The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2024, 20:17
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Wyszydzany tu przez Markusów i w ogóle 99% użytkowników forum Młyński bramką i asystą dla Łęcznej możliwe, że wykopał takich asów skrzydła jak Villar, Baena, Goku czy Alfaro z baraży o Ekstraklasę

Ale kurde no oni tacy zacni profesjonalni, techniczni jak to..............

Nie powinienem się śmiać, bo to śmieszne raczej nie jest.... To taki śmiech przez łzy raczej....

Kur*a mać.

/edit : Patryko ta sam myśl mnie naszła Dopiero po dodaniu przeczytałem twojego posta haha
Jaki Ty jesteś głupi. Tak, Młyński możliwe że wykopał nas z baraży Ale możliwe że sam do nich nie wejdzie, a my tak.

Pomijam już fakt, że jeżeli nie wejdziemy do baraży to przez obronę a nie przez atak czy pomoc. Sam Krzyżanowski kosztował nas w tej rundzie 7 punktów. Strzelały nam gole niemal wszystkie drużyny.

Młyński poszedł na wypożyczenie (decyzja Sobolewskiego) bo nie nadawał się do gry kombinacyjnej. Ostatnio jak go oglądałem wyglądał nieco lepiej, jeżeli nie awansujemy to pewnie wróci, ale pisanie że nas wyrzucił z baraży to już jest poziom oszołomstwa chemitrailsów.

Baena i Alfaro grają gorzej niż Młyński? No nie wydaje mi się.

Akurat z tego że się rozwinął to trzeba się cieszyć, bo może pozbędziemy się sporego kontraktu, albo wróci do nas lepszy piłkarz. Czyli win/win. Ale jeśli nie wejdziemy do baraży to przez odpały Krzyżanowskiego, Sobczaka (drugi Lewandowski się znalazł), Colleya (nie tylko ostatni mecz, ale żałosne próby strzelania krzyżakiem w dwusetce), Junki, totalna wyjebka z Chrobrym (do której kretyni się przyznali!) itd. To że Młyński strzelił Polonii w ogóle nie mieści się w pierwszej trzydziestce powodów dla których aktualnie mamy 7-me miejsce.
No chyba że wszystko rozpatruje się pod kątem swojej nienawiści do Hiszpanów, trenera, właściciela... No to wtedy faktycznie może dojść do takich przedwczesnych wytrysków żółci.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.05.2024 o godz. 20:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kowalik1906
Junior Member

Od: 07.2023

Stary 12.05.2024, 20:29
Najgorsze jest to, że praktycznie połowa tych piłkarzy odchodząc z Wisły, bądź idąc na wypożyczenie gra dużo lepiej niż u nas.. Jakaś przyczyna musi być, że u Nas wszyscy równają w dół..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.05.2024, 20:41
Kowalik1906 napisał(a):Wyświetl post
Najgorsze jest to, że praktycznie połowa tych piłkarzy odchodząc z Wisły, bądź idąc na wypożyczenie gra dużo lepiej niż u nas.. Jakaś przyczyna musi być, że u Nas wszyscy równają w dół..
Presja, system gry wymuszany przez właściciela (większość z odpalonych piłkarzy nie nadaje się do ultraofensywnej taktyki, ale do mniej ekstrawaganckich ustawień już tak), sodówka (m.in. za Brzęczka) plus mokra szmata na ryj w postaci wypożyczenia działająca otrzeźwiająco.
Jak się rozejrzysz takich historii w futbolu jest wiele.

Przy czym to jest tak że piłkarz może zagrać ileś tam słabych meczy po których u nas by go linczowano, potem raz mu wyjdzie i wtedy kibice macierzystej drużyny zwracają na niego uwagę. Potem znowu cisza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2024 o godz. 19:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.05.2024, 20:50
Weź się wolfy z tym twoim aspergerem pierdzielnij

Wg mnie też każdy z Hiszpanów jest indywidualnie lepszy, ale to, że właśnie Młyński nas przeskoczył w tabeli ładując gola i dając asystę to dla mnie niezły chichot losu. Jeżeli nie widzisz w moim poście szydery i ogólnego żartu - to znaczy, że jesteś patafianem na całego

Nasze gwiazdki grają taką chałę w lidze w tej rundzie, że wyjaśniają ich nie tylko piłkarze Lechii, ale również takie tuzy jak Młyński.... Ciekaw jestem na której pozycji jesteśmy w tabeli wiosny? Mieścimy się jeszcze w pierwszej 10tce
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.05.2024 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.05.2024, 21:35
Radziłbym wyluzować i raczej zastanawiać się z kim będziemy rywalizować w przyszłym sezonie o ligowe być albo nie być,

Na razie co jest pewne (na 99%):

Out:
Podbeskidzie
Zagłębie Sosnowiec
Lechia Gdańsk
Arka Gdynia

In:
Ruch Chorzów
ŁKS Łódź
Pogoń Siedlce
Kotwica Kołobrzeg

Nie ma co ukrywać że jak już nie będzie w lidze Zagłębia Sosnowiec to już nic nas nie powstrzyma przed awansem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.05.2024, 23:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jaki Ty jesteś głupi. Tak, Młyński możliwe że wykopał nas z baraży Ale możliwe że sam do nich nie wejdzie, a my tak.

Pomijam już fakt, że jeżeli nie wejdziemy do baraży to przez obronę a nie przez atak czy pomoc. Sam Krzyżanowski kosztował nas w tej rundzie 7 punktów. Strzelały nam gole niemal wszystkie drużyny.

Młyński poszedł na wypożyczenie (decyzja Sobolewskiego) bo nie nadawał się do gry kombinacyjnej. Ostatnio jak go oglądałem wyglądał nieco lepiej, jeżeli nie awansujemy to pewnie wróci, ale pisanie że nas wyrzucił z baraży to już jest poziom oszołomstwa chemitrailsów.

Baena i Alfaro grają gorzej niż Młyński? No nie wydaje mi się.

Akurat z tego że się rozwinął to trzeba się cieszyć, bo może pozbędziemy się sporego kontraktu, albo wróci do nas lepszy piłkarz. Czyli win/win. Ale jeśli nie wejdziemy do baraży to przez odpały Krzyżanowskiego, Sobczaka (drugi Lewandowski się znalazł), Colleya (nie tylko ostatni mecz, ale żałosne próby strzelania krzyżakiem w dwusetce), Junki, totalna wyjebka z Chrobrym (do której kretyni się przyznali!) itd. To że Młyński strzelił Polonii w ogóle nie mieści się w pierwszej trzydziestce powodów dla których aktualnie mamy 7-me miejsce.
No chyba że wszystko rozpatruje się pod kątem swojej nienawiści do Hiszpanów, trenera, właściciela... No to wtedy faktycznie może dojść do takich przedwczesnych wytrysków żółci.
Taaaa bo wizja zeby grac jak Barcelona bez obrony to powstała w głowie Krzyzanowskiego. To on jest winny tej wizji gry która forsuje Rude, Kiko i Królewski - "czyli atak bez trzymanki a a z tyłu to jakos bedzie"

Znowu w dekiel bije? Nie ośmieszaj się manipulancie. Prym mieli podobno wieśc Hiszpanie - w praktyce tylko Rodado i Carbo sa lepsi od reszty. Reszta to przeplacony szrot. Lechia nam pokazła ile sa warci Baeny Villare Alfaro Goku czy podobno super defensor Juna co się zesrał i zrobił 2 żółtka +karnego, Zejdż na ziemoie manipulancie.

btw
Mlynski to ten sam poziom co Baena i Villar. Nie zyjmy fantazjami
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 12.05.2024, 23:39
Ten cały zaciąg hiszpański oprócz Carbo i Rodado nadaje się do wyjazdu choćby dzisiaj z powrotem na pastwiska w Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 13.05.2024, 07:52
Dokładnie tak, każdy napierdala na zawodników a to nie ich wina że mają narzucone pod rygorem że mają grać coś co w sumie nawet nie wiadomo jak nazwać, chciało by się użyć zwrotu tiki taka ale można to zrobić jedynie prześmiewczo. Techniczny futbol który z techniką nie ma nic wspólnego ociężałymi drewniakami, tak zwana gra ofensywna na połowie rywala czyli podania w poprzek między obrońcami aż do momentu straty piłki i bramki z kontry dla rywala, to jest cyrk. Tak naprawdę to nikt chyba na boisku nie wie co ma robić i po co on tam jest, całą taktyka ofensywna to rzucenie piłki na skrzydło i nie udane dośrodkowanie, od lat non stop to samo plus żenujące wykonywanie rzutów rożnych. Od lat wg tego samego klucza który narzuca pan Jarek i oficjalnie mówi że to się nigdy nie zmieni dopóki on tu jest bo to jest wg niego nowoczesny futbol. Co gorsza kazdy śledzi Twittera,to kązdy widzi co facet piszę żę teraz jeszcze bardziej zradykalizuje swoje chciejstwo pomimo wszystkiego co będzię szło źle a kibice dupa cicho bo klub jest jego, To nie to że ja chce go atakować ale po prostu jest mi smutno bo wiem że to się skończy tak jak musi czyli Wisłą w drugiej lidze przez jakieś chore wizje którym nikt z wykonawców nie podoła nie dlatego że nie chce tylko dlatego że nie da rady.
A po drugie każdy z nas gdzieś pracuje, znacie ten typ kolegi z pracy od którego nikt nic nie wymaga bo ten kolega się do niczego nie nadaje, coś mu powiesz żeby zrobił i tak to zjebie więc w sumie odpuszczasz, robisz sam i tak se lecicie od wypłaty do wypłaty, u nas mam wrażenie że tak traktuję się każdego pracownika piłkarza, "zostaw on się do niczego nie nadaje, byle do końca kontraktu i nara, potem kolejny" to ich psuje później idą gdzie indziej i nagle ktoś widzi ich zalety które muszą mieć bo nie byli by na tym poziomie na którym są gdyby nic nie reprezentowali sobą, stara się tak takiego piłkarza ustawiać i organizować go na boisku żeby jak najwięcej miał zadań które mu wychodzą i w których się odnajduje a jak najmniej ryzykuje się takim człowiekiem granie w grę w której zawsze popełnia ten sam błąd, u nas wiadomo klapki na oczy i gramy swoje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2024, 19:18
Mocarny Znicz wygrał z Wisłą Płock 2-1. To tyle jeśli chodzi o przewidywania że wygrają wszystko do końca
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.05.2024, 19:21
Najpierw trzeba ograć Gieksę, żeby w ogóle patrzeć na wyniki innych.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.05.2024, 19:52
Oglądałem ostatnie 20 minut meczu Znicza z Płockiem. Oni wyglądali, jakby grali na zwolnienie trenera, serio. My przegrywamy, remisujemy, ale jest w naszej grze chociaż zalążek czegoś dobrego. W dzisiejszej grze płockiej Wisły nie było niczego.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.05.2024, 21:59
Motor melduje się w barażach.Jest am już GKS Katowice i prawie na pewno Łęczna.Zostało jedno wolne miejsce...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.05.2024, 22:26
G...o prawda.
Po naszej wygranej, Tychów i Łęcznej wraca na 7 miejsce.
A nie chce mi się liczyć małej tabelki po remisie Łęcznej, bo być może też.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 17.05.2024 o godz. 22:30.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.05.2024, 04:30
Pepuś spokojnie. Tychy i Leczna graja ze soba w ostatniej kolejce, a Motor ma u siebie PBB, takze blizej do wersji krysztala.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.05.2024, 08:13
Katowice i Motor już w barażach.
Łęczna jeszcze nie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.05.2024, 09:49
Motor jedna nogą jest w barażach. Nie ma jeszcze pewnego awansu.
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 18.05.2024, 11:02
Junca ostatnio odpierdzil mega maniane z tym karnym - to fakt. Natomiast nie zmienia to faktu że nakrywa takiego Szota czapką. Dawidowi nie można odmówić zaangażowania i względnie dobrej grze w obronie, natomiast on kompletnie nie umie nic poza tym. Każde jego zagranie ofensywne w zasadzie kończy się stratą, chyba że zagra do najbliższego na dwa metry i pójdzie na obieg po linii. Hiszpan jednak już nie raz pokazał że grać w piłkę potrafi a przede wszystkim potrafi najlepiej dośrodkować z całej drużyny co już niejednokrotnie dało nam punkty które trzymają nas jeszcze w grze.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2024, 11:24
Junca ptrafi dośrodkować, to fakt. Problem z takim Juncą jest, że gra raz na 5-10 meczów bo ma kontuzje, a jak gra częściej to nie ma kondycji b przed chwilą miał kontuzję i dopiero buduje formę. Co prawda kilka fajnych asyst w Wiśle zaliczył ale jakby to rozłożyć na ilość meczów przez te 1,5 roku to co ile asystuje? Raz na 10 kolejek? Wow. Fenomen.

I to jest właśnie patologia w tym klubie. Piłkarze, którzy non stop się leczą, niby mają potencjał ale jak jest potrzebny to albo ma kontuzje albo odwala babole bo wraca po kontuzji, albo pogra 30-50 minut bo trzeba go już zmieniać. W efekcie tworzy się jeden wielki .......nik i nie mam wątpliwości, że taki brak stabilizacji i normalności wpływa na morale całego zespołu.

Gdyby wywalic na śmietnik te Bashe, Junci, Żyry, Bregu, Sapały... przecież to jest 5 kopaczy, na nienajniższych kontraktach. W ich miejsce można by znaleźć albo z 1-2 mega jak na I ligę kopaczy albo 3-4 z potencjałem, zdrowych.
tych 2-4 graczy było by dostępnych w 90-100 % czasu w sezonie (wiadomo, ktorys jakąś kontuzję by zaliczył zapewne na x czasu) a te Junci i spółka, czyli 5 szrotowców gra chociaż łącznie wszyscy z 45 minut co kolejkę?

Porażka. 5 graczy gra za pół gracza. W ich miejsce mogłoby być 2-4 graczy co by grało co kolejkę łącznie 180-360 minut.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.05.2024, 11:54
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Junca ostatnio odpierdzil mega maniane z tym karnym - to fakt. Natomiast nie zmienia to faktu że nakrywa takiego Szota czapką. Dawidowi nie można odmówić zaangażowania i względnie dobrej grze w obronie, natomiast on kompletnie nie umie nic poza tym. Każde jego zagranie ofensywne w zasadzie kończy się stratą, chyba że zagra do najbliższego na dwa metry i pójdzie na obieg po linii. Hiszpan jednak już nie raz pokazał że grać w piłkę potrafi a przede wszystkim potrafi najlepiej dośrodkować z całej drużyny co już niejednokrotnie dało nam punkty które trzymają nas jeszcze w grze.
Szot kompletnie nic poza grą w obronie nie umie,kompletnie.A jego asysty to przypadek,bramki z resztą też...
https://youtu.be/4wvFCOrk9zQ?t=747
https://youtu.be/xVoLyRb2bLQ?t=124
https://youtu.be/v7UXXZveWJM?t=407

Wiem,wiem w piłkę potrafią grać tylko Hiszpanie a przez Polaków tracimy bramki....
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.05.2024, 12:16
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Pepuś spokojnie. Tychy i Leczna graja ze soba w ostatniej kolejce, a Motor ma u siebie PBB, takze blizej do wersji krysztala.
Jak by nie grali w następnej kolejce to JESZCZE Motor w barażach nie jest.
Jak napisałem, musi czekać na wyniki 3 meczów w tej kolejce, a w przypadku, który opisałem nie będzie mógł przegrać z Podbeskidziem w następnej kolejce.
Owszem, zrobił wielki krok w kierunku baraży ale wk...ce jest pisanie, że "już się dostał".
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.05.2024, 12:19
Motor już w barażach,podobnie jak Katowice i prawie na pewno Łęczna
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.05.2024, 13:30
Nie no to, że Motor raczej jest w barażach to nie znaczy, ze na pewno jest. To, że grają z PBB to nie znaczy, ze z nimi nie przegrają. Liga jest cienka i chora wiec wszystko się może zdarzyć. Motor to nawet my jeszcze możemy prześcignąć, nawet jeśli dziś przegramy.

Natomiast nas interesuje nie tyle czy Motor już w barażach tylko wlasnie czy Motor już na 100% przed nami. Ich możemy prześcignąć, jak się uda to nawet przy 1 wygranej naszej. Problem w tym, że jeśli dzisiaj nie wygramy to być może już się możemy żegnać z barażami. Remis da więcej możliwości aczkolwiek nadal dzięki Zaskrońcowi musimy patrzeć na wyniki pozostałych 15109 meczów i zaleznie od tego czy zdobędziemy 3-4 czy 6 pkt analizować wszystkich wyniki.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.05.2024, 13:32
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak by nie grali w następnej kolejce to JESZCZE Motor w barażach nie jest.
Jak napisałem, musi czekać na wyniki 3 meczów w tej kolejce, a w przypadku, który opisałem nie będzie mógł przegrać z Podbeskidziem w następnej kolejce.
Owszem, zrobił wielki krok w kierunku baraży ale wk...ce jest pisanie, że "już się dostał".
Ok, rozumiem Twoj tok myslenia. Suche fakty, reszta gdybanie, ale ja jestem kibicem Wisly, a my szczegolnie lubimy sobie pogdybac Obysmy jeszcze mogli sobie pogdybac po dzisiajszym meczu. Oby.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.05.2024, 13:39
Generalnie wszyscy grają pod nas. Jak zawsze, od 5 lat a może i od 15 lat. Wszyscy przegrywają więc awans w zasięgu. Problem pojawia się wtedy gdy się okazuje, że my musimy jakiś mecz wygrać żeby kogoś w tabeli przeskoczyć Także żeby nie było, że na koniec zapomnimy wygrać ten 1-2 mecze
drozd:
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.05.2024, 18:26
panowie co musi się stać abyśmy weszli do baraży? Tak szczerze. My wygrana z TBB a reszta?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 18.05.2024, 18:29
Dyskwalifikacja kilku drużyn z pozycji 1-6
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.05.2024, 18:33
@Witalis a tak na poważnie
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 18.05.2024, 18:33
Szneka napisał(a):Wyświetl post
panowie co musi się stać abyśmy weszli do baraży? Tak szczerze. My wygrana z TBB a reszta?
się okaże jak się kolejka skończy

Tylko... do czego nam te baraże? Żebyśmy zobaczyli o jedną kompromitacje w tym sezonie więcej? Nie potrafimy wygrać z Sosnowcem czy Resovią, a z Lechią i GKS tracimy 9 bramek. Dajcie spokój.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.05.2024, 18:35
Wpuścić p.pułkownika Sienkiewicza do Wisły , w celu zlikwidowania zarządu , sztabu i piłkarzy
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.05.2024, 19:02
I powołania nowej Wisły bez Królewskiego, bez Błaszczykowskiego i jego rodziny, bez Jażdżyńskiego, bez sociosów, itp

Nowe otwarcie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów