|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Patrząc na ekipy w nadchodzącym sezonie, to moim zdaniem rywalizacja będzie jeszcze bardziej wyrównana i trudniejsza dla nas..
Trzymam kciuki za baraże ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Tyle się już napisałeś chwaląc zaciąg hiszpański i Rude, że szkoda twoich prowokacji - i tak nikt nie bierze cię na poważnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Awans: Wisła, Arka, Termalica
Top6: Płock, Miedź, Tychy Do awansu typuję drużyny z najsensowniejszymi trenerami w tej lidze. Moskal + Brosz wiadomo, Łobodzińskiemu pewnie dokupią takich grajków, że awans po prostu zrobią.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.07.2024 o godz. 13:27.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ależ niedoceniacie Stali Rzeszów. Imhonjeden z faworytow do wygrania tej ligi.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Podobnie jak Kotwica Kołobrzeg z Tarasiewiczem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wszyscy obstawiają nas w top2.
Tylko nie połowa tego forum ![]() W statystycznym wrzuciłem zagregowane typy buków. Jak ktoś chce zarobić to może Kotwicę Kołobrzeg obstawić. ![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Lepiej chyba jak wychodzi startowanie z poziomu underdoga.
Sam typuje awans, ale czy bezpośrednio? Zobaczymy. Będzie ciężko. 4 rywali zapowiada się bardzo trudnych (Arka, Ruch, Miedź, Płock,) a z aspiracjami to co najmniej drugie tyle (ŁKS, TBB, Stał czy Tychy). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem Arka się nie odkręci po sposobie jak stracili awans jeszcze z pół roku
Szczególnie, że stracili Kozackiego a i Czubaka pewnie też odejdzie Myślę że będzie dobrze wyglądał któryś ze spadkowiczów, Ruch może ŁKS Do tego Miedź, Płock i BBT Jest z kim przegrać awans ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym, że mamy taką markę, że i tak się wszyscy w 1 lidze na nas spinają. Więc nie ma się co łudzić.
Na razie w każdym sparingu strzela u nich taki nowy nabytek ... Szymon So-cośtam
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.07.2024 o godz. 23:13.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Liga pokaże. Ciekawe jak długo będziemy grać -1 mecz i dzięki temu wirtualnie dopisywać sobie 3 punkty ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Awans robi się z drużynami z dołu tabeli. Jeśli nie poprzegrywamy ze słabeuszami to powinno być dobrze. Sezon i dwa temu awanse przegraliśmy z Sosnowcem, PBB czy Sandecją.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Kotwicy strajk bo prezes nie płaci.
Niestety nie chce puścić Polaka do nas. https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...sz-news/245570 Samuel Szczygielski napisał(a):
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Pol zartem pol serio po tych dwoch meczach el LE mialem taka mysl, ze Wisla wreszcie wyglada jak zespol pierwszoligowy. Nieco topotny, bez nadmiernej fantazji ale prostymi srodkami przepycha mecze.
Zobaczymy jak to bedzie wygladac kiedy zacznie sie liga i prawiekazdy przeciwnik bedzie stawial autobus w polu karnym |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tępej rąbance dzisiejszej lepszy Znicz (dałem radę może ze 20 min. tego badziewia oglądać) i Ruch (tu prawie cały mecz).
Znicz i Polonia dramatyczne. Odra tylko nieco lepsza. Ruch to będzie trudny orzech do zgryzienia. Choć mam wrażenie, że sił to oni mają na max 50-60 min. meczu ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Za to brakuje nam minimum jednego skrzydłowego, jednego rozgrywającego, pewnie więcej jak nie chcemy oddawać meczy walkowerem wpuszczając Młyńskiego... Nam ten Polak potrzebny jest jak świni siodło. Żadne niestety tylko zajebiście, oby zdania nie zmienił. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Meczy to koza.
A Polak może być częścią większego planu. Jego przyjście będzie miało sens jeśli tylko spieniężymy Krzyżanowskiego. Moskal chce na LO lewonoznego zawodnika, a w kadrze jest obecnie taki jeden (poza Krzyżanowskim) a i zdaje się że nas Grek będzie wykorzystywany również częściej na innych pozycjach. Zresztą, skoro w klubie go chcą to wiedzą co robią. Ale czy Dzik go puści? Wątpliwe. Za rok odejdzie za darmo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Ten ich prezes to jest ponoć niezły ananas, zresztą sama atmosfera w Kotwicy jest ponoć mocno średnia.
200k euro wydaje mi się sporą sumą, biorąc pod uwagę poziom, na jakim do tej pory był weryfikowany ten cały Polak. W przypadku transferu Krzyżana można o nim porozmawiać, bez jego transferu do Włoch mamy inne pozycje, które wymagają wzmocnień w trybie pilnym - mam tu na myśli oba skrzydła. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Przykro mi, ale wolfy ma rację z tym, że jeśli ktoś na serio chce wydać 200 tys. euro na jakiegoś młodego chłopaka z Kotwicy, to upadł na głowę.
Co więcej, "mieczy" to poprawna forma ("meczów" też). https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/me...eczy;3133.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niech to może już lepiej Framat rozstrzygnie.
https://x.com/KuzyemskiKasper/status...508848537?s=19 Wczorajszy występ Chelmeckiego z Łeczna. Daleki jestem od zachwytów, ale czy nie lepiej byłoby gdyby to on u nas wychodził na boisko zamiast Młyńskiego i załatwiał przy okazji przepis o młodzieżowcu?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.07.2024 o godz. 11:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie wiem, on w tym meczu nie gra skrzydle tylko na środku. Wg mnie lepiej, żeby się ogrywał w Stali. W nadchodzącym sezonie na skrzydle prawdopodobnie nie grałby ani on, ani raczej nie będzie grał tam Młyński.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nasi skrzydłowi i tak schodzą do środka. Przynajmniej Goku czy Alfaro tak mieli. Zresztą dopiero co Sukiennicki został tak wystawiony. W klubie mogli sytuację z Chelmeckim inaczej rozwiązać i choć dać mu te 3 tygodnie z Moskalem aby się przyjrzał mu z bliska i sam rozstrzygnął czy się przyda. Można było go do Stali równie dobrze odesłać końcem sierpnia gdy Duda wróci do gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po drugie - plany naszego działu sportowego odnośnie młodych piłkarzy to odkąd pamiętam katastrofa. Wydawanie 200 tys. euro na jakiegoś drewniaka z wątpliwym talentem to kolejne zagranie nałogowego hazardzisty na które nas po prostu nie stać. Prezes Kotwicy to w tym wypadku nasz wielki dobrodziej, chroniący nas przed głupotą działaczy. Prawdopodobnie dzięki temu unikniemy za jakiś czas tłumaczeń w stylu "może jesteśmy winni Kotwicy pieniądze za transfer, ale zawodnik gra poniżej oczekiwań". Naprawdę - jedno się z drugim wiąże. @FraMat - niech będzie że niepoprawna słownikowo ale zgodna z odmianą i używana bardzo często w tym w prasie fachowej. I nadal jej będę używał. Anarchia! P.S. Serio nie rozumiem gości takich jak Karherop jarających się, ba - wymagających co okienko nowych "talentów". Mamy na kontraktach w opór młodego polskiego drewna, za to brakuje nam zawodników doświadczonych. I to bardzo. Dopóki nie zejdziemy z kontraktów Młyńskiego, Starzyńskiego, Olejarki, Dudy, Krzyżanowskiego, Talara, Sukiennickiego, Wiśniewskiego, Kutwy, Szywacza, Dziedzica i dwudziestu młodych z którymi non stop przedłużamy kontrakty - to chyba wystarczy. Spłaćmy wreszcie Fazlagicia! Przestańmy dawać się dymać rodzimym agencjom menedżerskim! Nasza kadra jest strasznie zaburzona - jak za Brzęczka. Brak nam ławki. Wypadałoby najpierw o tym pomyśleć. P.S. 2 Mega talent Krzyżanowski który zawalił nam kilka meczy nadal nie sprzedany.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.07.2024 o godz. 16:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Słownik na to:
https://wsjp.pl/haslo/podglad/6829/mecz |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arka po barażach kontynuuje dobrą serię
![]() gra na Sobczaka i Czubaka razem .... no cóż.... skoro Łobodziński ma taką koncepcję to trzeba mu życzyć by trzymał się jej jak najdłużej Stal bardzo ciekawy zespół, sporo drużyn potraci z nią punkty ciekawe tylko jak sobie poradzą jak to oni będą musieli prowadzić grę ps. Vitaluci szybko się przekonał że I liga, to jednak nie to samo co II. A obrońcy są tu jednak lepsi... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A se używaj. Chuopie Ja się nie jaram, tylko potrzeba chwili sprowadza nas do tego że tego potrzebujemy, czyli gościa do wypełnienia przepisu o nlodziezowcu bez uszczerbku dla gry zespołu. Choć po tym co dzisiaj powiedział Moskal zaczynam wierzyć że postawi na Letkiewicza na bramce. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|