|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skoro zwalniają to znaczy że będą zatrudniać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest więcej takich legend z zagranicy z 2 spotkaniami w barwach Wisły:
Deci Klarić Pukelevicius Svitica Valencia no i as nad asy Sikhosana z jednym meczem ![]()
Ostatnio edytowane przez emjot : 31.05.2024 o godz. 12:13.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2024 o godz. 17:50.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Oby naprawdę racjonalne decyzje ze zwalnianiem przełożyły się również na zatrudnianie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Bardzo mnie ciekawi, jak wygląda sam proces decyzyjny dotyczący nie przedłużania kontraktów. Czy Rude w tym uczestniczy np. Nie mówię, żeby były jakieś wielkie kontrowersje
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jestem bardzo zawiedziony postawą Mikiego w tym sezonie :/ Zobaczymy czy zostanie w Polsce i coś jeszcze pokarze po zmianie otoczenia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() bo nie ma tam nikogo kto w jakiejkolwiek perspektywie miałby się dostać do I składu max poziom to II liga i to tylko w przypadku 3 góra 4 grajków no chyba że mają wskoczyć do podstawy jak zlecimy do II ps Niewiadomskiego ściągnął Brzęczek, co on w nim widział to nie wiem. Więc pretensje do wuja, a nie do chłopaka. ty byś oczywiście zrezygnował z kasy ku chwale Wielkiej Wisły ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no nie wierzę
Sobczak wyleciał ![]() zostało 41 ps. zatliła się nadzieja, że skoro tak hula wiatr zmian przy R22, to może i Łasicki się pożegna...
Ostatnio edytowane przez emjot : 31.05.2024 o godz. 15:21.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mnie dziwi zwalnianie graczy, przecież po każdym meczu Rude i Jaro chwalili wszystkich piłkarzy, jazdy się starał, pracował świetnie i profesjonalnie, a nagle się okazuje że 3/4 graczy do wyjebania
PS w tak serio to podejrzewam że Zaskroniec zwalnia kogo może i tego kto zarabia "dobrze" i w zamian będzie sprowadzał tani szrot ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
@emjot
Sikhosana to w ogóle w piłkę grać nie umiał, ale był pierwszym Murzynem w polskiej lidze (oraz pierwszym egzotycznym obcokrajowcem, bo wcześniej tylko Jagiellonia miała dwóch Litwinów, którzy chyba nawet po polsku gadali) i ściągnął więcej ludzi na mecz z Sosnowcem, więc zrobił swoje i mógł odejść ![]() Z Omranim to chyba tylko Burdenskiego można porównać, ale wtedy to zadłużeni nie byliśmy i Smuda mógł dać zarobić synowi kumpla bez większych negatywnych konsekwencji |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wrzuciłem jako ciekawostkę tych co grać nie umieli a mieli więcej występów w Wiśle to można na pęczki... taki Daniel Sikorski słynny albo Echaverria który nie zagrał ani jednego meczu w Wiśle, bo kupili go żeby Valencia się lepiej aklimatyzował w klubie a słynny Wyn Belotte który tylko w rezerwach grał za Kaspra ![]() czy taki Jorge Garcia potrafił grać w piłkę no wątpię a 4 mecze w Wiśle ma Edno który miał zbawić nasze skrzydła po odejściu Kosy bodaj? no też nie a 4 mecze nastukał itp. itd. ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Boguski i Małecki dogadani. Mateusz Kowalski i Daniel Brud lada moment też podpiszą.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale jak to?
Pozbywamy się lekka rączką piłkarzy bez żadnej konsultacji z nowym dyrektorem sportowym czy nowym trenerem? A jak by ich chciał? No chyba, że te 2 funkcje będzie teraz pełnił Królewski albo AI? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bingo
. A tak na serio, przecież zdecydowaliśmy na forum kto powinien wyp....dalać. Materiał poglądowy jest. Teraz Sapala. Po nim Raton.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 31.05.2024 o godz. 16:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Największym problemem chyba będzie pozbycie się:
- Sapała kontrakt do 30.06.2025 - Goku kontrakt do 30.06.2025 - Fazlagic kontrakt do 30.06.2026 - Uryga kontrakt do 30.06.2026 Ci goście niesamowicie męczą swoją grą. Może Uryga by trochę mniej męczył, jakby zszedł z wagi i chociaż trochę poprawił szybkość... |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czyli Sobczak wyrzucony, bo sprzeciwił się hiszpańskiej łapance i trenerowi z Kostaryki, a wizjoner z Hańczowej poczuł się urażony...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do rezerw - nie są wartością samą w sobie. Mają służyć ogrywaniu młodych piłkarzy. Jeżeli ktoś nie będzie się nadawał do dorosłej piłki to lepiej żeby odpadł tam. @FraMat - z KIM mają być konsultowane ruchy kadrowe? ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2024 o godz. 21:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zdajecie sobie sprawę, że jesteśmy obecnie bez napastnika
PS. Dzisiaj w klubie był agent Rodado. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie panikuj, trzymamy się wersji drużynę buduję się od obrony.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie panikuje, stwierdzam jedynie fakty.
Na to wygląda... ale nie tylko na Hiszpanów, na Sapałe i kapitana z nadwagą również wkurzony... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No właśnie o tym piszę.
Teraz będzie tak, że Królewski pozbędzie się balastu, być może kogoś sprowadzi, potem zatrudni trenera i powie mu: napisz mi 80 stronicowy raport jak będziesz nimi grał (w Superpucharze i eliminacjach do LE/LK) Bo awans do Ekstraklasy już wykluczył. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie FraMat... nie być może, tylko TAK JEST, to już się dzieje. Sam Królewski potwierdził na TT, że robi teraz za dyrektora i decyduje w pojedynko kto OUT i kto IN...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kolejny odcinek serialu pt. "klub mem". A co odcinek to jest co raz grubiej. Także ten sezon powinien być szalony.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
on jest za cienki nawet na II ligę więc na kontrakcie zafundowanym mu przez wuja grał sobie w IV lidze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ściągnięty jako trzeci napastnik ch.j wie po co za Kasperczaka, jeden mecz w lidze i chyba jeden w pucharach w którym strzelił nawet gola jakimś biedakom (Wit Georgia?) było bodajże 3-0.. Był to klocek co się zowie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2022
Offline |
|
Umówmy się, Rodado powinno się sprzedać, bo szkoda temu zawodnikowi niszczyć kariery zapleczem eklapy, jeśli on odejdzie to... może być różnie. Osobiście nie widzę nikogo, kto miałby go zastąpić. I wiem, że narzekacie na Sobczaka, ale jego też (zwłaszcza sprzed PP) będzie ciężko zastąpić, bo co? Starzyński i Młyński zostaną przemianowani na napastników? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tych klocków do wymieniana to jest tyle że szkoda gadać dlatego nie padło jego nazwisko zresztą tych obcokrajowców którzy zagrali choć jeden mecz w Wiśle ... to jest już 150 + kilku którzy nie przebili się z rezerw, albo szybciutko rozwiązali kontrakty jak Hall czy Suljić ps. a taki Branco co się pojawił chyba za drugiej kadencji Kaspra? to był egzemplarz na 4 mecze ![]() a Oudaja za pierwszego Kaspra? całe 12 spotkań nastukał a Beto kawał klocka brazylijskiego za Skorży? 8 spotkań, pamiętam jak go reklamowali że "potrafi grać tyłem do bramki" lol długo można by tak wymieniać a na deser Fatos Beciraj 11 spotkań bez bramki a to pono napstanik był
Ostatnio edytowane przez emjot : 31.05.2024 o godz. 20:01.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym materiałem to ja bym pomyślał najpierw o utrzymaniu. Są tutaj co prawda tacy którzy wierzą jeszcze że z jednej z najgorszych obron w lidze da się zrobić najlepszą dzięki ustawieniu, ja nie jestem takim optymistą.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|