The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2024, 18:15
Ciekawe kogo AI wypluje xDD ogolnie bieda z trenerami.

https://www.transfermarkt.pl/trainer...lasse=1&plus=1
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.05.2024, 18:18
Szwargi nie chcę widzieć. To, że prowadził Raków, bo był wcześniej asystentem nie powinno mieć znaczenia. Facet w Rakowie zaliczył równię pochyłą, mistrza Polski z mocną kadrą wyprowadził poza europejskie puchary. Kolejny fajny trener, który nie ma wyników. Postawiono na niego na zasadzie, że może na tyle długo pracował pod Papszunem, że jest w stanie kontynuować jego pracę - oczywiście wyszlo guano, bo Papszunem to on nie jest i nigdy nie będzie.

Wolę kogoś mniej znanego, z wynikami w mniejszych klubach niż kolejnego gościa, co nigdzie niczego nie osiągnął i się buja od klubu do klubu, a nóż widelec u nas mu wyjdzie...... ;];]

Chcę trenera, który potrafił coś zbudować w klubie w jakim wcześniej pracował i osiągnął tam sukces. Może być sukces nawet 2 ligowy. Może być pierwszoligowy.

Jeśli nie uda się takiego trenera ściągnąć, to jestem za pozostawieniem Jopa na stanowisku głównego trenera. On swoje sukces story ma zrobione w rezerwach, wypracował awans - co prawda w niskiej lidze, ale widać że gość ma charyzmę i potrafi coś fajnego stworzyć.

Gorzej jak nam znowu AI jakiegoś gówniaka zagranicznego wypluje....
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.05.2024 o godz. 18:22.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.05.2024, 18:22
Ty wolfy, to widzę, że potrafisz bohatersko dyskutować z tezami, które sam wymyślisz.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 31.05.2024, 18:35
W połowie sezonu optowałem za trenerem, którego zatrudnienie minimalizuje ryzyko nieznajomości ligi i maksymalizuje prawdopodobieństwo awansu. Przy czym sam już wtedy wskazywałem, że Moskal według wszelkiego prawdopodobieństwa nie będzie chciał do nas przyjść (pozdro Wolfy).

Teraz właściwie ciężko powiedzieć - nie jestem w stanie określić jaka będzie strategia klubu na nowy sezon.

Do tej pory było to de facto założenie ekstraklasa albo śmierć. Mam wrażenie, że w tym sezonie może być inaczej i Królewski może się nastawić (o dwa sezony i kilkanaście milionów złotych długu później niż kiedy to proponował Jażdżyński) na sezon oszczędnościowy. W tym kadrę oszczędnościową i brak parcia na awans za wszelką cenę. Może mu dane statystyczne podpowiedziały, że kluby które stawiają awans na ostrzu noża w ubiegłych latach zwykle nie awansują, a wygrywają ci, którzy "mogą ale nie muszą" - jak my w pucharze - i spróbuje w ten sposób oszukać rzeczywistość.

Bez określenia jakie są założenia Królewskiego na ten sezon nie da się gdybać o tym, kto najlepiej nadaje się do realizacji tych założeń. W normalnym klubie to powinno być ze sobą zgrane.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.05.2024, 19:24
Misiura zna ligę, mówi po hiszpańsku, Znicz grał mniej więcej to co my chcemy grać ( oczywiście na miarę ich skromnych możliwości)
Jezeli rzeczywiście już dogadany w Płocku to albo Kaziu na rok i jedziemy kolejny raz z hasłem ekstraklasa albo śmierć albo Szulczek i w tym roku budujemy skład z myślą o awansie w perspektywie 2-3 lat
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.05.2024, 19:29
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Misiura zna ligę, mówi po hiszpańsku, Znicz grał mniej więcej to co my chcemy grać ( oczywiście na miarę ich skromnych możliwości)
Jezeli rzeczywiście już dogadany w Płocku to albo Kaziu na rok i jedziemy kolejny raz z hasłem ekstraklasa albo śmierć albo Szulczek i w tym roku budujemy skład z myślą o awansie w perspektywie 2-3 lat
Koźmiński twierdzi że Misiura podpisał już kontrakt
Ostatnio edytowane przez emjot : 31.05.2024 o godz. 19:31.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Stary 31.05.2024, 19:31
Jedynym plusem Szulczka byłoby to, że łaskawie sprawdzałby przed meczem jak grają rywale i coś by tam próbował ustawiać pod ten autokar rywali. Pytanie, czy skutecznie, bo jednak Wartę spuścił z ligi, to dlaczego miałoby mu tutaj dobrze iść?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.05.2024, 20:00
Stanislav Levý
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.05.2024, 20:08
Przecież wiadomo że to będzie Jop - opcja budżetowa, "sprawdzony" i nawet ostatnio w wywiadzie mówił JK że rozważali taka opcje ale postanowił dać Rude nowa propozycję.
Odpowiedz cytując
roki9
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 31.05.2024, 20:12
https://x.com/jarokrolewski/status/1796616632015388752

Jeżeli to ostatnie kluby tego nowego trenera, to składa mi się to na Moskala. Po kolei byłoby to awans z ŁKSem, bardzo słaby pobyt w Sosnowcu i wcześniejszy awans z ŁKSem
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 31.05.2024, 20:44
https://gazetakrakowska.pl/kazimierz...ar/c2-18573981

Karcz potwierdza
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.05.2024, 20:50
Taaa dokładnie, wszystko wskazuje na Kazimierza Moskala. No kurde nie wiem, nie przekonuje mnie to. Moskal i Wisła ? To już było i dobrze się nie skończyło.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.05.2024, 20:53
Jeżeli to rzeczywiście będzie Kazimierz to bardzo dobrze.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.05.2024, 20:59
O Drozd już się cieszy.Myślę że Drozd to by się nawet cieszył jakby na Kmiecika postawiono
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 31.05.2024, 21:00
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Szwargi nie chcę widzieć. To, że prowadził Raków, bo był wcześniej asystentem nie powinno mieć znaczenia. Facet w Rakowie zaliczył równię pochyłą, mistrza Polski z mocną kadrą wyprowadził poza europejskie puchary. Kolejny fajny trener, który nie ma wyników. Postawiono na niego na zasadzie, że może na tyle długo pracował pod Papszunem, że jest w stanie kontynuować jego pracę - oczywiście wyszlo guano, bo Papszunem to on nie jest i nigdy nie będzie.

Wolę kogoś mniej znanego, z wynikami w mniejszych klubach niż kolejnego gościa, co nigdzie niczego nie osiągnął i się buja od klubu do klubu, a nóż widelec u nas mu wyjdzie...... ;];]

Chcę trenera, który potrafił coś zbudować w klubie w jakim wcześniej pracował i osiągnął tam sukces. Może być sukces nawet 2 ligowy. Może być pierwszoligowy.

Jeśli nie uda się takiego trenera ściągnąć, to jestem za pozostawieniem Jopa na stanowisku głównego trenera. On swoje sukces story ma zrobione w rezerwach, wypracował awans - co prawda w niskiej lidze, ale widać że gość ma charyzmę i potrafi coś fajnego stworzyć.

Gorzej jak nam znowu AI jakiegoś gówniaka zagranicznego wypluje....
Pierwszy raz od dawna w 100% się zgadzam.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 31.05.2024, 21:12
krysztal napisał(a):Wyświetl post
O Drozd już się cieszy.Myślę że Drozd to by się nawet cieszył jakby na Kmiecika postawiono
Moskal zawsze powodował, że graliśmy w piłkę, dlatego się cieszę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.05.2024, 21:19
Myślę że Moskal + Jop ma na pewno większy sens niż Rude + Jop. Moskal był u nas w zupełnie innej epoce, nawet ciężko porównywać te dwa okresy.

Co nie zmienia faktu, że może mu iść tak samo jak poprzednikowi, Sobolowi, Brzęczkowi, Guli...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.05.2024, 21:23
Moskal byłby super, ale czemu chłop miałby sobie taką krzywdę robić?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2024 o godz. 21:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 31.05.2024, 21:23
W sytuacji improwizowania wszystkiego Moskal + Jop to nie byłoby złe rozwiązanie pod warunkiem dobrania sensownego (a budżetowego w naszych warunkach) trenera bramkarzy i przygotowania fizycznego oraz zmiany lekarza klubowego.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 31.05.2024, 21:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Przecież trener nie ma wpływu na takie rzeczy
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 31.05.2024, 21:26
Drozd napisał(a):
Zapomnij. On ich abecadła nie nauczy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.05.2024, 21:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Moskal byłby super, ale czemu chłop miałby sobie taką krzywdę robić?
For money!
Poza tym jest specjalistą od awansów do e-klapy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.05.2024, 21:35
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
For money!
Poza tym jest specjalistą od awansów do e-klapy.
Mam dziwne przeczucie że po nas już nim nie będzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 06:46
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Zapomnij. On ich abecadła nie nauczy.
Zauważ, że leserów w dużej części już pogoniono. Rude odszedł, ale uświadomił Królewskiemu dlaczego jest jak jest. Efektem piłkarze typu Sobczak szukają klubu. Nic tak nie przemawia do rozumu jak pokazówka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.06.2024, 07:02
Jop nieźle prowadził drużynę jako tymczasowy trener, paradoksalnie zasłużył by zostać na ławce ale wszedł Rude, teraz może dostać tą szansę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.06.2024, 07:14
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Jop nieźle prowadził drużynę jako tymczasowy trener, paradoksalnie zasłużył by zostać na ławce ale wszedł Rude, teraz może dostać tą szansę.
Jop trenerem był przez dwa tygodnie. W drugim meczu w lidze już nie było tak kolorowo jak w pierwszym i wygraliśmy po desperackiej kontrze w 93 minucie i strzale Baeny głową z 16 metrów w okienko. Bo o ile w pierwszym meczu piłkarzyki biegały i walczyły, to w tym drugim już mniej im się chciało. Nasz zasadniczy problem to przymuszenie piłkarzy do gry na maksimum zaangażowania. Sam trener niewiele tutaj może, zwłaszcza w trakcie sezonu. Teraz jest czas żeby o tą sprawę zadbać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2024, 07:18
Kto by trenerem nie został to i tak z JK jako ekspertem od wszystkiego co w klubie będzie czynione, mamy przejebane.

Drozd się tu podnieca że jakieś czystki są robione xd mamy normalny cykl życia Wisły, nadszedł nowy sezon i wypierdalamy szrot aby szukać kolejnego szrotu, takie to są czystki... Omrani, Bregu, Junca, Eneko, Basha, Żyro wow ale czystki xd szrot który nic nie grał. Sobczak i Villar coś grali minut i coś potrafili ale to też różnie z tym bywało, ostatnio gorzej i mniej też grali.

Generalnie jak chcemy robić czystki to w pierwszej kolejności JK sam się powinien wyjebać z klubu.

Zanosi się na najbardziej szalony sezon w historii gdzie jakis nieudacznik z Gorlic wyskoczy ze swoim kalkulatorem i pokaże trenerowi że ten piłkarz się świeci na zielono w jego programie więc bierzemy.
Także ja się spodziewam oszałamiających efektów
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.06.2024, 07:21
A Dariusz Marzec, co myślicie? Dla młodzieży napisze, że był wieloketnimbpomicnikiem Wisły, zaangażowany, dobrze go wspominam. A jako trener hm..kojarzę ze miał z Mielcem sukcesy, nie wiem czy to nie on wprowadziła do ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 01.06.2024, 08:50
Życzę sobie, żeby nie był to żaden Wislak. Na prawdę, dość. Żadnych Jopów, Radków, Stolarczyków.
Mam wrazenie, ze na tych ludziach dalej ciąży legenda Wielkiej Wisły i mecz z automatu sam sie wygra, wystarczy nie przeszkadzać.
Moskal to trochę coś innego, bo on udowodnił, że jest dobrym trenerem poza Wisłą.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.06.2024, 09:37
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jop trenerem był przez dwa tygodnie. W drugim meczu w lidze już nie było tak kolorowo jak w pierwszym i wygraliśmy po desperackiej kontrze w 93 minucie i strzale Baeny głową z 16 metrów w okienko. Bo o ile w pierwszym meczu piłkarzyki biegały i walczyły, to w tym drugim już mniej im się chciało. Nasz zasadniczy problem to przymuszenie piłkarzy do gry na maksimum zaangażowania. Sam trener niewiele tutaj może, zwłaszcza w trakcie sezonu. Teraz jest czas żeby o tą sprawę zadbać.
Tobie się już nawet mecze pojebały.Strzał Baeny był w meczu z Katowicami za Sobola.Z Polonią strzelił Rodado po wrzutce Villara.Żadnej desperacji tam nie było.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów