|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() Nasz wunderkid Krzyżanowski BYŁ na lewej "obronie". Problem w tym, że najpierw krył na radar, pozwalając na podanie do Kelechukwu bez żadnej walki, a później po prostu stanął i się patrzył. Wyglądało to tak, jakby mu w tej akcji odcięło prąd, no ale miał prawo być zmęczony - wszak na boisku spędził ponad 20 minut!!!! Widzę tutaj pewne podobieństwo właśnie do wspomnianego Wachowiaka, który też miał ciąg na bramkę, ale w obronie grał jak amator, będąc nominalnie lewym obrońcą. Obecnie kopie się po czole w Stali i tak sam los czeka Krzyżanowskiego, jak nie zdejmie z siebie czapki zajebistości i nie weźmie się solidnie do trenowania podstaw na jego pozycji, czyli GRY W DEFENSYWIE.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 24.04.2024 o godz. 20:46.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A, to zwracam honor. Wspaniała postawa naszego talentu.
Wydawało mi się że go tam nie było, a on stał z tyłu i się patrzył. Super. Zasłużona 4 od Karcza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2024 o godz. 20:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Poszedł do prawego obrońcy przeciwnika z piłką. Może powinien, może nie. Powiedzmy, że nie, ale...Jeśli masz problem raz, drugi, piąty to starasz się go rozwiązywać na poziomie taktycznym. Gdyby ktoś wpadł na pomysł żeby zejść do wyjściowego 4231 z dużym prawdopodobieństwem Krzyżanowski w ogóle nie musiałby dokonywać takiego wyboru i nie miał okazji do popełnienia błędu, o to na poziomie taktycznym chodzi.
Dla mnie idiotyzmem jest, że drużyna grając na wysokim ryzyku osiągnęła swój cel, a później nikt nie pomyślał, że mecz się jeszcze nie skończył tylko zostawił zespół w takim ustawieniu. Między tym, żeby kogoś wystawiać, albo nie jest jeszcze masa przestrzeni do tego, żeby taktyką minimalizować słabe strony swoich zawodników i uwypuklać zalety. Dokładnie to zrobiono dając Junce Bregu do podwajania murzyna w pierwszej połowie. Można oczywiście udawać, że wszystko było w porządku, a później co mecz płakać, że ten to, tamten sramto, ale mnie to nie bawi. W ten sposób nic nie osiągniemy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czy to wiadro pomyj które wylewa się na Krzyżanowskiego to nie jest hejt?Tak z ciekawości pytam bo od najgorszych parchów byli tu wyzywani ci którzy mieli czelność krytykować Królewskiego czy Rude
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polecam obejrzeć sobie wszystko na powtórce od ~4:10:
https://www.polsatsport.pl/film/reso...meczu_7160588/ Dynamika "interwencji" Krzyżanowskiego w tej sytuacji po prostu poraża. Typowe krycie na radar, zero zagrożenia dla typa z piłką, który mógł z nią zrobić, co tylko chciał. Zero doskoku, agresji, próby wybicia piłki wślizgiem, cokolwiek. Dla mnie mógł w niego wjechać dwoma wyprostowanymi i wylecieć z boiska, ale piłka nie miała prawa go przejść. Skończyło się tak, że zostali ograni jak dzieci w sytuacji 3v2. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zamiast grać w dziesiątkę - wpuścić Szota albo Satrusteguiego. Prostsze. Może dadzą się minąć ale chociaż wrócą za akcją, ew. sfaulują. Problemem nie jest to ustawienie tylko Krzyżanowski. Rozwiązaniem jest brak Krzyżanowskiego na ławce. Nie rozumiem tych wszystkich wygibasów tylko po to żeby chronić zespół przed tą miernotą... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wcześniej Rude ci wyjaśnił z jakiego powodu wystawił Krzyżanowskiego, a nie kogokolwiek innego. Będziesz z nim polemizował?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Krzyżanowski nie był wtedy lewym obrońcą - był wahadłowym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rude zawalił, Krzyżanowski się skompromitował, pokazał nie tylko głupotę i brak umiejętności, ale przede wszystkim - brak ambicji. Nie pierwszy raz. I to go dyskwalifikuje. Nie będzie z niego nic, bo jest gwiazdką bez woli walki i ambicji, odpuszcza, nie podejmuje walki. Bez sensu dalej się wkopywać przez niego. I to jest clue dla mnie. Pora skończyć już z forowaniem miernot za metrykę. @FraMat - przecież napisałem po meczu że wpuszczenie Krzyżanowskiego to wina Rude. Czemu zakładasz że jestem zaślepiony? Projekcja własnych ograniczeń?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2024 o godz. 21:22.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie. Sztab im daje szczegółowe wytyczne w stylu: w fazie ataku ustawiasz się tak, wykonujesz takie zadania, współpracujesz po swojej stronie z piłkarzem x czy y, wykonujesz recyrkulację piłki w tej strefie i wprowadzasz asymetryzm we wskazanym przez (np.) Carbo momencie. Podobnie mówią, co robisz w fazie obrony, przechodzenia z ataku do obrony i odwrotnie. Jeśli Krzyżanowski dostał konkretne zadanie wahadłowego to robił, co miał robić, a że rywal to wykorzystał to brawa dla rywala. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krzyżanowski nie jest geniuszem, ale to Rude powiedział mu, co robić, jak się ustawiać. W tym leży błąd Rude. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@FraMat - Tak, Rude kazał mu kryć na radar i odpuszczać akcję. Co zabawne - to samo jak widać kazał mu robić Sobolewski. Zabawne że Junce Rude kazał kryć murzyna i dobrze dośrodkowywać. Skąd tak różne instrukcje dla dwóch graczy na tej samej pozycji?
A może to dlatego że Junca słuchał Jopa, a Krzyżanowski - Rude? Też ciekawa teoria. Najsmutniejsze że pewnie sam wierzysz w to co piszesz. Ja mam dość. Pewien poziom absurdu został przekroczony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2024 o godz. 21:35.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A najlepsze jest to że pewnie Krzyżanowski i od Rude i od Jopa dostał przykaz "młody tylko bez głupich fauli" i wziął sobie to za bardzo do serca.Kompletnie jako klub nie umiemy prowadzić młodych zawodników i przykładów na to jest dużo.Rude nic w tej materii nie zmienił i raczej już nie zmieni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
o ile za poprzedni mecz broniłem trenera i zawodników to po takim meczu ręce opadają...
My na prawdę nie chcemy awansować do eklapy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie przyjmuje tu w ogóle argumentów o braku umiejętności. Nie po tym jak Markus określił nasza kadrę jako najmocniejsza w lidze (w końcu świetnie zbudowana przez dyrektora sportowego) i że nie ma zawodnika którego wrzuciłby do składu Wisły spośród rywali |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Nie przypominam sobie gorszej atrapy piłkarza nawet nie tej pozycji - Frederikseny, bałkańskie szroty, Lameye - ale w ogóle. Jak się gówniarzowi nie chce w tym wieku to chyba oczywiste gdzie skończy. "Reprezentant Polski".
Ostatnio edytowane przez d : 24.04.2024 o godz. 23:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wyżywanie się na Krzyżanowskim jest nie na miejscu. Rozumiem gorycz i rozczarowanie grą Wisły, ale to młodzieżowiec, który trafił do naszego klubu. A to samo w sobie oznacza, że nie ma żadnego potencjału. Gdyby miał, grałby w fajniejszym klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Z innej beczki - czy w takim razie Rude kazał obrońcom na początku meczu grać cały czas ja do ciebie - ty do mnie? Mieliśmy w tej fazie meczu chyba z 90% posiadania piłki i nie zbliżyliśmy się bardziej niż 30m do bramki przeciwnika
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli nie zauważyłeś to tak właśnie gramy od początku rządów Alberta. Zaczyna się robić irytujące, gdy wszyscy już zauważają, że to nie działa i nie przynosi żadnych korzyści a wręcz prowokuje babole, po których najgorzej obrywa Raton. Rude chyba się uparł, że ich tego nauczy choćby skały srały a nikt w sztabie nie ma odwagi mu powiedzieć, że już mamy maj i może spróbujmy zagrać coś innego, bo czas nam spier.... a my się wciąż uczymy jego genialnej filozofii. A z innej beczki. Z tym Eneko to jest jakaś grubsza zagadka, bo chłop jak widać w ogóle nie jest brany pod uwagę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O którą fazę meczu ci chodzi bo nic takiego jak 90% posiadanie piłki nie utkwiło mi w pamięci?Chyba że myślisz o jakimś 5-7 minutowym fragmencie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwsze 15 minut meczu z Resovią to myślę, że było z 80-85% posiadania piłki, oczywiście zrobione w większości podaniami Łasicki <-> Colley <-> Junca/Carbo. Jedyny pozytyw z tego był taki, że piłki nie miał w tym czasie rywal.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Nazywanie Krzyżanowskiego "bałwanem", bo popełnił błąd albo gra poniżej oczekiwań, świadczy o chamstwie i głupocie. Po pierwsze, Krzyżanowski sam siebie nie trenuje i sam siebie nie wystawia. Nawet jeśli to nie problem drużynowy, nawet jeśli nie starcza mu talentu albo samozaparcia, by grać na miarę oczekiwań, to i tak do tanga trzeba dwojga. Po drugie, to zwyczajny hejt, który może dotrzeć do samego zainteresowanego i wyrządzić mu krzywdę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Pomijam już fakt, że to zawodnik Wisły, połowa tu piszących jeszcze z dziesięć lat temu żyła frazesami typu "lojalność wobec klubu" albo cośtam po szalu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
- uczy się grać - jeśli mówimy o presji to własnie takich młodych piłkarzy może ona dosięgać, szczególnie jak coś nie wychodzi to wtedy może robić więcej głupich błędów - to dzieciak i słaby piłkarz więc dziwne żeby był mocnym punktem w klubie - ktoś go wystawia mimo wszystko więc musi się owy trener nie orientować w realiach - został włożony do składu i pierwszej 11 bo Junca jest cienki i był połamany, bo widocznie Szot, Eneko itd są jeszcze gorsi - przywódca, Zaskroniec twierdzi, ze to wielki talent grający na dobrym poziomie I tak by jeszcze można wymieniać. Akurat Krzyżanowskiego jako jedynego można z tego klubu rozgrzeszać za najgorsze błędy. Został do tego klubu wdrożony jako nadzieja, młody talent, który miał załatać dziury po cieniasach i połamańcach. Można to uznać za eksperyment, sprawdzenie go na głębokiej wodzie. Skoro sobie nie radzi to powinien nie być wystawiany. Skoro jest wystawiany to gorzej niż o nim, świadczy o trenerze i innych graczach z tej pozycji. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dokładnie.naturalną rzeczą dla niego powinna być w tej chwili CLJ-ka,przynajmniej runda w 4 ligowych rezerwach tak aby obyć się z seniorską piłką.Ktoś-tzn wiadomo kto-próbuje zatkać nim dziurę jaka mamy po lewej stronie.Albo pozwólmy młodym normalnie przechodzić poszczególne szczeble rozwoju albo przyjmijmy do wiadomości że rzucając ich na głęboką wodę takie błędy będą się przytrafiać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Krzyżanowski został w klubie mimo ofert i przedłużył kontrakt. Myślę, że na papierze tego nie ma ale raczej było słowne zapewnienie ze strony Zaskrońca, że chłopak będzie w pierwszym zespole, dlatego o zsyłce do CLJ czy nawet rezerw nie może być mowy.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|