The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2024, 11:59
Dokładnie to samo miałem Cymes na myśli. Do tego dołożyłbym brak umiejetności wypracowania mechanizmów z kolegami z boiska, co wynikało między innymi z tego, że Goku w gąszczu na 10tce grać nie potrafi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.07.2024, 22:21
Cymes napisał(a):Wyświetl post
To znaczy? Bo ogólnie się zgadzam, natomiast jak wejdziemy w szczegóły to podejrzewam, że chodzi ci o coś innego niż mam na myśli.

Z Goku jest jeden bardzo prosty problem. W momencie przyjścia do PBB chłop ponad 80% meczy zagranych w karierze miał na skrzydle.
https://www.transfermarkt.pl/joan-ro...10&trainer_id=
W zasadzie w każdym klubie, w którym się przewinął miał pojedyncze epizody jako OP, ale najwyraźniej wszędzie bardzo szybko dochodzono do wniosku, że to nie zadziała. W PBB zadziałało i zaowocowało liczbami, ale to nie była drużyna, która grała z 60-70% posiadania na niską, skomasowaną obronę przeciwnika. Chłop mimo, że ustawiony był tam środku w zasadzie zachowywał się jak skrzydłowy, a ponieważ z reguły miał sporo miejsca ładnie to trybiło.

Wzięliśmy chłopa oczekując, że będzie u nas grał coś czego nie grał nigdy i nigdzie w swojej karierze. I to jest cała wielka tajemnica Goku. Reszta to dwóch trenerów z rzędu, którym przywidziało się, że jednak zrobią z niego "10" w boiskowej rzeczywistości gry z wysokim posiadaniem na niską obronę.
Problem w tym że Goku reklamowano jako naszego nowego Fernandeza z przyczyn które u nas dominują: PR- owych. No bo to nie tak że nas nie stać, nie! Mamy lepszego i tańszego Fernandeza, i na pewno nie zawiedzie jak ten zdrajca! Nie jesteśmy słabsi, tylko "lepiej dostosowani do realiów pierwszej ligi" itp, itd. Pisałem na początku sezonu że próbujemy zrobić to samo, tylko o wiele tańszymi i gorszymi Hiszpanami, do tego z tym samym trenerem który pasuje do tej układanki jak pięść do nosa... Ani Goku to nie Fernandez, ani Alfaro to nie Mula itd.

Też w tamtym sezonie pisałem że Goku w PBB miał inne zadania. Tam nie prowadzili gry. Grając z kontry wygląda o wiele lepiej niż w ataku pozycyjnym. Żadne zaskoczenie.

To jest piłkarz który ma poważne ograniczenia i absolutnie nie ma takich możliwości technicznych jak Fernandez. Z drugiej strony, patrząc na to co mamy w kadrze i kim się rzekomo interesujemy - Goku może się przydać. Wszystko zależy jak Moskal go ustawi i ile będzie potrafił z niego wycisnąć.

Nie mamy rozgrywającego i raczej nie będzie nim Goku. Z drugiej strony, nie mamy też skrzydłowych ani w ogóle za wielu ofensywnych piłkarzy którzy potrafią kreować i strzelać.

Tak więc, przy realistycznych oczekiwaniach i pomyśle na niego Goku powiniem być mocnym punktem naszej słabej kadry. Co nie znaczy że nagle stanie się gwiazdą i będzie nam sam wygrywał mecze. To se ne vrati, nie ta kasa, nie ci Hiszpanie.

@Witalis - nie czytałem żadnego z wklejonych przez Ciebie linków, nie chciało mi się, ale dobrze wiem co kombinujesz. Otóż nie wystarczy wyciągnąć jakieś posty z kontekstu dyskusji żeby coś udowodnić. Z meczowego po przegranej, analizy na początku sezonu, jakiejś dyskusji "czemu Goku nie gra jak w PBB". To kretynizm. Serio.

Mając do wyboru Młyńskiego albo perspektywę Janczukowicza to tak, Goku jawi się jako poważny punkt drużyny. Nie świadczy to o tym że zmienił się Goku albo moja ocena tego piłkarza, tylko - zmienia się skład. Na gorsze. Jak co sezon.

Ale wiadomo że chodzi o to żebyś Ty (drugie konto? ) i paru kompleksiarzy tutaj sobie pofolgowało. Leję na to, ale bawcie się dobrze

I tak, będę pisał to co uważam za słuszne, bez względu na sympatie rozmaitych dekli Twojego pokroju. Ale jeśli chcesz nadal kompletować moją bibliografię - masz moje błogosławieństwo. Warto czytać klasyków. Oczywiście, wartość takiej losowej, wyciągniętej z kontekstu sieczki jest żadna, jak już wspomniałem, ale jak widać Twoja twórczość przemawia do kilku co bardziej ograniczonych użytkowników forum. Może i to jest "shortbus", ale przynajmniej siedzisz bliżej kierowcy niż oni.
Jak to było? "Dla potomności"
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.07.2024 o godz. 22:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 14.07.2024, 22:49
Dla mnie jesteś najmądrzejszy właśnie wtedy, kiedy piszesz najgłupiej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.07.2024, 12:52
Łukasz Zwoliński oficjalnie piłkarzem Wisły.
Na papierze to jest mega transfer, ze dwa poziomy wyżej niż Sobczak. W poprzednim sezonie w Rakowie 8 goli, 5 w Ekstraklasie i 3 w el. LM.

Jedyne co martwi to 31 lat i dwuletni kontrakt.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 15.07.2024, 13:20
Zwoliński to piłkarz o dużo lepszej jakości niż Sobczak. Ten Sobczak, który w dużej mierze przyłożył się do braku gry w barażach w zeszłym sezonie.

Bardzo dobry transfer. Pytanie czy oznacza to pożegnanie Rodado?
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.07.2024, 13:27
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry transfer. Pytanie czy oznacza to pożegnanie Rodado?
Jeśli przyjdzie jeszcze Ramirez, to moim zdaniem pożegnamy się z Rodado.
W przypadku otrzymania za Rodado ofert typu 300-500k euro, Królewski być może pójdzie all-in i go nie sprzeda. To jest typ gracza, który może przeważyć, jeśli chodzi o awans, a to oznacza dużo większy zysk, niż strata 500k euro teraz z jego transferu.
W przypadku awansu, w lecie przyszłego roku można z takim Rodado siąść do stołu i zaproponować kontrakt typu 2+1, oczywiście z odpowiednią podwyżką.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 15.07.2024 o godz. 13:30.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.07.2024, 14:10
Zwoliński może być wzmocnieniem ale absolutnie nie może być naszym jedynym napastnikiem na boisku. Ma sens albo obok Rodado albo ze skrzydłowymi, którzy strzelają >10 bramek w sezonie kadży.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.07.2024, 14:14
Wiadomo Zwolinski się przyda ale jak patrzę na jego statystyki to dupy nie urywa. Bramka średnio co dwa i pół meczu to jest raczej chujowy wynik ale na sztukę będzie..

Mimo wszystko mam nadzieję, że uda się sprowadzić wysokiego napastnika bo nie mam wątpliwości że większość meczów będzie wyglądać jak w zeszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.07.2024, 14:19
No tego typu napastnik nie ma lekko w erze milimetrowych spalonych wyłapywanych przez VAR. Trzeba to mieć na uwadze.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.07.2024, 14:47
As napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo Zwolinski się przyda ale jak patrzę na jego statystyki to dupy nie urywa. ...
Do tej pory grał w e-klapie, a nie w 1 lidze.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.07.2024, 14:50
Wiadomo Zwolinski się przyda ale jak patrzę na jego statystyki to dupy nie urywa. Bramka średnio co dwa i pół meczu to jest raczej chujowy wynik ale na sztukę będzie..

Mimo wszystko mam nadzieję, że uda się sprowadzić wysokiego napastnika bo nie mam wątpliwości że większość meczów będzie wyglądać jak w zeszłym sezonie.
Bez karnych on i Rodado dają dwucyfrówke. Schodząc poziom niżej, do drużyny która lekko strzeli 60 bramek w sezonie będzie miał tu eldorado

Teraz wypada zadbać o środkowego obrońcę, skrzydłowego, jeszcze jednego napastnika i kogoś ekstra.

Nie obrazilbym się gdyby w tym gronie był Ramirez i Polak. Do reszty plotek póki co nie jestem przekonany.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 15.07.2024, 14:52

A myslisz, że jakby strzał więcej, to by wylądował w 1 lidze w Polsce? Dla nas, drużynie srodka tabeli 1 ligi zeszłego sezonu, to hit na miarę Żurawskiego za czasów Cupiała.

Jasne, może nie wypalić tak jak nie wypalił Goku rok temu, ale na papierze to jest lepiej, niż ktokolwiek mógł się spodziewać.

Teraz stoper, żeby nie grać Urygą i skrzydłowy, żeby nie grać Baeną i można patrzyć na ten sezon z umiarkowanym optymizmem.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 15.07.2024, 14:53
Strzeli lekko 60 bramek w sezonie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2024, 17:24
Strzeli lekko 60 bramek w sezonie
Śmiejesz się z tego że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.07.2024, 17:32
Gra na 2 napastnikow - Zwolinski, Rodado bylaby idealnym rozwiazaniem na tą lige.
Ciekawe czy Rodado zostanie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.07.2024, 19:11
Zwoliński - duże nazwisko, ale osobiście uważam, że typ przereklamowany i wcale się nie zdziwię jak u nas - mimo zejścia poziom niżej - dalej będzie grał swoje czyli 5-10 goli na sezon. Z resztą jeśli zrobi taki wynik wchodząc z ławki to będzie przydatny. Gorzej jak będzie jak w poprzednich zespołach. Pierwszy skład, a w kanadyjce tragedia.

Nie sądzę, aby to był dla nas dobry transfer pod jakimkolwiek innym względem niż marketingowym. Wolałbym transfer w stylu Sukiennickiego. Wziąć wyróżniającego się młodego chłopaka z ciut słabszego od nas zespołu, w którym gra wszystko od deski do deski.

Obstawiam, że będzie gorszy od Sobczaka. Jednocześnie mam nadzieję, że się mylę i wypali. Osobiście nie czuje tego transferu, ale to są jedynie odczucia - może się okazać, że przejście ligę niżej to było dokładnie to czego typ potrzebował, aby osiągnąć regularność strzelecką (w końcu tak właśnie było chociażby z Rodado).

Reasumując : jestem mocno sceptyczny. Obym szybko dostał powody, aby zmienić zdanie
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.07.2024 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.07.2024, 19:35
Porównywanie chłopa, który dawał radę w Chorwacji do Sobczaka to lekka kompromitacja .

Jedyne ryzyko jest takie, że pomyśli, że na1 ligowych pastwiskach da sobie radę na stojąco. Jeżeli Moskal będzie potrafił go zmotywować do normalnej boiskowej postawy to 20 bramek mamy gwarantowane. Chłop ma posturę potrafi się zastawić, porządnie strzelić głową i nogą. Zgrać celnie, odegrać z pierwszej ideał na autobusy przeciwników.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 15.07.2024, 19:58
No cóż, śmiesznie wysłuchiwać argumentów o kompromitacji od ciebie Tym bardziej, że piszę o swojej czutce, a nie ogłaszam prawdę objawioną jaką ty usiłujesz innym ogłaszać. Ty właśnie jesteś kapuścianym głąbem, bo nie rozróżniasz wyrażenia opinii o własnym przeczuciu od przeświadczenia o pozjadaniu wszystkich rozumów.

Wracając do Zwolińskiego :

Dla mnie nieoczywiste są przede wszystkim jego pobódki wolincjonalne - dla Sobczaka przejście do nas to było spełnienie marzeń i szczyt kariery - co sprawiało, że gość zawsze walczył za dwóch, widać, że mu się chciało. Zwoliński zawsze był typem 'defensywnego napastnika', nawet w swoim prime nie był golleadorem. Patrząc, że schodzi do niższej ligi, boję się casusu Sapały. Zależy od niego jak do tego podejdzie - czy powoli szykuje się do emerytury, czy chce coś innym i sobie udowodnić. Tego nie wiem.

Jedyne co w moich oczach przemawia za Zwolakiem :
- zejście poziom niżej może sprawić, że zwiększy swoją regularność pod bramką przeciwnika ze względu na niższą jakość ligi
- trener Moskal znajdzie sposób, by do niego dotrzeć

Także możliwe, że to będzie transfer skrojony pod nas. W przypadku Sobczaka również miałem wątpliwości, a czas pokazał, że facet się ładnie bronił liczbami. Oby u nas było to samo. Osobiście nie czuje tego, ale to są jedynie przeczucia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.07.2024 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 15.07.2024, 20:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Śmiejesz się z tego że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Z Ciebie się śmieję. Ze stwierdzenia, że (parafrazując) "Wisła lekko strzeli 60 bramek w sezonie".
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 15.07.2024, 21:29
Nie wiem, jak będzie grał Zwoliński, bo go nie znam. Oglądam mecze Wisły i reprezentacji, i to nie wszystkie, a na piłce się nie znam. Ale obawy Simeone nie wydają mi się całkiem bezpodstawne, o tyle, że w Rakowie potrafią liczyć i oceniać zawodników, a ostatnio przywędrował do nas od nich Sapała.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.07.2024, 22:01
Elendil napisał(a):Wyświetl post
A myslisz, że jakby strzał więcej, to by wylądował w 1 lidze w Polsce? Dla nas, drużynie srodka tabeli 1 ligi zeszłego sezonu, to hit na miarę Żurawskiego za czasów Cupiała.

Jasne, może nie wypalić tak jak nie wypalił Goku rok temu, ale na papierze to jest lepiej, niż ktokolwiek mógł się spodziewać.

Teraz stoper, żeby nie grać Urygą i skrzydłowy, żeby nie grać Baeną i można patrzyć na ten sezon z umiarkowanym optymizmem.
Wiadomo, ze Gdyby strzelal bramki to by nie gral nawet w ekstraklasie tylko w minimum jakiejs Turcji. Tu sie chlop odbil od ligi chorwackiej. Jak ustrzeli tyle co Sobczak to bede zadowolony ale sie na to nie nastawiam.

Trzeba trzymac kciuki, ze chlop na stare lata wykreci liczby jakich nigdy w karierze nie robil.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.07.2024, 22:12
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, jak będzie grał Zwoliński, bo go nie znam. Oglądam mecze Wisły i reprezentacji, i to nie wszystkie, a na piłce się nie znam. Ale obawy Simeone nie wydają mi się całkiem bezpodstawne, o tyle, że w Rakowie potrafią liczyć i oceniać zawodników, a ostatnio przywędrował do nas od nich Sapała.
Wcześniej przyszedł od nich Poletanovic i zrobił kolosalną różnicę.
Raków odpala niektórych piłkarzy nie dlatego, że są słabi, ale że nie pasują do koncepcji.
Innymi słowy: czasami dobry piłkarz, który nie pasuje do koncepcji w jednym klubie, w innym klubie może być strzałem w dziesiątkę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 15.07.2024, 22:53
Trzeba też pamiętać, że Zwoliński w zeszłym sezonie dla Rakowa strzelił większość swoich bramek na początku sezonu. W poprzedniej rundzie strzelił tylko 1 gola i to z karnego. Nie jest to dobry prognostyk. Tak jak pisałem - nie skreślam go, po prostu nie wydaje mi się, żeby to był dobry ruch.

Np. transfer Sukiennickiego mi bardzo przypadł do gustu i pisałem o tym nawet przed jego świetnym debiutem. Uważam, że właśnie takich graczy nam trzeba. Już nie wspominając, że pewnie zarabia połowę tego co Zwolak.
Powinniśmy polować na wyróżniających się graczy z konkurencyjnych, a nawet trochę słabszych klubów. Takich co ciągną tam grę. Takich co będą chcieli pójść do przodu i dla których przejście do nas będzie awansem sportowym i kolejnym krokiem w rozwoju kariery.

Tak bym chciał by to wyglądało.

Tak czy siak, życzę Zwolińskiemu samych goli i mam nadzieję, że swoje obiekcję będę miał okazję odszczekać w najbliższym czasie. Byłoby miło.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.07.2024 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.07.2024, 23:00
Kolejny od ściągania młodych pseudotalentów.
Mamy już takich za dużo. Potrzebujemy teraz piłkarzy którzy będą grali, a nie kolejnych Młyńskich, Wachowiaków, Olejarki czy Krzyżanowskich.

Za młodego napastnika który strzelił 8 goli to już trzeba solidne jak na nas pieniądze wyłożyć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.07.2024 o godz. 23:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2024, 06:55
Z Ciebie się śmieję. Ze stwierdzenia, że (parafrazując) "Wisła lekko strzeli 60 bramek w sezonie".
Wisła strzeliła w sezonie 23/24 - 77 bramek w oficjalnych rozgrywkach.

60 bramek to strzelił w zeszłym sezonie nawet 14 w tabeli bruk bet.

Grając w el. EL/LKE + coś w PP na 99% się zakręcimy koło tej liczby. Pod warunkiem że nie dojdzie do jakiejś katastrofy.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.07.2024, 07:36
Strzelimy pińcet, stracimy siedemset. W pucharach to też nadupcymy tych bramek nie wiadomo ile..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.07.2024, 07:48
Taki Zwoliński to na pozycję, którą obecnie zajmujemy, sufit naszych możliwości zatrudnienia napastnika.
Młodzi i wyróżniający się napastnicy nawet na Wisłę nie spojrzą, bo dostaną angaż gdzieś w Ekstraklasie, nawet jeśli by mieli od razu iść gdzieś na wypożyczenie.
Jeśli chodzi o młodych zawodników na tą pozycję, to mamy ewentualnie szansę na kolejnego Sobola, czyli odpad z rezerw jakiegoś topowego klubu w Polsce. Moim zdaniem dużo mniejsze jest ryzyko ściągnięcia i dania szansy Zwolińskiemu, niż próba budowania jakiegoś młodego drewna kosztem ligowych punktów.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.07.2024, 07:53
Napastnik to chyba najtrudniejsza pozycja do obsadzenia za "małe pieniądze". Łatwiej jednak znaleźć np. obrońcę.

Ja tam uważam że to dobry ruch, liczę na te 10 bramek w lidze
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2024, 09:05
@Patryko, w esa również wszędzie w napadzie masz obsadzonych napastników zagranicznych, młodzi nie mają tam łatwo.

Uważam że bylibyśmy obecnie zachęcająca opcja, jeśli byłby to świadomy zawodnik i świadoma agencja menagerska. Obstawiam jednak że przyjdzie ktoś zza granicy i będzie to na sztukę (Benito, Omrani).

Szkoda że i Barton i Sarga zatrzymali się w rozwoju, bo i warunki fizyczne i podstawowa technika użytkowa jest na przyzwoitym poziomie i mogliby być tym 3/4 napastnikiem. Na dziś to jednak nierealne.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 16.07.2024, 09:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kolejny od ściągania młodych pseudotalentów.
Mamy już takich za dużo. Potrzebujemy teraz piłkarzy którzy będą grali, a nie kolejnych Młyńskich, Wachowiaków, Olejarki czy Krzyżanowskich.

Za młodego napastnika który strzelił 8 goli to już trzeba solidne jak na nas pieniądze wyłożyć.
Co za bzdetopierd.
Sukiennicki rozegrał sezon od deski do deski w drużynie, która weszła do 1 ligi i był jednym z wyrozniajacych się zawodników.
Gdzie niby Młyński, Wachowiak, Olejarka czy Krzyżanowski ciągnęli grę

Z resztą Sukiennicki jest bardzo młody, więc to trochę jaskrawy przypadek. Innym graczem, który został w podobny sposób wyselekcjonowany jest Mikulec. Oczywiście on jest starszy, w optymalnym piłkarsko wieku.

Także przestań pieprzyć o mnie bzdury, bo nie lubię ściągania gości do odbudowy, z reguły po 30tce. My ciągle takich ściągamy a potem się dziwimy, że jest jak jest.

Wolę transfery gości, ktorzy są na fali wznoszącej, nie osiągnęli swojego sufitu, takich co ostatnio nie wysiadywali ławki. Ambitnych gości, ktorzy wierzą, że mogą pójść wyżej. Wiadomo nie każdy taki transfer wypali ale chodzi ogólnie o politykę - w jakich gości powinniśmy celować.

I tak jak pisałem kot kotowi nie równy, nóż widelec akurat ten transfer do odbudowy będzie udany. Po prostu mam nadzieje, że tego typu transferów nie będzie dużo.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2024 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów