2024, 18:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post
powtarzasz te same głupoty
Co jest dla Ciebie głupotą? Przytoczone i poparte konkretnymi nazwiskami fakty pokazujące, że większość Hiszpanów w Polsce się sprawdziła i była wartością dodaną dla swoich klubów, a nie mniejszość jak twierdzi Koaliczek i parę innych osób? Konkretne statystyki dotyczące gry Carbo, pokazujące jego znaczenie i jakość znacznie większą niż innych zawodników? Czy to, że inni wyśmiewają się z Twoich tendencyjnych uwag i pisanych na kolanie scenariuszy s.f pt. "jak to Rude nie słucha Jopa" na podstawie jednego ujęcia kamery?

Dalej top się w kałuży, o której wspomniał Wolfy, coraz zabawniej ci to idzie

Uprzedzając: nie mam Aspergera. Nie musisz go znów tropić, jak zwykle gdy się pogrążasz.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.08.2024, 18:21
Markus największy hejter Polaków mówi że ktoś jest hejterkiem xd
Markus, z Rodado i Carbo robi bogów footballu, a smutna prawda jest taka że generalnie są to ogory, których szczytem w karierze jest grą w I polskiej lidze. Rodado ma jeszcze szansę zrobić coś więcej ale ogór Carbo już będzie jedynie pikował w dół.

Całe twoje .......enie jest tak żałosne że pozostaje jedynie współczuć.

Piej z zachwytu nad Moskalem i Polakami, bo gdyby trenerem był jakis pajac pokroju Rude to właśnie byś napierdalal elaboraty o wyższości hiszpańskiej myśli szkoleniowej nad PMSami, o dokonaniu cudu przez fachowca który zaprowadził nas do IV rundy kw LK i o tym jak się przy fachowcy rozwijają piłkarze, jak pięknie zagraliśmy.

Już byś te swoje regułki kopiuj wklej nawalał.

I ty mówisz że narodowość się nie liczy... Przecież ty byś się na rzadko zesrał gdyby obecnie trenerem był Hiszpan a w składzie by było ich z 5-6.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 17.08.2024 o godz. 18:23.
drozd:
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.08.2024, 18:27
Wiekszosc Hiszpanow sie sprawdzila, dopoki nie poszlismy w Markusowy transfering i nie zrobilismy 10 miejsca w lidze kolonia hiszpanska.

Teraz bedziesz mial sklad z paroma goscmi od grania na pianinie i Brodami, Jarochami, Urygami, Sukiennickimi, Kutwami i nagle sie okaze, ze te polskie lamagi zrobia lepszy wynik niz te twoje uber-espaniasy typu Srattateguy, Raton czy Alfaro (wcale nie tesknie za jego powrotem).

W kazdej druzynie potrzebny jest odpowiedni balans. Moskal to rozumie, ty nie.

Mozesz sie tu bawic w jakies wymienianie nazwisk, ktore sie tobie dobrze kojarza, tylko w wielu przypadkach - glownie tobie. Miejsca w tabeli nie oszukasz. Zarzad uznal, ze czas troche wywalic hiszpanskiego szrotu i sciagnac trocche wiecej Polakow i bardzo dobrze zrobil. A ty se dalej mozesz plakac jakie to straszne.

/brak pl znakow/
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.08.2024 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.08.2024, 18:31
Jaroo1 napisał(a):
(...)
Hejterku, zagadka dla ciebie:

Kto to powiedział: "Polacy to nieudacznicy. Tyle razy nie potrafili awansować do Ligi Mistrzów"

Ułatwiając: nie są to ani moje słowa ani Drozda.

Atakuj tą osobę za hejtowanie i nienawidzenie Polaków! Jedziesz! I nie zapomnij raz wtóry podkreślić jakimi to wielkimi ogórami są Rodado i Carbo, jak zwykle dosadnie puentując swą żałosną twórczość i postrzeganie świata.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.08.2024 o godz. 18:45.
(...)
"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.08.2024, 18:38
Malo mnie interesuje kto tak powiedzial.

A ty jestes zalosnym manipulantem, bo zarowno Carbo jak i Rodado sa wsrod naszych najlepszych pilkarzy i nigdy nie nazywalem ich ogorami.

To, ze ty jestes glupi i nie potrafisz zrozumiec tego, ze za duzo grzybow w barszczu to byl problem poprzedniej rundy, to nic ci na to nie poradze. Zachwiano rownowaga w druzynie i skonczylismy na 10 miejscu w lidze.

Wiele razy tu perorowales jak to nie ma znaczenia, ze mamy samych hiszpanow, ze to dobrze, bo latwiej sciagnac dobrego Hiszpana niz Polaka, a okazalo sie ze z tak zbudowana druzyne zaliczylismy spektakularna kleske i najgorszy wynik ligowy w historii klubu. W dodatku z iberyjskim trenerem, niesymetrycznym ustawieniem i recyrkulacja pilki

Przyszedl teraz Pan Trener i wyjasnia zarowno poprzednika parodyste, jak i kretynski brak rownowagi w zespole. Moskal zrobi 30% wiecej punktow od Rudego w lidze grajac co 3 dni, niz tamten majac komfort pracy. Poczekaj do konca rundy a sam zobaczysz.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.08.2024 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 17.08.2024, 19:06
W zeszłym sezonie było dziewięciu Hiszpanów.

Rodado gwiazda, Carbo solidny, reszta szrot.

Czy 2 jest większe od 7?

Według Markusika tak.

Hehe.

Wisła bez tabunu Hiszpanów, bez alfonsa na ławce i bez Kikusia z pastwisk w roli ,,dyrektora" + z Moskalem w roli trenera będzie osiągała o wiele lepsze wyniki.

To was boli.

Pamiętam jak Markusik wymieniał klubiki z pastwisk, w których Kikusiek Galactico pracował.

Wstyd i hańba.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 17.08.2024 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.08.2024, 19:18
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Teraz bedziesz mial sklad z paroma goscmi od grania na pianinie i Brodami, Jarochami, Urygami, Sukiennickimi, Kutwami
Większość Hiszpanów w Wiśle jak i polskiej lidze się sprawdziła, ostatni sezon w którym dali klubowi sukces w postaci zdobycia Pucharu Polski nic tu nie zmienia.

Jarochy, Brody, Kutwy, Urygi, Łasicki czy Szoty były już w klubie w poprzednich latach (poza Kutwą) - jakie wyniki w lidze pozwalałi Wiśle robić Ci goście "nie od grania na pianinie", ale za to z polskim paszportem?

Na jakiejż to podstawie są najlepszą możliwą opcję, którą rzekomo widzi Moskal? Na jakiej podstawie twierdzisz, że wolałby on Biedrzyckiego od Hiszpana takiego jak Astiz czy nawet Tachi, gdyby klub mógł ich ściągnąć?

Jakiż to balans ci konkretni piłkarze zapewniali? Dobrą i stabilną grę w obronie wraz z odpowiednim balansem w tyłach zapewnialiby tacy piłkarze jak Astiz, Gonzalez, Velez, Cuesta, a nie Łasicki z Jarochem czy Brodą.

Problemem poprzedniej rundy nie była liczba Hiszpanów, tylko to, że ogromna część drużyny, głównie właśnie tak się dziwnie składało, iż "nie hiszpańska", olewała sobie mecze ligowe i nie grała w nich na 100%, o czym sama powiedziała. Olewanie sobie meczy i brak zaangażowania nigdy nie cechował takich zawodników jak Carbo, Baena, Alfaro czy Rodado.

I kiedy to "mieliśmy w składzie samych Hiszpanów"? Naturalnie Twoje halucynacje się nie liczą.

Oczywiście że łatwiej znaleźć dobrze wyszkolonego piłkarza w hiszpańskich niższych ligach niż w polskiej pierwszej. A żaden nawet najlepszy trener z Hiszpanii, Polski, czy jakiegokolwiek innego kraju nie zrobi dobrego wyniku w lidze, jeśli duża część drużyny będzie tam olewała swoje mecze. Rude nie potrafił sobie z tym poradzić, trzymam kciuki, aby Moskal poradził sobie lepiej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.08.2024 o godz. 19:33.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.08.2024, 19:32
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
W zeszłym sezonie było dziewięciu Hiszpanów.

Rodado gwiazda, Carbo solidny, reszta szrot.

Czy 2 jest większe od 7?

Według Markusika tak.
Tylko w ostatnich dwóch sezonach mieliśmy w Wiśle następujących zawodników z hiszpańskich niższych lig, którzy się sprawdzili:

Rodado, Fernandez, Carbo, Mula, Igbekeme, Villar, Alfaro, Junka (do czasu kontuzji, nawet Moskal się o nim ciepło wypowiadał). 8 nazwisk. Sięgając jeszcze wcześniej można dopisać do nich Carlitosa, Imaza, Lioncha, Gonzaleza, Veleza, Cuestę. Robi się już 14.

Tachiego ciężko ocenić, bo grał przez Sobolewskiego nie na swojej pozycji.

Nie sprawdzili się: Benito, Raton, Eneko, niech będzie że i Goku. Baenę z jego strzałem można zaliczyć do rozczarowań. 5 nazwisk, z tego dwa ostatnie regularnie wygrywały rywalizację o miejsce w składzie z innymi Polakami.

Dla fałszującego rzeczywistość Koaliczka, próbującego obecność Hiszpanów w Wiśle sprowadzić tylko do ostatniego sezonu: 8=2 i 8<5. Już nie piszę, że 14 też nie jest mniejsze niż 5.

To się samo komentuje
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.08.2024 o godz. 21:19.
(...)
"
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 17.08.2024, 19:37
Obaj jestescie kretynami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.08.2024, 19:58
Czy Markus może przestać zaśmiecać wszystkie tematy wykazywaniem wyższości świąt Wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia?

Masz rację Markusie, większość piłkarzy hiszpańskich jest lepiej wyszkolona niż piłkarze polscy.
Wszyscy to wiemy.
Wszyscy też wiemy że wyważasz otwarte drzwi i większość ma z ciebie bekę odpowiadając ci tylko po to żeby cię sprowokować i znowu mieć bekę.

Dziwne że jeszcze nie zajarzyłeś.

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.08.2024, 20:47
Markus / Koalik - czy możecie już przestać w każdym wątku pisać o tym samym? Początkowo to było nawet zabawne, ale ile można ....? Tak wiemy - zapewne procentowo więcej sprawdziło się Hiszpanów niż Polaków - jakby ich wszystkich policzyć od 1997 roku.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.08.2024, 21:03
Ciekawe że te "prowokacje" czy wsadzanie kija w mrowisko, dziwnie zbiegają się z dobrymi wynikami Wisły.

Po Rapidzie ile było płaczu biadolenia, że upadek... minęły dwa tygodnie i okazuje się że nagle gramy elegancko i wygrywamy, a trenujemy ledwo dwa miesiące. Teraz trzeba zrobić wszystko żeby zwiększyć szanse na wygraną z Belgami. Jeżeli PZPN nie pozwoli nam przełożyć Miedzi to oddałbym ten mecz walkowerem ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.08.2024, 21:14
Jeśli ugramy dobry wynik w pierwszym meczu to sądzę że będzie ogromną presją, aby przełożyć mecz z Miedzią. Tym bardziej że Cercle swój mecz przekłada.

Tymczasem spodziewam się że wniosek formalny o przełożenie spotkania z Miedzią już trafił do PZPN i będą go rozpatrywac może w poniedziałek. Klub powinien tak czy siak wydać komunikat o statusie tej sprawy.

Swoją drogą to pamiętam precedensy gdy przekładano spotkania 3 dni przed datą, więc tu nie można mówić o niczym więcej niż ewentualnej złej woli konkretnych osób.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 17.08.2024, 21:41
Wystawić rezerwy i tyle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów