|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Też w tamtym sezonie pisałem że Goku w PBB miał inne zadania. Tam nie prowadzili gry. Grając z kontry wygląda o wiele lepiej niż w ataku pozycyjnym. Żadne zaskoczenie. To jest piłkarz który ma poważne ograniczenia i absolutnie nie ma takich możliwości technicznych jak Fernandez. Z drugiej strony, patrząc na to co mamy w kadrze i kim się rzekomo interesujemy - Goku może się przydać. Wszystko zależy jak Moskal go ustawi i ile będzie potrafił z niego wycisnąć. Nie mamy rozgrywającego i raczej nie będzie nim Goku. Z drugiej strony, nie mamy też skrzydłowych ani w ogóle za wielu ofensywnych piłkarzy którzy potrafią kreować i strzelać. Tak więc, przy realistycznych oczekiwaniach i pomyśle na niego Goku powiniem być mocnym punktem naszej słabej kadry. Co nie znaczy że nagle stanie się gwiazdą i będzie nam sam wygrywał mecze. To se ne vrati, nie ta kasa, nie ci Hiszpanie. @Witalis - nie czytałem żadnego z wklejonych przez Ciebie linków, nie chciało mi się, ale dobrze wiem co kombinujesz. Otóż nie wystarczy wyciągnąć jakieś posty z kontekstu dyskusji żeby coś udowodnić. Z meczowego po przegranej, analizy na początku sezonu, jakiejś dyskusji "czemu Goku nie gra jak w PBB". To kretynizm. Serio. Mając do wyboru Młyńskiego albo perspektywę Janczukowicza to tak, Goku jawi się jako poważny punkt drużyny. Nie świadczy to o tym że zmienił się Goku albo moja ocena tego piłkarza, tylko - zmienia się skład. Na gorsze. Jak co sezon. Ale wiadomo że chodzi o to żebyś Ty (drugie konto? ) i paru kompleksiarzy tutaj sobie pofolgowało. Leję na to, ale bawcie się dobrze I tak, będę pisał to co uważam za słuszne, bez względu na sympatie rozmaitych dekli Twojego pokroju. Ale jeśli chcesz nadal kompletować moją bibliografię - masz moje błogosławieństwo. Warto czytać klasyków. Oczywiście, wartość takiej losowej, wyciągniętej z kontekstu sieczki jest żadna, jak już wspomniałem, ale jak widać Twoja twórczość przemawia do kilku co bardziej ograniczonych użytkowników forum. Może i to jest "shortbus", ale przynajmniej siedzisz bliżej kierowcy niż oni. Jak to było? "Dla potomności" ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.07.2024 o godz. 22:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Dla mnie jesteś najmądrzejszy właśnie wtedy, kiedy piszesz najgłupiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
No tego typu napastnik nie ma lekko w erze milimetrowych spalonych wyłapywanych przez VAR. Trzeba to mieć na uwadze.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Do tej pory grał w e-klapie, a nie w 1 lidze.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jasne, może nie wypalić tak jak nie wypalił Goku rok temu, ale na papierze to jest lepiej, niż ktokolwiek mógł się spodziewać. Teraz stoper, żeby nie grać Urygą i skrzydłowy, żeby nie grać Baeną i można patrzyć na ten sezon z umiarkowanym optymizmem. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Strzeli lekko 60 bramek w sezonie
![]() ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Gra na 2 napastnikow - Zwolinski, Rodado bylaby idealnym rozwiazaniem na tą lige.
Ciekawe czy Rodado zostanie. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zwoliński - duże nazwisko, ale osobiście uważam, że typ przereklamowany i wcale się nie zdziwię jak u nas - mimo zejścia poziom niżej - dalej będzie grał swoje czyli 5-10 goli na sezon. Z resztą jeśli zrobi taki wynik wchodząc z ławki to będzie przydatny. Gorzej jak będzie jak w poprzednich zespołach. Pierwszy skład, a w kanadyjce tragedia.
Nie sądzę, aby to był dla nas dobry transfer pod jakimkolwiek innym względem niż marketingowym. Wolałbym transfer w stylu Sukiennickiego. Wziąć wyróżniającego się młodego chłopaka z ciut słabszego od nas zespołu, w którym gra wszystko od deski do deski. Obstawiam, że będzie gorszy od Sobczaka. Jednocześnie mam nadzieję, że się mylę i wypali. Osobiście nie czuje tego transferu, ale to są jedynie odczucia - może się okazać, że przejście ligę niżej to było dokładnie to czego typ potrzebował, aby osiągnąć regularność strzelecką (w końcu tak właśnie było chociażby z Rodado). Reasumując : jestem mocno sceptyczny. Obym szybko dostał powody, aby zmienić zdanie ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.07.2024 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Porównywanie chłopa, który dawał radę w Chorwacji do Sobczaka to lekka kompromitacja
.Jedyne ryzyko jest takie, że pomyśli, że na1 ligowych pastwiskach da sobie radę na stojąco. Jeżeli Moskal będzie potrafił go zmotywować do normalnej boiskowej postawy to 20 bramek mamy gwarantowane. Chłop ma posturę potrafi się zastawić, porządnie strzelić głową i nogą. Zgrać celnie, odegrać z pierwszej ideał na autobusy przeciwników. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No cóż, śmiesznie wysłuchiwać argumentów o kompromitacji od ciebie
Wracając do Zwolińskiego : Dla mnie nieoczywiste są przede wszystkim jego pobódki wolincjonalne - dla Sobczaka przejście do nas to było spełnienie marzeń i szczyt kariery - co sprawiało, że gość zawsze walczył za dwóch, widać, że mu się chciało. Zwoliński zawsze był typem 'defensywnego napastnika', nawet w swoim prime nie był golleadorem. Patrząc, że schodzi do niższej ligi, boję się casusu Sapały. Zależy od niego jak do tego podejdzie - czy powoli szykuje się do emerytury, czy chce coś innym i sobie udowodnić. Tego nie wiem. Jedyne co w moich oczach przemawia za Zwolakiem : - zejście poziom niżej może sprawić, że zwiększy swoją regularność pod bramką przeciwnika ze względu na niższą jakość ligi - trener Moskal znajdzie sposób, by do niego dotrzeć Także możliwe, że to będzie transfer skrojony pod nas. W przypadku Sobczaka również miałem wątpliwości, a czas pokazał, że facet się ładnie bronił liczbami. Oby u nas było to samo. Osobiście nie czuje tego, ale to są jedynie przeczucia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.07.2024 o godz. 20:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Z Ciebie się śmieję. Ze stwierdzenia, że (parafrazując) "Wisła lekko strzeli 60 bramek w sezonie".
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Nie wiem, jak będzie grał Zwoliński, bo go nie znam. Oglądam mecze Wisły i reprezentacji, i to nie wszystkie, a na piłce się nie znam. Ale obawy Simeone nie wydają mi się całkiem bezpodstawne, o tyle, że w Rakowie potrafią liczyć i oceniać zawodników, a ostatnio przywędrował do nas od nich Sapała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
Trzeba trzymac kciuki, ze chlop na stare lata wykreci liczby jakich nigdy w karierze nie robil. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Raków odpala niektórych piłkarzy nie dlatego, że są słabi, ale że nie pasują do koncepcji. Innymi słowy: czasami dobry piłkarz, który nie pasuje do koncepcji w jednym klubie, w innym klubie może być strzałem w dziesiątkę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba też pamiętać, że Zwoliński w zeszłym sezonie dla Rakowa strzelił większość swoich bramek na początku sezonu. W poprzedniej rundzie strzelił tylko 1 gola i to z karnego. Nie jest to dobry prognostyk. Tak jak pisałem - nie skreślam go, po prostu nie wydaje mi się, żeby to był dobry ruch.
Np. transfer Sukiennickiego mi bardzo przypadł do gustu i pisałem o tym nawet przed jego świetnym debiutem. Uważam, że właśnie takich graczy nam trzeba. Już nie wspominając, że pewnie zarabia połowę tego co Zwolak. Powinniśmy polować na wyróżniających się graczy z konkurencyjnych, a nawet trochę słabszych klubów. Takich co ciągną tam grę. Takich co będą chcieli pójść do przodu i dla których przejście do nas będzie awansem sportowym i kolejnym krokiem w rozwoju kariery. Tak bym chciał by to wyglądało. Tak czy siak, życzę Zwolińskiemu samych goli i mam nadzieję, że swoje obiekcję będę miał okazję odszczekać w najbliższym czasie. Byłoby miło.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.07.2024 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejny od ściągania młodych pseudotalentów.
Mamy już takich za dużo. Potrzebujemy teraz piłkarzy którzy będą grali, a nie kolejnych Młyńskich, Wachowiaków, Olejarki czy Krzyżanowskich. Za młodego napastnika który strzelił 8 goli to już trzeba solidne jak na nas pieniądze wyłożyć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.07.2024 o godz. 23:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
60 bramek to strzelił w zeszłym sezonie nawet 14 w tabeli bruk bet. Grając w el. EL/LKE + coś w PP na 99% się zakręcimy koło tej liczby. Pod warunkiem że nie dojdzie do jakiejś katastrofy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Strzelimy pińcet, stracimy siedemset. W pucharach to też nadupcymy tych bramek nie wiadomo ile..
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Taki Zwoliński to na pozycję, którą obecnie zajmujemy, sufit naszych możliwości zatrudnienia napastnika.
Młodzi i wyróżniający się napastnicy nawet na Wisłę nie spojrzą, bo dostaną angaż gdzieś w Ekstraklasie, nawet jeśli by mieli od razu iść gdzieś na wypożyczenie. Jeśli chodzi o młodych zawodników na tą pozycję, to mamy ewentualnie szansę na kolejnego Sobola, czyli odpad z rezerw jakiegoś topowego klubu w Polsce. Moim zdaniem dużo mniejsze jest ryzyko ściągnięcia i dania szansy Zwolińskiemu, niż próba budowania jakiegoś młodego drewna kosztem ligowych punktów. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Napastnik to chyba najtrudniejsza pozycja do obsadzenia za "małe pieniądze". Łatwiej jednak znaleźć np. obrońcę.
Ja tam uważam że to dobry ruch, liczę na te 10 bramek w lidze ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Patryko, w esa również wszędzie w napadzie masz obsadzonych napastników zagranicznych, młodzi nie mają tam łatwo.
Uważam że bylibyśmy obecnie zachęcająca opcja, jeśli byłby to świadomy zawodnik i świadoma agencja menagerska. Obstawiam jednak że przyjdzie ktoś zza granicy i będzie to na sztukę (Benito, Omrani). Szkoda że i Barton i Sarga zatrzymali się w rozwoju, bo i warunki fizyczne i podstawowa technika użytkowa jest na przyzwoitym poziomie i mogliby być tym 3/4 napastnikiem. Na dziś to jednak nierealne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sukiennicki rozegrał sezon od deski do deski w drużynie, która weszła do 1 ligi i był jednym z wyrozniajacych się zawodników. Gdzie niby Młyński, Wachowiak, Olejarka czy Krzyżanowski ciągnęli grę Z resztą Sukiennicki jest bardzo młody, więc to trochę jaskrawy przypadek. Innym graczem, który został w podobny sposób wyselekcjonowany jest Mikulec. Oczywiście on jest starszy, w optymalnym piłkarsko wieku. Także przestań pieprzyć o mnie bzdury, bo nie lubię ściągania gości do odbudowy, z reguły po 30tce. My ciągle takich ściągamy a potem się dziwimy, że jest jak jest. Wolę transfery gości, ktorzy są na fali wznoszącej, nie osiągnęli swojego sufitu, takich co ostatnio nie wysiadywali ławki. Ambitnych gości, ktorzy wierzą, że mogą pójść wyżej. Wiadomo nie każdy taki transfer wypali ale chodzi ogólnie o politykę - w jakich gości powinniśmy celować. I tak jak pisałem kot kotowi nie równy, nóż widelec akurat ten transfer do odbudowy będzie udany. Po prostu mam nadzieje, że tego typu transferów nie będzie dużo.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2024 o godz. 09:20.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|