|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jaki problem? Nagle taka wiedza sie pojawila? Wczesniej tego nei bylo wiadomo?
Wystarczylo podnosic kapital zakladowy a nie pozyczac. Nie byloby teraz zadnego problemu. Ja pamietam bohaterskie teksty o umarzaniu pozyczek z przed lat, pamietam tez co bylo powiedziane teraz. Jesli Wisla nie ma na podatek to wystarczy podniesc kapital zakladowy o wysokosc podatku zeby klub nie byl stratny. Proste? Proste. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No ale mówimy że trzeba podatek zapłacić czy o tym, że Jaro powiedział (obiecał), że te pożyczki będzie umarzał?
Standardowy problem. Jaro napapla coś, naobiecuje a później on albo jego poplecznicy mówią że to przecież jest misja nie do wykonania. Także proste, niech nie papla i będzie połowę mniej problemów ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Co więcej realny problem istnieje tylko w przypadku długów zewnętrznych kiedy mamy do wyboru tylko umorzenie. W przypadku długu wewnętrznego do akcjonariuszy pożyczki można w każdej chwili skonwertować na akcje bez żadnych konsekwencji podatkowych. A ponieważ pan prezes Królewski przegłosował na ostatnim WZA wraz z wspierającymi go akcjonariuszami tzw. kapitał docelowy bez konieczności zachowania prawa poboru, może on jednoosobowo taką operację konwersji długu na akcje przeprowadzić. Bez konieczności organizowania WZA i bez konieczności pytania pozostałych akcjonariuszy o zgodę. Reasumując - nie ma żadnych realnych przeszkód do realizacji deklaracji prezesa Królewskiego w zakresie umorzenia/konwersji jego pożyczek, która została złożona przy okazji dyskusji o pożyczce/darowiznie od Socios. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Jak już coś piszę na forum to zapytam mądrzejszych ode mnie czy wiadomo coś o śródrocznym sprawozdaniu finansowym na 31 grudnia 2023? O ile pamiętam obowiązek publikacji takowego do 31 marca wynika z ekstraklasowych przepisów licencyjnych. Z tego co rozumiem o licencję na ekstraklasę się staramy ale nigdzie nie mogę tego sprawozdania znaleźć? Ktoś, coś?
A może są jakieś wyjątki od obowiązku publikacji, tak jak są zwolnienia (dla wszystkich) z wypełnienia kryteriów finansowych o czym pisał tutaj prostując moją naiwną wiarę w podręcznik licencyjny użytkownik @MaLk? Ktoś wie jak to wygląda? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
Bądźcie poważni ![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez BCGorlice : 30.04.2024 o godz. 17:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak pan Jarek powiedział że tak będzie to tak będzie i nie ma co jątrzyć
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak powiedział,że umorzy to umorzy,nie ma sensu przypominać mu o tym co pół roku
![]() Może Zaskroniec miał na myśli Omraniego a nie dług.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
No właśnie jak obiecał to obiecał. Jeszcze nigdy się nie zdażyło żeby rozminął się z prawdą albo wprowadził kibiców w błąd. Już byście się wstydzili
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak do końca maja nie będzie info o umorzeniu i żaden z dziennikarzy nie zapyta o te umorzenia oraz o wyliczenia dnia meczowego to wnioski na temat "dziennikarzy" są jednoznaczne. Ptfu.
A Jarka pytać będzie trzeba osobiście. Tak lubi kamery to w towarzystwie kamery co by nie zarzucił, że ktoś przeinacza jego słowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Natomiast co do umorzenia długu. Jeżeli wygramy jutro to lewarem będzie rzeczywistość i wymogi licencyjne UEFA. Jeżeli nie wygramy to lewarem powinno być Socios. Bo im podobno nie wolno było pożyczyć, tylko musieli dać. więc niech druga strona siebie traktuje tak samo. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
https://www.sport.pl/pilka/7,65044,3...-milionow.html
Wielka Wisła. Myślę, że było by to możliwe, z małym ale, Królewski nie odda Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Myślę, ze Królewski jest na tyle mocno osadzony w swojej roli, że nie chciałby z niej rezygnować. Już pomijając ocenę jego prezesowania, zdaje się, że mocno uzależnił się od tych emocji i wątpię, że będzie chciał tak o zniknąć z Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie uwierzę, póki nie zobaczę.
Póki co są to clickbaity Majdana i Borka, już widzę, jak Kwiecień i Cupiał "dają po 50 milionów" na Wisłę Nie chcę mi się też wierzyć, że Cupiał wejdzie w Wisłę i podzieli się z kimś decyzyjnością.![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jakby miał wejść ktoś kto ma pieniądze i zna się na piłce albo ma doradców, którzy mają pojęcie to niech jk wyp.ierdala tej chwili. Niech k.rwa ratuje Glinika Gorlice albo Truskolasy z Kubusiem albo fc wyspy bergamuty. Ogólnie, uważam, że ten news to bzdura.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 01.05.2024 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Meczyki szybciutko Wielkie Bora sprowadziły na ziemię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Taaaa... Cupiał.
Szczerze to po tym, co odwinął z Meresińskim i pozostawieniem Wisły z kilkudziesięcioma milionami długów to, przy całym szacunku dla tytułów jakie dał Wiśle i marce jaką jej wyrobił, nie mam ochoty oglądać żadnych jego powiązań z Wisłą. Choć jeśli by wrócił i naprawił to, co spieprzył pewnie bym odszczekał. Ale nie ma szans. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nigdzie nie napisałem, że teraz jest cacy.
Też sądzę, że potrzebny jest nowy, bardzo konkretny właściciel, którego stać na prowadzenie Wisły. Natomiast Cupiał... pewnie go stać, tylko bałbym się, że po jego ponownym odejściu długi byłyby już w setkach milionów, a nowym nabywcą ktoś zupełnie spoza branży i bez środków. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Tutaj cały ten farmazon został wyjaśniony najlepiej jak to możliwe - https://weszlo.com/2024/05/01/wisla-...pial-kwiecien/
Mamy XXI wiek, po to puszcza się takie gówno do internetu, aby od razu xx osób miało o czym pisać i mieć za co żyć, tak jak w przypadku tego artykułu wyżej, gość się główkował o czym tutaj napisać i pyk, temacik sam wpadł. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
Z drugiej strony, jak BC i WK widzą co się z tym klubem dzisiaj dzieje to ich aż mdli. Obaj są kibicami Wisły.
Pan Cupiał obecnie ma hossę, jest jednym z najbogatszych Polaków. Zostawił, bo mu banki tak kazały, niedokończone dzieło jakim miał byś awans do LM. Pan Kwiecień żyje piłką, zainwestował ogromne pieniądze w Wieczystą, gdzie po awansie do II ligi nie będzie rozgrywała meczy na swoim obiekcie (obecnie obiekt nie spełnia wymogów licencyjnych). Swego czasu wspominał, że sam nie jest wstanie tego finansowo dźwignąć. Myślę, że Cupiał był by dobrym partnerem, obaj mają bzika na punkcie piłki, obaj na obecną chwile mają środki by zbudować Wielką Wisłę. Myślę, że obaj by chcieli osiągnąć w piłce duży sukces, Wisła jako klub i organizacja kibicowska może im pomóc w osiągnięciu sukcesu. Tutaj trzeba wziąć też inny aspekt, a mianowicie zmiana władzy w urzędzie miejskim. Przy dobrej woli całej trójcy, sukces murowany. Tylko kto połączy to wszystko w całość? Obecny prezes jest na świeczniku, bryluje w blasku Białej Gwiazdy, władzy lekką ręką nie odda. Jedynie o co może prosić ww. panów to, o dosypanie "grosiwa" do klubowej kasy by mógł się dalej bawić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli takie Meczyki czy Weszło od razu bierze się za dementowanie to znaczy że nie jest to całkiem niemożliwe.
Cupiał kiedy wchodził do Wisły cała Polska to było jedno wielkie piłkarskie kartoflisko. Dzisiaj na półfinał PP z piastem 33 000 sprzedaje się w kilka godzin. Zdobywając mistrzostwo Polski w pucharach przy niewielkim szczęściu można grać aż do wiosny. Dzisiaj na piłce można zarabiać zwłaszcza na Wiśle. Tylko trzeba ambicji i zdecydowania. Czyli kasy na początek. A Królewski jeżeli będzie chęć ze strony ww to nie będzie kopał się z koniem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.05.2024 o godz. 19:01.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Nierealne to było od początku, a szkoda, bo Królewski pomimo szczerych chęci i oddania po prostu jest za słaby finansowo do podniesienia i dźwigania klubu, niezależnie od ligi. Mam też podobne wrażenie, że jego kręci i łechce ego to bycie w centrum, szefowanie mu, wywiady w mediach, loże itp. i będzie się tego trzymał mocno.
Paradoksalnie jedyna nadzieja w tym, że rzeczywistość tak finansowo przyciśnie Wisłę, że nie będzie miał wyjścia, a ego będzie musiał głęboko schować i oddać klub, bo inaczej skończy się upadłością. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wygląda to na żałosną wrzutkę w celu zwrócenia uwagi na Kanał Sportowy przed finałem Pucharu Polski, kiedy Wisła jest w centrum uwagi.
Jakie dojścia do Wisły ma Borek? Żadne. Jakie mają "Weszło!" i meczyki? Żadne, zwłaszcza Ci ostatni po zrobieniu clickbajtu że Wisła nie płaci. Karcz po poprzedniej wrzutce zapytał u źródła i okazało się że nie ma nic na rzeczy. Fajnie gdyby było inaczej, ale nie dajmy się wodzić za nos patocelebrytom, nie dawajmy i tego na czym im zależy - klików.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2024 o godz. 19:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Na początek, żeby było jasne moim zdaniem na 90% to farmazon, ale skoro już sobie gdybamy.
Śmieszą mnie też trochę, niektóre stwierdzenia w przytoczonych artykułach. Myślę, że każdy kto nawet pobieżnie śledzi losy Pana Bogusława po odejściu z Wisły zdaje sobie sprawę, że z całą pewnością Bogusław Cupiał 2024 nie jest Bogusławem Cupiałem 1997, więc jak czytam, że jest taki owaki to aż korci zapytać - to znaczy jaki? Bo wygląda, że według części dziennikarzy czas się zatrzymał ponad 25 lat temu i świat stanął w miejscu. Jednocześnie chyba dużo istotniejsze, Wisła 2024 nie jest Wisłą 1997 z ogromnym garbem działaczowskiej i kibicowskiej patologii. Dotyczy to zresztą również Pana Wojciecha i Wisły z roku 2018. Poza tym, bez urazy, ale podejście, że jeden z drugim czai się za rogiem z workiem pieniędzy, żeby pomóc biednej i umęczonej Wiśle jest strasznie naiwne. Uważam, że jest dokładnie odwrotnie. Zakończenie sezonu ewentualnym dubletem byłoby najlepszym dopingiem do tego, żeby się poważnie zastanowić nad zaangażowaniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Wygląda, że dzisiaj dzień odzierania ze złudzeń i nadziei. Był już „atak” na Alberta, potem Albert odpalił Omraniego, który nie okazał się kocurem, a teraz wychodzi, że Ufer jednak nie zbankrutował Lechii:
https://twitter.com/dawiddawson_/sta...XgE2-lGmhwv6Ow a Lechia wcale nie awansowała że kupowała za miliony i to na kredyt: https://twitter.com/valmierafc/statu...XgE2-lGmhwv6Ow Taka sytuacja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Chłopak próbuje odzyskać równowagę emocjonalną po tym jak Wisła odniosła sukces w Pucharze Polski.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sukces to jedno. Drugie to sytuacja w tabeli i powtarzanie bzdur na temat MADA i Lechii.
Nic nam po PP jesli nadal bedziemy tkwic w 1 lidze. A obecnie roznice miedzy Wisla a Lechia sa takie ze: - Lechia w zasadzie juz awansowala - Lechia nie ma dlugow |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale Wisła ma wielkiego gwiazdora Omraniego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|