|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Generalnie kopali się po czołach. Ciężko porównać poziom, ale na tle amatorów z Andory wyglądali jak inni amatorzy. Ten gość wyglądał jak pan piłkarz:
https://www.transfermarkt.pl/youssef...spieler/632452 A raczej bogatego CV nie ma. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak mawiał klasyk - zadecyduje dyspozycja dnia.
Może nie mówmy głośno ze brak wygranej byłby kompromitacja bo zaraz przyjdzie presja i po zawodach. Natomiast to raczej będzie trzeba tak rozpatrywać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Skoro Karcz w GK już i tak sprzedał to info - cały sparing z Hutnikiem na lewym skrzydle rozegrał Sukiennicki (nawet po wejściu Młyński grał jako â10â, a Sukiennicki na skrzydle) i jestem przekonany, że zacznie on jutrzejszy mecz na lewym skrzydle. Oprócz tego raczej bez zaskoczeń Chichkan - Jaroch Uryga Colley Mikulec - Carbo Sapała - Baena Gogół Sukiennicki - Rodado. Najbardziej obawiam się chyba Mikulca, bo Hutnik parę razy dał radę go objechać, a Llapi będzie bardziej wymagającym rywalem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panowie da ktoś linka do transmisji?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Na zwykłym Polsacie jest mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Uuuuu, bolesna szpila
![]() Ja nie jestem takim optymistą biorąc pod uwagę że my też mamy sporo szrotu o wątpliwej jakości w składzie. Uryga to oldboy, wystarczy wybiegany koleś, dalekie wrzutki za obronę i będzie gorąco. Jakości piłkarskiej naszych skrzydeł też wolę nie komentować. Nie wiem skąd ten hurraoptymizm, chciałbym się bardzo mylić ale śmierdzi mi agrow.......em.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.07.2024 o godz. 23:38.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Już bez przesady z tym składem. Wcześniej jak kontraktowali hiszpanów, których nikt nie znał to każdy podjarany bo nie wiedział czego się spodziewać i każdy myślał alee mamy pake. A teraz jak wychodzimy juniorami polskimi to już skład węgla i papy.
Prawda taka, że większość sprowadzanych piłkarzy to tacy słabi że szok. I moim zdaniem mamy podobny skład do poprzedniego ale dużo węższy. Tutaj trzeba czekać na jakieś ruchy, okienko jest długie. Granie młodymi polakami ma sens o ile maja ambicję się wybić i rozwijać, a gra dla Wisły i 20k kibiców coś dla nich znaczy. Większość obcokrajowców miało wyjebane. Patrze optymistycznie dlatego, że awans poprzednio zrobił Ruch, Łks, Puszcza, teraz Motor, Gks to większość polacy na których mówiliśmy ogóry, Lechia Uferka to akurat wyjątek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Myślę, że w tym sezonie naszym najwięszym (jedynym?) atutem, który mógł przyciągnąć graczy do Wisły/zatrzymać (np Rodado) była gra w pucharach. Jak widać pozwoliło to na ściąganie dzieci z Polski, no nameów z Polski, jakiegoś szrotu z Grecji. Jak dostaniemy od Kosowian w....... i wylądujemy w LKE to już całkiem będziemy bez argumentów do angażowania graczy.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie dość że ciężko skonfrontować poziomy zawodników z racji różnych lig, różnych poziomów, to jeszcze etap przygotowań mamy taki a nie inny. Widać że w Llapi dość buńczucznie zapowiadają walkę o grupę i ogólnie duża agresywność. Jakoś nie mam przekonania czy im jednak nie zmiękną nogi gdy zobacza atmosferę spotkania. Tak jak odpadnięcie z Llapi będzie dużym ciosem (mimo wszystko), tak ewentualnie szansa na jeszcze dwa dwumecze fajnym bonusem. W 3 r. el.LKE wciąż można wylosować rywala dosc egzotycznego w którym wynik nie byłby z góry przesądzony (jak choćby z Rapidem - tu czeka nas srogi oklep). |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Szanowni państwo to jest piłka nożna na pewnym określonym poziomie. Głównym parametrem jakiego będziemy potrzebować jest oczywiście fart, czego sobie, wam i naszej drużynie dzisiaj życzę. Oraz tego żebyśmy temu szczęściu trochę pomogli. Rywal oczywiście jest w zasięgu.
Co do tego czy awans jest dla nas korzystny w kontekście walki ligowej to może lepiej to przemilczeć. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Serce podpowiada,że po tylu latach poza europejskimi rozgrywkami wyjdziemy z polotem i finezją,jebniemy ze 3 nie tracą nic ale rozum jednak tonuje nastrój i mówi,że po zrywie w pierwszych minutach zaczniemy bić głową w mur a przeciwnikowi wyjdą dwie,trzy kontry i arrivederci roma.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oby nasi się dobrze pokazali, ale z tym byciem faworytem to bym jednak mocno zluzował.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.07.2024 o godz. 15:50.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Umówmy się, piszecie, że równie dobrze wynik może być 2:0, jak i 0:2, bo nie wiecie, jak słaba jest obecnie Wisła oraz nie wiecie jak ogórkowa jest ta druga drużyna, której nazwy nawet nie znam. EDIT: KF Llapi, sprawdziłem.
Mecz obejrzę jednym okiem, bo lubię Moskala, może polubię któregoś z nowych graczy. W innym wypadku nawet bym tego nie włączył, chociaż gra Wisła. Mam nadzieję, że zamiast taktycznych szachów na miarę możliwości obu ekip zobaczymy futbol na tak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Przy czym zupełnie nie wiem jaki jest nasz obecny niewielki potencjał w porównaniu z potencjałem przeciwnika więc zakładam, że wszystko się może zdarzyć.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 11.07.2024 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy bedzie na polsacie sport ? (tak wiem że na zwyklym bedzie ale go nie mam)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
W cda jest polsat, strumykntez pewnie bedzie mial.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dzięki
obawiam się że percepcje meczu może zafałszować fakt że wczoraj oglądałem HOL-ANG , a przedwczoraj ESP-FRA ![]() ![]()
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Igor Sapała autorem najszybszego gola w historii występów Wisły Kraków w europejskich pucharach! https://x.com/CezaryKawecki/status/1811472588511805711
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o możliwości ofensywne, to na chwilę obecną nie ma co się bać mocnych słów
Są one na dramatycznie wprost niskim poziomie Natomiast rywal się tak słaby trafił, że naprawdę szkoda byłoby tego nie wykorzystać Dodatkowa runda w pucharach ogółem a w LE w szczególe ton, licząc z przychodami dnia meczowego z 4 mln zł dodatkowego przychodu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sapała ma syndrom contract year
spokojnie bedzie liderem w tym roku.Taktycznie paździerz ale przynajmniej walczą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jak dotąd to wygląda na rywalizację drużyn na bardzo podobnym (hmm niewysokim) poziomie. Jakby się udało strzelić jeszcze chociaż jednego gola i nie stracić żadnego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Olivier dobrze wygląda
Takiego konia do biegania w środku brakowalo ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Poziom meczu - okręgówka, grupa zamojska, Grom Różaniec vs Legion Komarów.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1. Sukiennicki bardzo dobry występ dużo wnosił do gry , szybka nóżka
2. Solidny Mikulec 3. Rodado znowu nas ratuje , któryż to już raz ?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
"Zagraliśmy dobry mecz, drużyna dała z siebie wszystko, zabrakło szczęścia i koncentracji. Taka jest piłka. Murawa jest zielona. Uważam, że nie stoimy na straconej pozycji w rewanżu. " Tylko, że po albańsku.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 11.07.2024 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem bardzo dobry sędzia, lepszy niz nasze rodzime gwizdki.
Mecz na takim sobie poziomie ale oglądało mi się to duzo przyjemniej niż EURO. Ciekawe co trener gosci powie na konfie ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dobrze ze rodado trafil na 2-0. Baena jak w Gdansku z Lechia nie trafia setki, co za chlop.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wynik bardzo dobry, gra... no trzeba wzmocnień, chyba że w tym sezonie mamy się umocnić na pozycji średniaka 1-ligowego, to może wystarczy co jest.
edit. Grek miał 2x wrzutkę z rożnego i 2 razy było zagrożenie, po ostatnim gol. Może ktoś w końcu będzie potrafił bić te rogi. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|