|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wygląda na to, że wystawianie Zwolińskiego razem z Rodado to sabotaż. Tak samo nie potrafił grać razem z Fernandezem.
Ciekawe jak bardzo połamał się Colley... cała runda z głowy? Piękny wieczór... ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Moglbym tu zacytowac kolege Framata z innego watku xDDDDD
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Tak.
10 znaków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo możliwe. Dziś Zwoliński najsłabszy na boisku. Na razie jego przyjście to dramatyczny ruch. Oby się choć trochę ogarnął, bo w takiej dyspozycji to nawet Sobczak nakrywa go czapką.
Drugi najsłabszy punkt to oczywiście Sapała. Ktoś jest tym zaskoczony? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Zero zaskoczenia, już w Krakowie pokazali, że na naszym tle są klasowym zespołem.
Teraz jeszcze odpaść ze Słowakami i brać się za ligę. Wszystko co mogliśmy osiągnąć w pucharach to wyeliminowanie Lapi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe czy Krolewski, po I meczu nie uwierzył, że do tej Europy to całkiem blisko... I teraz w drodze do samolotu będzie tłumaczył Rodado, że z tym przedłużeniem to on żartował
![]() ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Takiej deklasacji, to się chyba nie spodziewał nawet największy pesymista..
1. Kontuzja Colleya może być opłakana w skutkach 2. Trzeba zmienić ustawienie, bo Rodado podwieszony pod Zwolińskiego w ogóle nie funkcjonuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z tym Colleyem to mam nadzieję, że to jednak skręcenie stawu skokowego
Bo jak zerwał Achillesa to można śmiało zauważyć, że jest właśnie po ostatnim meczu w naszych barwach Za to temat młodzieżowca na Znicz się rozwiązał, zagra Skrobanski... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal na konfie twierdzi że poszedł achilles
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kazimierz Moskal dla @polsatsport: Podejrzewamy, że Colley zerwał Achchilesa
Także po sezonie ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po sezonie dla Colleya i dla nas. Znicz nas roz.......i XD ja .......e jeszcze się dobrze nie zaczęło a już się skończyło XDD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Uryga Biedrzycki - jadą wozy kolorowe xDD
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Inne budżety, liga, co tu porównywać. Liczy się Znicz. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czyli zostajemy z parą Uryga- Biedrzycki,
Ustawionymi wyjściowo 40 metrów od naszej bramki Co może pójść nie tak ? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby nie przedlużali pajaca Łasickiego to może byłby inny stoper do rotacji.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przecież Biedrzycki nie zagra w Pruszkowie. Pauza kartkę. Wyjdzie Skrobański lub będą kombinacje z kimś na środku obok Urygi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tego, ze nas Rapid powiezie mozna sie bylo spodziewac. Problem jest gdzie indziej. Nasza obrona to max poziom sredniego zespolu 1 ligi, do tego wypada prawdopodobnie Colley. Jesli Moskal nie zacznie grac bardziej zachowawczo to beda nici z awansu, znowu.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeden wielki fart i niespotykane szczęście w Pucharze Polski zamazał obraz sytuacji.
Wisła za panowania kolegi Kikuśka wciśniętego po układach towarzyskich skompromitowała się w rundzie wiosennej zeszłego sezonu. Zajęła dwudzieste ósme miejsce w Polsce. Tu przypadkowo zdobyty Puchar Polski nic nie znaczy, bo prawdziwa ocena tamtej drużyny była za rozgrywki ligowe. Ocena niedostateczna jak w szkole. Zamiast awansu bezpośredniego - skandaliczne miejsce w pierwszej lidze i to z trenerem z Hiszpanii, dyrektorem z Hiszpanii i dziewięcioma piłkarzami z Hiszpanii. Rapid to drużyna porównywalna do najlepszych w Polsce. Jak się trafia na dużo słabszy zespół, to tak się wygrywa wysoko i tyle. To nie wymęczone wygrane, bo średnia punktów oddaje jakość drużyny. Tak samo jak oddawała jesienią 2011 r. po wywalczonym mistrzostwie Polski z bardzo słabą średnią punktów - przez co szybko nastąpił ostateczny upadek po zaledwie kilku miesiącach. Tutaj nastąpił upadek w ramach fatalnej rundy wiosennej. Tu trzeba posprzątać, tylko kto ma tego dokonać? Zaskroniec, który cały czas pajacuje, a nieomylni z sociosów to akceptują? Naopowiadał bajek dla zwykłych idiotów o Al, itp. Jego po spadku należało z resztą ekipy wywieźć na taczkach z gnojem. Dzisiaj Wisła jest w najgorszym położeniu w historii wskutek fałszywego odnowienia w z przełomu 2018 i 2019 z różnymi przebierańcami, w wyniku układu truskolaskiego wspartego Pcimem (wg propagandy Obajtek miał być szejkiem, który zainwestuje setki milionów euro w Wisłę) i w wyniku dyletanctwa Zaskrońca z Hańczowej, który urządził z Wisły burdel hiszpański. Oczywiście to wszystko było, jest przy akceptacji i wsparciu nieomylnych z sociosów. Po co było to odnowienie? Zabezpieczono interesy dla samych swoich i w zasadzie wtedy zakończyło się to odnowienie, a układ truskolaski przy wsparciu PiS-u, burdel hiszpański to tylko skutki tego kłamstwa zaczynającego się, gdy określeni wiedzieli, że upadek Sarapaty szybko nastąpi, zatrzymania są kwestią czasu, więc przygotowali grunt według hasła: ,,zmiana szyldu i jedziemy dalej". To wyjaśnia trenerkę Jurka, prezesurę Dawida, catering jego brata Roberta i całą resztę - w tym dyrektorowanie Kikuśka, którego sprowadzał Manuel J. Dla przypomnienia Manuel J. brał udział w przestępczych rządach Marzenki i to on sprowadzał Kikuśka. A Kikusiek sprowadził Albercika, a wcześniej Ratonika z którym w niejasnych okolicznościach został przedłużony kontrakt. Wisła skończyła się wraz z obaleniem Cupiała i przejęciem władzy przez zorganizowaną grupę przestępczą, tzn. przez środowiska kibicowskie. Środowiska kibicowskie z zasady i to każdego klubu należy uznać za zorganizowane grupy przestępcze.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.08.2024 o godz. 23:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
OK, a teraz wypierdalaj.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wkur.iaja mnie posty kontestujące gre w pucharach
nie wiem ile wy macie lat? mecze z FC Brugge , całą smute lat 90tych dawały jakieś poczucie wielkej Wisły być może to nasz ostatnia przygoda w Europie na lata gdybyśmy tak jak niektórzy marzą awansowali zamiast zdobyć PP , to teraz byśmy notowali takie wyniki jak dzisiaj w Wiesniu - w Częstochowie i Warszawie ... lepiej ? a co do meczu na 2:0 tak ordynarna ręka , i jeszcze VAR to puścił... doskonała bramka Rodado Rapid pokazał gdzie jest topka Austrii , a gdzie przeciętniak z Polski zreszta Austria pokazała nam w grupie na Euro który kraj ile piłkarsko znaczy na dzień dzisiejszy... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kutwa z Polonią pokazał jaki jest zajebisty miał go Moskal wystawiać na Rapid od pierwszej minuty? Jaroch jest już po drugiej stronie i niestety Moskal tego nie widzi, więc tu jest jedyny błąd trenera niewielki bo to są didaskalia zamiast 6-1 byłoby 5-1 może ps. co do Zwolińskiego się nie wypowiadam, bo to nowy gracz, wątpliwość mam tylko taką, że on gra a Węgier i Portugalczyk nie.... ich stan fizyczny może jest jeszcze gorszy. Ociec wyjaśnił sprawę. Umkło mi to ps. 2 Sapała gra bo nie ma kto grać na jego pozycji po kontuzji Dudy. Innego śr. pom w klubie nie ma....
Ostatnio edytowane przez emjot : 02.08.2024 o godz. 06:26.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale oni nie byli zgłoszeni do pucharów
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czyli co, po sezonie nowy kontrakt na porównywalnych/lepszych warunkach dla Colley'a, bo swoich się nie zostawia w potrzebie?
Przez te durne puchary tracimy naszego najlepszego obrońcę, to się po prostu ....a nie dzieje. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wczoraj nie wydarzyło się nic, czego nie można było się spodziewać. Nasza pozycja w 1 lidze i ich w Austrii to odzwierciedla.
Smutne jest jednak to, ze nie wygląda na to, żeby nasza kadra cokolwiek zyskała. Problemy z obroną są takie jakie były. Środek pola to tylko Carbo. Skrzydła funkcjonują tak sobie. Oczywiście wróci jeszcze Duda i Alfaro oraz dojdą nowe nabytki, ale... I Kiss i Duarte to "dzieci niespodzianki", nie wiadomo czy będą wzmocnieniem, nie mówiąc już o tym, ze nie są gotowi do gry. Biorąc pod uwagę kontuzję Colleya i nasz dalszy udział w Pucharach, mimo że to początek rozgrywek, nie zanosi się na to, żebyśmy ugrali więcej niż w poprzednim sezonie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|