|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ciekawe kogo AI wypluje xDD ogolnie bieda z trenerami.
https://www.transfermarkt.pl/trainer...lasse=1&plus=1 ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szwargi nie chcę widzieć. To, że prowadził Raków, bo był wcześniej asystentem nie powinno mieć znaczenia. Facet w Rakowie zaliczył równię pochyłą, mistrza Polski z mocną kadrą wyprowadził poza europejskie puchary. Kolejny fajny trener, który nie ma wyników. Postawiono na niego na zasadzie, że może na tyle długo pracował pod Papszunem, że jest w stanie kontynuować jego pracę - oczywiście wyszlo guano, bo Papszunem to on nie jest i nigdy nie będzie.
Wolę kogoś mniej znanego, z wynikami w mniejszych klubach niż kolejnego gościa, co nigdzie niczego nie osiągnął i się buja od klubu do klubu, a nóż widelec u nas mu wyjdzie...... ;];] Chcę trenera, który potrafił coś zbudować w klubie w jakim wcześniej pracował i osiągnął tam sukces. Może być sukces nawet 2 ligowy. Może być pierwszoligowy. Jeśli nie uda się takiego trenera ściągnąć, to jestem za pozostawieniem Jopa na stanowisku głównego trenera. On swoje sukces story ma zrobione w rezerwach, wypracował awans - co prawda w niskiej lidze, ale widać że gość ma charyzmę i potrafi coś fajnego stworzyć. Gorzej jak nam znowu AI jakiegoś gówniaka zagranicznego wypluje....
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.05.2024 o godz. 18:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ty wolfy, to widzę, że potrafisz bohatersko dyskutować z tezami, które sam wymyślisz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W połowie sezonu optowałem za trenerem, którego zatrudnienie minimalizuje ryzyko nieznajomości ligi i maksymalizuje prawdopodobieństwo awansu. Przy czym sam już wtedy wskazywałem, że Moskal według wszelkiego prawdopodobieństwa nie będzie chciał do nas przyjść (pozdro Wolfy).
Teraz właściwie ciężko powiedzieć - nie jestem w stanie określić jaka będzie strategia klubu na nowy sezon. Do tej pory było to de facto założenie ekstraklasa albo śmierć. Mam wrażenie, że w tym sezonie może być inaczej i Królewski może się nastawić (o dwa sezony i kilkanaście milionów złotych długu później niż kiedy to proponował Jażdżyński) na sezon oszczędnościowy. W tym kadrę oszczędnościową i brak parcia na awans za wszelką cenę. Może mu dane statystyczne podpowiedziały, że kluby które stawiają awans na ostrzu noża w ubiegłych latach zwykle nie awansują, a wygrywają ci, którzy "mogą ale nie muszą" - jak my w pucharze - i spróbuje w ten sposób oszukać rzeczywistość. Bez określenia jakie są założenia Królewskiego na ten sezon nie da się gdybać o tym, kto najlepiej nadaje się do realizacji tych założeń. W normalnym klubie to powinno być ze sobą zgrane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Misiura zna ligę, mówi po hiszpańsku, Znicz grał mniej więcej to co my chcemy grać ( oczywiście na miarę ich skromnych możliwości)
Jezeli rzeczywiście już dogadany w Płocku to albo Kaziu na rok i jedziemy kolejny raz z hasłem ekstraklasa albo śmierć albo Szulczek i w tym roku budujemy skład z myślą o awansie w perspektywie 2-3 lat ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez emjot : 31.05.2024 o godz. 19:31.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2022
Offline |
|
|
Jedynym plusem Szulczka byłoby to, że łaskawie sprawdzałby przed meczem jak grają rywale i coś by tam próbował ustawiać pod ten autokar rywali. Pytanie, czy skutecznie, bo jednak Wartę spuścił z ligi, to dlaczego miałoby mu tutaj dobrze iść?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Stanislav Levý
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Przecież wiadomo że to będzie Jop - opcja budżetowa, "sprawdzony" i nawet ostatnio w wywiadzie mówił JK że rozważali taka opcje ale postanowił dać Rude nowa propozycję.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
https://x.com/jarokrolewski/status/1796616632015388752
Jeżeli to ostatnie kluby tego nowego trenera, to składa mi się to na Moskala. Po kolei byłoby to awans z ŁKSem, bardzo słaby pobyt w Sosnowcu i wcześniejszy awans z ŁKSem |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Taaa dokładnie, wszystko wskazuje na Kazimierza Moskala. No kurde nie wiem, nie przekonuje mnie to. Moskal i Wisła ? To już było i dobrze się nie skończyło.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli to rzeczywiście będzie Kazimierz to bardzo dobrze.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
O Drozd już się cieszy.Myślę że Drozd to by się nawet cieszył jakby na Kmiecika postawiono
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal zawsze powodował, że graliśmy w piłkę, dlatego się cieszę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę że Moskal + Jop ma na pewno większy sens niż Rude + Jop. Moskal był u nas w zupełnie innej epoce, nawet ciężko porównywać te dwa okresy.
Co nie zmienia faktu, że może mu iść tak samo jak poprzednikowi, Sobolowi, Brzęczkowi, Guli... ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal byłby super, ale czemu chłop miałby sobie taką krzywdę robić?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2024 o godz. 21:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
W sytuacji improwizowania wszystkiego Moskal + Jop to nie byłoby złe rozwiązanie pod warunkiem dobrania sensownego (a budżetowego w naszych warunkach) trenera bramkarzy i przygotowania fizycznego oraz zmiany lekarza klubowego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Drozd napisał(a):
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
For money!
Poza tym jest specjalistą od awansów do e-klapy. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam dziwne przeczucie że po nas już nim nie będzie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zauważ, że leserów w dużej części już pogoniono. Rude odszedł, ale uświadomił Królewskiemu dlaczego jest jak jest. Efektem piłkarze typu Sobczak szukają klubu. Nic tak nie przemawia do rozumu jak pokazówka.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jop nieźle prowadził drużynę jako tymczasowy trener, paradoksalnie zasłużył by zostać na ławce ale wszedł Rude, teraz może dostać tą szansę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jop trenerem był przez dwa tygodnie. W drugim meczu w lidze już nie było tak kolorowo jak w pierwszym i wygraliśmy po desperackiej kontrze w 93 minucie i strzale Baeny głową z 16 metrów w okienko. Bo o ile w pierwszym meczu piłkarzyki biegały i walczyły, to w tym drugim już mniej im się chciało. Nasz zasadniczy problem to przymuszenie piłkarzy do gry na maksimum zaangażowania. Sam trener niewiele tutaj może, zwłaszcza w trakcie sezonu. Teraz jest czas żeby o tą sprawę zadbać.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kto by trenerem nie został to i tak z JK jako ekspertem od wszystkiego co w klubie będzie czynione, mamy przejebane.
Drozd się tu podnieca że jakieś czystki są robione xd mamy normalny cykl życia Wisły, nadszedł nowy sezon i wypierdalamy szrot aby szukać kolejnego szrotu, takie to są czystki... Omrani, Bregu, Junca, Eneko, Basha, Żyro wow ale czystki xd szrot który nic nie grał. Sobczak i Villar coś grali minut i coś potrafili ale to też różnie z tym bywało, ostatnio gorzej i mniej też grali. Generalnie jak chcemy robić czystki to w pierwszej kolejności JK sam się powinien wyjebać z klubu. Zanosi się na najbardziej szalony sezon w historii gdzie jakis nieudacznik z Gorlic wyskoczy ze swoim kalkulatorem i pokaże trenerowi że ten piłkarz się świeci na zielono w jego programie więc bierzemy. Także ja się spodziewam oszałamiających efektów ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A Dariusz Marzec, co myślicie? Dla młodzieży napisze, że był wieloketnimbpomicnikiem Wisły, zaangażowany, dobrze go wspominam. A jako trener hm..kojarzę ze miał z Mielcem sukcesy, nie wiem czy to nie on wprowadziła do ekstraklasy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Życzę sobie, żeby nie był to żaden Wislak. Na prawdę, dość. Żadnych Jopów, Radków, Stolarczyków.
Mam wrazenie, ze na tych ludziach dalej ciąży legenda Wielkiej Wisły i mecz z automatu sam sie wygra, wystarczy nie przeszkadzać. Moskal to trochę coś innego, bo on udowodnił, że jest dobrym trenerem poza Wisłą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|
||||||