The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2024, 21:24
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ty z kolei musisz chyba być w gimnazjum, bo jak widzę jeszcze zasad, o których wspominasz, sam nie ogarnąłeś. Te swoje lekceważące teksty wykorzystaj na rozmowę z kimś innym. Dobrej nocy, obyś sobie jutro bez przeszkód obejrzał mecz.
Nawet na jedno pytanie nie wpadające w Twoją narrację nie jesteś w stanie odpowiedzieć ale też życzę dobrej nocy, z wislackim pozdrowieniem - cobysmy wszyscy wspólnie jutro na narodowym świętowali puchar
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 01.05.2024, 21:25
Watts napisał(a):Wyświetl post
jedyny problem jaki tu widzę to brak instynktu samozachowawczego, co nie oznacza że popieram wysterylizowanie piłki pod gusta ludzi którzy boją się wszystkiego oprócz konformizmu
Cały problem polega tu na tym, że normalny, dorosły człowiek, który nie lata po mieście w krótkich gaciach, nie ma obowiązku mieć świadomości patusiarskiego systemu zasad i mądrości odnośnie rozbojów dokonywanych na obcych ludziach na ulicy. Od tego ma policję, żeby go przed takimi sytuacjami chroniła. To, że kumata część społeczności postanawia wciągnać losowych kibiców w swoje gry i zabawy byłoby może i śmieszne, gdyby nie było dla tych ludzi niebezpieczne i nie skutkowało odcięciem klubu od możliwości sensownego zarabiania i rozwoju. Choćby na ciuchach klubowych, których dziś właściwie nie ma po co kupować, bo i tak w KRK nie da się ich nosić.

Dopóki władze miejskie w KRK wspólnie z władzami klubowymi nie przeciwstawią się narracji w której to napadnięty ojciec z dzieckiem jest sobie winny bo "nie ma instynktu zachowawczego", pozostaniemy prowincją pozbawioną kasy i szans rozwojowych.

Jest też chyba oczywistym, że to wszystko działa dokładnie przeciwko temu, co publicznie głosi wszem i wobec Królewski, iż Wisła jest de facto działalnością społeczną. Nikt w to hasło nie uwierzy i nie zainwestuje, póki będziemy mieć ten fantastyczny, jakże niewysterylizowany i prawdziwie niemieszczański układ, w którym zwykły kibic chcący obejrzeć mecz musi najpierw uwzględniać opinię kiboli na temat obecności policji na stadionie, a potem wkalkulować jeszcze, czy prezes nie odpłynie i nie podbije tej argumentacji pieczątką klubową.

Pierwszym krokiem do normalności jest to, żeby kibic kupujący bilet na mecz nie musiał się zastanawiać, czy na niego wejdzie i polegać na jakichś mętnych "będzie dobrze", cokolwiek to ma w tej abstrakcyjnej sytuacji oznaczać.

Takie rzeczy jednak, jak wspomniałem wyżej, są odpowiedzialnością władz klubowych i powinny być robione systemowo, nie ad hoc. Rozmowa o jednostkowych sytuacjach, takich jak wejście jutro na stadion, nie ma zasadniczo sensu. W perfidnie wysterylizowanych i pozbawionych absolutnie wszystkiego wartościowego realiach piłki nożnej dla Januszy i pikników, którzy chcą po prostu ucieszyć się w czasie majówki meczem swojej ukochanej drużyny, ten temat zwyczajnie nie miałby racji bytu. W takich realiach jak mamy dziś, jutro zdarzy się to, czy tamto, a za tydzień znowu wszyscy będą musieć prosić się, żeby móc w spokoju obejrzeć mecz na stadionie i zjeść swoją piknikowską kiełbasę.
Ostatnio edytowane przez viktor56 : 01.05.2024 o godz. 21:29.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.05.2024, 21:34
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Dopóki władze miejskie w KRK wspólnie z władzami klubowymi, wspólnie nie nie przeciwstawia się narracji w której to napadnięty ojciec z dzieckiem jest sobie winny bo "nie ma instynktu zachowawczego", pozostaniemy prowincją pozbawioną kasy i szans rozwojowych.
jak patrzę na polską piłkę gdy zaczynałem kibicować (20 lat temu, pokutowały jeszcze realia z lat 90. gdy rodzice nigdy w życiu nie puściliby mnie na mecz) i teraz, to nie widzę z tym większego problemu, myślę że rozwinęliśmy się całkiem nieźle, a kasy prawdopodobnie nigdy nie było więcej niż teraz. to że ktoś nie ma na tyle oleju w głowie, żeby wracając po ciemku na obrzeża autobusem schować szalika raczej nigdy nikogo nie odstraszyło od inwestycji
natomiast tutaj problem jest szerszy, bo polega na zawłaszczaniu sobie kolejnej części życia przedstawiając ludzi z odmiennym zdaniem jako patologię, zacofańców itd., traktując w dodatku piłkę jak życie własne - nudne, konformistyczne i sterylne
trzymam kciuki żebyście wszyscy wyszli na nowoczesnych kosmopolitycznych ludzi i latali sobie na mecze do Barcelony gdzie pewnie momentami na meczu słychać świerszcze, obchodzi mnie to praktycznie tyle co nic - ale będę trzymał kciuki, żeby każda próba zrobienia z piłki tutaj dziedziny życia jak kultura, kinematografia albo nawet głupie gry komputerowe na modłę tych samych ludzi co zawsze była traktowana dokładnie tak samo. świat jest na tyle duży że pomieścilibyśmy się wszyscy, ale "inkluzywność" (naturalnie nie dotyczy "bezzębnych" itd. itp.) kończy się tak jak się kończy. pozdrawiam jako ktoś, kto od 20 lat śmiga na mecze i nigdy nie dostał nawet słynnego pytania za kim jest, może dlatego że wie jak się zachować, zamiast liczyć że ktoś wysłucha litanii na twitterze że jest dosłownie 2024 i dalej ktoś kogoś bije za barwy klubowe
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.05.2024 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.05.2024, 21:37
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Cały problem polega tu na tym, że normalny, dorosły człowiek, który nie lata po mieście w krótkich gaciach, nie ma obowiązku mieć świadomości patusiarskiego systemu zasad i mądrości odnośnie rozbojów dokonywanych na obcych ludziach na ulicy. Od tego ma policję, żeby go przed takimi sytuacjami chroniła. To, że kumata część społeczności postanawia wciągnać losowych kibiców w swoje gry i zabawy byłoby może i śmieszne, gdyby nie było dla tych ludzi niebezpieczne i nie skutkowało odcięciem klubu od możliwości sensownego zarabiania i rozwoju. Choćby na ciuchach klubowych, których dziś właściwie nie ma po co kupować, bo i tak w KRK nie da się ich nosić.

Dopóki władze miejskie w KRK wspólnie z władzami klubowymi nie przeciwstawią się narracji w której to napadnięty ojciec z dzieckiem jest sobie winny bo "nie ma instynktu zachowawczego", pozostaniemy prowincją pozbawioną kasy i szans rozwojowych.

Jest też chyba oczywistym, że to wszystko działa dokładnie przeciwko temu, co publicznie głosi wszem i wobec Królewski, iż Wisła jest de facto działalnością społeczną. Nikt w to hasło nie uwierzy i nie zainwestuje, póki będziemy mieć ten fantastyczny, jakże niewysterylizowany i prawdziwie niemieszczański układ, w którym zwykły kibic chcący obejrzeć mecz musi najpierw uwzględniać opinię kiboli na temat obecności policji na stadionie, a potem wkalkulować jeszcze, czy prezes nie odpłynie i nie podbije tej argumentacji pieczątką klubową.

Pierwszym krokiem do normalności jest to, żeby kibic kupujący bilet na mecz nie musiał się zastanawiać, czy na niego wejdzie i polegać na jakichś mętnych "będzie dobrze", cokolwiek to ma w tej abstrakcyjnej sytuacji oznaczać.

Takie rzeczy jednak, jak wspomniałem wyżej, są odpowiedzialnością władz klubowych i powinny być robione systemowo, nie ad hoc. Rozmowa o jednostkowych sytuacjach, takich jak wejście jutro na stadion, nie ma zasadniczo sensu. W perfidnie wysterylizowanych i pozbawionych absolutnie wszystkiego wartościowego realiach piłki nożnej dla Januszy i pikników, którzy chcą po prostu ucieszyć się w czasie majówki meczem swojej ukochanej drużyny, ten temat zwyczajnie nie miałby racji bytu. W takich realiach jak mamy dziś, jutro zdarzy się to, czy tamto, a za tydzień znowu wszyscy będą musieć prosić się, żeby móc w spokoju obejrzeć mecz na stadionie i zjeść swoją piknikowską kiełbasę.
Aaaaaaaameeeen.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.05.2024, 21:45
azor napisał(a):Wyświetl post
Ułaaaa słownie, prawdopodobnie na tt potępił by siłowe próby. Ty rzeczywiście masz 17 lat
Ale żadnych siłowych prób nie będzie, bo to nie jest wyjazd w 300 chłopa do Niecieczy. Tylko finał PP. Jeżeli tego nie łapiesz to żaden wiek nie jest wytłumaczeniem.

A robienie afery z oświadczenia Socios to kolejny odcinek serialu "Do czego by się tu jeszcze przy.......ić", serialu który powoli staje się irytujący.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.05.2024, 21:52
Nope, chodzi o podejście jednych i pobłażanie sytuacji, które prezentujesz między innymi Ty. To oświadczenie jest jasnym przekazem - odbudowujemy stary układ/nawyki.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.05.2024, 21:56
Te oświadczenia mówiące o tym, że jak policja będzie na trybunach to kibice nie wchodzą, pokazują jak "słabi" są Ci "ważni" i jak bardzo tak naprawdę potrzebują pozostałych. Bo gdyby zasady "jak policja jest na trybunach nie wchodzimy" były tak oczywiste dla wszystkich i wszyscy się z nią zgadzali to takie oświadczenia nawet nie byłby potrzebne. Oni jednak wiedzą, że 90% kibiców ma wyjebane na tą zasadę, chcą wejść na trybuny i policja im nie przeszkadza. Jednak ta garstka 10% chce by było tak jak oni chcą, no bo wiadomo CHWDP, policja naszym wrogiem i prowokatorem, a wiedzą, że sami nic nie zdziałają, dlatego "przekonują" pozostałych 90% na tą chwilę oświadczeniami, że jak jest policja to wszyscy nie wchodzą. Już widzę jak na miejscu, jest wolny wybór. Taki wolny jak był od zawsze "jak Ci coś nie pasuje to podejdź pod gniazdo".
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.05.2024, 22:01
Widać, że Lucek i Markusik to obrońcy Marzenki.

Ciekawe.

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.

Zasygnalizowałem, że to całe odnowienie było i jest robione na bardzo wątpliwych fundamentach.

Już określeni atakują.

Ciekawe, czy to ma związek z ponownym zaangażowaniem się Cupiała i być może wspólnie z Kwietniem.

Wiadomo doskonale, komu przeszkadzał Cupiał i kto zablokował wejście Kwietnia do Wisły i o tym też pisałem w podsumowaniu pospadkowym w słynnym tekście, w którym zadałem szesnaście pytań.

Z Cupiałem i z Kwietniem da się zrobić odnowienie.

Z obecnymi wizjonerami, to nie wiem, czy byłoby mistrzostwo Kostaryki albo jakiejś podwórkowej niższej ligi w Hiszpanii, mimo iż obecna Trójca Święta ma mniemanie o sobie i o ratowaniu Wisły za które przypisują sobie cudze sukcesy na poziomie awansu do minimum półfinału Ligi Mistrzów.

Choćby wielokrotne wpisy na Twitterze w wykonaniu Królewskiego i Jażdżyńskiego.

W rzeczywistości, po największej kompromitacji w historii Wisły dwa lata temu i poprawionej rok temu, trwa drugi sezon męczenia się w pierwszej lidze mimo ciągłej propagandy sukcesu ratowania.

Ratowanie przestało mieć znaczenie po sezonie 18/19.

Od tamtego czasu zmarnowano bez mała kilkanaście milionów złotych z efektem wiadomym.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.05.2024 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.05.2024, 22:06
Nope, chodzi o podejście jednych i pobłażanie sytuacji, które prezentujesz między innymi Ty. To oświadczenie jest jasnym przekazem - odbudowujemy stary układ/nawyki.
Aaaaaaaameeeen.
Co amen?

Gdzie jest policja jak dokonywane są rozboje na niewinnych ludziach za koszulkę klubową. Tutaj ich nie ma? Tylko pchają się tam gdzie nikt ich nie prosi.

To co zostało powyżej napisane. Władze muszą się tym zająć systemowo. A to, że nie przyjmują nas na wyjazdach kolejne kluby dowodzi, że chory jest cały system.

Ale to Pogoń pierwsza zgłosiła protest oni nam stary układ będą budować?. Widzę że zwyczajnie nie rozumiesz o co chodzi, albo próbujesz się przypieprzać o wszystko co się da.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.05.2024, 22:11
14-16 egzaminy Ci się zbliżają, do spania/do książek
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.05.2024, 22:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale żadnych siłowych prób nie będzie, bo to nie jest wyjazd w 300 chłopa do Niecieczy. Tylko finał PP. Jeżeli tego nie łapiesz to żaden wiek nie jest wytłumaczeniem.

A robienie afery z oświadczenia Socios to kolejny odcinek serialu "Do czego by się tu jeszcze przy.......ić", serialu który powoli staje się irytujący.
"Do czego by się tu jeszcze przy.......ić" Podpowiadam,do Krzyżanowskiego..
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 01.05.2024, 22:19
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To nie jest moja wizja świata i powie Ci to każdy, kto jeździ na wyjazdy. Nie mam zamiaru Cię jednak przekonywać, a zdania odnośnie Twojej osoby nie zmieniam - albo jesteś oderwany od rzeczywistości, nie wiesz o czym piszesz w temacie wyjazdów/policji, albo robisz tutaj swoją robotę. Skłaniam się do tej drugiej opcji. A teraz bywaj.
Wiesz co, nawet przez moment mi się głupio zrobiło, że za ostro pojechałem. Ale widzę, że jednak niepotrzebnie. W 2018 tuż przed upadkiem też wszystkim mającym inne zdanie pisaliście, że „robią swoją robotę”. Nic się jak widać od tamtych czasów (do wczoraj myślałem, że minionych) nie zmieniło. Bardzo to smutne jak się nad tym głębiej zastanowić.

A Ty najwyraźniej nie ogarniasz, że pełnisz (z tego co rozumiem) oficjalną rolę i nie piszesz tylko w swoim imieniu ale rzucasz cień na organizację którą reprezentujesz.

Mój znajomy właśnie powiedział swojemu małolatowi, że jednak nie jedzie na puchar bo to zbyt niebezpieczne i ryzykowne. Jak to mówią - stracił wiarę. I rozczarowanie dzieciaka (mimo obietnicy, że po wakacjach pojadą na jego drugą miłość czyli Barcelonę) to efekt tego jak ze światłymi władzami klubu które tak wspierasz ogarnęliście ten mecz.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.05.2024, 23:13
Pisalem już jakiś czas temu, że socios to parodia organizacji kibicowskiej. Wtedy mnie serek prostował, że socios to nie jest organizacja kibicowska, tylko statut jasno określa - wspierać Wisłę.

Dziś socios już są organizacja kibicowska jasno i klarownie przedstawiając swoje stanowisko, choć to oświadczenie w żaden sposób nie jest uzasadnione statutem stowarzyszenia.

Czyli. Kiedy idzie o przyszłość klubu, to jak zaskroniec roz.....olil grubo ponad 20 mln to socios nie jest od ingerowania w klub, bo status nie pozwala. Ale kiedy trzeba napisać oświadczenie i mieszać się w organizacje imprezy masowej, to chociaż statut na to nie pozwala były kumaty wrzuca oświadczenie w imieniu prawie 4 tysięcy ludzi bez pytania ich o zdanie.

Czego nie rozumiecie?
Jeszcze macie jakieś wątpliwości?

Ptfu, grabarze Wisły.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.05.2024, 23:29
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Mój znajomy właśnie powiedział swojemu małolatowi, że jednak nie jedzie na puchar bo to zbyt niebezpieczne i ryzykowne. Jak to mówią - stracił wiarę. I rozczarowanie dzieciaka (mimo obietnicy, że po wakacjach pojadą na jego drugą miłość czyli Barcelonę) to efekt tego jak ze światłymi władzami klubu które tak wspierasz ogarnęliście ten mecz.
gdzie on dzieciaka na mecze puszcza, jak jutro powinien iść do szkoły?takim ludziom powinno się odbierać prawa rodzicielskie
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 01.05.2024 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.05.2024, 00:18
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Widać, że Lucek i Markusik to obrońcy Marzenki.

Ciekawe.

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.

Zasygnalizowałem, że to całe odnowienie było i jest robione na bardzo wątpliwych fundamentach.

Już określeni atakują.

Ciekawe, czy to ma związek z ponownym zaangażowaniem się Cupiała i być może wspólnie z Kwietniem.

Wiadomo doskonale, komu przeszkadzał Cupiał i kto zablokował wejście Kwietnia do Wisły i o tym też pisałem w podsumowaniu pospadkowym w słynnym tekście, w którym zadałem szesnaście pytań.

Z Cupiałem i z Kwietniem da się zrobić odnowienie.

Z obecnymi wizjonerami, to nie wiem, czy byłoby mistrzostwo Kostaryki albo jakiejś podwórkowej niższej ligi w Hiszpanii, mimo iż obecna Trójca Święta ma mniemanie o sobie i o ratowaniu Wisły za które przypisują sobie cudze sukcesy na poziomie awansu do minimum półfinału Ligi Mistrzów.

Choćby wielokrotne wpisy na Twitterze w wykonaniu Królewskiego i Jażdżyńskiego.

W rzeczywistości, po największej kompromitacji w historii Wisły dwa lata temu i poprawionej rok temu, trwa drugi sezon męczenia się w pierwszej lidze mimo ciągłej propagandy sukcesu ratowania.

Ratowanie przestało mieć znaczenie po sezonie 18/19.

Od tamtego czasu zmarnowano bez mała kilkanaście milionów złotych z efektem wiadomym.
Hehe tak bo napisałem o generale, najwybitniejszym polityku w Polsce.... co ma jedno z drugim wspólnego... to zbyt daleko idący wniosek.

Z Cupiałem i Kwietniem da się zrobić odnowienie Przecież oni pozabijaliby się po pierwszym niewygranym meczu...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.05.2024 o godz. 00:20.

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.05.2024, 06:35
To jest temat meczowy?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 02.05.2024, 07:34
Czy mi jutro bezzębni pod narodowym powiedzą...
Ooo, widzę że uśmiechnięty fajnopolak wypluł soczek z buraka na ciemnogród
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2024, 08:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja .......ę, możesz przestać cytować tego bałwana? Ludzie go świadomie i celowo dodają do ignorowanych żeby nie mieć styczności z jego urojeniami. Uszanuj to.
W sumie masz rację, większość normalnych kibiców traktuje jego urojenia tak jak na to zasługują, ale ma też tu swoje małe stadko wyznawców, takich Jagulików, którzy spijają mu każde słowo z dziubka i którym podoba się ta narracja.

Nie byłoby dobrze, gdyby ta grupka świadczyła o ogóle kibiców Wisły, bo skoro nikt nie reagowałby na ten nieustanny odlot Koalika, ktoś mógłby sobie pomyśleć, że kibice Wisły generalnie się z nim zgadzają i jego chorymi poglądami.

Ostatnio posunął się nawet na SB do teorii, że ci kibice Wisły nie jadą do Warszawy na mecz, tylko by wywołać wojnę domową i obalić rząd Tuska.

Potem niektóre dziennikarzyny przeglądające forum mają przez takie gadanie osób, które identyfikują sobie jako kibiców, pożywkę dla artykułów szkalujących klub i wiślackie środowisko.

Co do pucharu: nie uważam, by Socios czy ktokolwiek inny powinien sugerować jakiemukolwiek Wiślakowi niewchodzenia na stadion i bojkot meczu. Wchodzenie w buty SKWK to złe posunięcie.

Pogoń dziś jest silniejszą drużyną, dlatego nasza wygrana będzie bardzo miłą niespodzianką.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.05.2024 o godz. 08:30.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2024, 08:45
Markus napisał(a):Wyświetl post
W sumie masz rację, większość normalnych kibiców traktuje jego urojenia tak jak na to zasługują, ale ma też tu swoje małe stadko wyznawców, takich Jagulików, którzy spijają mu każde słowo z dziubka i którym podoba się ta narracja.

Nie byłoby dobrze, gdyby ta grupka świadczyła o ogóle kibiców Wisły, bo skoro nikt nie reagowałby na ten nieustanny odlot Koalika, ktoś mógłby sobie pomyśleć, że kibice Wisły generalnie się z nim zgadzają i jego chorymi poglądami.

Ostatnio posunął się nawet na SB do teorii, że ci kibice Wisły nie jadą do Warszawy na mecz, tylko by wywołać wojnę domową i obalić rząd Tuska.

Potem niektóre dziennikarzyny przeglądające forum mają przez takie gadanie osób, które identyfikują sobie jako kibiców, pożywkę dla artykułów szkalujących klub i wiślackie środowisko.

Co do pucharu: nie uważam, by Socios czy ktokolwiek inny powinien sugerować jakiemukolwiek Wiślakowi niewchodzenia na stadion i bojkot meczu. Wchodzenie w buty SKWK to złe posunięcie.

Pogoń dziś jest silniejszą drużyną, dlatego nasza wygrana będzie bardzo miłą niespodzianką.
Nie chcę psuć przyjętej narracji ale o odwieszenie zbanowanego Koalika apelował sam Królewski.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2024, 08:58
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę psuć przyjętej narracji ale o odwieszenie zbanowanego Koalika apelował sam Królewski.
Zapewne chodziło mu o wolność słowa. Chyba nie sugerujesz, że apelował o to, bo podziela jego poglądy i na przykład myśli, że kibice jadą na puchar nie po to, aby dopingować Wisłę, tylko obalać rząd Tuska?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.05.2024, 09:41
A jakby tak wrócić do meczu, a nie która organizacja jest bardziej kumata?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.05.2024, 11:42
Elendil napisał(a):Wyświetl post
A jakby tak wrócić do meczu, a nie która organizacja jest bardziej kumata?
Mecz jest nudny, kłócenie się o wiele bardziej emocjonujące.
Rozkład szans wydaje się oczywisty, ale nie takie niespodzianki się zdarzały.
Jakby miały być jakieś szachy na kiepskim poziomie to mam tylko takie życzenie żeby się skończyły po 90 minutach.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.05.2024, 14:23
Ustawienie:
Cziczkan w bramce
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.05.2024, 14:44
Junca? Co jest?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.05.2024, 17:50
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ustawienie:
Cziczkan w bramce
Moim zdaniem świetny występ bramkarza Wisły.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 02.05.2024, 17:51
Widać ile znaczy gość na bramce, co umie grać nogami. Bardzo pozytywny prognostyk na kolejne mecze.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 02.05.2024, 17:53
Nie sądziłem, że jeszcze dożyję takiego dnia

Wisełko, dziękuję!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 02.05.2024, 17:53
Nie ma co gadać póki co - chłopy przeszły do historii!

Nie do wiary, także rzeczy nie działy się za Skorzy czy Kapserczaka nawet.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.05.2024, 17:54
Ktoś wie kiedy feta?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.05.2024, 17:54
Ja jestem pod wrażeniem naszej gry.

To nie był jakiś średniak typu Widzew czy Piast.

My przeważaliśmy przez cały mecz z drużyną z czołówki ekstraklasy.

Wszystkich chłopaków mogę pochwalić. Nawet Szot, który zawalił w regulaminowym czasie gry w dogrywce nam wielokrotnie ratował tyłek.

Jedyne co mnie wkurzyło to zachowanie Carbo w 118 minucie, bo mógł dać pretekst do karnego tam. Dobrze, że sędziowie to puścili, bo karny by się wybronił.

Jestem szczęśliwy i wszystkim dzisiaj wystawiam dziesiątki

Co do bramkarza to brak Ratona mnie bardzo ucieszył. Fajnie, że Cziczkan nie pękł na robocie. Pierwsze wrażenie z resztą zrobił na mnie kapitalne. Czekam na kolejne mecze

Gratulacje drużyno !! )

PS. czy tylko mi się wydaje czy wreszcie odeszliśmy od ustawienia wahadłowymi ?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.05.2024 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów