|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tylko, żeby przez te puchary, które tak były potrzebne jak umarłemu kadzidło nie została rozmontowana drużyna na rundę jesienną rozgrywek pierwszej ligi...
Zapaść po hiszpańskiej inkwizycji jest większa niż się wcześniej wydawało. Padalcu, Coś ty zrobił z Wisłą? Brak słów. Tu nie należało szukać trenera dla Barcelony (jak to w ogóle brzmi, że komediant chciał poszukać trenera dla jednego z największych klubów na świecie), przestać pajacować, robić z nas idiotów (bajki o Al, po tym jak szrot Kikuś nominował swojego kolegę z Kostaryki bez doświadczenia trenerskiego w profesjonalnej piłce nożnej do roli trenera Wisły), tylko rzeczywiście pracować na poprawę sytuacji Wisły. Tego kompletnie nie widać. Podobnie było ze Świętym z Dortmundu. Wszystko pod siebie, rodzinka i przyjaciele najważniejsi, Wisła na ostatnim miejscu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 08.08.2024 o godz. 23:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nikt tu nie ma żadnych wygórowanych oczekiwań. Po prostu ludzie są wkuurwieni bo kolejny raz nasza obrona podarowała przeciwnikowi bramki (tym razem trzy). Nawet Moskal o tym powiedział na konferencji: Podarowaliśmy bramki, których nie można tracić w taki sposób Dla mnie wystarczy, żebyśmy nie podawali przeciwnikowi pomocnej dłoni (albo kilku dłoni tak jak wczoraj) i będzie ok. Trnava powinna nas pokonać sportowo tymczasem oni dostosowali się do poziomu 1 ligowca i do przerwy było 0-1. Spokojnie można było to kontynuować, bo po przerwie dalej nie grali niczego wybitnego ale my woleliśmy być miłosierni i ofiarować kilka goli. Zmontowaliśmy ekipę totalnych pojebów piłkarskich w obronie i teraz widzimy tego efekty.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 09.08.2024 o godz. 06:34.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
Paradoksalnie lepiej wyglądała para Jaroch Uryga niż BIedrzycki Uryga. I spodziewam się że to na takim zestawieniu oprze Moskal środek obrony, a boki obstawi Mikulcem i Kiakosem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nie da się z takimi klockami typu Uryga i Biedrzycki grać tak wysoko. Wczoraj Mikulec wspaniale złamał linie spalonego i poszła z tego akcja bramkowa. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tyle osób chciało porażki, odpuszczania - no to proszę.
Przynajmniej możemy stać w jednym rzędzie z Legią i Lechem, niezłe Spartak zbiera skalpy. W rewanżu niech powalczą choćby o lepsze nastroje |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przy takiej sytuacji kadrowej żadnych oczekiwań nie miałem. Jak masz wybrać optymalną jedenastkę kiedy de facto dysponujesz tylko jedenastką a i musisz grać tym kto akurat jest na chodzie.
Gdybyśmy mieli zdrową kadrę to moja opinia byłaby inna ale w obecnej sytuacji uważam, że puchary trzeba sobie darować bo poprostu nie mamy kim orać na dwóch frontach. Fajnie że PP zdobyty, fajnie że były âsparingi o stawkęâ ale trzeba się skupić na lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(Te puchary to taki "pocałunek smierci" dla zespołu z I ligi który sie przebudowuje i chce awansowac w tym sezonie) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Dramatyczny jest ten wasz minimalizm. To tez jest przyczyna tego, gdzie jest dzisiaj Wisla. Gdyby sprawa dotyczyla Legii czy Lecha to trybuny potrafilyby zrobic porzadek.
A w Krakowie jest jak jest... odpuscmy puchary, bo nie mamy kim grac. Teraz wlasnie jarus powinien wyskoczyc z hajsu i "zaplacic" za wszystkie swoje fucklogic decyzje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na pewno przyczyną nie jest stwierdzenie że dwunastoma czy trzynastoma w miarę ogarniętymi zawodnikami nie da się poważnie rywalizować na dwóch frontach. |
|
|
|
Member
Od: 02.2021
Offline |
|
|
Jak ktoś myśli że awansujemy bezpośrednio czy w barażach do ekstraklapy to winszuję mu hurraoptymizmu.Nasze miejsce jest w dolnych rejonach 1 ligi a może nawet dojść do do tego że spadniemy do 2 ligi z tym składem w 90% nieudaczników i pseudoprezesiną z jego IA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Akurat co jak co, ale głos trybun od końcówki sezonu jest bardzo wyraźny. Albo chociaż to co było na początku poprzedniego sezonu. Było głaskanie piłkarzy? Był w....ieniomwtr i żegnanie trenera po każdym meczu. To że kibice nie wchodzą na treningi jak w Gdynii nie oznacza że jest wszystko przyjemnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
parodia guru pilkarskiego niszczy klub, sciaga parodystow, nie buduje glebii skladu, bo przedluza innych parodystow, a kiedy trzeba zrobic jakosciowe transfery to "mamy na to czas" i echo. Zero reakcji.
Najpierw byli parodysci "trenerzy" z bardzo dobra kadra, teraz jest trener z parodystami na boisku. Nie mam czasu na dluzszy wywod, ale wypadaloby tutaj jebnac elaborat na temat ulomnosci tego co jest robione w klubie od kilku lat. Ja sie nie dziwie Jazdzynskiemu, ze on nie chcial z ludzmi nie potrafiacymi myslec logicznie i sprawnie wspolpracowac i chcial wyjsc z udzialow lub przejac wiekszosciowe. Ani troche. ....ica mnie lapie patrzac na to z 10 rzedkow, wiedzac za pewne ulamek tego, co tam sie odpierdala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Skład na kolejne mecze lepimy na plaster, na boisku hasają substytuty piłkarzy typu Młyński, Starzyński czy Kutwa i mamy grać w lidze, PP i pucharach europejskich? Mamy w tym momencie w drużynie DWÓCH zdrowych stoperów + młokosa Skrobańskiego, czy naprawdę trzeba tłumaczyć, że daleko w takiej konfiguracji nie zajedziemy? Dla 90% naszego składu gra co 3 dni to na dłuższą metę wysiłek nie do udźwignięcia, do tego dramatycznie rośnie ryzyko kontuzji z powodu przeciążenia. Nie mówię już nawet o tym, że Moskal nie ma nawet kiedy normalnie potrenować, bo cały czas mamy mikrocykl meczowy, bez szans na nic więcej. Ile jeszcze musimy stracić punktów w lidze, żeby dotarło? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mnie nie martwi odpadnięcie z pucharów, bo to nam akurat wyjdzie na zdrowie. Kto uważa że mamy skład na grę co trzy dni powinien odstawić narkotyki.
Ale to co prezentujemy indywidualnie w obronie to prawdziwa katastrofa. Ściągnęliśmy parodystów większych niż rok temu - do tego płacąc ich byłym klubom za zabranie ich! To jest jakiś skandal... Chciałbym wiedzieć kogo pomysłem byli Mikulec i Biedrzycki. Sorry, ale Satrustegui jest dwa poziomy wyżej niż ten kołek z Termaliki. W głowie się nie mieści kogo myśmy ściągnęli na obronę! Biedrzycki w trzy mecze złapał czerwoną kartkę, zrobił kretyńskiego karnego, odpuścił krycie... Wszystkie przegrane.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2024 o godz. 10:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz przegrany w fatalnym stylu, bo po kuriozalnych błędach indywidualnych niektórych zawodników.
Porażające jak niektórzy zwolennicy krajowych pierwszoligowców są zdziwieni i zaskoczeni, że ci regularnie będą je popełniać na skutek swoich ogromnych deficytów piłkarskich w wyszkoleniu. I regularnie będą robić duże prezenty rywalom. Dziś karygodne wpadki w obronie notowali Mikulec, Biedrzycki i oczywiście Uryga, tradycyjnie wolny jak żółw. Z taką obroną nie da się grać solidnie w tyłach, każdy rywal będzie bardzo łatwo mógł strzelać nam bramki. Kolejny duży błąd popełnił także Moskal wystawiając ni z tego ni z owego Brodę.Trzeci wolny klocek niezgrany z grającymi przed nim ślamazarnymi stoperami. Nic dziwnego, że to combo przyniosło utratę kuriozalnej trzeciej bramki, kiedy rywal uciekł tym drugim, a ten pierwszy zawahał się i cofnął, bo wiedział, że też może nie zdążyć dobiec do piłki. Na razie w swoich meczach Moskal robi w taktyce, ustawieniu i doborze zawodników przynajmniej tyle samo błędów ile Brzęczek czy Sobolewski. Znów nie trafił ze składem, przekombinował. Jak widać uczy się nie tylko ligi ale i pucharów Przegraliśmy przede wszystkim też dlatego, że znów zespołowi brakowało jakości. Transfery Królewskiego na razie to nieporozumienie.To jak Biedrzycki odpuścił krycie przy drugim golu dla rywali jest jakimś kolejnym piłkarskim kryminałem. I my za coś takiego zapłaciliśmy duże pieniądze, bo szukający atencji właściciel postanowił zaspokoić część kibiców drących się "więcej Polaków!". Ręce nie mają gdzie opadać. W pierwszym meczu ze Słowakami słabiutko zagrał też Sukiennicki, który w pierwszej połowie wszystko psuł, nie miał udanych podań, spowalniał akcje. Źle również wypadał Gogół, bardzo niedokładnie wykonujący rzuty wolne i rożne, czym w drugiej połowie już wyraźnie wkurzył Moskala. O żadnym z obrońców nie da się powiedzieć dobrego słowa, bo parę razy się zdrowo obcięli, co do jednego. W drugiej linii tym razem lepiej niż poprzednio zagrali skrajni pomocnicy Baena i Kiss, a bardzo słabo ich zmiennicy Duarte i Starzyński. Kolejne letnie genialne ruchy Królewskiego. Carbo jak zwykle wnosił najwięcej do jakości drugiej linii choć i on nie uniknął błędów. Rodado tradycyjnie zakończył mecz z bramką. Zwoliński również tradycyjnie na niewiele się przydał. Radzę się przyzwyczaić do tego, że tak słaba obrona jaką mamy obecnie będzie mnożyła kuriozalne błędy indywidualne i również w lidze będzie nas kosztowała straty punktów. Mamy dramat i brak jakości w tyłach, ale za to więcej Polaków!
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.08.2024 o godz. 11:03.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Markus - chciałbym tylko sprostować że Mikulec i Biedrzycki przyszli do nas z najgorszych defensyw pierwszej ligi. My nawet wybierając tych Polaków, chcąc zaspokoić jakiś owczy pęd bandy idiotów na trybunach i w mediach - wybraliśmy najgorzej jak się dało, zdrowo przepłacając. To jest dopiero sztuka!
Mam przy okazji nadzieję że zwolennicy "polskiej Wisły" są zadowoleni. Jest "wincyj Polaków", oglądając Mikulca i Biedrzyckiego mam nadzieję że czujecie tę dumę, że wreszcie możecie się identyfikować z nieudacznikami noszącymi koszulkę Wisły. To dla Was ten cyrk będzie rozdawał punkty po całej Polsce (na szczęście z europejskich pucharów został jeden mecz, starczy tego obciachu zanim nam ktoś licznik przekręci).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2024 o godz. 10:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są ułomy, którym przeszkadzał czarnoskóry Colley. Tylko jako prezes/własciciel/dyrektor sportowy musisz być ponad takimi idiotami krzyczącymi "wincyj Polaków" (z niższych lig).
No nic, teraz pewnie 0:0 w Krakowie i do boju o utrzymanie marsz! ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
padalec przechwalal sie na tt, ze jak bedzie trzeba to sprzeda 1 proc udzialow swojej firmy i wesprze klub prywatna kasa. I to byl moment, w ktorym trybuny powinny powiedziec "padalcu, teraz sprzedajesz 1 proc, wrzucasz hajs w klub, zatrudniasz trenera i na pierwszy trening dajesz mu pelna kadre, bo jest niepowtarzalna okazja zrobic cos wielkiego, wiec wyskakuj z hajsu, slowo sie rzeklo, do czynow. A ty mi tu .......isz, ze lepimy na plastra sklad na lige i dlatego musimy odpuszczac lige. Jestes przedstawicielem typowego uleglego planktonu, ktory nie widzi dlaczego lepimy sklad. Godzisz sie na odpuszczanie sensu istnieja klubu pilkarskiego (czyli gry o mistrzostwo i w europejskich pucharach), bo padalec jest nieudacznikiem, roztrwonil miliony i doprowadzil do totalnej degrengolady kadrowej Wisle Krakow. Nie Chojniczanke Chojnice (z calym szacunkiem), ale Wisle Krakow. Ile jeszcze potrzebujesz, i Tobie podobni, potrzebujecie upokorzen, zeby w koncu powiedziec dosc? ....a. Co mecz na trybunach jest kilkanascie tysiecy ludzi, w 1 lidze, po 2 latach nieudanych prob awansu. Ten klub ma tak ogromny potencjal, a jeden zakalec, ktory podstepem przejal klub go niszczy i nikt nic z tym nie robi. Ja mam juz dosc patrzenia na nowo.......ogadke tego nieudacznika. To co zrobil z Wisla przez 2 lata tylko tak mozna podsumowac: NIEUDACZNIK. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Co do meritum: jak Moskal miał trafić z doborem zawodników? Kogo miał dobrać twoim zdaniem z tyłu zamiast Urygi, Biedrzyckiego, Mikulca, Kiakosa? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na zero z tyłu? Słabo to widzę.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
@skarabeus
Weź wypij melisę i zluzuj szelki, bo będziesz mieć obtarcia wiadomo gdzie. Ja po prostu realnie oceniam sytuację, która zaistniała w klubie. Na decyzje JK nie mam żadnego wpływu, rządzi po swojemu, w końcu to jego klub/zabawka (niepotrzebne skreślić). Lepimy skład, bo po wydawałoby się udanym okienku transferowym, nasze potrzeby kadrowe nadal są ogromne. Nie mieliśmy żadnego wpływu na kontuzję Colley'a, to nie wina nas, kibiców, że JK przedłuża kontrakty inwalidom. PO PROSTU REALNIE OCENIAM SYTUACJĘ, w której nie mamy składu na walkę na wielu frontach. Priorytetem jest LIGA, a nie honorowe w.......e w europejskich pucharach, z drużynami poza naszym zasięgiem. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zaskroniec tak sprzeda 1 procent udziałów w swojej firmie jak powróci z Wisłą do starego herbu w tym roku albo tak samo jak doinwestuje klub w czerwcu tego roku hehehe
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Blobloblobloblo, Markusik jak zawsze sobie wymyśla ludzi do polemiki i próbuje wkładać innym w usta, to czego nie powiedzieli.
Nikt tu nie drze ryja o wincyj Polaków. Ludzie po prostu mają dość tabunów hiszpańskich grajków kupowanych na ilość ii chcą zachowania jakiegokolwiek balansu w budowaniu kadry. Ja nie mam nic przeciwko Carbo czy Rodado, bardzo ich cenię. Tak samo ceniłem i broniłem Colleya, którego tu większość po spadku jechała niemiłosiernie. Niech ta kadra będzie budowana z głową i bez ładowania wincyj Hiszpanów w imię Markusowego, bo Hiszpan lepszy. Przede wszystkim my potrzebujemy jednego szybkiego stopera. Takiego jak Moltenis czy właśnie Colley. Jak chociaż jeden ze stoperów jest szybki to może przykryć mankamenty drugiego. Jak na razie to nawet z utęsknieniem czekam aż Łasicki się wyleczy, bo Uryga z Biedrzyckim w pierwszej jedenastce to może fajnie działać, ale jak się gra z kontry i nisko broni. A nie tak jak my. Generalnie wracając do wieszczy, którzy już wierzą, że jest gorzej niż w poprzednim sezonie : To, że Moskal odpada z pucharów to jest expected. Na razie po dwóch czerwonych kartkach z rzędu mamy 1 punkt, podczas gdy za Hiszpanów i Rude mieliśmy okrągłe zero w analogicznych sytuacjach. Pierwsze śliwki robaczywki. Odpadnijmy z tych kretyńskich pucharów to będzie można skład miarodajnie oceniać, bo teraz przy grze co 3 dni to sobie można w tyłku pogrzebać, a nie wyciągać jakieś daleko idące wnioski. Trzeba też pamiętać, że na tą chwilę - nie zważając na narodowość - pozbywamy się droższych w utrzymaniu graczy i zatrudniamy tańszych. To musi mieć wpływ na jakość naszej gry. Odkładając to na bok - ja i tak wierzę, że Moskal zrobi lepszy wynik niż Rude. 100%. To jest po prostu lepszy trener. Niezależnie od spaźmików Markusa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.08.2024 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Colley poprawił decyzje i przestał masowo popelniać błędy. Biedrzycki i Uryga szybsi i zwrotniejsi nie będą. Ot, zasadnicza różnica. Tak to jest jak się kupuje patrząc w pierwszej kolejności na paszport. Ale akurat Ty nie powinieneś narzekać, "struktura narodowościowa" składu została naprawiona. Słabych Hiszpanów zastąpili o wiele gorsi Polacy. I do tego trzeba było za nich zapłacić!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2024 o godz. 13:52.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Etnicznie czysta Wisła. Białoczerwone sztandary. Łzy w oczach... od dymu z rac.
Gdybyśmy wobec osądzanych od czci i wiary Hiszpanów mieli takie standardy oceny jak wobec Polaków to pewnie nie pozbylibyśmy się kilku z nich pochopnie, z korzyścią dla drużyny. Tymczasem u nas tylko Rodado jest szanowany. Carbo już jest kontrowersyjny. Baena, który jest motorem napędowym Wisły i zrobił realnie dużo więcej niż Sukiennicki, kompletnie niezauważany, ale za to chętnie krytykowany za jakieś pojedyncze kiksy. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jak Sukiennicki za strzały na wiwat z 15 metrów ... 10 metrów nad celem Zjawiński snujący się po boisku Biedrzycki robiący babole są tak samo jechani jak Villar snujący się w zeszłym sezonie i Eneko podający do rywala A Broda kopiący piłkę byle jak i po autach tak samo jest krytykowany jak Raton za babole w zeszłym sezonie nie idź Arked w markusowanie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
U siebie może remis wyciągniemy i można zamknąć ten temat pucharów na długie lata.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
ale się nakręcają
nie wiem czy oprócz koalika był tu ktoś kto domagał się czegoś takiego zamiast próby wyrównania proporcji i wyrwania paru chwastów - ktoś tutaj się ekscytował przyjściem Mikulca albo Sukiennickiego? sam pisałem, że w idealnym świecie to byliby rezerwowi, to chyba o nas świadczy że gość z II ligi wprowadził trochę ożywienia w szeregi (niekoniecznie wczoraj), okienko zostało po prostu za je ba ne jest mi szkoda że Villar odszedł, jeśli chodzi o Eneko, to nasz niedoszły trener Brosz uważał go za najlepszego obrońcę w kadrze (!) co właściciel osobiście używał potem jako argumentu, że coś mu się odkleiło ![]() ale trawa jest zawsze najbardziej zielona tam, gdzie nas nie ma, i piłkarze którzy byli tutaj mecz w mecz walcowani zaraz zaczną nabierać cech magicznych, bo ich już tutaj nie ma do meritum, cały sztab przyjmie odpadnięcie z pucharów z dużą ulgą, choć niewiele brakowało żeby ze sklejonym naprędce składem pozostawiającym wiele do życzenia przegrać wczoraj jedną bramką i u siebie spróbować przechylić losy dwumeczu, dla marki Wisły te wyniki są kompromitujące, ale czy takie złe na nasz potencjał? nie będę się tym przejmował dłużej niż do przyszłego czwartku
Ostatnio edytowane przez Watts : 09.08.2024 o godz. 13:00.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|