|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Krzyż na droge.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tu nie ma co owijać w bawełnę. Rozwiązanie kontraktu z Biegańskim, który najwyraźniej miał już nagrany od dawna Widzew, przy wywaleniu pieniędzy na takiego Brodę i przedłużeniu mu kontraktu (już w tym momencie nie wspominam o przedłużeniu Talara i Łasickiego), to kolejna duża kompromitacja Królewskiego.
Rozegrali go jak chcieli. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Biegański był nam w obecnej sytuacji potrzebny jak psu piąta noga, więc w pierwszej kolejności to na pewno pozbyliśmy się zbędnego kontraktu i to jest ewidentny pozytyw.
To czy mu zapłaciliśmy za rozwiązanie kontraktu to tylko Twoja spekulacja, a już rojenia, że Widzew, lub ktokolwiek inny mógłby zapłacić za niego aktualnie jakieś pieniądze to skwituję tylko uśmiechem. Ps. możesz podać przykład jakiejś MAŁEJ kompromitacji? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Biedrsycki & Zwoliński to jest ale majstersztyk transferowy
Biedrzycki czerwo, ręką wyciągniętą w polu karnym i krycie w stylu drzewa umierają stojac A to wszystko w 120 minut Natomiast podczas przebywania na boisku Zwolinskiego mamy bilans bramkowy 0(słownie zerow) strzelonych, 9 straconych ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
@Markus @wolfy
Jak Wam sie podobała asysta Carbo? Według mnie, palce lizać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
w dodatku piętką, no ale wiadomo , południowiec więc technika i fantazja prima sort
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dobrze, że zarobiliśmy na pucharach 15 baniek, bo będzie można wzmocnić defensywę kimś pokroju Biedrzyckiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Skad te wyliczenia? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyliczenia prosto od Zaskrońca.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Te wyliczenia to chyba były gdy nie przypuszczano, że do meczu z Trnava będzie trzeba dopłacić. Szykuje się dramatyczna frekwencja. Jak jeszcze dostaną w łeb z Ruchem to się spodziewam spotkania na pograniczu opłacalności.
Plus na pewno dostaniemy fajna karę za wczorajsze.piro. +/- 50k euro i zakaz wyjazdowy na mecze za 12 lat |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślałem że Satrustegui to był szczyt. Teraz za nim tęsknię...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No i to jest główny problem Wisły obecnie. Co z tego, że nasz kapitan w formie w jakiej jest od wielu miesięcy nie nadaje się do gry nawet w rezerwach. Jakby jakimś cudem odszedł np do Wieczystej to na jego miejsce na bank przyjdzie ktoś gorszy.
Magia Wisły już się skończyła a król jest nagi. Dziś przyjdą do nas nie grzeszący ani talentem ani inteligencją zawodnicy, których nikt nie chce. Albo ci którzy mają cwanego menago, który wciśnie zawodnika na ciepłą posadkę. Dla każdego z nich awans do ekstraklasy będzie przekleństwem, bo oni w niej będą dramatycznie odstawać poziomem. A tak mało pracy, mało wymagań, dużo pieniędzy. Jeszcze jakby tylko ci kibice nie burczeli ze swoimi wyolbrzymionymi oczekiwaniami. Jeszcze jedna kategoria czyli młode polskie talenty. Jeżeli któryś ma odrobinę rozeznania w temacie i ambicji to wie, że w Wiśle żadnego postępu nie zrobi. Czyli tak średnio 1 na 10 transferów to będzie progres, reszta to krok w tył. Może Kazek odwróci tą tendencje, ale na efekty trzeba czekać minimum rok. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie chce psuć tej teorii, ale w Wiśle bez względu na wynik sportowy i tak pół kadry wylatuje co sezon i tak jest od 7 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
O jakim awansie panowie mowicie? Przeciez padalec powiedzal jasno - celem nie jest awans.
Kurtyna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Patrząc na te nasze transfery, to powoli można mieć wrażenie, że tym razem mocno średnio trafiliśmy niestety.
Mikulec to zaraz będzie miał całą kolekcję z memami, Kiakos i Biedrzycki zapowiadają się równie średnio. To samo z pomocą - Sukiennicki fajnie, że mobillny, robi szum - ale efektów to z tego może nie być. Ale w sumie chłopaczek ma dopiero 21 lat. Zwoliński to też napastnik widmo, który przy naszej cudownej ofensywie nie będzie miał tu 10 szans w meczu, żeby trafić jedną. Generalnie to tym składem zrobimy środek tabeli pewnie. Nie wiem jakie cele są w klubie na ten sezon. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Asysta? W sytuacji, w której piłka dawno powinna być wybita przez Gogóła, który zaczął ten chaos?
![]() Wiesz, co mnie kompletnie nie zaskoczyło? Krycie Biedrzyckiego przy utracie drugiej bramki, łamanie linii spalonego przez Mikulca, kuriozalna ociężałość Brody i stoperów przy stracie trzeciego gola, dynamika Urygi, mnóstwo niecelnych dośrodkowań i zagrań ze stojącej piłki Gogóła, ubranie czapki niewidki przez Starzyńskiego, tradycyjna bezproduktywność Zwolaka. Prawie każdy z nich zagrał o wiele gorzej niż Carbo. Pokazało to, jak bardzo mylili się ci wszyscy, którzy myśleli, że samo zwiększenie liczby Polaków w składzie poprawi sytuację i grę, upatrując problemów w Hiszpanach, którzy nawet teraz nie grając idealnie byli u nas najlepsi na boisku w Trnawie. Nie zaskoczyło mnie, że nawet po tym meczu czarnymi owcami dla niektórych są Hiszpanie, a nie to stadko jeszcze gorzej grających zawodników. To takie typowe na tym forum. Może czas wreszcie skupić się na najsłabszych elementach drużyny i kadry, a nie obwiniać o wszystko to, co złe tych zwykle najlepszych? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Oczekiwany awans nie przyszedł i od tego momentu przewalamy szrot łopatą już 3 okienko z rzędu. Kto aktualnie stanowi o sile tego zespołu? Jeden rodado który przyszedł 2 lata temu, potem dlugo nic, Duda który jest wychowankiem, Colley który przyszedł w sezonie spadkowym i tyle xd reszta to klopsy, albo ludzie z mózgiem którzy się już ewakuowali do normalnych klubów jak Fernandez czy Villar. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Może coś źle zrozumieliśmy? Bo ja kojarzę, że domagano się zaprzestania sprowadzania zawodników bezproduktywnych i szklanych. Jak poprzednio, tak i dzisiaj cały czas oczekuję zwiększenia liczby piłkarzy, którzy nie kopią się po czołach lub są wiecznie kontuzjowani.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.08.2024 o godz. 14:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markusik wykonał klasyczny unik.
Ktoś go pyta o Carbo, a ten pisze o Polakach ![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Akurat za pierwszą bramkę bym jakoś szczególnie Carbo nie winił, dostał przebitkę z bliska, szansę na reakcję właściwie zerowe, piłka odbiła się nieszczęśliwe, sytuacja jakich pełno w meczach.
Pytanie czemu Gogół do spółki z Mikulcem po prostu nie wybili tej piłki? Czemu Uryga jak zwykle tylko się patrzył na wskazania radaru, podczas gdy rywal oddaje strzał na bramkę właściwie bez jego reakcji? Obejrzyjcie sobie jeszcze raz tą akcję, Carbo nie jest bez winy, ale to, co odjebało trio Gogół+Mikulec, a w szczególności kapitan Uryga, to się w pale nie mieści. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Określiłbym to jako pracę zbiorową.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2024 o godz. 14:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tak jeszcze nawiązując do radosnej zabawy naszej linii obrony w meczu ze Spartakiem, rzućcie sobie okiem na oceny u Karcza xD
Chyba nawet jemu skończyła się cierpliwość, jego pupil Alan z oceną 2 ![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszyscy którzy podpisywali się pod tezą, że w drużynie są zaburzone proporcje narodowościowe i formułowali oczekiwania zwiększenia liczby Polaków w składzie i kadrze, a także zmniejszenia liczby Hiszpanów - począwszy od dziennikarzy takich jak Miga, krytykujących to działaczy takich jak Boniek, trenerów takich jak Smuda, a skończywszy na kilku forumowiczach będących w chórze z Koaliczkiem.
Przykładowo Karherop miesiącami wciskał na forum różnych potencjalnych kandydatów do Wisły z I ligi w miejsce Hiszpanów, zawsze rozbawiając tym Wolfiego. Bo tych pierwszych było za mało, a tych drugich za dużo. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Unik to Ty masz jedynie w swojej głowie. od rzeczywistości. Napisałem wyraźnie, że nie widziałem tam żadnej asysty Carbo, która mogłaby mi się podobać czy nie podobać. Zrobił co mógł, w tej sytuacji najbardziej zawalili inni.
Widziałem za to rzeczy, które opisałem. Nawet bardzo wyraźnie określiłem jakie. Nie dziwię się, że próbujesz je wyprzeć lub zignorować, albo że ci pechowo bardzo nie pasują. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Markusik, a kogo ty właściwie bronisz? Ratona? Eneko? Junci połamanego i 1,5 roku bez formy? Goku bez formy? Villara bez formy? 10 miejsca w lidze?
Skończ to .......enie o rasie Latynosów nadludzi niczym Aryjczykow i się nie kompromituj. Oprócz Rodado i Carbo to cały ten twój zaciąg kalek hiszpańskich ma zbliżone umiejetnosci do obecnych kalek polskich w klubie. I miejsce w lidze na koniec sezonu też może byc podobne albo teraz jeszcze gorsze bo wiadomo że lepiej zagra 30 letni chłop co już jakieś doświadczenie ma, a takich Hiszpanów ściągaliśmy niż część obecnej Wisły złożonej z dzieci, które tutaj przyszły się uczyć jakkolwiek grać. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Broda też jest oceniany na specjalnych warunkach u Karcza od dawna. Poza tym jednak noty OK. Ja bym dał pewnie jeden więcej Kiakosowi, ale nie upieram się przy tym. No i bezproduktywny Sukiennicki niekoniecznie powinien mieć większą ocenę niż Gogół.
Ale tak naprawdę na plus tylko Baena i Rodado.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2024 o godz. 17:01.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Najbardziej zapieprzyli Gogół z Mikulcem. Mogli "wyjaśnić" sytuację to jeden patrzył na drugiego i Słowak szpicem nastrzelił Carbo. Piłka się odbiła pod nogi napastnika, przy którym stał Uryga. Napastnik piłkę sobie ustawił do strzału, bez żadnego zwodu i strzelił z 10 metrów, a obok dalej stał Uryga. Kiedy piłka wpadła do bramki, Uryga wykonał pierwszy ruch, zaczął machać łapami. Dyrygent zasrany... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|