|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|||
|
Nie mogę sobie darować, jak to się pięknie zestarzało
12.05.2024
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Martinho ,
jaja ci klaszcza z podniecenia, a poki co nic poza plotkami nie ma. Juz miala Lechia miec problemy z wyplatami, a potem bylo oficjalne info, ze wszystko jest placone na biezaco. Poczekalbym ten miesiac czy beda rozwiazania kontraktow czy niekoniecznie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A, i nie chce byc jeszcze bardziej zlosliwy. Ale to Wisla ma ponad 50 milionow dlugow. Nie Lechia. Jesli zalozyc, ze te informacje sa prawdzwie to tam jest zaledwie okolo 10 milionow dlugow. Utrzymaja sie w eklapie i posplacaja na spokojnie. Ewentualnie przehandluja tego Ukrainca za 5 baniek ojro i o dlugach nikt nie bedzie pamietal. Natomaist kazdy bedzie pamietac, ze Lechia jest w ekstraklasie, a Wisla x rok w 1 lidze.
Smutne to tak jarac sie plotkami o innych klubach nie widzac w jakim gownie jest wlasny klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dokładnie.Żałosne jest że niektórzy próbują się pocieszać tym jak jest w innych klubach nie zwracając uwagi jak głęboko w dupie my jesteśmy.
Dajcie już sobie spokój z tą Madą i Lechią,co by się tam nie działo jest kompromitacją Zaskrońca. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tak w sumie sobie przeczytalem cytat Soriano i moj przytakujacy mu i tak sie zastanawiam, co sie z tego zle zestarzalo?
Ktos chyba nie czyta co cytuje, ale cytuje, byle cytowac, bo ma jakis kompleks i trzeba sobie poleczyc |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Ale generalnie co ci się od tego miesiąca zestarzało? Jakiś zawodnik zerwał kontrakt z Lechią? Zostały im odjęte punkty? Jakiś totalny anonim sobie pisze jakieś tłity jak tysiące innych anonimów i tyle.
Nic się nie zmieniło od tego miesiąca, no może oprócz tego, że Lechia zakontraktowała Weiraucha, którego Królewski chciał, a nie potrafił w zimie pozyskać do Wisły. No i mamy szósty hard reset. No i zmieniło się jeszcze to, że zamiast zapowiadanych przez ciebie "miękkim chvjem 12 punktów", Wisła po heroicznej walce wywalczyła 1 punkcik, nie łapiąc się nawet do baraży i zajmując 10 miejsce w 2 klasie rozgrywkowej, najgorsze w 118-letniej historii klubu. Zamiast Ekstraklasy którą mają w Gdańsku, prezes Wisły zapowiedział, że celem klubu nie jest już w tym sezonie awans do niej. A w rubryce zobowiązania w bilansie klubu na czerwiec 2024 to pewnie będziemy mieli już z 60 mln zł zadłużenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rumuński wątek Mady: https://x.com/Maestrooo1991/status/1805362977001832829
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dziękujemy Prezesie Królewski, że uratowałeś Wisłę przed Madą. Gratulacje za dalekowzroczność.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Raz coś się że stadionem przeciągnęło, ale tak to wporzadeczku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
AgresywnyChomik napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Hallo, pobudka !!!! Od pól roku rzadzi już derMcDonald. A jego służby nic nie robią, bo przecież sam szef ( jako pierwszy kibic Lechii) podczas rozmowy z Putinem na pobliskim molo, ustalał ten deal. A ci "wyklęci" to prezydencica Dulczessa czy raczej Wesoła Wdówka? ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
MADA, MADA, MADA, póki co awans zrobili, klub się nie rozpada, długów mają mniej od nas. Zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. Nawet jak są oszustami a nie cudotwórcami to koniec końców liczy się skuteczność, miejsca zajmowane w tabeli i to jak klub zostawią na koniec - czy zadłużony i zdezelowany rupieć, czy np średni, niezadłużony/mało zadłużony klub w ekstraklasie.
Także narazie to ten Ufer nas wyjebał o lata świetlne. Za to my z naszym oszustem i nie złodziejem mamy super okienko, szalejące AI, większe długi i szykujemy się na walkę o środek tabeli w I lidze. No w .... lepszy ten Królewskie xd PS A co do nie złodzieja naszego to to co napisałem wyżej to jest stan po wygraniu PP i zainkasowaniu (cześciowo o dalej kasa dojdzie kolejna) 5 czy jak twierdzi krętacz 13 mln złotych. Cięcia miały być jak nie awansujemy ale wtedy nikt nie mówił, że będzie 13 mln zł za PP. Czy w takim razie nie złodziej Królewski powie gdzie się te 13 mln rozchodzi właśnie, że nie stać nas na nikogo i na nic? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Na ten moment jedyne czym dysponujemy to wpisy na twitterze od anonimowej osoby która powołuje się na źródło "trust me bro". Dopóki nie pojawi się jakieś sprawdzone oficjalne info tzn. któryś zawodnik nie sypnie w wywiadzie, albo nie zaczną rozwiązywać umów z winy klubu, to rączki na kołderke. Zarówno ekipa "Urfer bad" nie ma czego świętować jak i "Urfer good" nie musi posypywać głowy popiołem. Ja jako osoba związana z drugą.grupą, oczywiście zwrócę honor i przyznam Królewskiemu w tej kwestii rację, jeśli z MADA w Lechii wyjdzie gnój.
Na ten moment jednak, to Lechia gra w ekstraklasie, Lechia buduje poważne struktury, Lechia ma za sobą super sezon, Lechia ściąga fajnych perspektywicznych graczy. A my powolutku obieramy kurs 2 liga i mamy jakieś 4x tyle długów co oni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
W tej bajce Królewski i tak się ośmieszył, niezaleznie od tego czy Ufer to oszust i niezależnie od tego czy nawet Lechia upadnie, bo z kolei pokazał jak można w chaosie i na szybko skleić drużynę na awans zaraz po spadku. Także tutaj Królewski to żadnego honoru nie odzyska. W każdym wariancie gościu jest skompromitowany i ośmieszony. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą obrzydliwie przy tym manipuluje, bo nie wkleił mojej bezpośredniej odpowiedzi na swojego posta którego teraz przywołał, tylko fragment innej wypowiedzi. Moja odpowiedz na jego wpis jest tutaj: https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=3864 Wiec powiedz mi kolego Karherop co takiego wydarzyło i zmieniło się w Lechii od 13 maja, że typ który pisał że "nie ma sensu dyskutować" nagle wywleka stare wpisy i zamieszcza je w sposób manipulacyjny? No nic się nie wydarzyło i zmieniło. O zaległościach w Lechii wiadomo od dziennikarzy od marca. Więc zamiast zaczynać dyskusje o zamierzchłych czasach Sarapaty (z którą zrywali kontrakty trenerzy - Carillo i Wdowczyk, a za porozumieniem stron uciekali tacy zawodnicy jak np. Velez), ja raczej skupiłbym się na kolejnym hard resecie, po kolejnej nieudanej próbie "hakowania enigmy polskiej piłki" przez prezesa Królewskiego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Ja tylko wskazuje że to że nie ma póki co wymiernych efektów patologii spod znaku Mada, to nie znaczy że one nie wypłyną. Kwestia czasu, skoro od początku grają na przewalach to znaczy że to już u nich standardowe działanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I razem z kolegą Martino podniecacie się wpisami jakiegoś randomowego anonimka z Twittera nt. Lechii. I w dodatku próbujecie na siłę zainteresować tym innych. Trudno nie komentować wątku, skoro jest się w tak bezczelny sposób wywoływany do tablicy przez manipulatora, mającego od miesiąca ból dupy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja w ogóle zauważyłem, że jest na forum kilka młodych węży, które cicho siedzą pod kamieniem, ewentualnie syczą spod kamienia często (regularnie zakłamując rzeczywistość), o Królewskim nic złego nie syczą ale jak się pojawi jakiś pseudo argumencik żeby pokazać, że Królewski jest git i w Wiśle jest wszystko dobrze robione, to momentalnie młode węże podniecone wypełzają spod kamieni i odbywa się syk jak s....ysyn.
Syczą o super Królewskim ewentualnie o super Hiszpanach. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karherop
Cytat:
Możesz mi wskazać te przewały? Bardzo jestem ciekaw, jakie przewały można zarzucić MADA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Popatrz jak skończył poprzedni klub w którym MADA "zainwestowało"
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Na dodatek jednemu wysiada pamięć i (udaje że?) nie pamięta, że kiedyś grało się za 2-1-0 pkt. Np. Mistrz Polski 77/78 - 30 meczów, marne 39 pkt, kiepska średnia 1,3. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Uderz w stół..
Żeby było jasne, na lechie mam wy*ebane, ten wpis miał ochłodzić głowy członków sekty anty-królewskiej. Ludzi którzy jeszcze miesiąc temu z otwartymi rękami czekaliby na urfera (kilka stron wątku cofnąć może sobie każdy myślący człowiek), ludzi którzy woleliby za właściciela mieć śliskiego typa z rosyjskimi powiązaniami zamiast kibica tego samego klubu. Ludzi którzy woleliby żeby klub jeszcze bardziej dołował żeby można było się do właściciela przyjebać. Mnie to strasznie wqrwia, przy 90% postów anty nie ma konstruktywnej krytyki tylko pisanie w kółko o tym samym i nakręcanie kółka wzajemnej adoracji bo jest tu kilka userów (tych najaktywniejszych, dla jasności nie tych co zacytowałem), którzy chyba nie widzą że to forum KIBICÓW WISŁY KRAKÓW, a nie jakieś "pamiętniki z Babińskiego". ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby Kazala zapuścił coś podobnego o Wiśle (jakies 4xtyle obserwujących) pojechałbyś po nim od hejterów i niszczycieli Wisły. NIC nie jest w sprawie Lechiii potwierdzone, poza wysrywem jakiegoś gościa. Choć nie wykluczam, iż rzeczywiście szambo wybiło - ale zaczekajmy na sławetne potwierdzone info. Jeżeli zaległości są na poziomie o których wspomina Dawson - Lechia chuja dostanie a nie licencje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie wskaze tych przewalow?
Karherop? Drozd? Martinho? Nic? Nikt? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potwierdziłeś - Ty i Markus to ta sama osoba. Nie zapomnij się przelogować.
Nigdy nie wypowiadałem się na temat właściciela Lechii, nigdy nie cisnąłem Królewskiego za to, że oferty nie przyjął, wręcz przeciwnie przez długi czas byłem zwolennikiem innowacyjnej wizji, która pięknie sprzedawał. Z biegiem czasu niestety okazało się, że to tylko Tedtalk połączony z prymitywnym NLP, na które albo się nabrałeś albo jesteś na tyle głupi, że uwierzyłeś, o co Cię jednak nie posądzam, bo pomimo odlotów w kosmos wydajesz się całkiem inteligentnym gościem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Jakie uderz w stół ośle? Podałeś bezpośrednio nasze nicki w swoim manipulacyjnym poście, więc nie używaj stwierdzenia, którego znaczenia nie rozumiesz.
Raczej miał ochłodzić ból twojej dupy, który masz od miesiąca, gdy twoje brednie zostały jak to określił Azor "zaorane". A by dupcia przestała piec to postanowiłeś się na mnie teraz odegrać za pomocą kłamliwego zestawienia dwóch niezwiązanych ze sobą wypowiedzi. W tym celu perfidnie przytoczyłeś fragment mojego starego posta jako rzekomą odpowiedź na twój post, co jest obrzydliwą manipulacją z twojej strony, bo nie był odpowiedzią na niego, jak kłamliwie napisałeś. Takowym nie jesteś, no ale cofnijmy się do tego mojego posta z maja, bo twoje kłamstwo trzeba wyjaśnić https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=3877 Widzimy, że mój post odnosi się do kompletnie innej treści, z innego twojego posta. Na początek mamy sprostowanie 4 twoich bredni: cytat z 14.05.2024 Miałaby, bo Królewski nie żądałby 4 mln euro za klub zadłużony na 50 baniek. Tam zrobili myk z kupnem klubu za 4 mln euro i potem zwrotem tego jako pożyczka, by zaszachować mniejszościowych udziałowców, którzy mieli prawo pierwokupu. "klub rocznie płaci za wynajem obiektu 4,5 miliona złotych netto. Kwota ta była wielokrotnie podawana do publicznej wiadomości we wspólnych oświadczeniach Lechii Gdańsk SA i naszych" - Gazeta Wyborcza 2023 Wisła miała kilka milionów od Orlenu, których Lechia nie miała.
koniec cytatu **** To wyciąłeś. Dalej jest moja wypowiedź, która jest ripostą do poniższego twojego stwierdzenia: A ty manipulatorze wklejasz teraz tę moją wypowiedź odnośnie powyższego pod inną swoją wypowiedź z całkiem innego posta, kłamiąc że jest to odpowiedź na niego, tak by fałszywie pokazać że to ja rozpływałem się nad wizją Mady w Wiśle. A to ty typie rozpocząłeś temat o tym jaki start Mada miałaby w Wiśle, ja to zripostowałem, bo podawałeś nieprawdziwe dane odnośnie finansowania Lechii. Obrzydliwe zachowanie z twojej strony. Tak więc gościu, weź skasuj swój zmanipulowany post, a nie masz czelność się tutaj jeszcze wypowiadać i pisać o jakiś uderzeniach w stół, nie znając do tego znaczenia tego zwrotu. Uderzyłeś w konkretne osoby, a nie w stół. PS. Na koniec klarnecie, myślę że trzeba tu też zamieścić końcowy fragment mojego posta, który wyciąłeś ze swojej manipulacji, bo chłopaki którzy go zalajkowali, a w których uderzyłeś, zalajkowali go jako całość, a nie tylko wyciętą część o Madzie, której kontekst zmanipulowałeś. Więc de facto ich wpisy też zmanipulowałeś. Sorino napisał(a):
Ostatnio edytowane przez sorino : 27.06.2024 o godz. 10:41.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|