|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co do klubu to raczej zmieniłbym zwrot - musi - na - chce -
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Może byłoby to nawet zabawne, gdyby nie było żałosne Zapomniałeś Koaliczku jeszcze dopisać tradycyjnego zwrotu: "wpis ku chwale Jerzego Urbana!" ![]() ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kogo określasz niezłomnymi? Włącz mózg, że tak delikatnie zasugeruję.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Powiem tak. Socios to jedyna dobra rzecz, ktora trafila sie temu klubowi przez ostatnie lata (choc to tez indywidualna kwestia podejscia do tego jak klub wydaje pieniadze od Socios itp.) i absolutnie nie mam zadnych zastrzezen, oczywiscie poza tymi z nawiasow
Co do klubu to przemilcze. Jest jak jest, kazdy widzi, a jak nie widzi to albo slabo patrzy albo nie chce widziec. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
Załamałeś mnie w tej chwili
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W sumie to nie wiem czym. Nikt z klubu nie wynosi kasy w siatkach z Biedronki itp.
Czy normalne? To juz niech sobie kazdy sam oceni. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja .......ę, możesz przestać cytować tego bałwana? Ludzie go świadomie i celowo dodają do ignorowanych żeby nie mieć styczności z jego urojeniami. Uszanuj to.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Dzisiaj jest dzień objawień. Aż trudno uwierzyć.
Z mojego kumpla, członka Socios, regularnie złośliwie polewałem, że jest patusem. Dopytywałem na jakie jeździ ustawki, co tam w ekipie wyjazdowej. Porównywałem do SKWK. On się oczywiście obrażał, irytował i była zabawa. W życiu bym nie pomyślał, że wcale nie jestem daleki od prawdy. Najpierw się okazuje, że jeden członek zarządu to byłe SKWK. Teraz drugi wypisuje patusiarskie uzasadnienia czemu policja jest zła. Przyznam, że szok.
Bo tego, że dowodzisz organizacją w której wielu (większość?) członków to normalni ludzie, którzy z patusami którym przeszkadza policja nie chcą mieć nic wspólnego zdecydowanie nie rozumiesz. Ciekawe czy Ci się rozjaśni jak zagłosują portfelami. PS. Fikołków intelektualnych nazywających prowokacją ewentualne próby policji egzekwowania obowiązującego w tym kraju prawa (wnoszenie piro) nawet nie ma co komentować. To jest czyste zło „SKWK style”. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chlopie, w Polsce w porownaniu z Zachodem to akurat na trybunach jest spokojnie w .....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
może skup się na krytyce w sprawach które mają znaczenie zamiast dramatyzowania że to dosłownie SKWK 2 bo race to "łamanie prawa"? skąd wy się bierzecie kosmici?
praktycznie co rok służby i politycy próbują wysterylizować finał, klub i jego satelity w takiej sytuacji powinien grać va banque, nie tylko dlatego żeby nie tworzyć precedensu z okazji takiej jak finał PP, tylko żeby nie dokładać kolejnej cegiełki do robienia z piłki nożnej kolejnej sterylnej mieszczańskiej rozrywki nie dziwię się ludziom z twittera i pomniejszym januszkom że od razu się zesrali np. że będą pozywać socios jak nie obejrzą meczu, ale takie stare konie powinny mieć więcej oleju w głowie. jeśli nie to może bardziej wam podpasuje siatkówka albo wyjazdy za Igą Świątek? a jak nie, to czemu nie sektory neutralne? dlaczego według was to wyglądałoby inaczej niż przeciętny wyjazd, i to gorszy bo pod opieką będzie wielu ludzi dla których to będzie pierwszy i ostatni taki mecz? dziwne że nikt nie narzeka na zakaz picia i niszczenia autokarów, bo nie pasuje do tezy aha, i z góry - nie płakałem po SKWK, a w Socios nie jestem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Nie jestem fanem zbyt wielu emote, ale ponieważ wyglądasz na kogoś kto wie co pisze to jedyną rekcją jaka mi przychodzi na myśl jest
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ktoś Cię okłamuje. Byłeś kiedyś na meczu Barcelony, Realu, Interu, Bayernu itd? Bo ja bywam regularnie i widok kolesia w koszulce Valencii w centrum Barcelony tuż przed meczem jest normą a nie wyjątkiem i tak dalej i tak dalej. Rusz dupę, pooglądaj a potwm wypisuj głupoty. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Albo nie masz pojęcia o czym piszesz, albo masz tu jakąś misję do wykonania. Nie znasz mnie, ale jak widać nie przeszkadza Ci to obrażać mnie w wyjątkowo żenujący sposób. Dlatego pisałem, że pisanie tutaj czegokolwiek nie ma sensu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Teraz mamy analogiczna sytuację - bo kto wie czy jutro nie dojdzie do zgrzytu na lini pikniki-kumaci. I proszę Cię, nie tłumacz teraz Sociosow, bo to że rzekomo wspólnie z klubem wypuścili takie a nie inne oświadczenie dowodzi tylko temu, że interesy kumatych są ważniejsze. Nie mam nic przeciwko ultrasom - to nieodzowna i niezbędna część społeczności każdego ruchu kibicowskiego, tyle że sprytnie wykorzystywana przez bandyterke. Doskonale pamiętam skrajne sytuacje jak PDW i zbiórki na wypiskę na wyjazdach po przeganianie z przedziałów liściem, bo elita musiała usiąść. Byłem, może naiwnie, święcie przekonany że te czasy mamy za sobą, a co się okazuje one tylko ewoluowały. Słodkiego pierdzenia serka nie chce mi się nawet komentować - tu nie możemy, tu musieliśmy się wypowiedzieć, ale tam gdzie nam to nie na rękę siedzimy cicho. I nikt mi nie wmówi, że to że Leśkiewicz jest kim jest w Socios nie ma znaczenia. Przypomnę - za SKWK niektórzy tutaj dali by się pokroić. Brutalna ironio - niestety w realu inni też dali się pokroić, bądź kroili innych. I padały dokładnie takie same argumenty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty łapiesz, że to tacy jak my finansują tą zabawę? Ogarniasz, że jak jutro całe C dostanie zakaz stadionowy to klub będzie na tym pewnie finansowo do przodu, a jak „ludzie z twittera i pomniejsze januszki” powiedzą pas to ten interes jest do zamknięcia? Zresztą nieważne - zapewne nie łapiesz. Tutaj jest znacznie ważniejsza kwestia. Większość tych „januszy” jak ich pogardliwie nazywasz kupiła bilety właśnie z przekonaniem, że to coś na kształt sektorów neutralnych. Tak jak mój kolega karnetowicz z A. On nie miał najmniejszego pojęcia, że jedzie na trybunę na której będzie rządzić patusiarnia. Klub mu zakomunikował, że ma dla niego bilety, że na dole jest sektor ultrasów, a on ma opcję kupienia na górze (w domyśle dla normalnych). Nikt się słowem nie zająknął, że to niebezpieczne i lepiej dzieci nie brać itp. Siedzieli cichutko i przytulali po 200. Teraz siedzi i się zastanawia czy jechać. Krótko mówiąc został wydymany. Ja bym też został, ale (wychodzi na to, że na szczęście) nie dam rady się wyrwać i biletów nie kupiłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A tu nic się nie zmienia. Walka trwa na forum. Do zobaczenia jutro.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.05.2024 o godz. 20:38.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba, że chodzi o określenie „patusiarskie”. Cóż, grzeczne to może nie jest ale to taka reakcja „janusza” na traktowanie go jak janusza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie, może na początek po prostu znać proporcje? mówię o porównaniach do SKWK, a w przypadku twojego kolegi to raczej niskie zdolności kognitywne
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.05.2024 o godz. 20:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Coś wiadomo po spotkaniu o 19? Czy mi jutro bezzębni pod narodowym powiedzą, że nie wchodzę? Bo jako socios, które się już i tak zaangażowało w tą sprawę fajnie by było, aby jakieś info jednak wyszło |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
A ja Ciebie proszę nie rób z logiki kurtyzany. Sam dobrze wiesz że całe to info wyszło delikatnie mówiąc ujowo, trzeba było uderzyć się w pierś i nie pudrować tego gowna ale do tego trzeba odwagi .
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 01.05.2024 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
...i Wojciecha Jaruzelskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po pierwsze. Moim zdaniem określanie, historycznie nobilitującym mianem, "niezłomni", stadionowej patologii jest niezbyt mądre i o to mi chodziło kiedy sugerowałem użycie mózgu. Po drugie, nie sądzę żeby ktokolwiek miał czelność fizycznie zabronić komukolwiek chętnemu wejścia na stadion. To że wystosowane zostało oświadczenie stowarzyszeń kibicowskich Wisły i Pogoni w kwestii związanej z policją o niczym podobnym nie świadczy. Gdyby doszło do siłowych prób ze strony nadgorliwych Wisła jako klub musiałaby zająć stanowisko i nie sądzę, że poparłaby używających siły. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|