The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2024, 22:24
sezon 2022/23
Wisła, 4 miejsce w lidze, 2 pkt od bezpośredniego awansu, baraże 60 pkt. 18-6-10 61-38

sezon 2023/24
10 miejsce 12 pkt od 2 lokaty dającej bezpośredni awans, 50 pkt. 13-11-10 62-50

tu nie ma już miejsca na żaden komentarz
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.05.2024, 06:02
I jeszcze tabela fair Play za ten sezon
Wisla jest 2 pod wzgledem punktow
https://www.transfermarkt.pl/fortuna...saison_id=2023

I jeszcze 5 pod wzgledem zoltych kartek i 2 pod wzgledem czerwonych
Wychodzi na to, ze gramy dosc ostro by nie powiedziec brutalnie. A opinei sa przeciwne ze mamy delikatych graczy
Odpowiedz cytując
maro500
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 27.05.2024, 15:48
Rzadko zaglądam na forum (i jeszcze rzadziej się wypowiadam), w zasadzie robię to głównie przy przełomowych wydarzeniach - mam jednak też oczywiście swoje przemyślenia i swoją "wizję" przyszłorocznego składu
Przede wszystkim nie wierzę w jakiekolwiek sensowne transfery, może być to kolejny turnus Hiszpanów (teraz to chyba już kolej na erasmusów), mogą to być Czesi, Słowacy, ligowcy, Latynosi - jestem pewny, że sprzedamy jak największą ilość dobrze zarabiających i zwolnimy rozczarowania, załatamy ich budżetowo - rezerwami

Legenda:

- Teoretycznie do pierwszego składu - przecież i tak będzie sprowadzony szrot
- M - młodzieżowiec
Z zagranicznego zaciągu zostawiłem tylko tych, którzy ani nie zostaną zwolnieni ani pewnie nie będzie na nich żadnego chętnego
Kolejność 1-2-3 itp. niekoniecznie oddaje ich rangę w zespole

- Bramkarze
1. Alvaro Raton (pewnie niestety będzie jedynką, więc będą kolejne błędy na bramce kosztujące cenne punkty)

2. Kamil Broda
3. Kacper Szewczyk
- Lewi obrońcy
1. Jakub Krzyżanowski (M)
2. NOWY (teoretycznie równorzędny Krzyżanowskiemu) lub Jakub Niewiadomski
- Prawi obrońcy
1. Dawid Szot
2. Kuba Wisniewski (M)
- Środkowi obrońcy
1. Alan Uryga
2. Igor Łasicki
3. Kacper Skrobański (M)
4. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
5. Jakub Złoch (M)
- Środkowi pomocnicy
1. Igor Sapała
2. Kacper Duda (M)
3. Patryk Gogól
4. Dawid Olejarka
5. Mariusz Kutwa (M)
6. Enis Fazlaglić
7. Karol Tokarczyk (M)
8. Wiktor Szywacz
- Skrzydłowi
1. Jesus Alfaro
2. Angel Baena
3. Piotr Starzyński (M)
4. Mateusz Młyński
5. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
- Napastnicy
1. Szymon Sobczak
2. Marcin Bartoń
3. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
Trener: pewnie Rude lub kolejny wynalazek Królewskiego (jeśli Rude będzie miał jaja i po prostu poda się do dymisji i w razie jej nieprzyjęcia nie stawi się do pracy), osobiście zaryzykowałbym Mariusza Jopa, a jeśli nie on to Kazimierz Moskal lub Leszek Ojrzyński. Przede wszystkim jednak niezależnie od tego, kto będzie prezesem to dział sportowy musi sobie uświadomić jedno - do wyrwania się z tej ligi wystarczy solidna obrona, wybieganie oraz szarpanie z przodu, mile widziane sensowne stałe fragmenty gry

Z plusów to widzę tylko to, że większość drużyny stanowią Polacy i że jest sporo młodzieżowców (nie będzie problemu z ich brakiem), teoretycznie mielibyśmy też naprawdę solidne skrzydła. Poza tym - skład węgla i papy na środek pierwszej ligi, przy sporym szczęściu z walką o baraże
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2024, 16:55. Podsumowanie sezonu.
Myślę że to jest dobry czas na podsumowanie właśnie skończonego sezonu. Osobiste odczucia odnośnie tego co się tu właściwie wydarzyło.

Temat w konwencji “Opinia jest jak dupa, każdy ma swoją” więc jest to miejsce żeby każdy wyrzucił z siebie to co myśli a nie na polemikę lub typowe dla tego forum przekrzykiwanie się i obrażanie nawzajem.

Ja zacznę.

Na początku sezonu byłem nastawiony pozytywnie, widziałem, widziałem że drużyna Sobolewskiego wygrała rundę wiosenną ale spieprzyła samą końcówkę. Rozumiałem z tego powodu dlaczego Królewski zostawił Sobola. Jeśli zagramy sezon tak jak wiosną to mimo jakichś wpadek awansujemy z palcem w dupie.
Pierwsze ziarenko zwątpienia pojawiło się kiedy nie zatrzymano Fernandeza gdyż pamiętałem ile razy typ indywidualnie wygrywał nam mecze które inaczej kończyłyby się remisami lub porażkami.

Potem zaczęła się liga i ziarenko zwątpienia wykiełkowało. Typowo dla pierwszej ligi oglądaliśmy mecze w której przeciwnicy bronili się w swoim polu karnym a nam brakowało kogoś kto jak Fernandez potrafiłby zrobić coś z niczego. Dochodziliśmy bez problemu do 16tki a tam już było za gęsto na naszą tiki-takę. Próbowaliśmy więc wrzutek ale Rodado - jakkolwiek nie byłby dobry - nie był w stanie do nich dojść ze swoimi 180 centymetrami. Tu zacząłem uważać, że w zimie musi przyjść duży chłop do ataku żeby z tych wrzutek był jakiś pożytek. Ściągnęli pożal się Boże Omraniego i dalej ligę goniliśmy małymi Rodado oraz Sobczakiem i liczyliśmy, że ktoś z obrońców rywala obetnie się przy wrzutce. Parę razy się udało ale za mało.

Kadra na 1 ligę była zbudowana totalnie bez sensu. Wiadomo było że na 34 mecze w 28 rywal będzie stał w polu karnym i liczył na kontry. Nie wzięliśmy do kadry zawodników “głodnych ” dla których gra w Wiśle to byłaby trampolina do kariery i którzy potrafiliby dać z wątroby. Zamiast tego wzięliśmy zawodników trochę zblazowanych, już pogodzonych ze swoim statusem piłkarskim i poprostu chcących trochę zarobić. I tu już nie ma znaczenia narodowość. Można ściągnąć ambitnego Hiszpana jak Rodado a można zblazowanego grajka jak Eneko.
Klub nie zidentyfikował też problemu z poprzedniego sezonu w którym dupę ratował nam Fernandez, nie ściągnięto wysokiego napastnika którego można by użyć w momentach kiedy przeciwnik broni się w 16tce. Z tego powodu każdy trener drużyny przeciwnej, który posiadał choćby jedną zdrową komórkę mózgową miał zajebiscie łatwo “przeczytać” plan trenera Wisły, wystarczyło spojrzeć na wzrost zawodników Wisły i było wiadomo, że jedynce co możemy grać to kombinacyjnie. Niestety nie daliśmy sobie możliwości zaskoczenia przeciwnika innym sposobem gry czy to wpuszczając dryblasa z ławki czy też w pierwszym składzie. Pozostało nam tylko liczyć na indywidualne błędy przeciwników, które nawet jak się zdarzyły to nie potrafiliśmy ich wykorzystać marnując sytuację sam na sam czy pudłując na pustą bramkę jak Baena w Gdańsku.

Podsumowując to był to sezon pełen frustracji, złych decyzji i wyborów personalnych osłodzony pucharem Polski. Można się pocieszać że za sto lat kilka sezonów na drugim froncie nikt nie będzie pamiętał a puchar w gablocie będzie się liczył.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 27.05.2024, 17:09
maro500 napisał(a):Wyświetl post
Rzadko zaglądam na forum (i jeszcze rzadziej się wypowiadam), w zasadzie robię to głównie przy przełomowych wydarzeniach - mam jednak też oczywiście swoje przemyślenia i swoją "wizję" przyszłorocznego składu
Przede wszystkim nie wierzę w jakiekolwiek sensowne transfery, może być to kolejny turnus Hiszpanów (teraz to chyba już kolej na erasmusów), mogą to być Czesi, Słowacy, ligowcy, Latynosi - jestem pewny, że sprzedamy jak największą ilość dobrze zarabiających i zwolnimy rozczarowania, załatamy ich budżetowo - rezerwami

Legenda:

- Teoretycznie do pierwszego składu - przecież i tak będzie sprowadzony szrot
- M - młodzieżowiec
Z zagranicznego zaciągu zostawiłem tylko tych, którzy ani nie zostaną zwolnieni ani pewnie nie będzie na nich żadnego chętnego
Kolejność 1-2-3 itp. niekoniecznie oddaje ich rangę w zespole

- Bramkarze
1. Alvaro Raton (pewnie niestety będzie jedynką, więc będą kolejne błędy na bramce kosztujące cenne punkty)

2. Kamil Broda
3. Kacper Szewczyk
- Lewi obrońcy
1. Jakub Krzyżanowski (M)
2. NOWY (teoretycznie równorzędny Krzyżanowskiemu) lub Jakub Niewiadomski
- Prawi obrońcy
1. Dawid Szot
2. Kuba Wisniewski (M)
- Środkowi obrońcy
1. Alan Uryga
2. Igor Łasicki
3. Kacper Skrobański (M)
4. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
5. Jakub Złoch (M)
- Środkowi pomocnicy
1. Igor Sapała
2. Kacper Duda (M)
3. Patryk Gogól
4. Dawid Olejarka
5. Mariusz Kutwa (M)
6. Enis Fazlaglić
7. Karol Tokarczyk (M)
8. Wiktor Szywacz
- Skrzydłowi
1. Jesus Alfaro
2. Angel Baena
3. Piotr Starzyński (M)
4. Mateusz Młyński
5. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
- Napastnicy
1. Szymon Sobczak
2. Marcin Bartoń
3. NOWY (teoretycznie do pierwszego składu)
Trener: pewnie Rude lub kolejny wynalazek Królewskiego (jeśli Rude będzie miał jaja i po prostu poda się do dymisji i w razie jej nieprzyjęcia nie stawi się do pracy), osobiście zaryzykowałbym Mariusza Jopa, a jeśli nie on to Kazimierz Moskal lub Leszek Ojrzyński. Przede wszystkim jednak niezależnie od tego, kto będzie prezesem to dział sportowy musi sobie uświadomić jedno - do wyrwania się z tej ligi wystarczy solidna obrona, wybieganie oraz szarpanie z przodu, mile widziane sensowne stałe fragmenty gry

Z plusów to widzę tylko to, że większość drużyny stanowią Polacy i że jest sporo młodzieżowców (nie będzie problemu z ich brakiem), teoretycznie mielibyśmy też naprawdę solidne skrzydła. Poza tym - skład węgla i papy na środek pierwszej ligi, przy sporym szczęściu z walką o baraże
nie chcę burzyć twojej rozpiski ale:
Sobczakowi, Złochowi, Niewiadomskiemu, Łasickiemu kończą się kontrakty (w przypadku 3 pierwszych to pewnie ich nie podpiszą, niestety z Łasickim pseudoprezes chce podpisać, co nadaje się chyba tylko kabaretu...)
Dudy to tu w nowym sezonie nie zobaczymy
tak że tak...

ps. zapomniałeś o Talarze, o którym Jarosław mówił "że Wisła swoich nie zostawia" więc pewnie go przedłużą.... i o Goku którego niestety przedłużyli...
Ostatnio edytowane przez emjot : 27.05.2024 o godz. 20:51.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2024, 18:51
No dobra, wiele się działo przed zwolnieniem Sobola, po zwolnieniu go a przed zatrudnieniem Rudego. Zdania na forum były podzielone a wiele osób nie umiało uszanować tych, którzy jak widać mieli rację. Czas więc zamknąć temat i podsumować również chamsto niektórych użytkowników tego forum:

Propaganda Markusa, który od początku albo miał jakiś interes albo urojone wizje bo on wie lepiej i wystarczy kilka prostych kroków aby było pięknie, bo jak on tak mówi to tak musi być, bo on się zna:

Cytat:
W obecnej sytuacji, związanej również z możliwościami zatrudnienia kolejnych wartościowych Hiszpanów, Wisła do kompletu potrzebuje trenera i sztabu szkoleniowego stamtąd, nawet z ich niższych lig.

Zróbmy w końcu w tym klubie choć jedną rzecz jak należy, od A do Z. Jak zdecydowaliśmy się na Hiszpanów, należy zdecydować się również na sztab szkoleniowy stamtąd, a nie dobierać przychodzącym zawodnikom Kazia Kmiecika jako trenera czy Radzia "ja bardzo dużo umiem, bo tak mówię" i dziwić się, że to nie działa.
Cytat:
W Wiśle był już trener z Hiszpanii, nazywał się Carillo i niewątpliwie radził sobie znacznie lepiej niż dziś radzi sobie Sobolewski ze swoim sztabem.
Cytat:
Dyrektorowanie Kiko oznacza dostęp do bardzo dobrych jak na polskie warunki piłkarzy z niższych hiszpańskich lig i sprowadzanie ich zamiast kolejnych Łasickich, Jarochów, Colleyów, Bash czy Talarów. Chyba tego chcemy?

Każdy dyrektor sportowy nie mając rozbudowanego skautingu ściąga przede wszystkim zawodników, których zna, czyli "po znajomości". Co w tym dziwnego i nienormalnego? Nie to jest problemem Wisły.

Oczywiście, że nie wszystkie transfery wypaliły, ale nigdzie w żadnym klubie wszystkie nie okazują się strzałem w dziesiątkę. Większość była udana. Pod ręką obecnego beznadziejnego sztabu szkoleniowego każdy wiślak grał źle i coraz gorzej, tu tkwił problem, sprawiający, że nawet najlepiej rokujący transfer szybko marniał.
Cytat:
To nie jest żaden nowatorski pomysł ani eksperyment. Pracowali już w Wiśle tacy trenerzy, ostatni nazywał się Carillo i prowadzony przez nich zespół Wisły funkcjonował na dużo wyższym poziomie niż przy większości innych polskich trenerów. Również taktyczne.

Potrafili oni rozwijać zawodników. Hiszpańscy szkoleniowcy najlepiej wykorzystywali potencjał piłkarzy z tamtego kraju. A ponieważ mamy ich dzisiaj sporo i dzięki Kiko mamy też dostęp do kolejnych wartościowych z tamtego rynku, hiszpański trener jest tym, czego obecnie najbardziej potrzebujemy, a nie jakichś Niedźwiedzi czy kolejnych Skowronków.
Cytat:
Trudno żeby hiszpańska droga dała lepsze rezultaty, skoro cały czas od samego początku miała kulę u nogi w postaci beznadziejnego trenera Sobolewskiego i równie fatalnego sztabu, co rzutowało na postawę wszystkich zawodników, nie tylko z półwyspu iberyjskiego. Dajmy tym ludziom porządnego trenera, który będzie umiał ich ustawić i wykorzystać, to wtedy pokażą swoje prawdziwe oblicze.
Cytat:
Kretyńskim pomysłem będzie jedynie powierzenie drużyny kolejnemu nieopierzonemu trenerskiemu nowicjuszowi, bez osiągnięć i wyników, oraz o niezweryfikowanym niczym warsztacie. Takie myślenie doprowadziło do powierzenia drużyny Sobolewskiemu.

Ja proponuję rozwiązanie, które się już kiedyś sprawdziło w osobie na przykład Carillo i byłoby w pełni kompatybilne z obecną strategią i sytuacją klubu oraz tą w kadrze drużyny. Choćby tylko z uwagi na kwestie komunikacyjne i językowe zdecydowanie bardziej Wiśle potrzebny jest trener z Hiszpanii niż taki Jop na cały dalszy sezon.
Cytat:
Kilka spraw pokazujących, dlaczego szkoleniowiec z Hiszpanii byłby obecnie dobrym wyborem dla Wisły:

- Zapewnia dobrą komunikację z hiszpańską częścią naszego zespołu, stanowiącą jego największą siłę i nadzieję na awans do baraży

- Łatwiejsza komunikacja z najważniejszymi zawodnikami pozwoli na lepsze dobranie i realizację taktyki na boisku adekwatnej do możliwości naszej obecnej kadry, A także powinna zaowocować lepszym wykorzystaniem potencjału hiszpańskich graczy, czyli lepszymi wynikami i reakcjami zespołowymi, których tak bardzo w ostatnich miesiącach brakowało.

- Trenerzy z tamtego kraju potrafią znacznie lepiej rozwijać poszczególnych zawodników i dbać o ich formę niż polscy, z uwagi na funkcjonowanie w całkowicie innym systemie tego szkolenia.

- Możliwość wprowadzenia potrzebnych szkoleniowych innowacji, które w Hiszpanii są standardem, a których nie wprowadziliby polscy trenerzy.

- Duże prawdopodobieństwo, że trener z Hiszpanii dostałby zgodę na dobranie sobie całego sztabu stamtąd. Trener z naszego kraju zapewne będzie mógł sobie podobierać najwyżej takich kolejnych Łaciaków, a Kmiecik zostanie w sztabie aż do śmierci (której oczywiście mu nie życzę, niech żyje 100 lat i dużej).

- Pełna kompatybilność z realizowaną obecnie przez Wisłę strategią kadrową klubu, pozwalającą na uniknięcie dodatkowego chaosu.

Wolfy, jeden z większych buców i nieomylnych:

Cytat:
Nie rżnij głupa, piszesz wprost że problemem są błędy indywidualne a nie trener. To ja Ci na to - weź sobie pooglądaj mecze czołówki pierwszej ligi.

Ani Ruch, ani ŁKS, ani Puszcza nie mieli lepszego składu niż my. Mieli obiektywnie gorszy. Ale mieli też drużynę gdzie każdy wie co ma robić. Przez to jak jeden szedł do przodu to drugi asekurował i indywidualne błędy nie były tak niebezpieczne jak u nas. A były, nie grali u nich wybitni piłkarze.

Sobolewski jak odejdzie zostawi po sobie wielkie nic, bo ten cymbał nie ustawił nas ani z przodu, ani z tyłu. Mam nadzieję że nigdy już nikt się na tego dyletanta nie nabierze...
O Zającu i reszcie menażerii nie chce mi się nawet pisać.
Cytat:
W każdym meczu jest masa strat bo jeden podaje na dobieg a drugi nie startuje, podaje w lewo a inny biegnie w prawo. Runda się kończy a oni jakby pierwszy raz ze sobą grali. To na czym polega ta "ciężka praca" o której od ponad roku opowiada Sobolewski?

Drozd, jeden z większych odklejeńców:
Cytat:
A to co jest w takim razie największym problemem? To, że jeden z drugim nie potrafi prosto kopnąć piłki? Bo to rozumiem przez indywidualne błędy, tylko skąd pomysł że za te błędy trener nie odpowiada? To za co odpowiada? Za to ze sześciu naszych niby jest dobrze ustawionych tak jak trener powiedział, ale żaden nie przeszkadza przeciwnikowi? Czy za to że żaden nie wie gdzie wyjść do zagrania ani jak podać żeby to przyniosło pozytywny efekt, a nie tylko sztukę dla sztuki. Jeżeli zawodnik musi cały czas zgadywać co zrobi kolega to często źle zgadnie i poda niecelnie. Czy to indywidualny błąd, czy konsekwencja nieudolności trenera i sztabu?

Piszesz o degrengoladzie, kto za nią odpowiada? Kto jest winny temu że od dłuższego czasu grający u nas piłkarze stają się coraz słabsi? Marsjanie? Czy sztab który przecież ma trenować czyli poprawiać, a efekt jest odwrotny.
O Rude:
Cytat:
Dwa razy lepszy niż każdy z PMS. Jop możę się przy nim wyrobi.
Cytat:
- Hiszpanie dostając możliwość bezproblemowego porozumienia się z trenerem złapią nowy oddech i zakładam że poprawią swoje zaangażowanie wolicjonalne, myślę zwłaszcza o starszym zaciągu czyli Junce i Vilarze.
To wpisy do momentu zanim został zatrudniony Rude. I tu jeszcze nie było tyle chamstwa bo nie trzeba było bronić parodysty z Hiszpanii, a tylko trzeba było spokojnie uskuteczniać swoją propagandę jak to Polacy są źli a jak nam trzeba trenera z zagranicy, najlepiej z Hiszpanii.

Generalnie wiadomo, że bajkopisarz Markus, teoretyk, miał najwięcej do powiedzenia więc łatwo mu te wypowiedzi powyciągać teraz. U każdego z trójki markus, wolfy, drozd widać jakaś nienawiść do tego co jest polskie, kompleksy niższości lub jakiś cel w promowaniu zagranicznego szrotu piłkarskiego i trenerskiego.
Szczególnie wypowiedzi markusa były do pożygu, co drugi post był o Carillo, Hiszpanach, o tym, ze potrzebny jest trener z Hiszpanii. Część postów była jakby z chatuGPT, tak jak ten wysryw od myślników dlaczego trener z Hiszpanii sprawdzi się lepiej.

No i standardowo, widać jaka była optyka na Sobola i jego pracę, co oni wtedy pisali o klubie, trenerze, wynikach, a gdy podmienione zostało nazwisko parodysty Sobolewskiego na Rude, ba, parodysta Rude nawet przebił Sobola w ośmieszeniu Wisły, to nagle święta trójca tego forum wykonała zwrot o 180% i po 4 miesiącach twierdzą wszystko odwrotnie.

A tutaj popis chamstwa, gdy np. ja zaczałem wyliczać dlaczego Rude to pomyłka trenerska. Tu już musieli mnie atakować bo nie mogli zdzierżyć, że ktoś śmie obrażać im Hiszpana i pseudo trenera:

Markus:
Cytat:
Jarooo oczywiście już wie, że będzie pewna katastrofa, Rude nie ma pojęcia o trenowaniu bo to niby tylko analityk, a Królewski oszołom, więc Wisła nie ma prawa pod jego ręką wiosną wywalczyć awansu do ekstraklasy. Stąd już snuje wizje co będzie po spadku do 4 ligi.

Karcherop oczywiście w tym sekunduje, bo przy Hiszpanach Wisła nie będzie stawiać na beznadziejny polski piłkarski i szkoleniowy szrot, który ów od dawna promuje i próbuje wciskać naszemu klubowi.

No brawo.

A potem jeszcze Jarooo spuentuje to zabawnym stwierdzeniem: "ja nie uprawiam hejtu, tylko piszę jak jest."

Genialnie to pasuje do tego co jest.

A jak będzie zupełnie inaczej niż ta Kasandra wieszczy, to się powie, że to fuks.

Papier i forum wszystko przyjmie.
Cytat:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?
Markusik, moze ty przeprosisz?

wolfy:
Cytat:
Karherop, FraMat, Jaroo1, MaLk - i co pajace? Nadal nie widać różnicy, co? Statystyka punktów z trzech meczy: Sobolewski: 0.33 pkt na mecz Rude: 2 pkt na mecz No nie widać różnicy, ni chuja.

drozd:
Cytat:
Przeprosisz?

Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany.

Jak nie awansujemy to przeproszę.
Cytat:
Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
drozdik, czekamy

Cytat:
Możesz sobie mówić co chcesz.

Tylko każdy może sobie to twoje szczekanie ocenić jako propagandową szkodzącą Wiśle sraczkę.
Nie chce mi się szukać więcej. Generalnie projekt Kiko-Rude-Hiszpanie skompromitował Wisłę i naszych forumowych propagandystów. Im dalej w las, tym oni bardziej zamykali mordy i byli mniej chamscy bo wiedzieli, że to gówno się już nie broni.
Na przeprosiny oczywiście nie czekam bo przeprosiny od takich pariasów nic nie znaczą. Życzę wam jedynie żebyście wyleczyli swoje kompleksy i nie dali się robić w chuja magikom pokroju Królewskiego czy piękny Albert z Hiszpanii, bo koniec końców to wy wychodzicie na idiotów świecąc oczami za amatorów.
Jedyna satysfakcja z tego gówna jest taka, ze po tylu latach kibicowania Wiśle i przyglądania się działaniom trójcy a obecnie Zaskrońca jednak coś się z sytuacji z klubu rozumie i kuma.
Może gdyby w klubie mieli coś do powiedzenia cokolwiek kumający i rozumiejący, a nie wieczne lizodupy, które w imię swoich interesów albo kompleksów liżą się po fiutach ciągle, to byśmy z miejsca ruszyli do przodu.

PS Ja już tu nawet nie wstawiałem tego .......enia o Omranim i setce innych pokazów cyrkowych, które sie odbyły w tej rundzie. Ale wszystko koniec końców odwróciło się kompletnie na inną stronę niż ci nasi eksperci wymyslali.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.05.2024, 18:53
Ja jestem zdania, że forumowa trójca święta: Markusik, wolfy i drozd powinna być usunięta za promowanie hiszpańskiego szrotu, przez który Wisła dwa lata z rzędu nie awansowała.
Odpowiedz cytując
maro500
Junior Member

Stary 27.05.2024, 19:08
Cytat:
nie chcę burzyć twojej rozpiski ale:
Sobczakowi, Złochowi, Niewiadomskiemu, Łasickiemu kończą się kontrakty (w przypadku 3 pierwszych to pewnie ich nie podpiszą, niestety z Łasickim pseudoprezes chce podpisać, co nadaje się chyba tylko kabaretu...)
Dudy to tu w nowym sezonie to tu nie zobacymy
tak że tak...

ps. zapomniałeś o Talarze, o którym Jarosław mówił "że Wisła swoich nie zostawia" więc pewnie go przedłużą.... i o Goku którego niestety przedłużyli...
Sobczak - z nim pewnie przedłużą, zostawią jako jokera (szkoda tylko, że przez swoje ego nie zostawił karnego Rodado)
Złoch - sam widzisz, jaka jest na środku obrony mizeria, lepszej okazji do szybkiego wejścia do seniorskiej piłki może nie mieć - chyba że na środek obrony sprowadzą szrot na kilogramy i znowu 30letni Hiszpan będzie pierwszy w kolejności przed gościem, co może jeszcze się coś nauczy
Niewiadomski - jego zostawiłem jako opcję zamiast NOWEGO, myślę, że kogoś będzie chciała Wisła sprowadzić - inna sprawa, czy znajdą. Niewiadomski też raczej nie będzie miał tylu opcji, by od razu odpuszczać Wisłę
Łasicki - no on zostaje, nie wiadomo kiedy wróci do gry, no ja środka obrony bez choć jednego transferu przychodzącego nie widzę (zakładam, że Colley zostanie sprzedany a Eneko zwolniony)
Talar - ja myślę realistycznie, gość jest wiecznie kontuzjowany, częściej chyba niż Uryga i Łasicki razem wzięci
Duda moim zdaniem zostanie - ale to tylko moja teoria
Tak samo Ratona, Alfaro i Baenę zostawiam nie dlatego, że tak ich lubię tylko dlatego, że takiego szrotu nikt nie weźmie (a na pewno nie za taką wypłatę, jaką oni zaśpiewają)
Niestety, na solidne transfery pod 1 ligę nas nie stać - a to, co jest obecnie ewidentnie się skończyło i na boisku nie wypali już ani razu
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 27.05.2024, 19:11
ALAN i CZŁAPAŁA WON JAK NAJDALEJ !!! Najlepiej do Płocka.

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.05.2024, 20:25
osobiście zaryzykowałbym Mariusza Jopa, a jeśli nie on to Kazimierz Moskal lub Leszek Ojrzyński.
A może od razu Orest Lenczyk albo Henio Apostel?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.05.2024, 20:28
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Ja natomiast proponuję trenera prosto ze Związku Radzieckiego i minimum 3 dni treningów w tygodniu tylko i wyłącznie z piłkami lekarskimi.

Ojrzyński LOL

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
maro500
Junior Member

Stary 28.05.2024, 09:14
Cytat:
Cytat:
Ja natomiast proponuję trenera prosto ze Związku Radzieckiego i minimum 3 dni treningów w tygodniu tylko i wyłącznie z piłkami lekarskimi.

Ojrzyński LOL
Ja nie wiem, skąd te kpiny, dalej ktoś chce się łudzić "krakowską piłką"? No to
Jako mieszkaniec Niepołomic (rdzenny) obserwuję Puszczę regularnie, czy ktoś tutaj myśli, że tam są indywidualnie lepsi (może poza środkowymi obrońcami) piłkarze niż u nas? Nie - ale są wybiegani, walczą, dodali do tego stałe fragmenty gry - i dzięki temu drużyna budowana za pieniądze dołu 1 ligi właśnie utrzymała się w Ekstraklasie. Naprawdę, Orest Lenczyk na pewno by nie zrobił ani w tym, ani w poprzednim sezonie gorszego wyniku niż się udało realnie. I nie chodzi mi tu o bieganie dla samego biegania, ale o sensowne przygotowanie fizyczne i taktyczne do realiów 1 ligi. Naprawdę tu nie trzeba grać cudów, tylko proste piłkarskie schematy na odpowiednim tempie. Przecież jakby Sobolewski czy Rude dostali kadrę Znicza Pruszków, to by pod Warszawą się z 1 ligą pożegnali jeszcze w kwietniu. O ile Sobolewski prawdopodobnie jest po prostu max przeciętnym trenerem (i dlatego notował z drużyną wyniki przeciętne), to Rude po prostu jest niedostosowany do realiów 1 ligi. Nie dotarło do niego, że polska piłka jest tak abstrakcyjna, że tutaj żadne AI nie będzie miało zastosowania na większą skalę
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.05.2024, 09:46
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No dobra, wiele się działo przed zwolnieniem Sobola, po zwolnieniu go a przed zatrudnieniem Rudego. Zdania na forum były podzielone a wiele osób nie umiało uszanować tych, którzy jak widać mieli rację. Czas więc zamknąć temat i podsumować również chamsto niektórych użytkowników tego forum:

Propaganda Markusa, który od początku albo miał jakiś interes albo urojone wizje bo on wie lepiej i wystarczy kilka prostych kroków aby było pięknie, bo jak on tak mówi to tak musi być, bo on się zna:

Wolfy, jeden z większych buców i nieomylnych:

Drozd, jeden z większych odklejeńców:

O Rude:

To wpisy do momentu zanim został zatrudniony Rude. I tu jeszcze nie było tyle chamstwa bo nie trzeba było bronić parodysty z Hiszpanii, a tylko trzeba było spokojnie uskuteczniać swoją propagandę jak to Polacy są źli a jak nam trzeba trenera z zagranicy, najlepiej z Hiszpanii.

Generalnie wiadomo, że bajkopisarz Markus, teoretyk, miał najwięcej do powiedzenia więc łatwo mu te wypowiedzi powyciągać teraz. U każdego z trójki markus, wolfy, drozd widać jakaś nienawiść do tego co jest polskie, kompleksy niższości lub jakiś cel w promowaniu zagranicznego szrotu piłkarskiego i trenerskiego.
Szczególnie wypowiedzi markusa były do pożygu, co drugi post był o Carillo, Hiszpanach, o tym, ze potrzebny jest trener z Hiszpanii. Część postów była jakby z chatuGPT, tak jak ten wysryw od myślników dlaczego trener z Hiszpanii sprawdzi się lepiej.

No i standardowo, widać jaka była optyka na Sobola i jego pracę, co oni wtedy pisali o klubie, trenerze, wynikach, a gdy podmienione zostało nazwisko parodysty Sobolewskiego na Rude, ba, parodysta Rude nawet przebił Sobola w ośmieszeniu Wisły, to nagle święta trójca tego forum wykonała zwrot o 180% i po 4 miesiącach twierdzą wszystko odwrotnie.

A tutaj popis chamstwa, gdy np. ja zaczałem wyliczać dlaczego Rude to pomyłka trenerska. Tu już musieli mnie atakować bo nie mogli zdzierżyć, że ktoś śmie obrażać im Hiszpana i pseudo trenera:

Markus:

Markusik, moze ty przeprosisz?

wolfy:

drozd:

drozdik, czekamy

Nie chce mi się szukać więcej. Generalnie projekt Kiko-Rude-Hiszpanie skompromitował Wisłę i naszych forumowych propagandystów. Im dalej w las, tym oni bardziej zamykali mordy i byli mniej chamscy bo wiedzieli, że to gówno się już nie broni.
Na przeprosiny oczywiście nie czekam bo przeprosiny od takich pariasów nic nie znaczą. Życzę wam jedynie żebyście wyleczyli swoje kompleksy i nie dali się robić w chuja magikom pokroju Królewskiego czy piękny Albert z Hiszpanii, bo koniec końców to wy wychodzicie na idiotów świecąc oczami za amatorów.
Jedyna satysfakcja z tego gówna jest taka, ze po tylu latach kibicowania Wiśle i przyglądania się działaniom trójcy a obecnie Zaskrońca jednak coś się z sytuacji z klubu rozumie i kuma.
Może gdyby w klubie mieli coś do powiedzenia cokolwiek kumający i rozumiejący, a nie wieczne lizodupy, które w imię swoich interesów albo kompleksów liżą się po fiutach ciągle, to byśmy z miejsca ruszyli do przodu.

PS Ja już tu nawet nie wstawiałem tego .......enia o Omranim i setce innych pokazów cyrkowych, które sie odbyły w tej rundzie. Ale wszystko koniec końców odwróciło się kompletnie na inną stronę niż ci nasi eksperci wymyslali.
Eeee tak się sadzisz do tego Markusa a przecież w jednym miał rację.

"Kretyńskim pomysłem będzie jedynie powierzenie drużyny kolejnemu nieopierzonemu trenerskiemu nowicjuszowi, bez osiągnięć i wyników, oraz o niezweryfikowanym niczym warsztacie."

Aż dziwne że tym wpisem się nie broni?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.05.2024, 09:49
Ja nie wiem, skąd te kpiny, dalej ktoś chce się łudzić "krakowską piłką"? No to
Jako mieszkaniec Niepołomic (rdzenny) obserwuję Puszczę regularnie, czy ktoś tutaj myśli, że tam są indywidualnie lepsi (może poza środkowymi obrońcami) piłkarze niż u nas? Nie - ale są wybiegani, walczą, dodali do tego stałe fragmenty gry - i dzięki temu drużyna budowana za pieniądze dołu 1 ligi właśnie utrzymała się w Ekstraklasie. Naprawdę, Orest Lenczyk na pewno by nie zrobił ani w tym, ani w poprzednim sezonie gorszego wyniku niż się udało realnie. I nie chodzi mi tu o bieganie dla samego biegania, ale o sensowne przygotowanie fizyczne i taktyczne do realiów 1 ligi. Naprawdę tu nie trzeba grać cudów, tylko proste piłkarskie schematy na odpowiednim tempie. Przecież jakby Sobolewski czy Rude dostali kadrę Znicza Pruszków, to by pod Warszawą się z 1 ligą pożegnali jeszcze w kwietniu. O ile Sobolewski prawdopodobnie jest po prostu max przeciętnym trenerem (i dlatego notował z drużyną wyniki przeciętne), to Rude po prostu jest niedostosowany do realiów 1 ligi. Nie dotarło do niego, że polska piłka jest tak abstrakcyjna, że tutaj żadne AI nie będzie miało zastosowania na większą skalę
Sorry ale między piłką prostą którą można grac a prostacką którą uskutecznia Puszcza jest duża różnica.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.05.2024, 11:08
mniejsza niż myślisz
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.05.2024, 13:06
Jest różnica między tym, co gra Puszcza, a prostackim futbolem prezentowanym przez drużyny Ojrzyńskiego.

Serio, po co my w ogóle dyskutujemy o typie, który został wielokrotnie negatywnie zweryfikowany w Polsce Trenera, którego głównym założeniem taktycznym jest jazda na dupie z dwoma wyprostowanymi, znajdziemy na jakimś III-ligowym pastwisku w 5 minut.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
maro500
Junior Member

Stary 28.05.2024, 13:08
Cytat:
Sorry ale między piłką prostą którą można grac a prostacką którą uskutecznia Puszcza jest duża różnica.
Dobre przygotowanie fizyczne, walka o każdą piłkę, eksponowanie swoich atutów przy maskowaniu braków jest prostackie? Chyba nie widziałeś meczów Puszczy - dla postronnego laika nuda, dla postronnego kogoś z wiedzą taktyczną demonstracja dobrego zorganizowania drużyny. Zresztą ta "prostacka" drużyna trzy razy nas wyjaśniła w zeszłym sezonie
Zresztą piłkę "prostą" od "prostackiej" oddziela tylko nazwa klubu i nazwisko trenera. "Autobus" Mourinho czy styl Simeone w Atletico był/jest bardziej atrakcyjny niż to, co serwuje Puszcza? Wystarczy, że było skuteczne. Wolałbym zobaczyć "bandę świrów" robiącą awans niż Goku i Alfaro bez chęci do gry, Villara bez formy i sadzącego babola za babolem, Baenę bez głowy...

Moskal jest specjalistą od awansów, zna dobrze pierwszą ligę i jej realia, na pewno gralibyśmy bardziej pragmatycznie niż teraz
Ojrzyński gwarantuje przygotowanie fizyczne i zaciekłą grę defensywną oraz kontry. Akurat w defensywie mamy największe braki jeśli ktoś nie zauważył. Wolałbym awans w paskudnym stylu niż drugi wynik w strzelonych bramkach i środek tabeli (zwłaszcza, że te strzelone bramki to bardziej wartość jednego zawodnika niż efekt jakiejś celowej taktyki)
Bardzo ciekawą opcją byłoby sięgnięcie po Jopa
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2024, 13:51
Dobre przygotowanie fizyczne, walka o każdą piłkę, eksponowanie swoich atutów przy maskowaniu braków jest prostackie? Chyba nie widziałeś meczów Puszczy - dla postronnego laika nuda, dla postronnego kogoś z wiedzą taktyczną demonstracja dobrego zorganizowania drużyny. Zresztą ta "prostacka" drużyna trzy razy nas wyjaśniła w zeszłym sezonie
Zresztą piłkę "prostą" od "prostackiej" oddziela tylko nazwa klubu i nazwisko trenera. "Autobus" Mourinho czy styl Simeone w Atletico był/jest bardziej atrakcyjny niż to, co serwuje Puszcza? Wystarczy, że było skuteczne. Wolałbym zobaczyć "bandę świrów" robiącą awans niż Goku i Alfaro bez chęci do gry, Villara bez formy i sadzącego babola za babolem, Baenę bez głowy...

Moskal jest specjalistą od awansów, zna dobrze pierwszą ligę i jej realia, na pewno gralibyśmy bardziej pragmatycznie niż teraz
Ojrzyński gwarantuje przygotowanie fizyczne i zaciekłą grę defensywną oraz kontry. Akurat w defensywie mamy największe braki jeśli ktoś nie zauważył. Wolałbym awans w paskudnym stylu niż drugi wynik w strzelonych bramkach i środek tabeli (zwłaszcza, że te strzelone bramki to bardziej wartość jednego zawodnika niż efekt jakiejś celowej taktyki)
Trener Tułacz jest w Puszczy od 9 lat. Potrzebował 6 sezonów w 1 lidze, żeby awansować do ekstraklasy. W tym czasie pracował nad niezapomnianym "stylem" Puszczy i doborem odpowiednich zawodników. Wisła mogłaby podążyć drogą Rakowa lub Puszczy, ale to wymaga wymiany kadry (doskonale wiemy, że najlepiej nam to nie wychodzi). Nie na artystów (w Rakowie był tylko jeden), ale zawodników, którzy zapierniczają i walczą, z odpowiednimi warunkami do rąbania drewna.
Odpowiedz cytując
maro500
Junior Member

Stary 28.05.2024, 14:38
Cytat:
Trener Tułacz jest w Puszczy od 9 lat. Potrzebował 6 sezonów w 1 lidze, żeby awansować do ekstraklasy. W tym czasie pracował nad niezapomnianym "stylem" Puszczy i doborem odpowiednich zawodników. Wisła mogłaby podążyć drogą Rakowa lub Puszczy, ale to wymaga wymiany kadry (doskonale wiemy, że najlepiej nam to nie wychodzi). Nie na artystów (w Rakowie był tylko jeden), ale zawodników, którzy zapierniczają i walczą, z odpowiednimi warunkami do rąbania drewna.
Drogi Puszczy w 100% nie powielimy i to jest oczywiste (choć i tam po sezonie 2020/2021 dokonano rewolucji w kadrze, która mało nie skończyła się spadkiem), tak samo jak nikt w Wiśle nie da tyle czasu trenerowi, co dostał Tułacz czy Papszun. Bardziej mi chodzi o wskazanie sposobu, w jaki powinna być budowana kadra - zawodnicy ambitni, nieźli fizycznie, chcący się w Wiśle wybić - nawet z mojej rozpiski kilka postów wyżej wynika, że mamy też piłkarzy o innej charakterystyce
A i koszty nie muszą być powalające - w Puszczy w sezonie 19/20 i 20/21 zdecydowana większość piłkarzy zarabiała kwotę czterocyfrową, a niejaki Jose Embalo poszedł tam, gdzie dostał więcej kasy - do Olimpii Grudziądz. Tam nie zrobiono kominów płacowych, tam dalej drużyna jest niskobudżetowa - tam większość piłkarzy w mojej opinii prezentuje indywidualnie poziom najwyżej pierwszoligowy, i to dolnej części tabeli. Ale mają trenera, który ułożył ich w logiczną całość. U nas aż takiej różnicy w Wiśle by nie było (choćby przez to, że trener by nie miał tyle czasu), ale naprawdę chyba nas nie przerasta znalezienie polskiego trenera, który ogarnąłby 1 ligę? Ojrzyński akurat dobrze mi pasował pod to, na czym się musimy skupić - walka, defensywa, dążenie do celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2024, 15:47
Nie będę nawet wchodził w dyskusję o Puszczy, bo jest kretyńska. Poprzestanę na tym że mamy aktualnie w kadrze 0 pasujących do niej zawodników, a sporo piłkarzy ma jednak kontrakty i ich nie rozwiąże.

AS ma sporo racji w tym że założenie że Sobolewski powtórzy poprzedni sezon ze znacznie gorszym materiale ludzkim to była głupota. Nie mieliśmy w składzie nikogo kto byłby choć zbliżony umiejętnościami albo stylem gry do Fernandeza, Muli, Igbekeme. Proponuję porównać liczbę karnych (wynikających z umiejętności indywidualnych Fernandeza), strzałów z dystansu i celnych wrzutek. Jedynym zawodnikiem który umie dośrodkować jest Junca, niestety nie ma już zdrowia do piłki. Pisałem o tym od początku sezonu.
Ponieważ nie było pieniędzy na wymianę połowy składu, w przerwie postawiono na jeszcze więcej tego samego. Zamiast masakrowania wrzutkami rywale zaczęli tym razem ścigać się z naszymi (z braku lepszego określenia) "obrońcami". Sytuacji stwarzaliśmy o wiele więcej, ale skuteczność była tragiczna.

Niestety, w ramach robienia sobie popularki przedłużamy kontrakty z leszczami jak Łasicki który jest niski, wolny i słaby fizycznie, ale za to nie umie się ustawiać do wrzutek. Nie rokuje to dobrze. Są tacy którzy wierzą że jest gdzieś tam odpowiedni trener który uwypukli zalety miernot i ukryje ich oczywiste wady. Ja pozostanę sceptyczny.

Ale Puchar Polski super że zdobyliśmy.

P.S. Dla tych którzy nie wiedzą czemu wcześniej mieliśmy więcej karnych - obecnych frajerów nie trzeba faulować. Raz że zaraz sami stracą piłkę, dwa - nawet jeśli nie to i tak nie strzelą. Wystarczy pilnować Rodado.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.05.2024 o godz. 16:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.05.2024, 15:54
Boniek pięknie podsumował ten hiszpański cyrk i Zaskrońca.

https://www.google.com/amp/s/www.spo...ie-w-jezyk.amp

Cytat:
Wydaje mi się, że gdyby prezes nie kierowałby się sztuczną inteligencją i zostawiłby Mariusza Jopa, to wtedy Wisła grałaby w barażach, albo była już w ekstraklasie. To takie moje święte przekonanie. Dziewięciu czy dziesięciu Hiszpanów, dyrektor sportowy Hiszpan, trener Hiszpan itd. to nie może funkcjonować. I to nigdy nie będzie funkcjonowało. To są piłkarze, którzy wywodzą się z innej kultury, grają inaczej w piłkę.
Od miesięcy krytykowałem ten hiszpański burdel.

Wyszło na moje, czyż nie?

Tylko Wisła jest trzeci sezon w pierwszej lidze po dwóch sezonach burdelu hiszpańskiego.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.05.2024, 15:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
P.S. Dla tych którzy nie wiedzą czemu wcześniej mieliśmy więcej karnych - obecnych frajerów nie trzeba faulować. Raz że zaraz sami stracą piłkę, dwa - nawet jeśli nie to i tak nie strzelą. Wystarczy pilnować Rodado.
Jest jeszcze coś: obecnych frajerów można faulować.
W większości przypadków sędzia nie podyktuje karnego dla Wisły, bo cała Polska zaraz zacznie rozpatrywać tego karnego na sto trzydziestą stronę. A po co sędzia ma się stresować?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2024, 16:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze coś: obecnych frajerów można faulować.
W większości przypadków sędzia nie podyktuje karnego dla Wisły, bo cała Polska zaraz zacznie rozpatrywać tego karnego na sto trzydziestą stronę. A po co sędzia ma się stresować?
Tak, były takie sytuacje. Sędziowie nas kręcili nieziemsko w tym sezonie.
Ale fakt że taki Sobczak na starcie łapie rywala za koszulkę i się z nich przepycha z miejsca zmniejsza szansę na odgwizdanie faulu. Chociaż było kilka skandalicznych decyzji przy ewidentnych faulach na nim.
Fernandez wywierał presję i miał szybką nogę, wchodził w pole karne i nie było zmiłuj. Każda próba wyłuskania piłki to był na 80% karny. Porównajmy to z Goku, który sam straci piłkę albo wbiegnie w rywala.

Większość karnych w tym sezonie to były zagrania ręką, czyli faule niewymuszone.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.05.2024 o godz. 16:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.05.2024, 16:36

W zasadzie dyskusję zamyka porównanie Puszczy do Atletico i drużyn prowadzonych prze Murinho.
Proponuję wymianę "argumentów" z Markusem....
Odpowiedz cytując
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Stary 28.05.2024, 17:53
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, ze gramy dosc ostro by nie powiedziec brutalnie. A opinei sa przeciwne ze mamy delikatych graczy
Bo nie gramy brutalnie, czerwone kartki były konsekwencją słabej gry w obronie - piszę z pamięci i nie po kolei, ale:
Colley, Duda, Jaroch, Eneko, Junca i Carbo - tych kartek mogłoby nie być gdyby uważna gra w obronie z dobrą komunikacją i lepszą szybkością obrońców. Może Junca... nie wiem... ale już autor tego tematu nazwał go po imieniu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów