|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Z zawodników ktorzy mają kontrakty i coś sobą prezentują to Duda i Rodado będą się zapewne żegnać z klubem. Bycie w Wiśle to dla nich strata czasu, chyba że ktoś ich przekona że europejskie puchary coś zmienia. Wtedy odejdą później, tak max w połowie sierpnia, gdy Wisły nie będzie już w pucharach. Carbo w Wiśle zostanie. Za piłkarzy z taką metryka nikt nam nie zapłaci tyle by Wiśle.oplacaloby się go sprzedawać. Za Dudę i Rodado to jesteśmy w stanie w sumie może ugrać z 1.2-1.5 mln euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Ja bym chciał w kolejnym sezonie widzieć więcej Gogóła. Widać tam technikę, potencjał ofensywny, może będą z niego ludzie...
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak. Rozwinie się jak wszyscy inni w Wiśle
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Bo oczywiście ta dwójka zostanie sprzedana, w końcu potrzeba kasy na kolejny sezon eksperymentalnej zabawy Królewskiego w klub piłkarski, zwanej przez niego samego "procesem" lub "budowaniem podstaw". Co do kwot - wydaje mi się, że 1,5 mln euro za dwójkę w/w jest do osiągnięcia, nawet na rynku polskim. Zakładam, że również Colley będzie chciał zmienić środowisko. Co do składu na przyszły sezon, to piłkarzy z ważnymi kontraktami z Wisłą jest ponad 20: bramkarze: Raton, Broda, Letkiewicz (młodzieżowiec, pierwszy bramkarz w Wieczystej), Stępak. obrońcy: Uryga, Jaroch, Łasicki (przedłużą lub już przedłużyli kontrakty), Szot, Krzyżanowski, Skrobański (na wypożyczeniu w Wieczystej) pomocnicy: Carbo, Alfaro, Baena, Goku, Gogół, Olejarka, trójka z Łęcznej: Młyński, Starzyński, Fazlagic no i nasz ulubieniec Sapała. Do tego Kutwa, Szywacz z rezerw, ten młody Dziedzic z Garbarni, który aktualnie próbuje uratować przed spadkiem CLJ Tylko w ataku nie ma nikogo ale pewnie Sobczak przedłuży kontrakt a dodatkowo jakieś szrociwo z Hiszpanii zostanie wybrane przez Kiko (tzn. oczywiście miałem na myśli algorytm). Czyli Rude dostanie skład słabszy niż obecnie a Królewski rozpocznie kolejną kampanię pod hasłem #RazemPoAwans. Szaliki i koszulki są już dostępne w fanszopie ![]()
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 13.05.2024 o godz. 12:54.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cały czas mam nadzieję że Rude wykaże się inteligencją i sam stąd s.......i.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Po potencjalnej kompromitacji tutaj, pójdzie gdzie? Obawiam się, że jego kariera może zaliczyć taki sam zakręt, jak w przypadku Sobolewskiego. W przypadku Radka to są zdaje się ryby, u niego będzie robienie statystyk w excelu dla jakiegoś prowincjonalnego klubiku z Hiszpanii.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale kto go weźmie? Owszem, jest promyk nadziei, że zdobycie Pucharu Polski w CV skusi jaki klub z hiszpańskiej 3 ligi albo inną egzotykę ale jednak Królewski zasypuje go wiadomościami na whatssaupie, więc to może okazać się decydujące.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Problem w tym, że w 3 lidze hiszpańskiej drużyny, które byłyby skłonne zatrudnić trenera znikąd mogą chcieć płacić znacznie mniej niż łosie z Krakowa. W tej sytuacji raczej zostanie.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 13.05.2024 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
) będziemy bronić się przed spadkiem do II ligi...![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Po sezonie odejdą najlepsi/najbardziej obiecujący zawodnicy. W ich miejsce zostaną sprowadzone opcje budżetowe okraszone jakimiś bobami do odbudowy którzy 7 lat temu zaliczyli udany sezon w Szeryfie Tyraspol, gwiazdy polskiej 1 i 2 ligi pokroju Olejarki (pewnie jakiś wynalazek z Resovii albo innego znicza). Jako hit transferowy zostanie ogłoszony jakiś emeryt wracający na stare śmieci pokroju Carlitosa (ale moze wyciągną z kapelusza kogoś innego w stylu Brleka czy Kolara).
Co do jednego wszyscy możemy być pewni. Wisła pod wodza Krolewskiego nie jest nieprzewidywalna oraz również nie stoi w miejscu. Ona się stale zwija. Od 2019 rok w rok osiągamy coraz gorszy sportowy wynik. W tym sezonie klepniemy najgorszy wynik w historii klubu (miejce poniżej 4 na 2 poziomie rozgrywkowym) oraz rekord liczby sezonów spędzonych na zapleczu jednym ciągiem (3). W przyszłym mysle ze bedziemy jak taka stal rzeszów czy odra opole. Nic specjalnego, nic tragicznego. O utrzymanie raczej jestem spokojny, ale zgodnie z trendem zajmiemy miejsce poniżej 7 (pewnie zakręcimy się koło 10). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Myślę że akurat gwiady typu "Olejarka" to jednak co innego niż gwiazdy typu "Omrani".
Ten pierwszy wiadomo że coś grał w tej Stali Rzeszów zanim do nas przyszedł, w tym sezonie dramat ale przy innym trenerze w nastepnym sezonie moze zacząć znowu grac. Zreszta to samo moge napisac o Goku - który w tej rundzie zanotował olbrzymi regres a w ostatnich 3 meczach marnował sporo 100. Ale jednak on cos grał i jest szansa że wróci do swojej dyspozycji. Bardziej się boję takich nieprzygotowanych do fizycznej walki piłkarzy jak Omrani którzy własnie z powodu słabej fizyczności (nadwagi itd) mogę się nie odbudowac na I ligę. A tutaj jednak gra się fizycznie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W tym sezonie z polakow trzymaja poziom tylko Sobczak, Gogół i Duda. Reszta powinna byc pogoniona precz, zwłaszcza Uryga, Łasicki, Jaroch, Szot, Krzyzanowski, Żyro.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro Łęczna czy Motor są w stanie to dlaczego nie? Trzeba tylko skonczyc z idiotycznym gadaniem, ze to jest skład na ekstraklase tylko grać po pierwszoligowemu. Bo jednak na jakość, którą pokazala w sobote Lechia potrzeba pieniążków i ich umiejętnego wydania. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
tylko nie wiem czy wie to prezesuńcio i algorytm od wyboru trenerów ps. w tym momencie potrzebujemy pierwszoligowych piłkarzy i pierwszoligowego trenera żeby nas stąd wyciągnąć. Wtedy można sobie sprowadzać wagonami Hiszpanów, Włochów czy innych Portugalców ps. 2 Idealny trener dla nas? Tułacz albo Banasik. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mnie nie interesuje kto go weżmie tylko mam nadzieję że zadziała instynkt samozachowawczy i da nogę zanim całkiem zjebie sobie CV.Bo chyba zdajecie sobie sprawę że może być jeszcze gorzej....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kto go weźmie ? Frajerów nie brakuje, także na zachodzie.
Jakby, zanim przyszedł do nas, zrobił puchar Kostaryki z drugoligowym zespołem wszyscy by piali z zachwytu. Byłby głupi jakby nie szukał okazji po takim sukcesie. Zwłaszcza, że za rok sprawa będzie nieświeża a utrzymanie w I lidze po heroicznej walce na nikim nie zrobi wrażenia. No chyba nie wierzy w to, że w Wiśle realizowany jest jakiś projekt piłkarskiej sztucznej inteligencji. No chyba, że awansuje. Ale to też odejdzie. Do Centrum JPII. Tam ekspert od cudów na pewno znajdzie dobrze płatną pracę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
leszekpw napisał(a):
Po pierwsze to "polaków"? A po drugie co Kacper Duda wnosi do naszej gry? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PESEL + umiejętności przewyższające Człapałę, który zarabia pewnie z 3-4x tyle, co Kacper. Jako młodzieżowiec nie powoduje zazwyczaj swoją obecnością na boisku, że gramy w 10.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Jeżeli nie załapiemy się do baraży to w 90% nie wina Rude. Tylko chorego klimatu w klubie,gdzie sabotuje się wyniki żeby mieć pretekst do zmian personalnych. Królewski powinien to wytrzymać i wykopać sabotażystów. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Puchar to zasługa Rude, ~1,4 punktu na mecz w lidze to wina sabotażystów? Pokrętna logika.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 13.05.2024 o godz. 20:01.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może odwrotnie. Rude sabotuje grę Wisły ale w PP gdzie była większa frekwencja na meczach i przed tv, piłkarze stawili opór i zagrali po swojemu, dzięki temu Wisła wygrała puchar, a w lidze jest nadal sabotowana przez trenera.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak bo w pucharze wszyscy starali się grać na maksa i słuchać trenera, dlatego był efekt.
W lidze zdarzały się zachowania nie dające się wytłumaczyć logicznie. Poza "nie chciało im się". A to że im się nie chciało to nie wina trenera. Trener traktuje piłkarzy jak normalnych sportowców. Motywuje ich daje szansę po błędach, a taki Krzyżanowski miał duży udział przy stracie 7 punktów Wchodzi z Resovią na 20 minut i odpuszcza swojego zawodnika w 95 minucie. Wyłącznie przez olewacką postawę. Wszystko zaczęło się sypać po przerwie na kadrę. Było 3 dni wolnego i niektórym palma odbiła. Co wyprawiał Szot z Motorem. Co pokazał Sobczak z Sosnowcem. Trener jest temu winny? No nie bardzo. Potrzebny był trener który pokaże jakieś schematy, wyuczy automatyzmów,ale wykonywać muszą to zawodnicy. Puchar pokazał że jak chcą to potrafią. Liga pokazała że nie zawsze chcą. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Wystarczy już tych manipulacji dla dzieci z przedszkola, lepiej napisz pod czyje dyktando piszesz te bzdury.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 13.05.2024 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie ten PP zakłamał pariasom obraz rzeczywistości.
Przypominam, Wisła w PP vs Ekstraklasa: 1 wygrana z Piastem 2 remisy: - z Pogonią po golu w ostatniej sekundzie meczu = fart, że tak się udało strzelić na ostatnią chwilę - z Widzewem, po golu w ostatnich minutach i błędzie sedziego = fart W PP zanotowaliśmy na farcie 2 remisy i wygraną, w regulaminowym czasie gry. Czyli typowy wynik Rudego, 1,67 pkt, gdyby nie fart to mogło być nawet średnio 1,0 pkt na mecz. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można sobie tłumaczyć odpuszczanie krycia, spacery po boisku na różne sposoby, moim zdaniem to sabotaż, bo wielu zależy żeby Królewskiemu nie poszło. A wiara w to, że nikt nie będzie robił swoich interesów kosztem Wisły to jest właśnie podejście dziecka z przedszkola. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może problem leży w kontraktach, których podstawa jest dużym % ogólnej sumy wypłacanej zawodnikowi, bez względu na jego formę sportową? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Jak Rude mógłby sabotować grę piłkarzy? Nie rób z siebie kompletnego kretyna! ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|