The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2024, 15:54
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zgodnie z przepisami PZPN można jednostronnie rozwiązać kontrakt z piłkarzem w przypadku spadku. Z polskim nie ma problemu, bo właściwym organem do rozpatrywania sporów jest organ polski. W przypadku zagranicznych jest to FIFA i tutaj ona całkowicie pomija przepisy PZPN. Zgodnie z obecną wykładnią można na spokoju pozbywać się polskich kopaczy z wysokimi kontraktami, kiedy spadamy, a ten spadek wynika z rywalizacji sportowej.
Mogliśmy rozwiązać z nimi i Urygą. Dlaczego tego nie zrobiliśmy?

Dodajmy tylko że próbę rozwiązania kontraktu z Młyńskim podjęto AFAIK ponownie w poprzednim sezonie. Ale wtedy to już go mogliśmy cmoknąć...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 30.06.2024, 16:22
Brzęczka zapytaj, którego tak chwaliłeś.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 30.06.2024, 16:22
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Hehehe…

Nikt poważny się tego planu nie spodziewał. Myślę, że co inteligentniejsi licealiści robią sobie już jaja z kolejnych zapowiedzi i terminów Jarosława, ale przyznanie, że cały trzyletni plan był oparty o jedną osobę (w chwili jego zapowiedzi bez kontraktu) to jednak wyższy poziom absurdu.

Ale eksperyment trwa. Będzie spora zabawa przy okazji czytania jak Markus, Drozd, pepe72, wolfy, lepszekpw i inne persony z tej bajki jadą po każdym kto będzie się upominał o kolejną nie dowiezioną deklarację Prezesa Tysiąclecia.

Panowie - poza niszczeniem Jaroo1 trzeba jeszcze wykonać robotę i jakoś uzasadnić tą woltę. Ja bym poszedł w jakieś powiązanie genialnej (bo hiszpańskiej) myśli szkoleniowej byłego trenera z geniuszem zarządczym prezesa i kluczowej roli forumowych hejterów w zniszczeniu tej tak pięknie zapiwiadającej się historii.
Pisałem od razu, że niczego nie ogłosi, ale i tak jest mi przykro bo błazen znowu sobie kpi z kibiców, którzy są sercem i portfelami za Wisłą.
Obawiam się, że ten cyrk nie ma prawa skończyć się inaczej niż położeniem Wisły na łopatki przez błazna i jego koleżkę modela.
Jak się nie zdarzy cud to najdalej za rok będzie pogrzeb.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 30.06.2024 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 30.06.2024, 16:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mogliśmy rozwiązać z nimi i Urygą. Dlaczego tego nie zrobiliśmy?
Hejterze wolfy, jak można było rozwiązać ten kontrakt, to pisałeś, że "rozwiązanie kontraktu to nie taka prosta sprawa jak się niektórym wydaje", w dodatku nie mając żadnej wiedzy o przepisach, jak zresztą o wszystkim, bo we łbie masz tylko hejt i chęć ubliżania adwersarzowi.
https://forumwisly.pl/showthread.php?p=1605368

A wystarczyło dostarczyć papierek.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 30.06.2024, 23:22
Przecież cały ten plan to była klasyczna zagrywka PR-owa po przejebanym awansie, żeby ugłaskać jakoś kibiców.. Dokładnie taką samą rolę miał spełniać kiedyś LLonch, ostatnio Carlitos czy lista 6 nazwisk, które kilka dni temu wypluwał z siebie Karcz, a z których zostało może 1-2 aktualne. Schemat powtarzany od 2 lat, dziwne, że ktokolwiek się na to łapie.

W Wiśle niestety są dwie równoległe rzeczywistości - ta realna, gdzie wszystko trzeszczy, jest pospinane trytkami i ta życzeniowa, gdzie klub jest pionierem AI, zdobywa dzięki temu sponsorów, rozmawia z młodymi utalentowanymi zawodnikami itp. Pan Królewski niestety notorycznie mówi rzeczy, które chciałby, aby się zdarzyły, a które od realiów klubowych są bardzo daleko. Chciałbym się mylić, ale z każdym miesiącem jestem coraz bardziej przekonany, że z tym człowiekiem klub pójdzie na dno.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2024, 04:56
Witalis napisał(a):Wyświetl post
W takim razie odpowiada za to menedżer Brzęczek, który budował drużynę po spadku.
no chyba nie do końca
nie zapominaj o Błaszczykowskim i Królewskim, którzy swoje chore wizje wcielali w czyn
przegłosowując Jażdżyńskiego
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 01.07.2024, 08:42
Zaraz po spadku Brzęczek dostał wolną rękę w budowie. Błaszczykowscy położyli po sobie uszy, a Królewski dopiero miał się dopchać do głosu jesienią/zimą.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.07.2024, 10:29
Weż włóż palec do ula i powiedz która pszczoła cię ujebała.....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.07.2024, 10:40
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Przecież cały ten plan to była klasyczna zagrywka PR-owa po przejebanym awansie, żeby ugłaskać jakoś kibiców.
Umówmy się też, że większości kibiców nie interesują żadne plany trzyletnie, pięcioletnie, czy stuletnie.
Ich interesuje to, co dzieje się teraz i czy widać, że coś pozytywnego w ogóle się dzieje.

Przypominanie Królewskiemu o tym planie to zwykłe mówienie po raz kolejny "sprawdzam".
I po raz kolejny okazuje się, że nic się nie zgadza.

Po raz kolejny okazuje się, że w przypadku Królewskiego to gadka dla gadki, za którą nic nie stoi oprócz chęci przetrwania i nadziei, że nagle cudownie coś się zmieni.

Samo nic się nie zmieni.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 01.07.2024, 11:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Po raz kolejny okazuje się, że w przypadku Królewskiego to gadka dla gadki, za którą nic nie stoi oprócz chęci przetrwania i nadziei, że nagle cudownie coś się zmieni.
Niestety ale nic się nie zmieni.
Co roku klub generuje straty.
Nasz prezesek wielokrotnie "zagadywał" różne niewygodne tematy.
Ale teraz doszedł do ściany.
Braku pieniędzy nie da się zagadać.
Koniec.
Tak kończy się zarządzanie w krótkich spodenkach.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.07.2024, 11:39
Nie wiem gdzie to wrzucić, ale przypomnijmy, że wedle zapowiedzi z 2023 czeka nas zmiana herbu

https://wislakrakow.com/posts/komuni...rnetowych/8052
Cytat:
Ponadto zarząd klubu podjął decyzję o przywróceniu z delikatnymi modyfikacjami historycznego herbu Wisły Kraków nawiązującego do tradycji wielosekcyjnego Towarzystwa Sportowego, który poza wartością samą w sobie wpisuję się zdecydowanie w obowiązujące obecnie trendy graficzne (designerskie). Modyfikacja klubowego herbu będzie wymagała wielu zmian znaków towarowych, w tym między innymi w oficjalnych produktach, na stadionie, w siedzibach akademii oraz w przestrzeni internetowej. Z tych powodów zmiana herbu nastąpi od sezonu 2024/2025, a obecny sezon będzie służył przygotowaniu się do tej zmiany w sposób profesjonalny, polegający między innymi na opracowaniu nowej identyfikacji wizualnej klubu.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 01.07.2024 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.07.2024, 11:49
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem gdzie to wrzucić, ale przypomnijmy, że wedle zapowiedzi z 2023 czeka nas zmiana herbu

https://wislakrakow.com/posts/komuni...rnetowych/8052
To na pewno będzie opublikowane wraz z projektem bazy w Myślenicach oraz raportem progresowania drużyny Sobolewskiego. No i planem 3 letnim. Po prostu w klubie czekają na dobry moment o pewnie gdzieś o 2029 się to lekko przesunie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2024, 13:27
sorino napisał(a):Wyświetl post
Hejterze wolfy, jak można było rozwiązać ten kontrakt, to pisałeś, że "rozwiązanie kontraktu to nie taka prosta sprawa jak się niektórym wydaje", w dodatku nie mając żadnej wiedzy o przepisach, jak zresztą o wszystkim, bo we łbie masz tylko hejt i chęć ubliżania adwersarzowi.
https://forumwisly.pl/showthread.php?p=1605368

A wystarczyło dostarczyć papierek.
Może i wystarczyło, pytanie kto kasę wyłożył na nasze młode talenty i na jaki zysk liczył.
I mówimy tylko o Polakach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2024, 12:04
Orlen Oil się odmeldował
co najmniej 5 baniek mniej w budżecie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 02.07.2024, 12:39
Gwóźdź do trumny.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 02.07.2024, 12:43
Za to jutro nowy sponsor główny oraz Superbet na tył w tym tygodniu.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.07.2024, 12:48
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Za to jutro nowy sponsor główny oraz Superbet na tył w tym tygodniu.
Kto będzie sponsorem głównym?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.07.2024, 13:44
To teraz wiadomo dlaczego w kwestii transferów idzie wszystko jak po grudzie.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 02.07.2024, 15:52
Jutro sponsor strategiczny ma być ogłoszony poza tym Superbet na tył koszulek. Karcz napisał, że sumarycznie wyjdzie podobnie jak kasa z Orlenu. Może być też więcej przy dobrych wynikach lub analogicznie mniej przy słabszych.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.07.2024, 19:23
RĘCE OPADAJĄ !!!

Nigdy nic chamskiego czy bezczelnego nie napisałem pod profilem naszego Prezesa.... Komentowałem wybiórczo, czasem nawet lajkowałem, głównie pozytywnie i.... dostałem bana.

Teraz opcje są dwie. Zobaczcie za co mnie Jerry1986 zbanował na TT:

to:

https://x.com/LucKRK/status/1807838943465152889

lub to:

https://x.com/LucKRK/status/1808185230655729889

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.07.2024, 19:44
Znaczy Jaro ma aktualnie ciśnienie 180/130 .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.07.2024, 19:49
Najwidoczniej Jarek wraca w swoim stylu na tt. Niestety od jakiś 3 tygodni również dołączyłem do zaszczytnego grona zbanowanych. I to też cytując klasyka "za niewinność".
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.07.2024, 19:55
Widziałem dziesiatki chamskich i mega prymitywnych tekstów na TT - bany poleciały, rozumiem, ale cóż mu takiego napisałem

W historii znalazłem jeszcze jeden mój wpis z ostatniej niedzieli. JK skomentował post tego Polaka, którym się interesujemy, dał jakiegoś gifa na co mu odpisałem:

"Z Luisem też było chlip chlip i nic z tego nie wyszło."

Strasznie go uraziłem...

Myślałem, że Jerry1986 już lekko wyloozował od czasów seryjnych banów, ale widzę, że ciśnienie wciąż na wysokim poziomie.

Może zamiast negocjować transfer Goku do Wieczystej powinien udac się do apteki Kwietnia po melisę? :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.07.2024 o godz. 20:08.

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.07.2024, 20:04
A czego Wy się spodziewacie po gościu który okazał się totalnym Dyzmą w tej branży. Na prawdę po tylu latach nic kompletnie mu nie wychodzi poza robieniem ludzi w balona i kłamaniem na wszystkie strony. Wyjebaliśmy tyłu graczy a my na kilka dni przed startem mamy jednego napastnika, nie mówiąc o innych graczach ofensywnych.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 02.07.2024, 20:20
Albo go krytykujecie za pisanie głupot na tt, albo płaczecie, że wyłapaliście od niego bany (zresztą za pisanie głupot w odpowiedzi na głupoty). Zdecydujcie się.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.07.2024, 21:11
Pan Koalik się z tego śmieje
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 02.07.2024, 21:55
Na TT piszą, że jutro Texom na koszulki na przód jako jeden z dwóch (patrząc, że są dość wysoko zakryci przez zawodników), ten drugi to chyba później, Superbet na tył pod numer.

Generalnie bez większej podniety, nic to nie zmieni w sytuacji Wisły, jedynie zachowa poziom, który był dotychczas.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.07.2024, 07:18
Co już jest jakimś sukcesem. Bądźmy szczerzy - umowa z Orlenem to było jak ślepej kurze ziarno. Pierwsza taka i ostatnia. Jak inflacja będzie wysoka to może za 7 lat do tego poziomu kwotowego dobijemy ze sponsorem strategicznym ( o ile będziemy grać minimum w 1 lidze).
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.07.2024, 13:54
A gdzieś tam w trakcie rundy coś się epizodycznie temat Rexony/Unilevera nie przewinął? Czym coś mi się przywidziało?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 05.07.2024, 12:23
I są już chyba wszyscy sponsorzy zapowiadani, właśnie ogłoszono LukTrans.

Jak oceniacie? Na plus na pewno, że udało się pokryć Orlen jeśli chodzi o kwoty, na minus, że nie ma tu żadnej wartości dodanej, po prostu pozwoli to funkcjonować na dotychczasowym bidnym poziomie. Liczyłem na jakiś ruch, który da chociaż perspektywę 1-2 jakościowych transferów do przodu, bo na razie jest dramat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów