|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
ale też życzę dobrej nocy, z wislackim pozdrowieniem - cobysmy wszyscy wspólnie jutro na narodowym świętowali puchar ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
Dopóki władze miejskie w KRK wspólnie z władzami klubowymi nie przeciwstawią się narracji w której to napadnięty ojciec z dzieckiem jest sobie winny bo "nie ma instynktu zachowawczego", pozostaniemy prowincją pozbawioną kasy i szans rozwojowych. Jest też chyba oczywistym, że to wszystko działa dokładnie przeciwko temu, co publicznie głosi wszem i wobec Królewski, iż Wisła jest de facto działalnością społeczną. Nikt w to hasło nie uwierzy i nie zainwestuje, póki będziemy mieć ten fantastyczny, jakże niewysterylizowany i prawdziwie niemieszczański układ, w którym zwykły kibic chcący obejrzeć mecz musi najpierw uwzględniać opinię kiboli na temat obecności policji na stadionie, a potem wkalkulować jeszcze, czy prezes nie odpłynie i nie podbije tej argumentacji pieczątką klubową. Pierwszym krokiem do normalności jest to, żeby kibic kupujący bilet na mecz nie musiał się zastanawiać, czy na niego wejdzie i polegać na jakichś mętnych "będzie dobrze", cokolwiek to ma w tej abstrakcyjnej sytuacji oznaczać. Takie rzeczy jednak, jak wspomniałem wyżej, są odpowiedzialnością władz klubowych i powinny być robione systemowo, nie ad hoc. Rozmowa o jednostkowych sytuacjach, takich jak wejście jutro na stadion, nie ma zasadniczo sensu. W perfidnie wysterylizowanych i pozbawionych absolutnie wszystkiego wartościowego realiach piłki nożnej dla Januszy i pikników, którzy chcą po prostu ucieszyć się w czasie majówki meczem swojej ukochanej drużyny, ten temat zwyczajnie nie miałby racji bytu. W takich realiach jak mamy dziś, jutro zdarzy się to, czy tamto, a za tydzień znowu wszyscy będą musieć prosić się, żeby móc w spokoju obejrzeć mecz na stadionie i zjeść swoją piknikowską kiełbasę.
Ostatnio edytowane przez viktor56 : 01.05.2024 o godz. 21:29.
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
natomiast tutaj problem jest szerszy, bo polega na zawłaszczaniu sobie kolejnej części życia przedstawiając ludzi z odmiennym zdaniem jako patologię, zacofańców itd., traktując w dodatku piłkę jak życie własne - nudne, konformistyczne i sterylne trzymam kciuki żebyście wszyscy wyszli na nowoczesnych kosmopolitycznych ludzi i latali sobie na mecze do Barcelony gdzie pewnie momentami na meczu słychać świerszcze, obchodzi mnie to praktycznie tyle co nic - ale będę trzymał kciuki, żeby każda próba zrobienia z piłki tutaj dziedziny życia jak kultura, kinematografia albo nawet głupie gry komputerowe na modłę tych samych ludzi co zawsze była traktowana dokładnie tak samo. świat jest na tyle duży że pomieścilibyśmy się wszyscy, ale "inkluzywność" (naturalnie nie dotyczy "bezzębnych" itd. itp.) kończy się tak jak się kończy. pozdrawiam jako ktoś, kto od 20 lat śmiga na mecze i nigdy nie dostał nawet słynnego pytania za kim jest, może dlatego że wie jak się zachować, zamiast liczyć że ktoś wysłucha litanii na twitterze że jest dosłownie 2024 i dalej ktoś kogoś bije za barwy klubowe
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.05.2024 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A robienie afery z oświadczenia Socios to kolejny odcinek serialu "Do czego by się tu jeszcze przy.......ić", serialu który powoli staje się irytujący. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nope, chodzi o podejście jednych i pobłażanie sytuacji, które prezentujesz między innymi Ty. To oświadczenie jest jasnym przekazem - odbudowujemy stary układ/nawyki.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Te oświadczenia mówiące o tym, że jak policja będzie na trybunach to kibice nie wchodzą, pokazują jak "słabi" są Ci "ważni" i jak bardzo tak naprawdę potrzebują pozostałych. Bo gdyby zasady "jak policja jest na trybunach nie wchodzimy" były tak oczywiste dla wszystkich i wszyscy się z nią zgadzali to takie oświadczenia nawet nie byłby potrzebne. Oni jednak wiedzą, że 90% kibiców ma wyjebane na tą zasadę, chcą wejść na trybuny i policja im nie przeszkadza. Jednak ta garstka 10% chce by było tak jak oni chcą, no bo wiadomo CHWDP, policja naszym wrogiem i prowokatorem, a wiedzą, że sami nic nie zdziałają, dlatego "przekonują" pozostałych 90% na tą chwilę oświadczeniami, że jak jest policja to wszyscy nie wchodzą. Już widzę jak na miejscu, jest wolny wybór. Taki wolny jak był od zawsze "jak Ci coś nie pasuje to podejdź pod gniazdo".
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Widać, że Lucek i Markusik to obrońcy Marzenki.
Ciekawe. Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Zasygnalizowałem, że to całe odnowienie było i jest robione na bardzo wątpliwych fundamentach. Już określeni atakują. Ciekawe, czy to ma związek z ponownym zaangażowaniem się Cupiała i być może wspólnie z Kwietniem. Wiadomo doskonale, komu przeszkadzał Cupiał i kto zablokował wejście Kwietnia do Wisły i o tym też pisałem w podsumowaniu pospadkowym w słynnym tekście, w którym zadałem szesnaście pytań. Z Cupiałem i z Kwietniem da się zrobić odnowienie. Z obecnymi wizjonerami, to nie wiem, czy byłoby mistrzostwo Kostaryki albo jakiejś podwórkowej niższej ligi w Hiszpanii, mimo iż obecna Trójca Święta ma mniemanie o sobie i o ratowaniu Wisły za które przypisują sobie cudze sukcesy na poziomie awansu do minimum półfinału Ligi Mistrzów. Choćby wielokrotne wpisy na Twitterze w wykonaniu Królewskiego i Jażdżyńskiego. W rzeczywistości, po największej kompromitacji w historii Wisły dwa lata temu i poprawionej rok temu, trwa drugi sezon męczenia się w pierwszej lidze mimo ciągłej propagandy sukcesu ratowania. Ratowanie przestało mieć znaczenie po sezonie 18/19. Od tamtego czasu zmarnowano bez mała kilkanaście milionów złotych z efektem wiadomym.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.05.2024 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Gdzie jest policja jak dokonywane są rozboje na niewinnych ludziach za koszulkę klubową. Tutaj ich nie ma? Tylko pchają się tam gdzie nikt ich nie prosi. To co zostało powyżej napisane. Władze muszą się tym zająć systemowo. A to, że nie przyjmują nas na wyjazdach kolejne kluby dowodzi, że chory jest cały system. Ale to Pogoń pierwsza zgłosiła protest oni nam stary układ będą budować?. Widzę że zwyczajnie nie rozumiesz o co chodzi, albo próbujesz się przypieprzać o wszystko co się da. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
14-16 egzaminy Ci się zbliżają, do spania/do książek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
A Ty najwyraźniej nie ogarniasz, że pełnisz (z tego co rozumiem) oficjalną rolę i nie piszesz tylko w swoim imieniu ale rzucasz cień na organizację którą reprezentujesz. Mój znajomy właśnie powiedział swojemu małolatowi, że jednak nie jedzie na puchar bo to zbyt niebezpieczne i ryzykowne. Jak to mówią - stracił wiarę. I rozczarowanie dzieciaka (mimo obietnicy, że po wakacjach pojadą na jego drugą miłość czyli Barcelonę) to efekt tego jak ze światłymi władzami klubu które tak wspierasz ogarnęliście ten mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Pisalem już jakiś czas temu, że socios to parodia organizacji kibicowskiej. Wtedy mnie serek prostował, że socios to nie jest organizacja kibicowska, tylko statut jasno określa - wspierać Wisłę.
Dziś socios już są organizacja kibicowska jasno i klarownie przedstawiając swoje stanowisko, choć to oświadczenie w żaden sposób nie jest uzasadnione statutem stowarzyszenia. Czyli. Kiedy idzie o przyszłość klubu, to jak zaskroniec roz.....olil grubo ponad 20 mln to socios nie jest od ingerowania w klub, bo status nie pozwala. Ale kiedy trzeba napisać oświadczenie i mieszać się w organizacje imprezy masowej, to chociaż statut na to nie pozwala były kumaty wrzuca oświadczenie w imieniu prawie 4 tysięcy ludzi bez pytania ich o zdanie. Czego nie rozumiecie? Jeszcze macie jakieś wątpliwości? Ptfu, grabarze Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 01.05.2024 o godz. 23:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Z Cupiałem i Kwietniem da się zrobić odnowienie
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.05.2024 o godz. 00:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
To jest temat meczowy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Ooo, widzę że uśmiechnięty fajnopolak wypluł soczek z buraka na ciemnogród
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie byłoby dobrze, gdyby ta grupka świadczyła o ogóle kibiców Wisły, bo skoro nikt nie reagowałby na ten nieustanny odlot Koalika, ktoś mógłby sobie pomyśleć, że kibice Wisły generalnie się z nim zgadzają i jego chorymi poglądami. Ostatnio posunął się nawet na SB do teorii, że ci kibice Wisły nie jadą do Warszawy na mecz, tylko by wywołać wojnę domową i obalić rząd Tuska. ![]() Potem niektóre dziennikarzyny przeglądające forum mają przez takie gadanie osób, które identyfikują sobie jako kibiców, pożywkę dla artykułów szkalujących klub i wiślackie środowisko. Co do pucharu: nie uważam, by Socios czy ktokolwiek inny powinien sugerować jakiemukolwiek Wiślakowi niewchodzenia na stadion i bojkot meczu. Wchodzenie w buty SKWK to złe posunięcie. Pogoń dziś jest silniejszą drużyną, dlatego nasza wygrana będzie bardzo miłą niespodzianką.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.05.2024 o godz. 08:30.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A jakby tak wrócić do meczu, a nie która organizacja jest bardziej kumata?
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Mecz jest nudny, kłócenie się o wiele bardziej emocjonujące.
Rozkład szans wydaje się oczywisty, ale nie takie niespodzianki się zdarzały. Jakby miały być jakieś szachy na kiepskim poziomie to mam tylko takie życzenie żeby się skończyły po 90 minutach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Junca? Co jest?
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Widać ile znaczy gość na bramce, co umie grać nogami. Bardzo pozytywny prognostyk na kolejne mecze.
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Nie sądziłem, że jeszcze dożyję takiego dnia
![]() Wisełko, dziękuję! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma co gadać póki co - chłopy przeszły do historii!
Nie do wiary, także rzeczy nie działy się za Skorzy czy Kapserczaka nawet. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ktoś wie kiedy feta?
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja jestem pod wrażeniem naszej gry.
To nie był jakiś średniak typu Widzew czy Piast. My przeważaliśmy przez cały mecz z drużyną z czołówki ekstraklasy. Wszystkich chłopaków mogę pochwalić. Nawet Szot, który zawalił w regulaminowym czasie gry w dogrywce nam wielokrotnie ratował tyłek. Jedyne co mnie wkurzyło to zachowanie Carbo w 118 minucie, bo mógł dać pretekst do karnego tam. Dobrze, że sędziowie to puścili, bo karny by się wybronił. Jestem szczęśliwy i wszystkim dzisiaj wystawiam dziesiątki ![]() Co do bramkarza to brak Ratona mnie bardzo ucieszył. Fajnie, że Cziczkan nie pękł na robocie. Pierwsze wrażenie z resztą zrobił na mnie kapitalne. Czekam na kolejne mecze ![]() Gratulacje drużyno !! )PS. czy tylko mi się wydaje czy wreszcie odeszliśmy od ustawienia wahadłowymi ? ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.05.2024 o godz. 17:57.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|