The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2024, 13:16
Patrząc na ekipy w nadchodzącym sezonie, to moim zdaniem rywalizacja będzie jeszcze bardziej wyrównana i trudniejsza dla nas..

Trzymam kciuki za baraże
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2024, 13:16
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Awans Wisła Zart dnia. My będziemy z tymi transferami i nijakim trenerem walczyc o utrzymanie. Robcie screeny
Tyle się już napisałeś chwaląc zaciąg hiszpański i Rude, że szkoda twoich prowokacji - i tak nikt nie bierze cię na poważnie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.07.2024, 13:24
Awans: Wisła, Arka, Termalica
Top6: Płock, Miedź, Tychy

Do awansu typuję drużyny z najsensowniejszymi trenerami w tej lidze. Moskal + Brosz wiadomo, Łobodzińskiemu pewnie dokupią takich grajków, że awans po prostu zrobią.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.07.2024 o godz. 13:27.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.07.2024, 13:59
Ależ niedoceniacie Stali Rzeszów. Imhonjeden z faworytow do wygrania tej ligi.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.07.2024, 14:07
Podobnie jak Kotwica Kołobrzeg z Tarasiewiczem

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.07.2024, 19:37
Wszyscy obstawiają nas w top2.
Tylko nie połowa tego forum

W statystycznym wrzuciłem zagregowane typy buków.
Jak ktoś chce zarobić to może Kotwicę Kołobrzeg obstawić.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2024, 19:57
Lepiej chyba jak wychodzi startowanie z poziomu underdoga.

Sam typuje awans, ale czy bezpośrednio? Zobaczymy. Będzie ciężko. 4 rywali zapowiada się bardzo trudnych (Arka, Ruch, Miedź, Płock,) a z aspiracjami to co najmniej drugie tyle (ŁKS, TBB, Stał czy Tychy).
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2024, 20:14
Moim zdaniem Arka się nie odkręci po sposobie jak stracili awans jeszcze z pół roku
Szczególnie, że stracili Kozackiego a i Czubaka pewnie też odejdzie
Myślę że będzie dobrze wyglądał któryś ze spadkowiczów, Ruch może ŁKS
Do tego Miedź, Płock i BBT
Jest z kim przegrać awans
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.07.2024, 22:53
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Awans Wisła Zart dnia. My będziemy z tymi transferami i nijakim trenerem walczyc o utrzymanie. Robcie screeny
Ooo Leszek wylazł znowu z nory...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.07.2024, 23:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Lepiej chyba jak wychodzi startowanie z poziomu underdoga.

Sam typuje awans, ale czy bezpośrednio? Zobaczymy. Będzie ciężko. 4 rywali zapowiada się bardzo trudnych (Arka, Ruch, Miedź, Płock,) a z aspiracjami to co najmniej drugie tyle (ŁKS, TBB, Stał czy Tychy).
Owszem lepiej.
Problem w tym, że mamy taką markę, że i tak się wszyscy w 1 lidze na nas spinają.
Więc nie ma się co łudzić.

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Arka się nie odkręci po sposobie jak stracili awans jeszcze z pół roku
Zobaczymy.
Na razie w każdym sparingu strzela u nich taki nowy nabytek ... Szymon So-cośtam
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.07.2024 o godz. 23:13.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2024, 06:38
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Niestety Arka wzięła Vidaluciego, i nawet strata Kobackiego może być dla nich wyrównana 1:1

Liga pokaże. Ciekawe jak długo będziemy grać -1 mecz i dzięki temu wirtualnie dopisywać sobie 3 punkty
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.07.2024, 07:49
Awans robi się z drużynami z dołu tabeli. Jeśli nie poprzegrywamy ze słabeuszami to powinno być dobrze. Sezon i dwa temu awanse przegraliśmy z Sosnowcem, PBB czy Sandecją.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.07.2024, 16:33

Liga pokaże. Ciekawe jak długo będziemy grać -1 mecz i dzięki temu wirtualnie dopisywać sobie 3 punkty
Za wyjazd do Łodzi ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.07.2024, 17:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak Kotwica Kołobrzeg z Tarasiewiczem
Chyba nie za bardzo xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.07.2024, 19:42
W Kotwicy strajk bo prezes nie płaci.
Niestety nie chce puścić Polaka do nas.
https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...sz-news/245570
Samuel Szczygielski napisał(a):
Wisła Kraków aktywnie zabiegała o sprowadzenie Cezarego Polaka. Z informacji portalu Meczyki.pl wynika jednak, że transakcja utknęła w martwym punkcie, bo transfer blokuje Kotwica Kołobrzeg, której... brakuje pieniędzy.

Kotwica to beniaminek Betclic 1 Ligi. Na inaugurację sezonu ma zmierzyć się z Wisłą Płock. Spotkanie zaplanowano na 21 lipca. Szkopuł w tym, że obecnie w Kołobrzegu trzeba zmierzyć się ze strajkiem piłkarzy. Zawodnicy nie wyszli na piątkowy trening z powodu braku wynagrodzenia. O szczegółach pisaliśmy TUTAJ.

To sytuacja niezwykle frapująca, wszak klub ma możliwość zgarnięcia konkretnych pieniędzy. Mimo braku wypłat prezes Adam Dzik odrzuca możliwość pozyskania środków poprzez np. transfer Cezarego Polaka do Wisły Kraków. "Biała Gwiazda", która podobno zaproponowała za Polaka około 175-200 tysięcy euro w dwóch ratach, została odprawiona.

(...)

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2024, 19:46
Pol zartem pol serio po tych dwoch meczach el LE mialem taka mysl, ze Wisla wreszcie wyglada jak zespol pierwszoligowy. Nieco topotny, bez nadmiernej fantazji ale prostymi srodkami przepycha mecze.

Zobaczymy jak to bedzie wygladac kiedy zacznie sie liga i prawiekazdy przeciwnik bedzie stawial autobus w polu karnym
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.07.2024, 20:33
As napisał(a):Wyświetl post
Pol zartem pol serio po tych dwoch meczach el LE mialem taka mysl, ze Wisla wreszcie wyglada jak zespol pierwszoligowy. Nieco topotny, bez nadmiernej fantazji ale prostymi srodkami przepycha mecze.

Zobaczymy jak to bedzie wygladac kiedy zacznie sie liga i prawiekazdy przeciwnik bedzie stawial autobus w polu karnym
Zgodzę się z Tobą. Widać rękę Kazia. Wie jak grać 1 ligowym zespolem i mam nadzieje rowniez ze bedzie wiedzial jak grac z toporami 1 ligi. W koncu z lksem 2x mu sie udalo
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.07.2024, 21:38
W tępej rąbance dzisiejszej lepszy Znicz (dałem radę może ze 20 min. tego badziewia oglądać) i Ruch (tu prawie cały mecz).
Znicz i Polonia dramatyczne. Odra tylko nieco lepsza. Ruch to będzie trudny orzech do zgryzienia. Choć mam wrażenie, że sił to oni mają na max 50-60 min. meczu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2024, 22:27
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
W Kotwicy strajk bo prezes nie płaci.
Niestety nie chce puścić Polaka do nas.
https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...sz-news/245570
Niestety!? 200 tys. euro w kasie zostaje zamiast jakiegoś pseudotalentu na pozycję która atualnie nie potrzebuje wzmocnień. Przypominam że mamy na lewą Kiakosa, Mikulca, Szota i Krzyżanowskiego, którego jeszcze nie sprzedaliśmy.

Za to brakuje nam minimum jednego skrzydłowego, jednego rozgrywającego, pewnie więcej jak nie chcemy oddawać meczy walkowerem wpuszczając Młyńskiego...

Nam ten Polak potrzebny jest jak świni siodło.

Żadne niestety tylko zajebiście, oby zdania nie zmienił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2024, 20:33
Meczy to koza.

A Polak może być częścią większego planu. Jego przyjście będzie miało sens jeśli tylko spieniężymy Krzyżanowskiego.

Moskal chce na LO lewonoznego zawodnika, a w kadrze jest obecnie taki jeden (poza Krzyżanowskim) a i zdaje się że nas Grek będzie wykorzystywany również częściej na innych pozycjach.

Zresztą, skoro w klubie go chcą to wiedzą co robią. Ale czy Dzik go puści? Wątpliwe. Za rok odejdzie za darmo.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.07.2024, 20:40
Ten ich prezes to jest ponoć niezły ananas, zresztą sama atmosfera w Kotwicy jest ponoć mocno średnia.

200k euro wydaje mi się sporą sumą, biorąc pod uwagę poziom, na jakim do tej pory był weryfikowany ten cały Polak. W przypadku transferu Krzyżana można o nim porozmawiać, bez jego transferu do Włoch mamy inne pozycje, które wymagają wzmocnień w trybie pilnym - mam tu na myśli oba skrzydła.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 20.07.2024, 20:40
Przykro mi, ale wolfy ma rację z tym, że jeśli ktoś na serio chce wydać 200 tys. euro na jakiegoś młodego chłopaka z Kotwicy, to upadł na głowę.

Co więcej, "mieczy" to poprawna forma ("meczów" też). https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/me...eczy;3133.html
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2024, 11:20
Niech to może już lepiej Framat rozstrzygnie.

https://x.com/KuzyemskiKasper/status...508848537?s=19
Wczorajszy występ Chelmeckiego z Łeczna.

Daleki jestem od zachwytów, ale czy nie lepiej byłoby gdyby to on u nas wychodził na boisko zamiast Młyńskiego i załatwiał przy okazji przepis o młodzieżowcu?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.07.2024 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.07.2024, 11:38
Nie wiem, on w tym meczu nie gra skrzydle tylko na środku. Wg mnie lepiej, żeby się ogrywał w Stali. W nadchodzącym sezonie na skrzydle prawdopodobnie nie grałby ani on, ani raczej nie będzie grał tam Młyński.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2024, 11:49
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, on w tym meczu nie gra skrzydle tylko na środku. Wg mnie lepiej, żeby się ogrywał w Stali. W nadchodzącym sezonie na skrzydle prawdopodobnie nie grałby ani on, ani raczej nie będzie grał tam Młyński.
Dla niego lepiej, natomiast my póki co mamy dramat z pozycją młodzieżowca czego dowodem niech będzie dwumecz z Llapi.

Nasi skrzydłowi i tak schodzą do środka. Przynajmniej Goku czy Alfaro tak mieli. Zresztą dopiero co Sukiennicki został tak wystawiony. W klubie mogli sytuację z Chelmeckim inaczej rozwiązać i choć dać mu te 3 tygodnie z Moskalem aby się przyjrzał mu z bliska i sam rozstrzygnął czy się przyda. Można było go do Stali równie dobrze odesłać końcem sierpnia gdy Duda wróci do gry.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.07.2024, 15:17
Meczy to koza.

A Polak może być częścią większego planu. Jego przyjście będzie miało sens jeśli tylko spieniężymy Krzyżanowskiego.

Moskal chce na LO lewonoznego zawodnika, a w kadrze jest obecnie taki jeden (poza Krzyżanowskim) a i zdaje się że nas Grek będzie wykorzystywany również częściej na innych pozycjach.

Zresztą, skoro w klubie go chcą to wiedzą co robią. Ale czy Dzik go puści? Wątpliwe. Za rok odejdzie za darmo.
Po pierwsze - sprawdź w słowniku zanim kogoś poprawisz.

Po drugie - plany naszego działu sportowego odnośnie młodych piłkarzy to odkąd pamiętam katastrofa. Wydawanie 200 tys. euro na jakiegoś drewniaka z wątpliwym talentem to kolejne zagranie nałogowego hazardzisty na które nas po prostu nie stać.

Prezes Kotwicy to w tym wypadku nasz wielki dobrodziej, chroniący nas przed głupotą działaczy. Prawdopodobnie dzięki temu unikniemy za jakiś czas tłumaczeń w stylu "może jesteśmy winni Kotwicy pieniądze za transfer, ale zawodnik gra poniżej oczekiwań".
Naprawdę - jedno się z drugim wiąże.

@FraMat - niech będzie że niepoprawna słownikowo ale zgodna z odmianą i używana bardzo często w tym w prasie fachowej. I nadal jej będę używał.
Anarchia!

P.S. Serio nie rozumiem gości takich jak Karherop jarających się, ba - wymagających co okienko nowych "talentów". Mamy na kontraktach w opór młodego polskiego drewna, za to brakuje nam zawodników doświadczonych. I to bardzo. Dopóki nie zejdziemy z kontraktów Młyńskiego, Starzyńskiego, Olejarki, Dudy, Krzyżanowskiego, Talara, Sukiennickiego, Wiśniewskiego, Kutwy, Szywacza, Dziedzica i dwudziestu młodych z którymi non stop przedłużamy kontrakty - to chyba wystarczy.
Spłaćmy wreszcie Fazlagicia!
Przestańmy dawać się dymać rodzimym agencjom menedżerskim!
Nasza kadra jest strasznie zaburzona - jak za Brzęczka. Brak nam ławki. Wypadałoby najpierw o tym pomyśleć.

P.S. 2 Mega talent Krzyżanowski który zawalił nam kilka meczy nadal nie sprzedany.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.07.2024 o godz. 16:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.07.2024, 15:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Słownik na to:
https://wsjp.pl/haslo/podglad/6829/mecz

Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 21.07.2024, 22:17
https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/me...eczy;3133.html
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 22.07.2024, 20:07
Arka po barażach kontynuuje dobrą serię
gra na Sobczaka i Czubaka razem .... no cóż....
skoro Łobodziński ma taką koncepcję to trzeba mu życzyć by trzymał się jej jak najdłużej

Stal bardzo ciekawy zespół, sporo drużyn potraci z nią punkty
ciekawe tylko jak sobie poradzą jak to oni będą musieli prowadzić grę

ps. Vitaluci szybko się przekonał że I liga, to jednak nie to samo co II. A obrońcy są tu jednak lepsi...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2024, 22:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post

@FraMat - niech będzie że niepoprawna słownikowo ale zgodna z odmianą i używana bardzo często w tym w prasie fachowej. I nadal jej będę używał.

P.S. Serio nie rozumiem gości takich jak Karherop jarających się, ba - wymagających (..).
Jakbym nie sprawdził to bym nie poprawiał.

A se używaj. Chuopie

Ja się nie jaram, tylko potrzeba chwili sprowadza nas do tego że tego potrzebujemy, czyli gościa do wypełnienia przepisu o nlodziezowcu bez uszczerbku dla gry zespołu.

Choć po tym co dzisiaj powiedział Moskal zaczynam wierzyć że postawi na Letkiewicza na bramce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów