|
Member
Od: 04.2024
Offline |
|
Bo już mieliśmy przykład tego, jak Rodado funkcjonował za Fernandezem, jako taka 10 - nie wyglądało to jakoś super w jego wykonaniu, z perspektywy liczb. I po odejściu Fernandeza, wszyscy pisali że nie mamy napastnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Już wiadomo, z kim może zagrać Wisła Kraków w III rundzie kwalifikacji Ligi Konferencji. "Biała Gwiazda" trafi tutaj jeśli przegra rywalizację w II rundzie kwalifikacji Ligi Europy z Rapidem Wiedeń.
Losowania dokonano w szwajcarskim Nyonie. Przegrany z pary Wisła - Rapid zagra ze zwycięzcą pary FK Sarajewo - Spartak Trnawa. Pierwszy mecz rozegrany zostanie w Sarajewie lub Trnawie. Spotkania III rundy kwalifikacji Ligi Konferencji zaplanowano na 8 i 15 sierpnia. https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18692331 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Zwyczajnie nie masz pojęcia co to jest polskie bagienko.
W Rapidzie jest normalna tendencja do lekceważenia ogórów, a za takich nas mają. Zwłaszcza po remisie z Milanem, może się w ich głowach pojawić przeświadczenie, że niemożliwe żebyśmy ich przeszli. Tym bardziej. że mają rewanż u siebie. To jest nasza szansa.
Przesyłam szczere wyrazy współczucia
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.07.2024 o godz. 19:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czy kibice z Wiednia przyjeżdżają na Wisłę ? Wiadomo ile biletów dostali ?
Ps Mecz z Sarajewem (jeśli do niego dojdzie) zwłaszcza tam zapowiada się grubo... Jeśli nie będzie zakazu za Wiedeń ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
W przypadku przejscia Rapidu, w III rundzie LE zagramy pierwszy mecz u siebie czy na wyjezdzie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Czy już wiadomo na kogo możemy trafić w 4 rundzie jak wyeliminujemy Rapid i Trabzonspor?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
pod "EL-PO: Play-off Round" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja już interesowałbym się potencjalnym składem grupy
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zarówno w LE jak i LK pierwsze mecze trzeciej rundy zagramy na wyjeżdzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
W tych wszystkich szansach lub ich braku to i tak kluczem jest losowanie. Widać to po tym jak będąc nierozstawieni mamy 2 klasy łatwiejszych (co nie znaczy łatwych) rywali niż Legia w LKE. Ślask że Szwajcarii tez raczej polegnie. Jest spora szansa że wraz z Jagiellonia będziemy jedynymi drużynami w 4 rundzie eliminacyjnej. Jeśli i tam mielibyśmy "farta" to trafimy na Żalgirisa Wilno lub Omonie Nicosia. Reszta rywali wydaje się już znacznie poza zasięgiem. Grupa to wciąż max 3-5% szans. I to nawet bez względu na to czy powalczymy z Rapidem czy nie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.07.2024 o godz. 08:11.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Z pary Sarajewo - Trnawa kto wydaje się być faworytem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
jak zawsze starzy słowacy Panie Kako
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Dwumecz z Rapidem jest bez znaczenia. Tzn fajnie byloby ich przejsc, bylby to ogromny sukces, ale realnie patrzac szans nie mamy zbyt duzych. Mysle, ze powinnismy na nich siasc od pierwszych minut i liczyc ze wpadnie jak najwiecej. Bo jak sie ogarna, ze jednak nie graja z albanskimi ogorkami to moze byc ciezko.
Natomiast kluczowa bedzie 3 runda LKE. Bo zakladam, ze tam wyladujemy. Mysle, ze to czy uda nam sie awansowac do IV rundy LKE i pozniej ewentualnie do grupy (tu tez wazne bedzie losowanie i unikniecie topowych druzyn) zalezec bedzie w duzej mierze od tego jak Duarte i Kiss wejda do druzyny. Ja wiem, ze zgranie, czas etc, ale jak zawodnik jest w dobrej dyspozycji to wchodzi na boisko i od razu gra sensownie (np Sukiennicki). Jesli oni dadza jakosc druzynie to jestem spokojny, ze cos bedzie wpadac. Faza grupowa to nie jest mokry sen. Zima pisalem, ze ten zespol, ktory byl zbudowany stac na walke w PP, teraz po tych transferach tez nas stac na walke w pucharach. Grupa bylaby czyms fantastycznym, nie tylko ze sportowego punktu widzenia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nieee. FK wygląda znacznie lepiej od LLapi. Powiedziałbym nawet, że rywalizacji ze Słowakami są minimalnym faworytem. Przynajmniej tak mi wynika z mojej "profesjonalnej" analizy na transfermarkt hehe.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Drużyna 3 ligi słowackiej (24 w rankingu krajowym) Drużyna 4 ligi bośniackiej (38 w rankingu krajowym) Trnava w zeszłym sezonie ograła Lecha i Dnipro grając w grupie LKE, FK Sarajewo od 3 lat odpada w 1 rundzie el (w 22/23 się nawet nie zakwalifikowali). Takie 65 do 35 % na awans Słowaków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
dlaczego martwicie sie o forme jakiegos Sarajewa, jak trafiamy na Ruzomberok lub Turkow?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
https://www.goal.pl/liga-mistrzow/ja...kie-pieniadze/
Nie wiem na ile to wiarygodne, ale wrzucam i tak. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Szlendak nie umieszcza niczego co nie jest wiarygodne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Zawsze cos ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Między 3 a 4 runda jest 1.5 zł mln różnicy + zarobek z dnia meczu zapewne 500 kpln na czysto + jakąś premia od sponsorow. Jest o co grać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Online |
|
|
Mimo wszystko, wieksze , choc minimalne mamy szanse powalczyc z rapidem niz pozniej z turasami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ehh, a mówimy o Trabzonsporze którego rozwalaliśmy 5:1 a króla strzelców PUEFA (dzisiejsza Liga Europy) dzieki tym bramkom zdobył Kulawik
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Zgodnie z filozofią tego sezonu, myślmy o najbliższym meczu, a ten jesteśmy w stanie wygrać... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Czytalem dzis jakies rozpracowanie Wisly przez kibica Rapidu i co mi się rzucilo w oczy to to ze gosc zauważył ze mamy straszna dysproporcje prawo i lewonożnych zawodników w podstawowym składzie w sumie tylko Kiakos i Rodado.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
kącik humorystyczny: autor zakwalifikował odejście Ratona i Villara do ubytków "top performerów" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
UEFA postanowiła nałożyć na klub karę w wysokości 50 000 EUR (~215 000 zł) za wykorzystanie przez kibiców środkowych pirotechnicznych, a także 8 000 EUR (~24 400 zł) za blokowanie przez fanów wyjść ewakuacyjnych w poszczególnych sektorach
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...of,nId,7719413 "Gratulacje" za piro na C. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|