The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
black
Member

Od: 02.2021

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2024, 12:50
Ci co nie zostaną z nimi przedłużone kontrakty zostaną zastąpieni nastepną turą emerytów,grubasów,szrotem itd z którymi będziemy walczyć w następnym sezonie o utrzymanie się w 1 lidze i tyle w temacie
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 12.05.2024, 14:28
Duda jest jako 8 niezły bo walczy i rozgrywa, ale zgadzam się z opinią że w ofensywie on nie istnieje. Jak stoi na 20 metrze to szuka usilnie podania do kogoś jakby wiedział, że nie dokopie do bramki co potwierdza wykonywanie przez niego rzutów rożnych bo wali je też tak tragicznie że widząc go idącego do narożnika to jest 99,99% pewności że piłka nie doleci do krótkiego słupka lub będzie rozgrywał na krótko...
Na chwilę obecną dla mnie gość musi wiadro lodu, mecz na ławce i niech się obudzi a gra w tym czasie Gogół.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.05.2024, 14:52
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
Duda jest jako 8 niezły bo walczy i rozgrywa, ale zgadzam się z opinią że w ofensywie on nie istnieje. Jak stoi na 20 metrze to szuka usilnie podania do kogoś jakby wiedział, że nie dokopie do bramki co potwierdza wykonywanie przez niego rzutów rożnych bo wali je też tak tragicznie że widząc go idącego do narożnika to jest 99,99% pewności że piłka nie doleci do krótkiego słupka lub będzie rozgrywał na krótko...
Na chwilę obecną dla mnie gość musi wiadro lodu, mecz na ławce i niech się obudzi a gra w tym czasie Gogół.
A po co mu wiadro lodu? Przecież on nie gwiazdorzy tylko walczy i biega... a ze nie jest wirtuozem w ofensywie to inna sprawa. Myśle ze wiadro lodu przydałoby sie tym którzy chcieliby przerzucić odpowiedzialnośc za niepowodzenia w I lidze na młodziezowców a ściągając ją z naszych gwiazd - w tym z naszych stranierosów którzy jako CAŁOŚĆ daja dupy po całosci w lidze.

btw
A to Duda jest kolejnym z piłkarzy którzy steroryzowali trenera Rude ze bije te rozne? Rude nie wie co się dzieje, czy sam go wyznaczył? Podpowiem - inni z Baeoną, Alfaro i innymi wykonuja je jeszcze gorzej. Tylko Junca lepiej... no ale on sie głównie leczy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.05.2024, 22:00
azor napisał(a):Wyświetl post
Nawe jeśli jakimś cudem byśmy dostali taką kasę za cała trójkę (w co śmiem wątpić, przede wszystkim ze względu na brak zainteresowania) to to do spięcia dziury nie wystarczy.
Zainteresowanie jest wieloma piłkarzami Wisły. Mówił o tym choćby dyrektor Jagielloni które z chęcią by kilku przytulił. PP zrobił kilku piłkarzom naprawdę dobrą reklamę.

Z zawodników ktorzy mają kontrakty i coś sobą prezentują to Duda i Rodado będą się zapewne żegnać z klubem.

Bycie w Wiśle to dla nich strata czasu, chyba że ktoś ich przekona że europejskie puchary coś zmienia. Wtedy odejdą później, tak max w połowie sierpnia, gdy Wisły nie będzie już w pucharach.

Carbo w Wiśle zostanie. Za piłkarzy z taką metryka nikt nam nie zapłaci tyle by Wiśle.oplacaloby się go sprzedawać.

Za Dudę i Rodado to jesteśmy w stanie w sumie może ugrać z 1.2-1.5 mln euro.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 13.05.2024, 10:56
Ja bym chciał w kolejnym sezonie widzieć więcej Gogóła. Widać tam technikę, potencjał ofensywny, może będą z niego ludzie...
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.05.2024, 12:08
Tak. Rozwinie się jak wszyscy inni w Wiśle
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2024, 12:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zainteresowanie jest wieloma piłkarzami Wisły. Mówił o tym choćby dyrektor Jagielloni które z chęcią by kilku przytulił. PP zrobił kilku piłkarzom naprawdę dobrą reklamę.
(...)
Za Dudę i Rodado to jesteśmy w stanie w sumie może ugrać z 1.2-1.5 mln euro.
O kim się mówi oprócz Rodado i Dudy?

Bo oczywiście ta dwójka zostanie sprzedana, w końcu potrzeba kasy na kolejny sezon eksperymentalnej zabawy Królewskiego w klub piłkarski, zwanej przez niego samego "procesem" lub "budowaniem podstaw".

Co do kwot - wydaje mi się, że 1,5 mln euro za dwójkę w/w jest do osiągnięcia, nawet na rynku polskim.
Zakładam, że również Colley będzie chciał zmienić środowisko.

Co do składu na przyszły sezon, to piłkarzy z ważnymi kontraktami z Wisłą jest ponad 20:

bramkarze: Raton, Broda, Letkiewicz (młodzieżowiec, pierwszy bramkarz w Wieczystej), Stępak.
obrońcy: Uryga, Jaroch, Łasicki (przedłużą lub już przedłużyli kontrakty), Szot, Krzyżanowski, Skrobański (na wypożyczeniu w Wieczystej)
pomocnicy: Carbo, Alfaro, Baena, Goku, Gogół, Olejarka, trójka z Łęcznej: Młyński, Starzyński, Fazlagic no i nasz ulubieniec Sapała. Do tego Kutwa, Szywacz z rezerw, ten młody Dziedzic z Garbarni, który aktualnie próbuje uratować przed spadkiem CLJ
Tylko w ataku nie ma nikogo ale pewnie Sobczak przedłuży kontrakt a dodatkowo jakieś szrociwo z Hiszpanii zostanie wybrane przez Kiko (tzn. oczywiście miałem na myśli algorytm).

Czyli Rude dostanie skład słabszy niż obecnie a Królewski rozpocznie kolejną kampanię pod hasłem #RazemPoAwans. Szaliki i koszulki są już dostępne w fanszopie
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 13.05.2024 o godz. 12:54.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.05.2024, 12:21
Cały czas mam nadzieję że Rude wykaże się inteligencją i sam stąd s.......i.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.05.2024, 12:30
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Po potencjalnej kompromitacji tutaj, pójdzie gdzie? Obawiam się, że jego kariera może zaliczyć taki sam zakręt, jak w przypadku Sobolewskiego. W przypadku Radka to są zdaje się ryby, u niego będzie robienie statystyk w excelu dla jakiegoś prowincjonalnego klubiku z Hiszpanii.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 13.05.2024, 12:31
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ale kto go weźmie? Owszem, jest promyk nadziei, że zdobycie Pucharu Polski w CV skusi jaki klub z hiszpańskiej 3 ligi albo inną egzotykę ale jednak Królewski zasypuje go wiadomościami na whatssaupie, więc to może okazać się decydujące.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 13.05.2024, 12:47
Problem w tym, że w 3 lidze hiszpańskiej drużyny, które byłyby skłonne zatrudnić trenera znikąd mogą chcieć płacić znacznie mniej niż łosie z Krakowa. W tej sytuacji raczej zostanie.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 13.05.2024 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2024, 13:02
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
O kim się mówi oprócz Rodado i Dudy?

Bo oczywiście ta dwójka zostanie sprzedana, w końcu potrzeba kasy na kolejny sezon eksperymentalnej zabawy Królewskiego w klub piłkarski, zwanej przez niego samego "procesem" lub "budowaniem podstaw".

Co do kwot - wydaje mi się, że 1,5 mln euro za dwójkę w/w jest do osiągnięcia, nawet na rynku polskim.
Zakładam, że również Colley będzie chciał zmienić środowisko.

Co do składu na przyszły sezon, to piłkarzy z ważnymi kontraktami z Wisłą jest ponad 20:

bramkarze: Raton, Broda, Letkiewicz (młodzieżowiec, pierwszy bramkarz w Wieczystej), Stępak.
obrońcy: Uryga, Jaroch, Łasicki (przedłużą lub już przedłużyli kontrakty), Szot, Krzyżanowski, Skrobański (na wypożyczeniu w Wieczystej)
pomocnicy: Carbo, Alfaro, Baena, Goku, Gogół, Olejarka, trójka z Łęcznej: Młyński, Starzyński, Fazlagic no i nasz ulubieniec Sapała. Do tego Kutwa, Szywacz z rezerw, ten młody Dziedzic z Garbarni, który aktualnie próbuje uratować przed spadkiem CLJ
Tylko w ataku nie ma nikogo ale pewnie Sobczak przedłuży kontrakt a dodatkowo jakieś szrociwo z Hiszpanii zostanie wybrane przez Kiko (tzn. oczywiście miałem na myśli algorytm).

Czyli Rude dostanie skład słabszy niż obecnie a Królewski rozpocznie kolejną kampanię pod hasłem #RazemPoAwans. Szaliki i koszulki są już dostępne w fanszopie
jest szansa że w przyszłym sezonie (jeśli nie wydarzy się cud i nie wejdziemy do baraży a tam jeszcze jeden cud i nie wygramy ich ) będziemy bronić się przed spadkiem do II ligi...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 13.05.2024, 13:09
Po sezonie odejdą najlepsi/najbardziej obiecujący zawodnicy. W ich miejsce zostaną sprowadzone opcje budżetowe okraszone jakimiś bobami do odbudowy którzy 7 lat temu zaliczyli udany sezon w Szeryfie Tyraspol, gwiazdy polskiej 1 i 2 ligi pokroju Olejarki (pewnie jakiś wynalazek z Resovii albo innego znicza). Jako hit transferowy zostanie ogłoszony jakiś emeryt wracający na stare śmieci pokroju Carlitosa (ale moze wyciągną z kapelusza kogoś innego w stylu Brleka czy Kolara).

Co do jednego wszyscy możemy być pewni. Wisła pod wodza Krolewskiego nie jest nieprzewidywalna oraz również nie stoi w miejscu. Ona się stale zwija. Od 2019 rok w rok osiągamy coraz gorszy sportowy wynik. W tym sezonie klepniemy najgorszy wynik w historii klubu (miejce poniżej 4 na 2 poziomie rozgrywkowym) oraz rekord liczby sezonów spędzonych na zapleczu jednym ciągiem (3).

W przyszłym mysle ze bedziemy jak taka stal rzeszów czy odra opole. Nic specjalnego, nic tragicznego. O utrzymanie raczej jestem spokojny, ale zgodnie z trendem zajmiemy miejsce poniżej 7 (pewnie zakręcimy się koło 10).
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.05.2024, 13:14
Myślę że akurat gwiady typu "Olejarka" to jednak co innego niż gwiazdy typu "Omrani".

Ten pierwszy wiadomo że coś grał w tej Stali Rzeszów zanim do nas przyszedł, w tym sezonie dramat ale przy innym trenerze w nastepnym sezonie moze zacząć znowu grac.

Zreszta to samo moge napisac o Goku - który w tej rundzie zanotował olbrzymi regres a w ostatnich 3 meczach marnował sporo 100. Ale jednak on cos grał i jest szansa że wróci do swojej dyspozycji.

Bardziej się boję takich nieprzygotowanych do fizycznej walki piłkarzy jak Omrani którzy własnie z powodu słabej fizyczności (nadwagi itd) mogę się nie odbudowac na I ligę. A tutaj jednak gra się fizycznie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.05.2024, 14:20
W tym sezonie z polakow trzymaja poziom tylko Sobczak, Gogół i Duda. Reszta powinna byc pogoniona precz, zwłaszcza Uryga, Łasicki, Jaroch, Szot, Krzyzanowski, Żyro.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 13.05.2024, 14:24
emjot napisał(a):Wyświetl post
jest szansa że w przyszłym sezonie (jeśli nie wydarzy się cud i nie wejdziemy do baraży a tam jeszcze jeden cud i nie wygramy ich ) będziemy bronić się przed spadkiem do II ligi...
A mnie się wydaje, że ogarnięty trener robi z tym składem baraże.
Skoro Łęczna czy Motor są w stanie to dlaczego nie?
Trzeba tylko skonczyc z idiotycznym gadaniem, ze to jest skład na ekstraklase tylko grać po pierwszoligowemu.
Bo jednak na jakość, którą pokazala w sobote Lechia potrzeba pieniążków i ich umiejętnego wydania.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2024, 14:32
A mnie się wydaje, że ogarnięty trener robi z tym składem baraże.
Skoro Łęczna czy Motor są w stanie to dlaczego nie?
Trzeba tylko skonczyc z idiotycznym gadaniem, ze to jest skład na ekstraklase tylko grać po pierwszoligowemu.
Bo jednak na jakość, którą pokazala w sobote Lechia potrzeba pieniążków i ich umiejętnego wydania.
ja to wszystko wiem
tylko nie wiem czy wie to prezesuńcio i algorytm od wyboru trenerów
ps. w tym momencie potrzebujemy pierwszoligowych piłkarzy i pierwszoligowego trenera żeby nas stąd wyciągnąć. Wtedy można sobie sprowadzać wagonami Hiszpanów, Włochów czy innych Portugalców
ps. 2 Idealny trener dla nas? Tułacz albo Banasik.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.05.2024, 18:32
Ale kto go weźmie? Owszem, jest promyk nadziei, że zdobycie Pucharu Polski w CV skusi jaki klub z hiszpańskiej 3 ligi albo inną egzotykę ale jednak Królewski zasypuje go wiadomościami na whatssaupie, więc to może okazać się decydujące.
Mnie nie interesuje kto go weżmie tylko mam nadzieję że zadziała instynkt samozachowawczy i da nogę zanim całkiem zjebie sobie CV.Bo chyba zdajecie sobie sprawę że może być jeszcze gorzej....
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.05.2024, 19:09
Kto go weźmie ? Frajerów nie brakuje, także na zachodzie.

Jakby, zanim przyszedł do nas, zrobił puchar Kostaryki z drugoligowym zespołem wszyscy by piali z zachwytu.
Byłby głupi jakby nie szukał okazji po takim sukcesie. Zwłaszcza, że za rok sprawa będzie nieświeża a utrzymanie w I lidze po heroicznej walce na nikim nie zrobi wrażenia. No chyba nie wierzy w to, że w Wiśle realizowany jest jakiś projekt piłkarskiej sztucznej inteligencji.

No chyba, że awansuje. Ale to też odejdzie. Do Centrum JPII. Tam ekspert od cudów na pewno znajdzie dobrze płatną pracę.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.05.2024, 19:29
leszekpw napisał(a):
W tym sezonie z polakow trzymaja poziom tylko Sobczak, Gogół i Duda. Reszta powinna byc pogoniona precz, zwłaszcza Uryga, Łasicki, Jaroch, Szot, Krzyzanowski, Żyro.

Po pierwsze to "polaków"?

A po drugie co Kacper Duda wnosi do naszej gry?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.05.2024, 19:34
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to "polaków"?

A po drugie co Kacper Duda wnosi do naszej gry?
PESEL + umiejętności przewyższające Człapałę, który zarabia pewnie z 3-4x tyle, co Kacper. Jako młodzieżowiec nie powoduje zazwyczaj swoją obecnością na boisku, że gramy w 10.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.05.2024, 19:51
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Po potencjalnej kompromitacji tutaj, pójdzie gdzie? Obawiam się, że jego kariera może zaliczyć taki sam zakręt, jak w przypadku Sobolewskiego. W przypadku Radka to są zdaje się ryby, u niego będzie robienie statystyk w excelu dla jakiegoś prowincjonalnego klubiku z Hiszpanii.
Taa wygranie pucharu z pierwszoligowcem to faktycznie kompromitacja. .

Jeżeli nie załapiemy się do baraży to w 90% nie wina Rude. Tylko chorego klimatu w klubie,gdzie sabotuje się wyniki żeby mieć pretekst do zmian personalnych.

Królewski powinien to wytrzymać i wykopać sabotażystów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.05.2024, 19:56
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Jeżeli nie załapiemy się do baraży to w 90% nie wina Rude. Tylko chorego klimatu w klubie,gdzie sabotuje się wyniki żeby mieć pretekst do zmian personalnych.

Kto sabotuje wyniki, żeby zwolnić kogo?

Puchar to zasługa Rude, ~1,4 punktu na mecz w lidze to wina sabotażystów? Pokrętna logika.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 13.05.2024 o godz. 20:01.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.05.2024, 20:09
Może odwrotnie. Rude sabotuje grę Wisły ale w PP gdzie była większa frekwencja na meczach i przed tv, piłkarze stawili opór i zagrali po swojemu, dzięki temu Wisła wygrała puchar, a w lidze jest nadal sabotowana przez trenera.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.05.2024, 20:11
Tak bo w pucharze wszyscy starali się grać na maksa i słuchać trenera, dlatego był efekt.

W lidze zdarzały się zachowania nie dające się wytłumaczyć logicznie. Poza "nie chciało im się". A to że im się nie chciało to nie wina trenera. Trener traktuje piłkarzy jak normalnych sportowców. Motywuje ich daje szansę po błędach, a taki Krzyżanowski miał duży udział przy stracie 7 punktów Wchodzi z Resovią na 20 minut i odpuszcza swojego zawodnika w 95 minucie. Wyłącznie przez olewacką postawę. Wszystko zaczęło się sypać po przerwie na kadrę. Było 3 dni wolnego i niektórym palma odbiła. Co wyprawiał Szot z Motorem. Co pokazał Sobczak z Sosnowcem. Trener jest temu winny? No nie bardzo.

Potrzebny był trener który pokaże jakieś schematy, wyuczy automatyzmów,ale wykonywać muszą to zawodnicy. Puchar pokazał że jak chcą to potrafią. Liga pokazała że nie zawsze chcą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 13.05.2024, 20:14

Tym wykopywanym którzy mają ważne kontrakty to chyba w naturze zapłaci za zerwane umowy. I w ten sam sposób zapłaci nowym dwudziestu ambitnym asom, których sprowadzi. A może postawi na wielce obiecujące okazje za 2 tysiące euro jak Omrani czy Bergu.
Wystarczy już tych manipulacji dla dzieci z przedszkola, lepiej napisz pod czyje dyktando piszesz te bzdury.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 13.05.2024 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.05.2024, 20:22
Fajnie ten PP zakłamał pariasom obraz rzeczywistości.

Przypominam, Wisła w PP vs Ekstraklasa:

1 wygrana z Piastem
2 remisy:
- z Pogonią po golu w ostatniej sekundzie meczu = fart, że tak się udało strzelić na ostatnią chwilę
- z Widzewem, po golu w ostatnich minutach i błędzie sedziego = fart

W PP zanotowaliśmy na farcie 2 remisy i wygraną, w regulaminowym czasie gry. Czyli typowy wynik Rudego, 1,67 pkt, gdyby nie fart to mogło być nawet średnio 1,0 pkt na mecz.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.05.2024, 20:30
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Tym wykopywanym którzy mają ważne kontrakty to chyba w naturze zapłaci za zerwane umowy. I w ten sam sposób zapłaci nowym dwudziestu ambitnym asom, których sprowadzi. A może postawi na wielce obiecujące okazje za 2 tysiące euro jak Omrani czy Bergu.
Wystarczy już tych manipulacji dla dzieci z przedszkola, lepiej napisz pod czyje dyktando piszesz te bzdury.
Jak jeden z drugim usłyszy, szukaj sobie klubu, albo 3 liga to może wybierze szukanie. Choćby taki Goku. To samo Krzyżanowski, Szot, Jaroch, Vilar, Sapała...

Można sobie tłumaczyć odpuszczanie krycia, spacery po boisku na różne sposoby, moim zdaniem to sabotaż, bo wielu zależy żeby Królewskiemu nie poszło. A wiara w to, że nikt nie będzie robił swoich interesów kosztem Wisły to jest właśnie podejście dziecka z przedszkola.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.05.2024, 20:46
Tak bo w pucharze wszyscy starali się grać na maksa i słuchać trenera, dlatego był efekt.

W lidze zdarzały się zachowania nie dające się wytłumaczyć logicznie. Poza "nie chciało im się". A to że im się nie chciało to nie wina trenera. Trener traktuje piłkarzy jak normalnych sportowców. Motywuje ich daje szansę po błędach, a taki Krzyżanowski miał duży udział przy stracie 7 punktów Wchodzi z Resovią na 20 minut i odpuszcza swojego zawodnika w 95 minucie. Wyłącznie przez olewacką postawę. Wszystko zaczęło się sypać po przerwie na kadrę. Było 3 dni wolnego i niektórym palma odbiła. Co wyprawiał Szot z Motorem. Co pokazał Sobczak z Sosnowcem. Trener jest temu winny? No nie bardzo.

Potrzebny był trener który pokaże jakieś schematy, wyuczy automatyzmów,ale wykonywać muszą to zawodnicy. Puchar pokazał że jak chcą to potrafią. Liga pokazała że nie zawsze chcą.
Ja tego nie kupuję. Z tej argumentacji wynika, że trener jest ojcem tylko i wyłącznie sukcesów, natomiast porażki są poza jego wpływem. Na pewno problemem są gwiazdy wybierające sobie mecze, w których zabłysną, ale nie powiesz mi, że trener nie ma narzędzi, żeby tych leserów zmusić do wysiłku.

Może problem leży w kontraktach, których podstawa jest dużym % ogólnej sumy wypłacanej zawodnikowi, bez względu na jego formę sportową?

[35/54]

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.05.2024, 20:49
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Może odwrotnie. Rude sabotuje grę Wisły ale w PP gdzie była większa frekwencja na meczach i przed tv, piłkarze stawili opór i zagrali po swojemu, dzięki temu Wisła wygrała puchar, a w lidze jest nadal sabotowana przez trenera.
Piłaś nie pisz.
Jak Rude mógłby sabotować grę piłkarzy?
Nie rób z siebie kompletnego kretyna!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów