The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2024, 19:40
Patryko napisał(a):Wyświetl post
No i cały misterny plan w ....u. Przecież chodziło właśnie o to, żeby zgarnąć za niego kasę zanim Włosi połapią się, kogo kupili
Niestety jak za darmo to nikt nie będzie tam w niego inwestował, jak nie zrobi jakimś cudem wielkiego progresu jesienią to zobaczymy go w styczniu z powrotem z siniakiem od kopa w d.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 25.07.2024, 23:09
Skoro ten Biedrzycki klocek, to jeszcze jednego obrońce środkowego, błagam.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2024, 09:06
A jaki klub grający 2 stoperami ma ich w kadrze więcej niż 4 na seniorskich kontraktach?
Potrzebowaliśmy szybkiego lewonoznego stopera do pary z Colleyem ( jak...Adi Mehremic ) a kupiliśmy szczuplejsza wersję Urygi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2024, 09:12
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Na logikę jakby tu miały przyjść jakieś dwa tzw. mocne nazwiska za mocne wypłaty to najpierw trzeba pozbyć się co najmniej dwóch grajków z jak najgorszym stosunkiem pensji do jakości np. Fazlagic, Młyński, Lasicki, Uryga. Inaczej finansowo będzie tak samo jak w poprzednim sezonie.
No ale ja się ch. znam, a Królewskiemu pewnie ostatnio spadło z nieba 10 baniek.
Łasickiego się nie pozbędą bo dopiero go przedłużyli
Uryga ... no proszę was... jak można pogonić kapitana

rozwiązanie kontraktu z Młyńskim i Fazlagiciem byłoby spoko, tylko diabeł tkwi w szczegółach czyli w tym, ile pensji trzeba by im wypłacić do przodu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2024, 10:59
emjot napisał(a):Wyświetl post

rozwiązanie kontraktu z Młyńskim i Fazlagiciem byłoby spoko, tylko diabeł tkwi w szczegółach czyli w tym, ile pensji trzeba by im wypłacić do przodu
Młyński może chcieć w ostatnim roku gdzieś jednak grać, u nas ma na to średnie widoki.
Fazlagić zostanie do końca kontraktu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 26.07.2024, 11:19

Ja miałem na myśli, że odchodzą nawet za darmo i od sierpnia kosztują nas zero, a nie że odchodzą i musimy im za to zapłacić np. po 200 tys albo więcej jak im zostały 2 lata. O tym, że ktoś miałby nam za nich zapłacić choćby czapkę gruszek nawet nie marzę.
Chociaż.. Kwiecień mógłby być tak miły po raz kolejny.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.07.2024, 11:27
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Ja miałem na myśli, że odchodzą nawet za darmo i od sierpnia kosztują nas zero, a nie że odchodzą i musimy im za to zapłacić np. po 200 tys albo więcej jak im zostały 2 lata. O tym, że ktoś miałby nam za nich zapłacić choćby czapkę gruszek nawet nie marzę.
Chociaż.. Kwiecień mógłby być tak miły po raz kolejny.
przecież nie odejdą "za darmo" - nie możesz wywalić piłkarza bo .. tak
mają kontrakt, a znajdź klub kto da Młyńskiemu czy Fazlagiciowi taki kontrakt jak ma w Krk

dlatego jedyny sposób na pozbycie się ich to rozwiązanie kontraktu za porozumieniem czytaj za wypłacenie odpowiedniej części uposażenia, które pozostało do końca kontraktu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.07.2024, 11:39
Była szansa na pozbycie się etatowego ławkowicza Łasickiego w lecie, to nie, bo my naszych nie zostawiamy w potrzebie (a przecież Łasicki nie miał poważnej kontuzji typu zerwane ACLe, tylko operację łąkotki).

Jakoś nigdy to nie działa w drugą stronę i są takie Fazlagice, dymające nas na spore pieniądze, w zamian dając absolutne zero.

Kontrakt Urygi to wiadomo, dla niego fundusz emerytalny, dla nas jeszcze 2 lata utrzymywania gracza, który w tym momencie może by się łapał na II/III ligę.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.07.2024, 11:50
mają kontrakt, a znajdź klub kto da Młyńskiemu czy Fazlagiciowi taki kontrakt jak ma w Krk

dlatego jedyny sposób na pozbycie się ich to rozwiązanie kontraktu za porozumieniem czytaj za wypłacenie odpowiedniej części uposażenia, które pozostało do końca kontraktu
Problem ze w przypadku Fazlagicia to jakies 90%. On po pobycie u nas nie będzie już profesjonalnym pilkarzem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2024, 12:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Problem ze w przypadku Fazlagicia to jakies 90%. On po pobycie u nas nie będzie już profesjonalnym pilkarzem.
Raczej 100%. Dostał kontrakt życia - jeden z większych wałów transferowych ostatniego dwudziestolecia w Wiśle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.07.2024, 12:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Raczej 100%. Dostał kontrakt życia - jeden z większych wałów transferowych ostatniego dwudziestolecia w Wiśle.
to dokładnie jak z Jovaniciem, zwłaszcza tym drugim, który z tego co pamiętam sądził się z nami o kasę i oszywiście musieliśmy mu ją potem oddać z %
Powód: słuszna uwaga Karheropa :)
Ostatnio edytowane przez emjot : 26.07.2024 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.07.2024, 12:09
Znów piszą o Krzyżanowskim w Torino ...
https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...ia-klub/246079
Tym razem na podstawie wczorajszego twitta włoskiego dziennikarza ze SkySport
https://x.com/DiMarzio/status/1816579781200347285?mx=2
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 26.07.2024, 12:39

Mogliby odejść jak Krzyżanowski albo jakiś klub mógłby zgodzić się płacić tyle samo, a Wisła nic by nie chciała za przekazanie karty. Tak sobie pomarzyłem w słoneczny piątek.
Wiem, że nie można kopacza z ważnym kontraktem wystawić za drzwi i przestać mu płacić, wielokrotnie tonowałem tu radość kolegów, którym się wydawało, że rozwiązanie kontraktu tzn. podali sobie ręce i kopacz grzecznie wyszedł z pustymi kieszeniami i spuszczoną głową.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 26.07.2024 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2024, 12:52
to dokładnie jak z Cebanu i Jovaniciem, zwłaszcza tym drugim, który z tego co pamiętam sądził się z nami o kasę i oszywiście musieliśmy mu ją potem oddać z %
Z Cebanu sobie coś pomyliłeś, jego po dwóch latach kupil od nas Rubin Kazan, Wisła na jego zatrudnieniu nie straciła, dużo nie pograł ale był bardzo młodym bramkarzem
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.07.2024, 12:53
Z Cebanu sobie coś pomyliłeś, jego po dwóch latach kupil od nas Rubin Kazan, Wisła na jego zatrudnieniu nie straciła, dużo nie pograł ale był bardzo młodym bramkarzem
no faktycznie masz rację
mea culpa
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 26.07.2024, 12:53
Tak, to była ciekawa transakcja. Bogata drużyna kupiła naszego rezerwowego bramkarza.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.07.2024, 13:02
sytuacja z Łasickim to komedia, sporo osób myśli, że on nadal leczy poprzednią kontuzje.. nie on wyzdrowiał, ale znowu się uszkodził przed sezonem no kto by się spodziewał?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2024, 15:26
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
sytuacja z Łasickim to komedia, sporo osób myśli, że on nadal leczy poprzednią kontuzje.. nie on wyzdrowiał, ale znowu się uszkodził przed sezonem no kto by się spodziewał?
Myślę że większość ludzi osób już dawno spisała go na straty i nie liczy w kadrze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.07.2024, 15:41
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
nikt się nie spodziewał
Hiszpańskiej inkwizycji
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.07.2024, 21:16
z bólem zębów oglądnąłem mecz Kotwicy, żeby jeszcze raz popatrzeć na Polaka

całe szczęście, że prezes Kotwicy się uparł, żeby go nam nie sprzedawać
bo to jest taka nieco lepsza wersja Krzyżanowskiego: lepszy w ataku niż w obronie

w obronie zrobił na 16 metrze 3 takie straty, że szkoda nawet gadać
jedna prawie skończyła się golem dla Tychów
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.07.2024, 14:29
z bólem zębów oglądnąłem mecz Kotwicy, żeby jeszcze raz popatrzeć na Polaka

całe szczęście, że prezes Kotwicy się uparł, żeby go nam nie sprzedawać
bo to jest taka nieco lepsza wersja Krzyżanowskiego: lepszy w ataku niż w obronie

w obronie zrobił na 16 metrze 3 takie straty, że szkoda nawet gadać
jedna prawie skończyła się golem dla Tychów
Może za 200 tys. zł, jakbyśmy sprzedali Krzyżanowskiego, ale euro? Przy naszych dlugach?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.07.2024, 19:37
na tym forum login ponizej 2020 - powinien byc blokowany- aaaaaa przepraszam - , inne czasy - chlystki maja najwiecej do gadania i zasmiecania
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.07.2024, 08:54
ale że Witalis chłystkiem ?
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 28.07.2024, 09:11
Otóż ja przed wielu laty,
Gdym był młody i bogaty,
W ciągu jednej tylko wiosny
Zasadziłem tutaj sosny,
Buki, dęby - niemal wszystko,
By kibicom dać schronisko!

Dla was szereg lat z zapałem
Drób w kurnikach hodowałem,
Dla was w chlewach tuczę wieprze,
Byście mieli życie lepsze.
Jestem waszym dobrodziejem,
A sam nie śpię, a sam nie jem,
Tylko myślę dniem i nocą,
Jak Wiślakom przyjść z pomocą...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.07.2024, 10:04
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2024, 01:04
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Otóż ja przed wielu laty,
Gdym był młody i bogaty,
W ciągu jednej tylko wiosny
Zasadziłem tutaj sosny,
Buki, dęby - niemal wszystko,
By kibicom dać schronisko!

Dla was szereg lat z zapałem
Drób w kurnikach hodowałem,
Dla was w chlewach tuczę wieprze,
Byście mieli życie lepsze.
Jestem waszym dobrodziejem,
A sam nie śpię, a sam nie jem,
Tylko myślę dniem i nocą,
Jak Wiślakom przyjść z pomocą...
Masz plusa. Też czytałem tą bajkę
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2024, 12:51
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...sacyjny-powrot

Chyba nikt tego specjalnie tu nie komentował.

Jonas David - tego typu zawodnika (profilem) potrzebujemy, ale nigdy nie wiadomo na jakim poziomie zgruzowania go zastaniemy

Marcelo - fajne bajki, żeby podgrzać kibiców choć nie zdziwilbym się jakby faktycznie do niego zadzwonili. Nie wiem czy ktokolwiek na jego miejscu babrałby się w 1 ligę Polska. Sportowo wg opinii z Australii jeszcze by się obrobił.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.08.2024 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 12.08.2024, 13:25
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...sacyjny-powrot

Chyba nikt tego specjalnie tu nie komentował.

Jonas David - tego typu zawodnika (profilem) potrzebujemy, ale nigdy nie wiadomo na jakim poziomie zgruzowania go zastaniemy

Marcelo - fajne bajki, żeby podgrzać kibiców choć nie zdziwilbym się jakby faktycznie do niego zadzwonili. Nie wiem czy ktokolwiek na jego miejscu babrałby się w 1 ligę Polska. Sportowo wg opinii z Australii jeszcze by się obrobił.
a co tu komentować? Póki co to są medialne informacje, za którymi nie wiadomo czy cokolwiek pójdzie

zresztą podjarka była tym Węgrem a jak przyszło co do czego

póki co Łasicki wraca do treningu
wzmocnienie ławki się szykuje. I to darmowe
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.08.2024, 16:33
Jeśli tylko Marcelo nie jest zapuszczony fizycznie, to po prostu nie wyobrażam sobie, żeby mógł być gorszy od Alana czy Wiktora.

Łasicki do gry będzie gotowy za 3-4 tygodnie, więc tak czy siak potrzebujemy kogoś w miarę szybko podpisać i mieć chociaż iluzję poczucia bezpieczeństwa na stoperze.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.08.2024, 17:10
Potrzebujemy szybkiego stopera do grania z wysoką ustawiona linia obrony
Najlepiej lewonoznego
Marcelo nawet w swoim prime time szybkością nie imponował
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów