The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2024, 09:26
Sorino nie znęcaj się nad niepełnosprawnym.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2024, 20:47
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Na dodatek jednemu wysiada pamięć i (udaje że?) nie pamięta, że kiedyś grało się za 2-1-0 pkt.
Np. Mistrz Polski 77/78 - 30 meczów, marne 39 pkt, kiepska średnia 1,3.
Jeśli coś komuś wysiadło to Azorkowi, być może przez zbyt uporczywe myślenie o przyrodzeniu Królewskiego. Ja właśnie cały czas pokazywałem, iż mistrzostwo nie przestaje być mistrzostwem i nie traci ono swojej wartości bez względu na to, czy zostało zdobyte 13, 30, czy więcej lat temu, w systemie naliczania punktów dwa czy trzy za zwycięstwo, przy 30 czy przy 34 meczach. Nie przestaje nim być bez względu na to, czy dana liga liczy 10, 12, 14, 16, 18 czy 20 zespołów, ani czy zdobywająca tytuł drużyna wygrała 16,17 czy 20-kilka meczów w sezonie.

A że dla niektórych z Was to za trudne i myślą, że wartość tytułów mistrzowskich zmienia fakt, iż niegdyś był system punktowania 2-1-0, albo że odgrywa on dla niej jakiekolwiek znaczenie... No cóż
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 27.06.2024, 21:40
Dlaczego zdrabniasz nicki innych użytkowników?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.06.2024, 21:52
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego zdrabniasz nicki innych użytkowników?
Ani on jeden, ani pierwszy. Dlaczego akurat jego o to pytasz?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 27.06.2024, 22:48
Tymczasem Uryga dołączył do Moskala i otwarcie już apeluje o transfery do Wisły (dzisiejszy wywiad u M. Ryszki).
Zatem nie wiem w co gra Jarosław, ale jest to gra bardzo ryzykowna.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.06.2024, 05:16
W ramach programu wsparcia akademii piłkarskich przy klubach akademia Wisły dostanie bańkę od ministerstwa sportu.
Nie ma tematu o akademii więc piszę tu.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.06.2024, 07:55
To trzeba teraz tę bańkę kreatywnie przeksięgować
Dziwię się tutejszym użytkownikom, którzy są w Socios, że trzymają jeszcze stronę Sztucznie Inteligentnego, bo przypuszczam, że pewnie przynajmniej kilku z Was było na ostatnim spotkaniu, gdzie Jarosław Wisłę Zbaw prawie się obsrał, gdy doskoczyło do niego kilka osób.

Jest tu masa kumatych użytkowników, którzy mecze Wisły spędzają na SB a stadion widzą tylko na zdjęciach, ale są też osoby, które wiedzą co piszczy w szatni i chociażby jaka była sytuacja z Sobczakiem, któremu w pewnej rozmowie z dzieciakiem w brylach towarzyszył nie Uryga i nie inny Polak, lecz Hiszpan i gdy było dość ostro.
Może napiszcie czemu już nie ma "zgody" z Władkiem o aparycji PZPN-owskiego betonu, który mimo wszystko jakieś pieniądze jeszcze dawał.

To jest debil, to jest ....a debil chory psychicznie. Ha tfu na niego.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.06.2024, 08:02
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jeśli coś komuś wysiadło to Azorkowi, być może przez zbyt uporczywe myślenie o przyrodzeniu Królewskiego. Ja właśnie cały czas pokazywałem, iż mistrzostwo nie przestaje być mistrzostwem i nie traci ono swojej wartości bez względu na to, czy zostało zdobyte 13, 30, czy więcej lat temu, w systemie naliczania punktów dwa czy trzy za zwycięstwo, przy 30 czy przy 34 meczach. Nie przestaje nim być bez względu na to, czy dana liga liczy 10, 12, 14, 16, 18 czy 20 zespołów, ani czy zdobywająca tytuł drużyna wygrała 16,17 czy 20-kilka meczów w sezonie.

A że dla niektórych z Was to za trudne i myślą, że wartość tytułów mistrzowskich zmienia fakt, iż niegdyś był system punktowania 2-1-0, albo że odgrywa on dla niej jakiekolwiek znaczenie... No cóż
Kretynie,

Przyrównałeś Mistrzostwo Polski z 56 punktami (w systemie 3-1-0) do Mistrzostwa Francji z 43 punktami (w systemie 2-1-0) wymachując szabelką "patrzcie patrzcie, ktoś miał jeszcze mniej punktów".
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.06.2024, 12:05
azor napisał(a):Wyświetl post
Kretynie,

Przyrównałeś Mistrzostwo Polski z 56 punktami (w systemie 3-1-0) do Mistrzostwa Francji z 43 punktami (w systemie 2-1-0) wymachując szabelką "patrzcie patrzcie, ktoś miał jeszcze mniej punktów".
Pokazując kretynie, że ilość punktów towarzysząca zdobyciu mistrzostwa nie ma żadnego znaczenia dla wartości zdobywającej go drużyny i jej późniejszej jakości gry oraz wyników w europejskich pucharach. A także nie sprawia, że jakieś mistrzostwo staje się bardziej lub mniej wartościowe.

Dalej za trudne?

Ponadto Ty nawet nie zauważyłeś, że zestawiasz ze sobą zdobycz punktową osiągniętą przy 30 meczach w sezonie ze zdobyczą punktową osiągniętą w 34 rozegranych meczach sezonu sugerując, że gdyby zastosować aktualną skalę liczenia punktów Nantes miałoby ich więcej, co jest Twoją kolejną żałosną manipulacją.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.06.2024, 12:14
Boże, stwórzcie dla Markusa temat, gdzie sam będzie prezentował swoje manipulacje.
Tego nie da się czytać.
Manipulant oskarża innych o manipulacje.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.06.2024, 12:15
To dopiero byłby cyrk,jakby sam siebie zaczął "wyjaśniać"...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.06.2024, 12:18
Przecież Markusik ma tu podobno drugie konto z którego nadaje, więc żaden problem żeby się sam ze soba pokłócił
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.06.2024, 12:25
nie mam pojęcia dlaczego kłócicie się o średnią punktów, zamiast o to co ma znaczenie
przygoda pt. holenderska Wisła nie osiągnęła swojego celu (awans do LM, dlatego Markus/Arked/leszekpw/jakie tam jeszcze ma inne konta tak mocno podkreśla "dobre występy w Lidze Europejskiej") i w dodatku zadłużyła klub na lata
kropka, próbowałem mu to wytłumaczyć rok temu, poległem
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.06.2024, 12:26
Markus napisał(a):Wyświetl post
Pokazując kretynie, że ilość punktów towarzysząca zdobyciu mistrzostwa nie ma żadnego znaczenia dla wartości zdobywającej go drużyny i jej późniejszej jakości gry oraz wyników w europejskich pucharach. A także nie sprawia, że jakieś mistrzostwo staje się bardziej lub mniej wartościowe.

Dalej za trudne?

Ponadto Ty nawet nie zauważyłeś, że zestawiasz ze sobą zdobycz punktową osiągniętą przy 30 meczach w sezonie ze zdobyczą punktową osiągniętą w 34 rozegranych meczach sezonu sugerując, że gdyby zastosować aktualną skalę liczenia punktów Nantes miałoby ich więcej, co jest Twoją kolejną żałosną manipulacją.
Tyle że ja się nigdzie nie przyczepiłem do tego, że mistrzostwo z 56 punktami jest nic nie warte Ba, kompletnie to dla mnie nie istotne - tytuł jest tytuł, daleki jestem od "pogoni za stylem".

Jeszcze raz Ci tłumacze - w Twoim stylu było wrzucenie informacji, która nijak nie jest adekwatna do omawianej sytuacji, poza tym, że jakoś w kupie trzymała Twoją narracje. Tyle.
Ostatnio edytowane przez azor : 28.06.2024 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
black
Member

Od: 02.2021

Stary 28.06.2024, 14:32
Czy Wisła Kraków awansuje do ekstraklapy w sezonie 2024/25-NIE @2,5 i tyle w temacie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.06.2024, 16:42
azor napisał(a):Wyświetl post
Kretynie,

Radzę Ci z nim nie rozmawiać. Przyłapałeś go(jak jeden z wielu na tym forum) na kolejnej manipulacji, a ten kretyn próbuje(komicznie i nieudolnie) nagle zmienić narrację. Chłop dopiero przeczytał, jak się kiedyś punktowało i że różnie bywało z rozegranymi kolejkami w sezonie. Ale przynajmniej dzięki nam się czegoś uczy. Taką mam nadzieję.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 28.06.2024, 16:52
black napisał(a):Wyświetl post
Czy Wisła Kraków awansuje do ekstraklapy w sezonie 2024/25-NIE @2,5 i tyle w temacie
Dzięki za info, w życiu bym nie pomyślał, że taki będzie kurs na takie zdarzenie.

Podsumowując buk daje 1.50 na to, że awansujemy w sytuacji, gdy sezon wcześniej kończymy na 10 miejscu i obecnie nie zrobiliśmy żadnych konkretnych wzmocnień. Uważają nas za faworyta do awansuje, dzięki czemu na NIE jest kurs 2.50. Hm.. ciekawe.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.06.2024, 19:20
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem Uryga dołączył do Moskala i otwarcie już apeluje o transfery do Wisły (dzisiejszy wywiad u M. Ryszki).
Zatem nie wiem w co gra Jarosław, ale jest to gra bardzo ryzykowna.
W nic nie gra. Po prostu nie ma pieniędzy.
Zabawne, bo pieniądze są potrzebne na kogoś za Urygę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.06.2024, 20:11
Z jednej strony nie ma pieniedzy, a z drugiej chwali sie na tt, ze oferowal grajkowi prawie 80k miesiecznie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.06.2024, 20:48
80k miesięcznie to jesteśmy w stanie zaoferować topowym 2-3 zawodnikom, którzy będą mieli ciągnąć grę (tak zakładam).
Na więcej nas nie będzie stać, bo w tym sezonie już naprawdę trzeba będzie pilnować finansów, mając na uwadze, że trzeba będzie płacić graczom takim jak Colley, Fazlagic czy Uryga gwiazdorskie kontrakty, totalnie niewspółmierne do tego, co wnoszą do drużyny.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 29.06.2024, 08:03
Markus napisał(a):
ilość punktów
Liczba. Sprawdź sobie różnicę pomiędzy słowem ilość a liczba. U osoby, która potrafi pięć lat kłócić się o jakąś duperelę to trochę kompromitujący błąd.

Odpowiesz mi, czemu zdrabniasz nicki użytkowników, z którymi wchodzisz w polemikę?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.06.2024, 08:07
Patryko napisał(a):Wyświetl post
80k miesięcznie to jesteśmy w stanie zaoferować topowym 2-3 zawodnikom, którzy będą mieli ciągnąć grę (tak zakładam).
Na więcej nas nie będzie stać, bo w tym sezonie już naprawdę trzeba będzie pilnować finansów, mając na uwadze, że trzeba będzie płacić graczom takim jak Colley, Fazlagic czy Uryga gwiazdorskie kontrakty, totalnie niewspółmierne do tego, co wnoszą do drużyny.
Wlasnie to jest w tym klubie chore. Majac na uwadze, ze Colleyowi, Fazlagiciowi itp trzeba placic tyle ile trzeba to my w 1 polskiej lidze powinnismy oferowac max 50k najlepszym grajkom, a nie kontrakty na poziomie czolowki Ekstraklasy, bedac 10 druzyna w gownolidze.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 29.06.2024, 08:08
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Liczba. Sprawdź sobie różnicę pomiędzy słowem ilość a liczba. U osoby, która potrafi pięć lat kłócić się o jakąś duperelę to trochę kompromitujący błąd.

Odpowiesz mi, czemu zdrabniasz nicki użytkowników, z którymi wchodzisz w polemikę?
to proste
żeby umniejszyć i ośmieszyć

słabe to
poziom forum jest adekwatny do poziomu piłki w Wiśle niestety...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.06.2024, 09:43
Bo nie ma tu zadnej administracji, ktorzy zrobiliby porządek i powylalali osoby obrazajace innych, jak jaroo1, a przez to czują się bezkarnie.

A moderator jest chyba tylko z nazwy.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 29.06.2024, 09:52
To jest właśnie pojebane, że Jarek chwali się, że komuś proponowali 80k na miesiąc, a potem problem bo kasy w klubie nie ma. 80k to pewnie w 3/4 eklapy piłkarze nie zarabiają... Potem przychodzą jakieś zjeby, którzy wierzą w te brednie Królewskiego i piszą coś o biedzie w klubie, trupach w szafie. Jak ma nie być biednie skoro od lat siedzą zawodnicy, którzy nic nie wnoszą na boisku. Niech podliczy ile kosztowało nas trzymanie Żyry, Bashy, Fazlagica, Sapały, Łasickiego, Colleya(on chociaż w tej rundzie coś grał) Najlepiej obwiniać wszystkich wokól, a do siebie nie miec zastrzeżeń. Paru zawodników mniej na ławie i mamy na wynajem stadionu lub spłate długów. Wczoraj jareczek znowu dał popis na tt, obwiniając innych za podpis fazlagica, a zapomniał, że sam wtedy był w klubie i trzeba było posty później usuwać.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.06.2024, 11:18
Jak pisał a potem usuwał to znaczy ni mniej ni więcej tylko,że był najebany a jak przetrzeżwiał to pokasował.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 29.06.2024, 12:02
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
To jest właśnie pojebane, że Jarek chwali się, że komuś proponowali 80k na miesiąc, a potem problem bo kasy w klubie nie ma. 80k to pewnie w 3/4 eklapy piłkarze nie zarabiają... Potem przychodzą jakieś zjeby, którzy wierzą w te brednie Królewskiego i piszą coś o biedzie w klubie, trupach w szafie. Jak ma nie być biednie skoro od lat siedzą zawodnicy, którzy nic nie wnoszą na boisku. Niech podliczy ile kosztowało nas trzymanie Żyry, Bashy, Fazlagica, Sapały, Łasickiego, Colleya(on chociaż w tej rundzie coś grał) Najlepiej obwiniać wszystkich wokól, a do siebie nie miec zastrzeżeń. Paru zawodników mniej na ławie i mamy na wynajem stadionu lub spłate długów. Wczoraj jareczek znowu dał popis na tt, obwiniając innych za podpis fazlagica, a zapomniał, że sam wtedy był w klubie i trzeba było posty później usuwać.
Ale to przecież nic nie znaczy, że napisał gdzieś 80 tys, równie dobrze może napisać milion i chvj z tego.
Poza tym już bez względu na to czy to prawda czy nie to taka publikacja spowoduje, że manager każdego szrotu zażąda tyle bo prezes się pochwalił, że Wisła ma dużo pieniędzy do wydania no to niech wydaje na mnie i mojego kopacza.
Zmierzam do tego, że k jest błaznem (niestety o 180 stopni różniącym się od Stańczyka) i jego słowa i obietnice są g.wno warte co zostało już udowodnione 100, albo więcej razy. Podchodzę do jego publikacji (często póżniej kasowanych) jak do paplania trzyletniego dziecka i Wam radzę to samo.
I oczywiście generalnie rzecz biorąc chvj z nim jak i z tysiącem innych celebrytów tylko jest jeden problem, że jest prezesem i głównym udziałowcem klubu któremu kibicujemy. Ale pociecha w tym, że wszystko się kiedyś kończy.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 29.06.2024 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.06.2024, 12:03
Ten swój dług już umorzył w dokumentach?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 29.06.2024, 12:14
80 tyś. miesięcznie dla jednego młodego nieukształtowanego kopacza (patrz Fazlagić) na szczeblu I ligi jak dla mnie to nieporozumienie.
Gdzieś czytałem, że w Mielcu piłkarz zarabia max 25tyś (zdaje mi się, że to był wywiad z prezesem po odejściu Trąbki do Wieczystej) i tam jakoś chłopaki zapier....ją na boisku.
Jak my tak będziemy rozdupcać kasę na gwiazdorskie kontrakty to tu nigdy nie będzie dobrze i o awansie też można zapomnieć, bo kasa nigdy nie gra.

Ja bym im dał co najwyżej 8 tyś. plus bonus za każdą minutę spędzoną na boisku.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.06.2024, 12:23
gpat napisał(a):Wyświetl post
80 tyś. miesięcznie dla jednego młodego nieukształtowanego kopacza (patrz Fazlagić) na szczeblu I ligi jak dla mnie to nieporozumienie.
Gdzieś czytałem, że w Mielcu piłkarz zarabia max 25tyś (zdaje mi się, że to był wywiad z prezesem po odejściu Trąbki do Wieczystej) i tam jakoś chłopaki zapier....ją na boisku.
Jak my tak będziemy rozdupcać kasę na gwiazdorskie kontrakty to tu nigdy nie będzie dobrze i o awansie też można zapomnieć, bo kasa nigdy nie gra.

Ja bym im dał co najwyżej 8 tyś. plus bonus za każdą minutę spędzoną na boisku.
No to miałeś przykład w zimie co mogą pokazać goście za 2k euro. Chcemy takich więcej?

Albo sciqgajmy samych chłopaków z 2 ligi za taką kasę i się potem dziwny że lecimy z poziomem sportowym

Pieniądze w polskiej piłce są abstrakcyjne,.czy nam się to podoba, czy nie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów