The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2024, 10:18
Dzięki
10 znaków
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.07.2024, 10:22
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Podasz źródło?

Czyli jednak nie wymysły Markusa?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.07.2024, 10:43
Markus napisał(a):Wyświetl post
Trochę statystyk Carbo w ostatnim meczu z KF Llapi, bo są na forum osoby, które uważają, że ośmiesza się w Wiśle i nie ma liczb, czy że gra z takim samym zaangażowaniem jak na przykład Uryga :

- 6 przechwytów (1. w Wiśle).
- 6/7 wygranych pojedynków defensywnych (1. w Wiśle).
- 4/5 wygrane pojedynki o drugie piłki (1. w Wiśle).
- 3 wybicia (1. w Wiśle).
- Bez faulu.
Dorzuciłbym kilka niezłych crossów do skrzydłowych. Wydaje się, że będzie takich zagrań więcej niż u Sobola i Rude.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 14.07.2024, 11:17
Drozd napisał(a):
Czyli jednak nie wymysły Markusa?

Nie przypominam sobie, żebym kwestionował podane statystyki czy nawet dobrą ocenę gry Carbo w ostatnim meczu. Pytałem o źródło.

Co więcej, Carbo mógł nawet być solidnym/jednym z lepszych zawodników Wisły w mijającym sezonie, a i tak pomysł budowy drużyny z Hiszpanów mógł być poroniony, a ostatecznie drużyna jako całość dała ciała.

Przy okazji: skąd te dane ma Maciej Skucha? Sam liczył?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.07.2024, 12:20

Zapytaj Maciej Skucha i źródło...

Drużyna jako całość dała ciała, ale dokładnie wiadomo, które jej elementy dały ciała najbardziej. Teraz taka ocena będzie po każdym meczu, a nie na koniec sezonu i bardzo dobrze.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 14.07.2024, 14:21
Droździe, zapytałem Markusa, ponieważ to Markus powoływał się na te dane. To podstawa w pracy ze słowem pisanym: jeśli powołujesz się na dane czy informację, których sam nie wytworzyłeś, podajesz źródło. Od ciebie zależy sprawdzenie, czy źródło jest rzetelne, a informacja adekwatna.

Chętnie porównam wyniki Carbo z wynikami pozostałych zawodników.

Inna rzecz, że Markus manipulował i manipuluje, w celu trollowania.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.07.2024, 15:06
Carbo spoko, widać że to jeszcze nie to i mam nadzieje forma przyjdzie ale narazie wystarczyło.

Tak wracając jeszcze do bramki Sapały i tu adresuje pytanie do wszystkich ktorzy ogarniają taktyke.

Ile traci nasza gra ofensywna w związku z faktem że Duda i Carbo nie potrafia uderzyć z dystansu?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2024, 17:45
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Droździe, zapytałem Markusa, ponieważ to Markus powoływał się na te dane. To podstawa w pracy ze słowem pisanym: jeśli powołujesz się na dane czy informację, których sam nie wytworzyłeś, podajesz źródło. Od ciebie zależy sprawdzenie, czy źródło jest rzetelne, a informacja adekwatna.

Chętnie porównam wyniki Carbo z wynikami pozostałych zawodników.

Inna rzecz, że Markus manipulował i manipuluje, w celu trollowania.
Osobą, która bezczelnie tu manipuluje w celu trollowania jesteś najwyżej Ty.

To jest cała Twoja metoda: nie umiesz sobie poradzić z faktami i rzeczywistością, które Ci się nie podobają, to nazywasz manipulantami tych, którzy je pokazują.

Dostałeś konkretne dane, dostałeś ich źródło.

Nie mam powodu podważać rzetelności informacji tego typu podawanych przez to źródło. W przeszłości wielokrotnie okazywały się prawdziwe.

Te konkretne dane również mają potwierdzenie w rzeczywistości i są prawdziwe, Każdy może sam to sprawdzić dokładnie oglądając nagranie meczu zamiast sugerować ich możliwą nierzetelność i pieprzyć o jakichś rzekomych manipulacjach jak Ty.

Jeśli zarzucasz, że manipuluję w tej sprawie wykaż to albo odszczekaj swe słowa i przeproś.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.07.2024 o godz. 21:56.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 14.07.2024, 18:04
Ale uspokój się, bo rzucasz się jak wsza na grzebieniu, a nikt ci tym razem nic konkretnie nie zarzucił.

Wyraźnie napisałem, że nie podważam tych statystyk. Pytam o źródło, bo chcę porównać piłkarzy.

Jesteś manipulantem ogólnie i co do zasady. Wyobrażam sobie, że możesz posłużyć się prawdziwą statystyką, kiedy pasuje ci do światopoglądu, bo tę hiszpańskość traktuję już jako ideologię.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.07.2024, 19:52
Oj tam, ja mam i tak podejrzenia że autor statystyki i Markus to ta sama osoba.
Zbyt często wspierają jego wersję.
Oczywiście, nie mam dowodu więc pozostanę przy podejrzeniach chociaż Markus zaraz powie że manipuluję.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.07.2024, 21:19
Witalis napisał(a):
Jesteś manipulantem ogólnie i co do zasady. Wyobrażam sobie, że możesz posłużyć się prawdziwą statystyką, kiedy pasuje ci do światopoglądu, bo tę hiszpańskość traktuję już jako ideologię.
A to bezczelność. Witalis właśnie złapany na nieuzasadnionym sugerowaniu manipulacji i etykietkowaniu robi to dalej.

Choćbyś tysiąc razy nazwał kogoś manipulatorem, nie stanie się on nim tylko dlatego, że na potrzeby własnej argumentacji chciałbyś, aby tak ten ktoś był postrzegany.

Licząc na to pokazujesz jedynie własne deficyty i kto tu jest naprawdę manipulantem.

Nie życzę sobie obrażania mnie Twoimi kłamstwami i urojeniami nie mającymi pokrycia w faktach.

Mówienie np., że większość Hiszpanów grających w naszych ligach sprawdziła się w Polsce, to nie ideologia tylko właśnie jeden z faktów mających odbicie w rzeczywistości - a nie światopogląd.

Albo, że statystyki Carbo w niektórych elementach były najlepsze w całej drużynie w omawianym dziś meczu.

Podobnie jak pisanie, że poziom zaangażowania i profesjonalizmu większości grających w Polsce Hiszpanów był często znacznie większy na boisku niż dotychczas zaprezentował tam na przykład taki Sapała czy bardzo wielu innych grających w Wiśle krajowych zawodników.To nie ideologia, to rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.07.2024 o godz. 22:07.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.07.2024, 21:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oj tam, ja mam i tak podejrzenia że autor statystyki i Markus to ta sama osoba.
Zbyt często wspierają jego wersję.
Oczywiście, nie mam dowodu więc pozostanę przy podejrzeniach chociaż Markus zaraz powie że manipuluję.
Oczywiście, że manipulujesz i próbujesz "podejrzeniami" zakłamywać rzeczywistość - do tego tak absurdalnie, jak wtedy gdy sugerowałeś, że Rude nie słucha Jopa.

Ale dla Ciebie mogę być nawet Maciejem Skuchą, czy samym Królewskim, lub zakamuflowanym Bońkiem, wisi mi to. Statystyki, które pokazałem bazując na tym źródle w pełni pokrywają się z rzeczywistością: a jak komuś nie podoba się źródło, nie ma problemu, niech sobie sam oglądnie mecz, sprawdzi i policzy.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.07.2024, 21:30
Wiedziałam. Cóż innego mógłbyś odpowiedzieć?

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.07.2024, 21:45
Wiedziałam. Cóż innego mógłbyś odpowiedzieć?
Nigdy nic innego niż prawdę.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.07.2024, 22:02
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nic innego niż prawdę.
Markus Zawsze Prawdomówny, Wyzwoliciel Uciśnionych Hiszpanów, Khal Stadionu przy Reymonta, Zrodzony w Żarze Zdobytego Pucharu...

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.07.2024, 22:06
Markus Zawsze Prawdomówny, Wyzwoliciel Uciśnionych Hiszpanów, Khal Stadionu przy Reymonta, Zrodzony w Żarze Zdobytego Pucharu...
Marne.

Wystarczy tego Twojego rozmywania tematu osobistymi wycieczkami.
(...)
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.07.2024, 22:50
Czasem lepiej nie odpisywać niż .......ić tak kompletnie bez sensu.
No chyba że to jakaś sprawa honorowa.

Wracając do tematu - ciekawi mnie czy to że Moskal musiał szybko przestawiać Młyńskiego na prawe skrzydło oznacza że w rewanżu w ogóle się nie pojawi, czy to była tylko korekta taktyczna.
Mam nadzieję że nasi nie padną jak kiedyś na Cyprze i jakoś dowieziemy dwubramkową przewagę. Mając takiego kloca jak Uryga w obronie i takich człapaków jak Młyński na ławce może być różnie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.07.2024 o godz. 22:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.07.2024, 06:01
Temperatura w Kosowie do grania w piłkę będzie absurdalna dla obu stron. Piłkarze z Kosowa w takich warunkach również bardziej nie uprawiają sportu. Trochę to inna sytuacja na Cyprze gdy taka pogoda jak wówczas utrzymuje się prawie przez 4 miesiące, a sama wilgotność jest ogromna przez większość roku.

Choć ja bym i do takich warunków gry nie zezwolił. Granie w środku dnia przy 38st powinno być zakazane. Nie mają oświetlenia to nie powinni spełniać wymogów licencyjnych na rozgrywanie meczów w EP. Choć to tylko moje zdanie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.07.2024, 09:24
Bez przesady, niech zadupcają za takie pieniądze, taką robotę sobie wybrali.
Niech sobie kupią mocniejszy żel na głowy.

Na budowie tyle nie płacą, a robić trzeba w upale.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.07.2024, 09:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Temperatura w Kosowie do grania w piłkę będzie absurdalna dla obu stron. Piłkarze z Kosowa w takich warunkach również bardziej nie uprawiają sportu. Trochę to inna sytuacja na Cyprze gdy taka pogoda jak wówczas utrzymuje się prawie przez 4 miesiące, a sama wilgotność jest ogromna przez większość roku.

Choć ja bym i do takich warunków gry nie zezwolił. Granie w środku dnia przy 38st powinno być zakazane. Nie mają oświetlenia to nie powinni spełniać wymogów licencyjnych na rozgrywanie meczów w EP. Choć to tylko moje zdanie.
Temperatura to jedno, bardziej chodzi o wilgotność. Tamci są przyzwyczajeni do takich warunków, nasi nie.
A że rozgrywanie meczu w takich warunkach jest nienormalne - no jest. Taki urok wczesnych faz pucharowych.

@El'Kabat - kolejny mędrzec od zapierdalania się odezwał. Masz coś sensownego na temat, czy tylko jakieś bliżej nieokreślone żale do piłkarzy że za dużo zarabiają i powinni przez to funkcjonować jak roboty - w każdych warunkach?
Otóż wybiegną na boisko i będą biegać, tylko efekt finalny może być dla nas nieszczęśliwy.

Jak jakiś młody dostanie udaru albo zawału też się będziesz mądrował? Zdarza się to (rzadko) tym najdroższym i najlepiej prześwietlonym, a jakoś średnio wierzę żeby Dziedzic czy Sukiennicki byli tak przebadani jak piłkarze warci kilkanaście milionów euro.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.07.2024 o godz. 12:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.07.2024, 10:09
Wystarczy sobie przypomnieć, jak nasi wyglądali w rewanżowym meczu z Apoelem. Z piłkarzy lały się strugi potu.

W przypadku Llapi, roztrwonienie takiej zaliczki byłoby szczytem frajerstwa, niezależnie od warunków, w jakich zostanie rozegrany mecz.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.07.2024, 10:23
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy sobie przypomnieć, jak nasi wyglądali w rewanżowym meczu z Apoelem. Z piłkarzy lały się strugi potu.

W przypadku Llapi, roztrwonienie takiej zaliczki byłoby szczytem frajerstwa, niezależnie od warunków, w jakich zostanie rozegrany mecz.
Czy odpadnięcie mimo zaliczki dwóch goli byłoby frajerstwem? Nie. Raczej naturalną konsekwencją wąskiej kadry łatanej podrzędnymi juniorami i oldboyami. Nawet nie chcę myśleć jak Uryga będzie wyglądał w takich warunkach.

Mam tylko nadzieję że Moskal zmodyfikuje taktykę pod warunki meczu, wysokim pressingiem możemy długo nie pociągnąć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.07.2024 o godz. 10:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.07.2024, 10:29
Przy takiej zaliczce można wyjść 4-5-1 i grać z kontry, bo to Llapi musi się rzucić do ataku. Piłkarsko są od nas po prostu gorsi, będą grać przy pustych trybunach, ratuje ich tylko i wyłącznie przyzwyczajenie do warunków.

Mnie osobiście lata wynik tego meczu, im szybciej i im mniejszym nakładem sił odpadniemy z pucharów, tym lepiej dla głównego celu w tym sezonie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2024, 10:34
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, niech zadupcają za takie pieniądze, taką robotę sobie wybrali.
Niech sobie kupią mocniejszy żel na głowy.

Na budowie tyle nie płacą, a robić trzeba w upale.
Co ma piernik do wiatraka?

Ja tu o anormalnych warunkach które wpłyną na wynik, a Ty o współczuciu. Nie wiem czy wiesz ale są warunki w których budowy też stoją, a pracownicy odmawiają pracy

@wolfy
Wynik idzie w świat, więc sądzę że dla większości Polski to jednak byłaby kompromitacja. To musiałby byc wynik 0-3, 1-4 czy karne dla Llapi.

Jakakolwiek taktykę Moskal wymyśli, sądzę że po max 20 min zostanie zweryfikowana.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.07.2024, 10:45
No taka specyfika to może wpłyną na wynik, życie.

Jak nas zrobią 3-0 albo 2-0 i odpadniemy po karnych, to widocznie trzeba było wykorzystać sytuacje w Krakowie.

Wyjebane w te puchary jak ktoś pisał powyżej i bardziej to się obawiam kontuzji po tym jak grają tamci.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2024, 10:52
A co nas obchodzą kontuzje, o jednej nodze mają zadupcac.

....

W MMA ze złamanymi nosami walczą i nie robią z tego problemu.

Ja tam fajnymi wynikami w pucharach nie pogardzę, głównie dlatego że to może być szansą na lepsze wzmocnienia pod 1 ligę.

Tylko dowiezienie wyniku z Llapi da nam +550kEURO w klubowej kasie i to tylko z tytułu premii od uefa, przynajmniej o tyle się trzeba postarać. Reszta to już bardziej kwestia losowania.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.07.2024, 10:55
Obawiam się, że jednak Królewski nie ma wyjebane na te puchary.
Tym bardziej, że ostatnio nawet gdzieś jakiś Chat GPT zawyrokował, że Wisła wejdzie do fazy pucharowej, co wiąże się z przypływem kasy.

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.07.2024, 11:04
Toż to większe SiFi niż zdobycie PP w zeszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.07.2024, 11:41
Zgadzam się z Wolfym.Przy grze w takich warunkach w takiej temperaturze i wilgotności pewnie po 10 minutach 2 połowy nasi będą wypruci jak dętki.2:0 to nie jest wielka zaliczka gdy się jedzie na rewanż w takie rejony świata.Niestety taki urok tych rund kwalifikacyjnych.Póżniejsza pora meczu niewiele by tu zmieniła.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.07.2024, 11:53
Na czwartek w godzinach meczu przewiduje się 33°-36°C.
Odczuwalna 38°C.
Wilgotność 30%
Zachmurzenie 68%
Prawdopodobieństwo opadów 58%
Prawdopodobieństwo burz z piorunami 17%

Aktualne kursy:
KF Llapi 2.60 - X 3.25 - Wisła Kraków 2.60

Kursy na awans
KF Llapi 7.10 - Wisła Kraków 1.10

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów