The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2024, 21:15
No to teraz jak Zaskrońcowi doszła jeszcze robota dyrektora sportowego to już na pewno nie będzie miał czasu na twittera
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.05.2024, 21:36
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Zdajecie sobie sprawę, że jesteśmy obecnie bez napastnika Żyro, Sobczak, Rodado, (o omranim nie wspominam) -- tych gościu JUŻ NIE MA.
No przecież gada się o Carlitosie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.05.2024, 21:58
emjot napisał(a):Wyświetl post
no dokładnie tak pamiętam Omeonu
tych klocków do wymieniana to jest tyle że szkoda gadać dlatego nie padło jego nazwisko

zresztą tych obcokrajowców którzy zagrali choć jeden mecz w Wiśle ... to jest już 150 + kilku którzy nie przebili się z rezerw, albo szybciutko rozwiązali kontrakty jak Hall czy Suljić

ps. a taki Branco co się pojawił chyba za drugiej kadencji Kaspra? to był egzemplarz na 4 mecze
a Oudaja za pierwszego Kaspra? całe 12 spotkań nastukał
a Beto kawał klocka brazylijskiego za Skorży? 8 spotkań, pamiętam jak go reklamowali że "potrafi grać tyłem do bramki" lol
długo można by tak wymieniać
a na deser Fatos Beciraj 11 spotkań bez bramki a to pono napstanik był
Beto to chyba największy kloc był, on nawet jak stał na boisku, to się zaraz przewracał. Ciekawe, czy miał choć pół dobrej akcji.

Nie wiem czemu płaczecie po tych, co teraz odchodzą, żaden z nich nie dał w tym sezonie w lidze nic temu zespołowi (Sobczak czy Eneko dali, ale w PP). Rodado, (długo nic), Duda, Carbo, może Colley, może Alfaro, raz na jakiś czas Baena czy Gogół... i to tyle z sensowniejszych zawodników z tego sezonu.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 31.05.2024, 22:00
Zawsze można Brożka ściągnąć z emerytury.

I tak byłby lepszych od tych wynalazków.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.05.2024, 23:31
czy ja dobrze czytam ? teraz jest ubolewanie nad Sobczakiem ? ....jprld powiedzcie ze to zarty , i sarkazm ktorego nawet ja nie zalapalem
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.06.2024, 06:07
Po prostu trzeba się do czegoś przypieprzyć. Na razie wszystko wskazuje na czyszczenie i bardzo dobrze.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 01.06.2024, 06:45
Szkoda Szymona. Na pierwszą ligę nie był zły.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 06:53
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda Szymona. Na pierwszą ligę nie był zły.
Strasznie szkoda. W Sosnowcu udowodnił jaki jest dobry.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2024, 07:06
Cytat:
No to teraz jak Zaskrońcowi doszła jeszcze robota dyrektora sportowego to już na pewno nie będzie miał czasu na twittera
Jaro dokonał niemożliwego, jako pierwszy człowiek na świecie będzie pracował na 4 etaty jednocześnie. Także szacun.

Cytat:
Strasznie szkoda. W Sosnowcu udowodnił jaki jest dobry.
Jakim trzeba byc zjebem żeby cały czas się podniecać wygraniem PP, mówić że to dzięki Hiszpanom, a później Sobczaka ocenić przez pryzmat niestrzelonego karnego i się nie podniecać że w PP strzelił dwa ważne gole dające awanse?

To jak tak cię jara ten PP i tam piłkarze pokazali kim są to się podniecaj Sobczakiem bo on z Rodado zrobili najwięcej aby Wisła wygrała puchar.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 01.06.2024 o godz. 07:09.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 07:19
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jaro dokonał niemożliwego, jako pierwszy człowiek na świecie będzie pracował na 4 etaty jednocześnie. Także szacun.

Jakim trzeba byc zjebem żeby cały czas się podniecać wygraniem PP, mówić że to dzięki Hiszpanom, a później Sobczaka ocenić przez pryzmat niestrzelonego karnego i się nie podniecać że w PP strzelił dwa ważne gole dające awanse?

To jak tak cię jara ten PP i tam piłkarze pokazali kim są to się podniecaj Sobczakiem bo on z Rodado zrobili najwięcej aby Wisła wygrała puchar.
Jakim trzeba być zjebem, żeby porównywać Rodado do Sobczaka...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 07:22
Przeproś Szymona bo tak się zajebales w akcji że obrażasz piłkarza który dużo dał aby zdobyć PP. To że ich porównałem to tylko w twoim chorym łbie widzisz.

Kiedy mnie pajacu przeprosisz za obrażanie mnie gdy mówiłem że nie awansujemy? Sraczkę nadal masz?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 07:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Przeproś Szymona bo tak się zajebales w akcji że obrażasz piłkarza który dużo dał aby zdobyć PP. To że ich porównałem to tylko w twoim chorym łbie widzisz.

Kiedy mnie pajacu przeprosisz za obrażanie mnie gdy mówiłem że nie awansujemy? Sraczkę nadal masz?
Uspokój się jasiu, ciesz się, Rudego już nie ma, nie awansowaliśmy, tylko ten puchar...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 07:36
To ładnie sobie z mordy dupę zrobiłeś.

Pokazałeś jakim jesteś dnem skoro nawet przeprosić nie umiesz po tym jak się ośmieszyłes. A sam pisałeś że poprosisz
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 07:42
Za co mam przepraszać? Za to że Sobczak nie strzelił karnego? Czy za to, że Uryga wyrzucił z boiska Eneko w 5 minucie kluczowego meczu? Czy za to że nazywałem propagandystę ,propagandystą kiedy zaczął pluć na nowego trenera zanim jeszcze pojawił się w Krakowie? Nie rozśmieszaj mnie.

Tak jak mówiłem, kombinuj jak tu się znowu przypieprzyć do Królewskiego. Płacz za Sobczakiem raczej się nie nadaje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 08:10
Cytat:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?
Cytat:
Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę.
Cytat:
Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
ty jestes zwykłym pajacem i to z zerowym pojeciem o piłce, na dodatek ze sraczka w buzi
drozd:
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.06.2024, 08:51
Szymon jakby nie było strzelił 10 bramek. Każdy był świadom jego słabości, ale na ostatnie 20 minut był jak znalazł, natomiast od początku grał słabiutko. Jestem ciekaw czy teraz znajdziemy kogoś w cenie Sobczaka, który strzeli 10 bramek

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.06.2024, 09:19
Może się po prostu oczekiwania finansowe rozjechały. Kulis pewnie nigdy nie poznamy, ale nie sądzę, aby Szymon był graczem nie do zastąpienia.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.06.2024, 09:32
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Po prostu trzeba się do czegoś przypieprzyć. Na razie wszystko wskazuje na czyszczenie i bardzo dobrze.
Jak ładnie się wypowiadasz"czyszczenie".Drozd nazywaj rzeczy po imieniu,sraczka,po prostu sraczka...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.06.2024, 09:47
Sobczak strzelił 10 goli i miał 6 asyst.. jest to bardzo dobry bilans jak na głównie rezerwowego napastnika.. ma sporo mankamentów, ale potrafi się znaleźć w odpowiednim miejscu i serducha nie można mu odmówić.. ja bym go zostawił ale jako napastnik nr 3
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2024, 09:49
wraca Chełmecki
prosto z II ligi
będzie jak znalazł na zastępcę za Sobczaka
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2024, 09:51
a co do Sobczaka

to nieprzedłużenie kontraktu należało mu się choćby za ten debilny wywiad dla krakowskiej
i karnego z ZS
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2024, 10:01
manson777 napisał(a):Wyświetl post
a co do Sobczaka

to nieprzedłużenie kontraktu należało mu się choćby za ten debilny wywiad dla krakowskiej
i karnego z ZS
Zgadzam się. Dodatkowo to bardzo słaby piłkarz, który niewiele umie, nie potrafi grać głową, za to ego i przekonanie o własnej wartości ma nie mniejsze od Napoleona.

Akurat jego brak to żadne osłabienie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2024, 10:14
Może zadecydowały względy finansowe może jego charakter i jakieś wojenki wewnętrzne ale sportowo to jeśli miał choć trochę formy to coś wnosił, szczególnie jako zmiennik taki ktoś jak Sobczak dla obecnej Wisły to piłkarz idealny. W momencie gdy złapie formę to te kilka bramek strzeli, potrafi to, wiatr z przodu narobi. Jak formy nie ma to sadzać takiego na ławkę i czekać az mu się odmieni.

Jak jest to nikt się nie dowie bo Zaskroniec prawdy nie powie.
drozd:
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 01.06.2024, 10:28
Albo naszym głównym problemem jest mental, albo nie. Zdecydujcie się. Skoro nie znał miejsca w szeregu, to słusznie się z nim pożegnano. Cześć pieśni.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.06.2024, 11:17
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Albo naszym głównym problemem jest mental, albo nie. Zdecydujcie się. Skoro nie znał miejsca w szeregu, to słusznie się z nim pożegnano. Cześć pieśni.
Szymonowi chyba bąbelki od sodowej weszly za bardzo do glowy
Jeszcze tego brakowało żeby w naszej (żałosnej !) sytuacji ogon machał psem, Sobczak na dyrektora a Sapała na prezesa, co mogloby pójść źle ? xDDDDDD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.06.2024, 11:21
tak , bardzo żaluje Sobczaka (bez ironii)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.06.2024, 11:42
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Tutaj mogę się zgodzić. Wiele rzeczy wskazuje na to że nie był wyznaczony do karnych kiedy grał Rodado, potem Rude go odstawił.
Wiele zachowań wskazuje też na sodówkę, po Termalice wypowiadał się jakby to on jedyny nie miał nic na sumieniu mimo katastrofalnego występu.

Poleciał w jednym rzucie z Omranim, więc raczej nie było negocjacji. Albo Rude, albo ktoś z jego sztabu (Jop?) pewnie przekazał info wyżej co jest nie tak z Szymonem.

Końcówkę sezonu po pucharze miał chyba najgorszą z zespołu, totalnie bezużyteczny. To też wiele mówi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 01.06.2024, 11:45
Ktoś płacze po Sobczaku?

Miejmy umiar, naprawdę. Albo ten klub ma w jakiś sposób się rozwijać albo grać Sobczakami.
Po tym, jak prowadził doping z Sukiennic odkleił się całkowicie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.06.2024, 12:03
ja płacze , oceniam nasze transfery realnie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.06.2024, 12:14
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ktoś płacze po Sobczaku?

Miejmy umiar, naprawdę. Albo ten klub ma w jakiś sposób się rozwijać albo grać Sobczakami.
Po tym, jak prowadził doping z Sukiennic odkleił się całkowicie.
Ja nie płacze po Sobczaku, ale mam pewne obawy (graniczące z przekonaniem) że następcy będą jeszcze bardziej przestrzeleni do realiów 1 ligi albo podziela casus Omraniego.

Zbyt wielu piłkarzy oddawaliśmy lekką ręką by potem mieć miesiącami problem na tej pozycji, żeby nie wspomnieć Abramowicza, Janickiego i paru innych. Nawet ten wyśmiewany Kliment zaraz po odejściu strzelał w LM (sic).

Sobczaka bym zostawił póki nie wyklaruje się sytuacja z Rodado.

Do tego fakt że nowy trener powinien mieć coś do powiedzenia w kwestii pozostawieniu bądź co bądź kluczowych piłkarzy minionej rundy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów