The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2024, 20:41
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że kibice z Gdańska są zadowoleni
Dziś tak jutro moze byc różnie
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 24.06.2024, 21:09
Nie mogę sobie darować, jak to się pięknie zestarzało

12.05.2024
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Ja naprawdę nie mogę zrozumieć że są tutaj ludzie którzy żałują że nie przejęła nas firma krzak z Dubaju. Przecież to już teraz można powiedzieć jak to się skończy. Póki będzie się kręcić z kasą z C+, transferami(na razie trafili, nie zawsze będą) i z miasta (aktualnie mają umowę nie na 5 tylko 25 mln zł) to sobie bedą pływać w ekstraklasowym akwarium, ale jak się odwróci to albo kupi ich ktoś faktycznie kasiasty albo polecą w strzepy jak np. polonia po wojciechowskim. Tam nie ma jakichs arabskich szejków z setkami milionow euro w tle ani jakiegos top knowhow(jakby było to raczej dostaliby licencje, prawda?). W tym sezonie są beneficjentem płaskiej stawki gdzie każdy traci punkty co 2 kolejki i maja farta w meczach jak Ruch sezon temu. Jak fart się skończył Ruch leci z ligi, za rok jak to samo spotka lechie to oni polecą ale do 4 ligi.

U nas jest jak jest ale to przynajmniej kierunek który znamy, i o którego efekty ja w dłuższym okresie jestem dziwnie spokojny.
Post sprowokował odpowiedzi, m.in:

sorino napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując, start w Wiśle Mada miałaby jeszcze łatwiejszy, ponieważ w Krakowie był praktycznie zbudowany zespół, a w Gdańsku ze składu ekstraklasowego ostał się jedynie Conrado oraz młodzi: Piła z Sezonienką. Został zatrudniony nowy trener. Od zera musieli klecić skład już w trakcie sezonu. Zatrudnili pogonionego z Wisły Chodorowskiego oraz doświadczonego w Premer League Blackwella, który miał oceniać drużynę. Zespół zaczął funkcjonować i następnie zrobił awans w dobrym stylu. Królewski nie potrzebuje żadnego Blackwella, bo ma swój komputer, dane, alternatywne tabelki, xG, xP, xD, etc.

Masz rację, nie da się zrównać sytuacji tych dwóch klubów. Lechia startowała z poziomu czarnej dupy, Wisła z poziomu dworu królewskiego, nauczeni I ligi, w glorii Rycerzy Wiosny, którzy zawalili końcówkę sezonu, ale teraz wszystkich pozmiatają, bo przecież teraz będzie progres, trwa proces, zostawiamy tego samego trenera, który zrobi korekty. Na końcu wyszło, że startująca z czarnej dupy Lechia zrobiła awans,
azor napisał(a):Wyświetl post
uuuuła, zaorane
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Sorino,
lepiej bym tego nie napisal fuckin logic - to dwa slowa, ktore idealnie oddaja klimat Wisly.
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Dlatego tak polubiłem to forum. Tutaj połowa wprawdzie łyka prawdy objawione prezesa bez sekundy refleksji, ale jest druga połowa, która coś wnosi i którą warto poczytać. Na twitterze czy FB odetek inteligentnych inaczej przekracza 90%.

Czyli wychodzi na to, że pogoniony z niejasnych powodów Ufer (bo przecież w to że chodziło o pochodzenie kasy i artykuł Jadczaka nikt poważny nie uwierzy) przy pomocy pogonionego Chodorowskiego w kilka tygodni w lecie i w okienku zimowym złożyli drużynę, która wytarła podłogę Wisłą budowaną od roku przez trzy okienka przez Kiko i Królewskiego.

Wszystko wskazuje, że zrobili to wydając mniej kasy bo patrząc na wiek i ligi pochodzenia zawodników Lechii mogę się założyć że przeciętnie kosztują połowę tego co nasze gwiazdy i nawet Fernandez czy spady po Mandziarze (Kuciak) zawyżające budżet tego nie zmienią.

Taka piękna katastrofa i wielopoziomowa komoromitacja człowieka o ksywie Zaskroniec.
Czasem rzeczywistość jest brutalna, a analiza wsteczna zawsze skuteczna
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.06.2024, 21:44
Martinho ,

jaja ci klaszcza z podniecenia, a poki co nic poza plotkami nie ma.
Juz miala Lechia miec problemy z wyplatami, a potem bylo oficjalne info, ze wszystko jest placone na biezaco.

Poczekalbym ten miesiac czy beda rozwiazania kontraktow czy niekoniecznie.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 24.06.2024, 21:47
A, i nie chce byc jeszcze bardziej zlosliwy. Ale to Wisla ma ponad 50 milionow dlugow. Nie Lechia. Jesli zalozyc, ze te informacje sa prawdzwie to tam jest zaledwie okolo 10 milionow dlugow. Utrzymaja sie w eklapie i posplacaja na spokojnie. Ewentualnie przehandluja tego Ukrainca za 5 baniek ojro i o dlugach nikt nie bedzie pamietal. Natomaist kazdy bedzie pamietac, ze Lechia jest w ekstraklasie, a Wisla x rok w 1 lidze.

Smutne to tak jarac sie plotkami o innych klubach nie widzac w jakim gownie jest wlasny klub.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.06.2024, 22:03
Dokładnie.Żałosne jest że niektórzy próbują się pocieszać tym jak jest w innych klubach nie zwracając uwagi jak głęboko w dupie my jesteśmy.
Dajcie już sobie spokój z tą Madą i Lechią,co by się tam nie działo jest kompromitacją Zaskrońca.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 24.06.2024, 22:14
I tak w sumie sobie przeczytalem cytat Soriano i moj przytakujacy mu i tak sie zastanawiam, co sie z tego zle zestarzalo?

Ktos chyba nie czyta co cytuje, ale cytuje, byle cytowac, bo ma jakis kompleks i trzeba sobie poleczyc
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.06.2024, 22:20
Nie mogę sobie darować, jak to się pięknie zestarzało
Ale generalnie co ci się od tego miesiąca zestarzało? Jakiś zawodnik zerwał kontrakt z Lechią? Zostały im odjęte punkty? Jakiś totalny anonim sobie pisze jakieś tłity jak tysiące innych anonimów i tyle.

Nic się nie zmieniło od tego miesiąca, no może oprócz tego, że Lechia zakontraktowała Weiraucha, którego Królewski chciał, a nie potrafił w zimie pozyskać do Wisły. No i mamy szósty hard reset.

No i zmieniło się jeszcze to, że zamiast zapowiadanych przez ciebie "miękkim chvjem 12 punktów", Wisła po heroicznej walce wywalczyła 1 punkcik, nie łapiąc się nawet do baraży i zajmując 10 miejsce w 2 klasie rozgrywkowej, najgorsze w 118-letniej historii klubu.

Zamiast Ekstraklasy którą mają w Gdańsku, prezes Wisły zapowiedział, że celem klubu nie jest już w tym sezonie awans do niej. A w rubryce zobowiązania w bilansie klubu na czerwiec 2024 to pewnie będziemy mieli już z 60 mln zł zadłużenia.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.06.2024, 05:03
Rumuński wątek Mady: https://x.com/Maestrooo1991/status/1805362977001832829
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.06.2024, 07:04
Dziękujemy Prezesie Królewski, że uratowałeś Wisłę przed Madą. Gratulacje za dalekowzroczność.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.06.2024, 07:25
Ale generalnie co ci się od tego miesiąca zestarzało? Jakiś zawodnik zerwał kontrakt z Lechią? Zostały im odjęte punkty? Jakiś totalny anonim sobie pisze jakieś tłity jak tysiące innych anonimów i tyle. .
O ile sobie przypominam za Sarapaty żaden zawodnik nie zerwał z nami kontraktu ani też nie zostały odjęte punkty. Wzorowy przykład zarządzania

Raz coś się że stadionem przeciągnęło, ale tak to wporzadeczku.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 25.06.2024, 08:56
AgresywnyChomik napisał(a):
Dziś tak jutro moze byc różnie
Zmieni się zgody.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 25.06.2024, 10:19
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Wyklęci z Gdańska połakomili się na rosyjskie pieniądze z niepewnego źródła i teraz są problemy.

Tylko pytanie, gdzie były pisowskie służby, że nie chciały zauważyć oczywistych powiązań z Rosją?

Hallo, pobudka !!!!

Od pól roku rzadzi już derMcDonald.

A jego służby nic nie robią, bo przecież sam szef ( jako pierwszy kibic Lechii) podczas rozmowy z Putinem na pobliskim molo, ustalał ten deal.

A ci "wyklęci" to prezydencica Dulczessa czy raczej Wesoła Wdówka?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.06.2024, 10:29
MADA, MADA, MADA, póki co awans zrobili, klub się nie rozpada, długów mają mniej od nas. Zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. Nawet jak są oszustami a nie cudotwórcami to koniec końców liczy się skuteczność, miejsca zajmowane w tabeli i to jak klub zostawią na koniec - czy zadłużony i zdezelowany rupieć, czy np średni, niezadłużony/mało zadłużony klub w ekstraklasie.

Także narazie to ten Ufer nas wyjebał o lata świetlne. Za to my z naszym oszustem i nie złodziejem mamy super okienko, szalejące AI, większe długi i szykujemy się na walkę o środek tabeli w I lidze. No w .... lepszy ten Królewskie xd

PS A co do nie złodzieja naszego to to co napisałem wyżej to jest stan po wygraniu PP i zainkasowaniu (cześciowo o dalej kasa dojdzie kolejna) 5 czy jak twierdzi krętacz 13 mln złotych. Cięcia miały być jak nie awansujemy ale wtedy nikt nie mówił, że będzie 13 mln zł za PP. Czy w takim razie nie złodziej Królewski powie gdzie się te 13 mln rozchodzi właśnie, że nie stać nas na nikogo i na nic?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.06.2024, 11:23
Na ten moment jedyne czym dysponujemy to wpisy na twitterze od anonimowej osoby która powołuje się na źródło "trust me bro". Dopóki nie pojawi się jakieś sprawdzone oficjalne info tzn. któryś zawodnik nie sypnie w wywiadzie, albo nie zaczną rozwiązywać umów z winy klubu, to rączki na kołderke. Zarówno ekipa "Urfer bad" nie ma czego świętować jak i "Urfer good" nie musi posypywać głowy popiołem. Ja jako osoba związana z drugą.grupą, oczywiście zwrócę honor i przyznam Królewskiemu w tej kwestii rację, jeśli z MADA w Lechii wyjdzie gnój.

Na ten moment jednak, to Lechia gra w ekstraklasie, Lechia buduje poważne struktury, Lechia ma za sobą super sezon, Lechia ściąga fajnych perspektywicznych graczy. A my powolutku obieramy kurs 2 liga i mamy jakieś 4x tyle długów co oni.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.06.2024, 12:00
Cytat:
Ja jako osoba związana z drugą.grupą, oczywiście zwrócę honor i przyznam Królewskiemu w tej kwestii rację, jeśli z MADA w Lechii wyjdzie gnój.
Ale rację w czym? W tym, że dał się nabrać i pół roku .......ił jakiego ma sprawdzonego i prawilnego inwestora? A na koniec powiedział - kłamał? wymyślił kolejną wersję? - że jednak transakcja nie doszła do skutku bo mu intuicja mówi, ze to nie to?

W tej bajce Królewski i tak się ośmieszył, niezaleznie od tego czy Ufer to oszust i niezależnie od tego czy nawet Lechia upadnie, bo z kolei pokazał jak można w chaosie i na szybko skleić drużynę na awans zaraz po spadku.

Także tutaj Królewski to żadnego honoru nie odzyska. W każdym wariancie gościu jest skompromitowany i ośmieszony.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Stary 25.06.2024, 14:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
O ile sobie przypominam za Sarapaty żaden zawodnik nie zerwał z nami kontraktu ani też nie zostały odjęte punkty. Wzorowy przykład zarządzania

Raz coś się że stadionem przeciągnęło, ale tak to wporzadeczku.
A ja gdzieś pisałem, że Lechia jest wzorowa zarządzana? Martinho wyciąga fragment mojej wypowiedzi sprzed miesiąca z dyskusji którą zakończył miesiąc temu stwierdzeniem, że "nie ma sensu dyskutować", po tym jak kolejny raz sprostowałem brednie jakie wypisywał.

Zresztą obrzydliwie przy tym manipuluje, bo nie wkleił mojej bezpośredniej odpowiedzi na swojego posta którego teraz przywołał, tylko fragment innej wypowiedzi. Moja odpowiedz na jego wpis jest tutaj:

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=3864

Wiec powiedz mi kolego Karherop co takiego wydarzyło i zmieniło się w Lechii od 13 maja, że typ który pisał że "nie ma sensu dyskutować" nagle wywleka stare wpisy i zamieszcza je w sposób manipulacyjny?

No nic się nie wydarzyło i zmieniło. O zaległościach w Lechii wiadomo od dziennikarzy od marca.

Więc zamiast zaczynać dyskusje o zamierzchłych czasach Sarapaty (z którą zrywali kontrakty trenerzy - Carillo i Wdowczyk, a za porozumieniem stron uciekali tacy zawodnicy jak np. Velez), ja raczej skupiłbym się na kolejnym hard resecie, po kolejnej nieudanej próbie "hakowania enigmy polskiej piłki" przez prezesa Królewskiego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.06.2024, 14:54
Więc zamiast zaczynać dyskusje o zamierzchłych czasach Sarapaty (z którą zrywali kontrakty trenerzy - Carillo i Wdowczyk, a za porozumieniem stron uciekali tacy zawodnicy jak np. Velez), ja raczej skupiłbym się na kolejnym hard resecie, po kolejnej nieudanej próbie "hakowania enigmy polskiej piłki" przez prezesa Królewskiego.
Skoro sam piszesz o Lechii to nie nawoluj aby się skupić na Królewskim. Wystarczy nie komentować tego wątku

Ja tylko wskazuje że to że nie ma póki co wymiernych efektów patologii spod znaku Mada, to nie znaczy że one nie wypłyną. Kwestia czasu, skoro od początku grają na przewalach to znaczy że to już u nich standardowe działanie.
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Stary 25.06.2024, 15:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Skoro sam piszesz o Lechii to nie nawoluj aby się skupić na Królewskim. Wystarczy nie komentować tego wątku

Ja tylko wskazuje że to że nie ma póki co wymiernych efektów patologii spod znaku Mada, to nie znaczy że one nie wypłyną. Kwestia czasu, skoro od początku grają na przewalach to znaczy że to już u nich standardowe działanie.
Ale to ty dzwonisz.

I razem z kolegą Martino podniecacie się wpisami jakiegoś randomowego anonimka z Twittera nt. Lechii. I w dodatku próbujecie na siłę zainteresować tym innych.

Trudno nie komentować wątku, skoro jest się w tak bezczelny sposób wywoływany do tablicy przez manipulatora, mającego od miesiąca ból dupy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.06.2024, 15:20
Ja w ogóle zauważyłem, że jest na forum kilka młodych węży, które cicho siedzą pod kamieniem, ewentualnie syczą spod kamienia często (regularnie zakłamując rzeczywistość), o Królewskim nic złego nie syczą ale jak się pojawi jakiś pseudo argumencik żeby pokazać, że Królewski jest git i w Wiśle jest wszystko dobrze robione, to momentalnie młode węże podniecone wypełzają spod kamieni i odbywa się syk jak s....ysyn.

Syczą o super Królewskim ewentualnie o super Hiszpanach.
drozd:
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 25.06.2024, 15:42
Karherop

Cytat:
od początku grają na przewalach to znaczy że to już u nich standardowe działanie.

Możesz mi wskazać te przewały?
Bardzo jestem ciekaw, jakie przewały można zarzucić MADA.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.06.2024, 15:55
Popatrz jak skończył poprzedni klub w którym MADA "zainwestowało"
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 25.06.2024, 16:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja w ogóle zauważyłem, że jest na forum kilka młodych węży, które cicho siedzą pod kamieniem, ewentualnie syczą spod kamienia często (regularnie zakłamując rzeczywistość), o Królewskim nic złego nie syczą ale jak się pojawi jakiś pseudo argumencik żeby pokazać, że Królewski jest git i w Wiśle jest wszystko dobrze robione, to momentalnie młode węże podniecone wypełzają spod kamieni i odbywa się syk jak s....ysyn.

Syczą o super Królewskim ewentualnie o super Hiszpanach.
Młode węże czy stare konie?
Na dodatek jednemu wysiada pamięć i (udaje że?) nie pamięta, że kiedyś grało się za 2-1-0 pkt.
Np. Mistrz Polski 77/78 - 30 meczów, marne 39 pkt, kiepska średnia 1,3.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.06.2024, 17:27
Cytat:
Młode węże czy stare konie?
Zależy z której strony spojrzeć. Ogólnie to sa stare konie, które są młodymi wężami siedzacymi w tej samej jaskini, pod tymi samymi kamieniami, co główny Snake
drozd:
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 25.06.2024, 21:41
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Popatrz jak skończył poprzedni klub w którym MADA "zainwestowało"
Obecnie 3 miejsce w lidze. Chyba całkiem nieźle, biorąc pod uwagę, że przed mada mogli o takich wynikach jedynie pomarzyć.

Mnie interesuja te przewały. Tyle ich jest, że spokojnie ze dwa wymienicie.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2024, 20:33
Uderz w stół..

Żeby było jasne, na lechie mam wy*ebane, ten wpis miał ochłodzić głowy członków sekty anty-królewskiej. Ludzi którzy jeszcze miesiąc temu z otwartymi rękami czekaliby na urfera (kilka stron wątku cofnąć może sobie każdy myślący człowiek), ludzi którzy woleliby za właściciela mieć śliskiego typa z rosyjskimi powiązaniami zamiast kibica tego samego klubu. Ludzi którzy woleliby żeby klub jeszcze bardziej dołował żeby można było się do właściciela przyjebać. Mnie to strasznie wqrwia, przy 90% postów anty nie ma konstruktywnej krytyki tylko pisanie w kółko o tym samym i nakręcanie kółka wzajemnej adoracji bo jest tu kilka userów (tych najaktywniejszych, dla jasności nie tych co zacytowałem), którzy chyba nie widzą że to forum KIBICÓW WISŁY KRAKÓW, a nie jakieś "pamiętniki z Babińskiego".
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 26.06.2024, 21:04
Uderz w stół..

Żeby było jasne, na lechie mam wy*ebane, ten wpis miał ochłodzić głowy członków sekty anty-królewskiej. Ludzi którzy jeszcze miesiąc temu z otwartymi rękami czekaliby na urfera (kilka stron wątku cofnąć może sobie każdy myślący człowiek), ludzi którzy woleliby za właściciela mieć śliskiego typa z rosyjskimi powiązaniami zamiast kibica tego samego klubu. Ludzi którzy woleliby żeby klub jeszcze bardziej dołował żeby można było się do właściciela przyjebać. Mnie to strasznie wqrwia, przy 90% postów anty nie ma konstruktywnej krytyki tylko pisanie w kółko o tym samym i nakręcanie kółka wzajemnej adoracji bo jest tu kilka userów (tych najaktywniejszych, dla jasności nie tych co zacytowałem), którzy chyba nie widzą że to forum KIBICÓW WISŁY KRAKÓW, a nie jakieś "pamiętniki z Babińskiego".
Tyle, że to Ty robisz z siebie głupka zawierzając no-name`owi z tt z 1200 obserwujących, który pierdnął że w Lechii są kosmiczne długi.

Gdyby Kazala zapuścił coś podobnego o Wiśle (jakies 4xtyle obserwujących) pojechałbyś po nim od hejterów i niszczycieli Wisły.

NIC nie jest w sprawie Lechiii potwierdzone, poza wysrywem jakiegoś gościa. Choć nie wykluczam, iż rzeczywiście szambo wybiło - ale zaczekajmy na sławetne potwierdzone info. Jeżeli zaległości są na poziomie o których wspomina Dawson - Lechia chuja dostanie a nie licencje.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.06.2024, 21:19
azor napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że to Ty robisz z siebie głupka zawierzając no-name`owi z tt z 1200 obserwujących, który pierdnął że w Lechii są kosmiczne długi.

Gdyby Kazala zapuścił coś podobnego o Wiśle (jakies 4xtyle obserwujących) pojechałbyś po nim od hejterów i niszczycieli Wisły.

NIC nie jest w sprawie Lechiii potwierdzone, poza wysrywem jakiegoś gościa. Choć nie wykluczam, iż rzeczywiście szambo wybiło - ale zaczekajmy na sławetne potwierdzone info. Jeżeli zaległości są na poziomie o których wspomina Dawson - Lechia chuja dostanie a nie licencje.
Gdyby takie coś ktoś napisał o Wiśle to byś walił w Królewskiego, a nie weryfikował. Więc się nie ośmieszaj...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 26.06.2024, 22:20
Nikt nie wskaze tych przewalow?

Karherop?

Drozd?

Martinho?

Nic? Nikt?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 26.06.2024, 22:24
Potwierdziłeś - Ty i Markus to ta sama osoba. Nie zapomnij się przelogować.

Nigdy nie wypowiadałem się na temat właściciela Lechii, nigdy nie cisnąłem Królewskiego za to, że oferty nie przyjął, wręcz przeciwnie przez długi czas byłem zwolennikiem innowacyjnej wizji, która pięknie sprzedawał. Z biegiem czasu niestety okazało się, że to tylko Tedtalk połączony z prymitywnym NLP, na które albo się nabrałeś albo jesteś na tyle głupi, że uwierzyłeś, o co Cię jednak nie posądzam, bo pomimo odlotów w kosmos wydajesz się całkiem inteligentnym gościem.
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Stary 27.06.2024, 00:16
Uderz w stół..
Jakie uderz w stół ośle? Podałeś bezpośrednio nasze nicki w swoim manipulacyjnym poście, więc nie używaj stwierdzenia, którego znaczenia nie rozumiesz.

ten wpis miał ochłodzić głowy członków sekty anty-królewskiej.
Raczej miał ochłodzić ból twojej dupy, który masz od miesiąca, gdy twoje brednie zostały jak to określił Azor "zaorane".

A by dupcia przestała piec to postanowiłeś się na mnie teraz odegrać za pomocą kłamliwego zestawienia dwóch niezwiązanych ze sobą wypowiedzi. W tym celu perfidnie przytoczyłeś fragment mojego starego posta jako rzekomą odpowiedź na twój post, co jest obrzydliwą manipulacją z twojej strony, bo nie był odpowiedzią na niego, jak kłamliwie napisałeś.

kilka stron wątku cofnąć może sobie każdy myślący człowiek
Takowym nie jesteś, no ale cofnijmy się do tego mojego posta z maja, bo twoje kłamstwo trzeba wyjaśnić

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=3877

Widzimy, że mój post odnosi się do kompletnie innej treści, z innego twojego posta. Na początek mamy sprostowanie 4 twoich bredni:

cytat z 14.05.2024

do rzeczy.
Mada nie miałaby tu takiego startu jak u nich - 4 mln EUR
Miałaby, bo Królewski nie żądałby 4 mln euro za klub zadłużony na 50 baniek. Tam zrobili myk z kupnem klubu za 4 mln euro i potem zwrotem tego jako pożyczka, by zaszachować mniejszościowych udziałowców, którzy mieli prawo pierwokupu.

+ brak 4 mln za wynajem stadionu
"klub rocznie płaci za wynajem obiektu 4,5 miliona złotych netto. Kwota ta była wielokrotnie podawana do publicznej wiadomości we wspólnych oświadczeniach Lechii Gdańsk SA i naszych" - Gazeta Wyborcza 2023

+ 5 mln od miasta.
Wisła miała kilka milionów od Orlenu, których Lechia nie miała.

Co do 25 mln to w Gdańsku miasto ma taką umowę z klubem od marca '22 do czerwca '24.
Rozwiązana została po spadku Lechii.

koniec cytatu

To wyciąłeś.

Dalej jest moja wypowiedź, która jest ripostą do poniższego twojego stwierdzenia:

Mada nie miałaby tu takiego startu jak u nich
A ty manipulatorze wklejasz teraz tę moją wypowiedź odnośnie powyższego pod inną swoją wypowiedź z całkiem innego posta, kłamiąc że jest to odpowiedź na niego, tak by fałszywie pokazać że to ja rozpływałem się nad wizją Mady w Wiśle. A to ty typie rozpocząłeś temat o tym jaki start Mada miałaby w Wiśle, ja to zripostowałem, bo podawałeś nieprawdziwe dane odnośnie finansowania Lechii.

Obrzydliwe zachowanie z twojej strony. Tak więc gościu, weź skasuj swój zmanipulowany post, a nie masz czelność się tutaj jeszcze wypowiadać i pisać o jakiś uderzeniach w stół, nie znając do tego znaczenia tego zwrotu. Uderzyłeś w konkretne osoby, a nie w stół.

PS.
Na koniec klarnecie, myślę że trzeba tu też zamieścić końcowy fragment mojego posta, który wyciąłeś ze swojej manipulacji, bo chłopaki którzy go zalajkowali, a w których uderzyłeś, zalajkowali go jako całość, a nie tylko wyciętą część o Madzie, której kontekst zmanipulowałeś. Więc de facto ich wpisy też zmanipulowałeś.

Sorino napisał(a):
...Wisła w swoim 2 sezonie na 2 poziomie ligowym zrobiła żenujące 13 wygrane na 32 mecze. Winnych osobowo tradycyjnie brak, znowu wina pecha, ale xD czy tam xG wysokie to ogólnie jest super. W Ekstraklasie też gadali że jest dobrze, bo Wisła więcej biega niż inne zespoły, wymienia więcej podań, brakuje tylko skuteczności etc. Co to przyniosło - spadek. Od 2 lat jest niższa liga, ale wymówki zostały te same, takie ładne dane w tabelkach, "spokojnie, zaraz się rozkręci"

Tak jak od trzech lat trenerowi który nie wypełnił celu, przedłuży się kontrakt na nowy sezon. Ten tradycyjnie zawali jesień, aż na końcu sam poda się do dymisji, bo my go nie zwolnimy gdy dane w komputerze jak zawsze się zgadzają. Nowy na wiosnę nie wypełni celu, ale znów go przedłużymy, bo zwali się winę na tego od jesieni. Skoro 3 razy nie wypaliło, to na pewno wypali za 4 razem. Co może pójść nie tak, dane są przecież z nami.
Przy okazji gdy Moskal będzie kolejnym trenerem z rzędu, który ucieknie na własne życzenie z Wisły, rezygnując z sowitego zarobku, będziesz mógł sobie to wkleić z adnotacją "jak to się pięknie zestarzało". Chociaż po tym co odjebałeś bardziej zasadne w twoim wypadku byłoby w tym momencie naciśnięcie przycisku: "skasuj konto".
Ostatnio edytowane przez sorino : 27.06.2024 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów