Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   29 kolejka, Resovia Rzeszów - Wisła Kraków, wtorek 23.04,2024, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10993)

wolfy 21.04.2024 10:59

29 kolejka, Resovia Rzeszów - Wisła Kraków, wtorek 23.04,2024, 20:30

Oby tym razem obyło się bez emocji.

Z ciekawostek - gramy bez Urygi, przekonamy się czy Łasicki jest równie wolny i niezborny jak nasz kapitan. Pardon, zapomniałem że to Raton zawalił bramkę...

Czerepach jak się ogarnie może wrzucić statystyki i kursy, ja przedstawię tylko pokrótce rys historyczny naszego rywala:

nic nie znaczący klub, nie ma się czym interesować, ale ostatnio puknęli GKS Tychy i mają nóż na gardle więc są groźni.

Tyle ode mnie.

pepe72 21.04.2024 11:27

Naszych kibiców również nie wpuszczą.
Matematyczne szanse na top2 są tylko i wyłącznie po zwycięstwie z Resovią.

Ciekawe czy będzie konferencja prasowa w poniedziałek. Już raz nie było między meczami tak blisko siebie. Choć do Rzeszowa jest dość blisko więc mógłby klub ją zrobić w poniedziałek rano.

Patryko 21.04.2024 12:19

To będzie bardzo trudny mecz. Resovia walczy o wyjście ze strefy spadkowej, więc pewnie dadzą z siebie 120%. Jeśli nasze gwiazdy podejdą do tego meczu, jak do meczu z Chrobrym, to go po prostu przegramy.

Dla nas oczywiście 3 punkty to kolejny krok do zdobycia trzeciego miejsca w sezonie zasadniczym i rozegrania meczów barażowych na Reymonta.

1-2 2x Rodado

Ktoś wie w jakim stanie jest boisko w Rzeszowie?

shaggy 21.04.2024 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1621050)

Ktoś wie w jakim stanie jest boisko w Rzeszowie?

Murawa w Rzeszowie w bardzo dobrym stanie. Ogólnie chyba aktualnie jedna z lepszych w lidze pomimo tego że graja na niej i Stal i Resovia.

Ogryzek 21.04.2024 12:57

Kolejny mecz gdzie tylko wygrana się liczy. Po jakiej grze, czy od stanu 0-2 do 3-2, czy tez gładkie 5-0 - nie ma znaczenia.

Gramy o 3 punkty żeby byc w barazach. Nieważne jak wywalczonych. Margines na błedy sie skończył.

Cymes 21.04.2024 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1621050)
Jeśli nasze gwiazdy podejdą do tego meczu, jak do meczu z Chrobrym, to go po prostu przegramy.

Nie sądzę. Ewidentnie widać, że Rude po pierwszym zderzeniu z ligą, w trakcie przerwy reprezentacyjnej przewartościował masę rzeczy w swoim rozumieniu tych rozgrywek, a w przerwie miała miejsce duża korekta jeśli chodzi o pracę z zespołem i to jak drużyna ma grać. Naturalnym w takiej sytuacji jest, że drużyna złapała chwilową głupawkę. Mimo wszystko facet wygląda na ogarniętego co pokazał w meczu ze Zniczem gdzie w przerwie sprawnie przemeblował niezbyt trafione wyjściowe ustawienie taktyczne i zgarnął 3 punkty. Myślę, że z meczu na mecz będzie już tylko lepiej.

MaLk 21.04.2024 15:29

Optymistycznie zakładam, że zagramy bez wymyślania koła na nowo i na lewej obronie będzie grał lewy obrońca, na prawej prawy, a na środku obrony środkowy obrońca. W tym upatruję szanse.

Mecz zapowiada się trudny, jak zawsze kiedy trzeba się bić z drużyną walczącą o utrzymanie (nie dotyczy Wisły w sezonie spadkowym), więc nie interesuje mnie kompletnie styl, tylko wynik.

buczo85 21.04.2024 15:36

Normalnie bym powiedział, że łatwe 3 punkty, ale Resovia walczy o byt w I lidze. Ktoś wie czy w przypadku takiego krótkiego wyjazdu nasi jadą dzień wcześniej z noclegiem czy odpowiednio wcześniej z rezerwą tego samego dnia co mecz?

Stelio 21.04.2024 17:41

Trzeba się już oszczędzać na PP + serie zwycięstw dla tego zespołu są nieosiagalne więc obstawiam remis 2:2

sandomingo 21.04.2024 18:06

Cholerą wie o co chodzi z tą Wisłą.
Nikt nad tym nie panuje, Rude może sobie wałkować taktykę na Znicz przez tydzień po czym wychodzą panny i oddają swój wianek każdemu chętnemu.
Resovia będzie walczyć o życie, a Wisła jest fatalna w tego typu sytuacjach.
Dlatego obstawiam zwycięstwo gospodarzy. I wracamy do punktu wyjścia...

s1mone 21.04.2024 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Malk
Optymistycznie zakładam, że zagramy bez wymyślania koła na nowo i na lewej obronie będzie grał lewy obrońca, na prawej prawy, a na środku obrony środkowy obrońca. W tym upatruję szanse.

To jesteś dość sporym optymistą, bo my znów pewnie wyjdziemy 3 stoperami i 2 wahadłowymi.

Łasicki nie grał na boku obrony, tylko był 3cim stoperem, jeśli ci to umknęło.
Za to z Villara wahadłowy jak z koziej pipy kaloryfer.

Trener ma ulubioną taktykę pod którą nie ma materiału.
Pod względem ustawienia drużyny jak zwykle jestem pesymistą.

Szneka 21.04.2024 18:46

Wyszedłbym : Raton Jaroch Łasicki Colley Junca Baena Carbo Kutwa Alfaro Rodado Żyro. Sobczak i Duda , Miki też. Ile można męczyć się oglądając człapiącego Dudę.
Na ławce Czikan Krzyżanowski Eneko Szot Sapała Bregu Miki Duda Sobczak. Ewentualnie za Krzyżana Olejarka. Po meczach z Chrobrym i w Pruszkowie trzeba wyjść na pełnej qrwie i zamknąć mecz w 1 połowie.

pepe72 21.04.2024 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1621080)
Trzeba się już oszczędzać na PP + serie zwycięstw dla tego zespołu są nieosiagalne więc obstawiam remis 2:2

Nie bardzo jest gdzie się oszczędzać, bo zespoły 4-7 mają tyle punktów co my. 8 Odra ma 2 punkty straty, 9 WPłock - 3, a 10 Miedź 4.
Zostało 6 kolejek do baraży więc j***ć puchar.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1621086)
Wyszedłbym : Raton Jaroch Łasicki Colley Junca Baena Carbo Kutwa Alfaro Rodado Żyro. Sobczak i Duda , Miki też. Ile można męczyć się oglądając człapiącego Dudę.
Na ławce Czikan Krzyżanowski Eneko Szot Sapała Bregu Miki Duda Sobczak. Ewentualnie za Krzyżana Olejarka. Po meczach z Chrobrym i w Pruszkowie trzeba wyjść na pełnej qrwie i zamknąć mecz w 1 połowie.

Junca i Żyro mogą nie być gotowi na 90 minut.

wolfy 21.04.2024 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1621084)
To jesteś dość sporym optymistą, bo my znów pewnie wyjdziemy 3 stoperami i 2 wahadłowymi.

Łasicki nie grał na boku obrony, tylko był 3cim stoperem, jeśli ci to umknęło.
Za to z Villara wahadłowy jak z koziej pipy kaloryfer.

Trener ma ulubioną taktykę pod którą nie ma materiału.
Pod względem ustawienia drużyny jak zwykle jestem pesymistą.

Nie oglądałeś meczu - nie pisz. Łasicki grał klasycznego prawego obrońcę, co lepsze był bardziej aktywny niż Szot. Potem w przerwie zmieniliśmy nie tyle ustawienie co sposób gry, a gwiazdeczki po o.......u zaczęły biegać.

W czterech ostatnich meczach zagraliśmy w trzech różnych ustawieniach - faktycznie, Rude ma ulubioną taktykę :lol:

Wraca Jaroch więc albo będziemy grali z klasycznymi bocznymi obrońcami, albo trójką z tyłu i wahadłowymi, ew. zmienimy w trakcie meczu na to jeśli Rude będzie chciał uszczelnić obronę.

sandomingo 21.04.2024 22:23

Określenie, że Łasicki cokolwiek grał to jednak spore nadużycie.
Był na boisku - tutaj mogę się zgodzić.

AgresywnyChomik 21.04.2024 22:29

Jaroch z Junca na bokach obrony otwieraja inne mozliwosci gry z przodu. Oczywiscie Junca nie ma sily na 90 minut wiec w 1wszej polowie bedziemy pewnie grać asynetrycznie i 85% ataków prawą stroną, natomiast po wejściu Junci gra się zmieni i prawdopodobnie bedzie to to co chce grać Rude kiedy może atakowac 2 stronami oraz środkiem.

Karherop 21.04.2024 22:32

Wchodzi etap gry co 3 dni i mam nadzieję że Rude myśli o rotacjach, bo jakoś nie wyobrażam sobie abyśmy mieli wszystko zagrać 12-13 zawodnikami.

Fajnie że w obronie zobaczymy Łasickiego na swojej pozycji i wracającego Jarocha. Junce bym jeszcze oszczędzał. Można by spróbować nawet od początku zagrać z Gogółem (za Dudę) czy Baena (za Villara).

Jestem trochę spokojny o ten mecz, ale to głównie dlatego że w Rzeszowie mają fajna płytę a Resovia ostatnio wygrała więc zeszło z niej "jakieś" ciśnienie. Przynajmniej te związane z motywowaniem przez "kibiców".

wolfy 22.04.2024 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1621099)
Wchodzi etap gry co 3 dni i mam nadzieję że Rude myśli o rotacjach, bo jakoś nie wyobrażam sobie abyśmy mieli wszystko zagrać 12-13 zawodnikami.

Fajnie że w obronie zobaczymy Łasickiego na swojej pozycji i wracającego Jarocha. Junce bym jeszcze oszczędzał. Można by spróbować nawet od początku zagrać z Gogółem (za Dudę) czy Baena (za Villara).

Jestem trochę spokojny o ten mecz, ale to głównie dlatego że w Rzeszowie mają fajna płytę a Resovia ostatnio wygrała więc zeszło z niej "jakieś" ciśnienie. Przynajmniej te związane z motywowaniem przez "kibiców".

Gogół to wraca po jeszcze poważniejszej kontuzji niż Junca (operacja kolana), nie liczyłbym że da radę wyjść w pierwszym składzie (niestety). Fajnie jakby z Resovią dał radę zagrać pół godziny.

sandomingo 22.04.2024 07:21

Junca to po 20 minutach w Pruszkowie łapał się za boki, dobrze to widać w powtórce po golu Urygi.
Gogół może wejść na 10-15 minut max.

Także skład będzie klasyczny, boki z Jarochem i Szotem a na środku Łasicki zamiast Urygi.

Patryko 22.04.2024 07:24

Junca pewnie wejdzie w drugiej połowie na "napoczętego" rywala. Żyro też pewnie jeszcze nie jest gotowy na 90 minut.

Tak to widzę:

Raton
Jaroch - Łasicki - Colley - Szot
Duda - Carbo
Villar - Rodado - Alfaro
Sobczak

Jagul 22.04.2024 07:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1621042)

Czerepach jak się ogarnie może wrzucić statystyki i kursy, ja przedstawię tylko pokrótce rys historyczny naszego rywala:

nic nie znaczący klub, nie ma się czym interesować, ale ostatnio puknęli GKS Tychy i mają nóż na gardle więc są groźni.

Brzmi jak przepis na wpierrdol :D

tas de fleia 22.04.2024 07:55

"Fajnie że w obronie zobaczymy Łasickiego na swojej pozycji i wracającego Jarocha.".
Gratuluję sporej dawki optymizmu. Nie umiem w sobie zebrać go na tyle, żeby cieszyć się z oglądania Łasickiego, niezależnie od miejsca, w którym się znajduje.

El'kabat 22.04.2024 08:25

GRAMY SWOJE, także spokojnie wygramy 4:1

tomasz_19 22.04.2024 09:25

Resovia złapała wiatr w żagle po efektownym wyjazdowym zwycięstwie, ich szanse na utrzymanie wzrastają, daleki byłbym od lekceważenia ich. Będą walczyć o zwycięstwo. Obawiam się, że nasi kopacze dadzą ciała. Niestety po tym co widziałem ostatnio, nie jestem pełen optymizmu.

krysztal 22.04.2024 12:51

Resovia kojarzy mi się z ostrą fizyczną grą,ostra i fizyczna ponad standardy tej ligi.Lepiej żebyśmy coś szybko strzelili bo obawiam się polowania na nogi naszych hiszpańskich gwiazd.Tu nie ma co szukać wymówek strata choćby 2 pkt w 3 kolejnych meczach to będzie kompromitacja.

shaggy 22.04.2024 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1621127)
Resovia kojarzy mi się z ostrą fizyczną grą,ostra i fizyczna ponad standardy tej ligi.Lepiej żebyśmy coś szybko strzelili bo obawiam się polowania na nogi naszych hiszpańskich gwiazd.Tu nie ma co szukać wymówek strata choćby 2 pkt w 3 kolejnych meczach to będzie kompromitacja.

Dodatkowo zmobilizowani przez kibiców transparentem o konsekwencjach ewentualnych porażek będą u siebie jeździć na tyłkach podwójnie. Już to przerabialiśmy. Kluczem będzie to czy podejmiemy fizyczna i ambicjonalna walkę z nimi. Piłka do ziemi i niech Resovia za nią biega to w 2 połowie będą wypompowani jak Znicz. Kluczem będzie żeby nie przegrać środka pola i nie dać się zdominować fizycznie. Sędzia też powinien mieć na uwadze ostrość gry i temperować od startu takie zapędy gospodarzy.

Jaroo1 22.04.2024 14:44

Jeśli nic nie zmienimy w grze to kluczem dla nich na zwycięstwo będzie biegać przy Junce w 2 polowie, kopać go po kostkach i kryć ile wlezie. Jak mu nie dadzą miejsca i czasu na dośrodkowania to prawdopodobnie nic nie strzelimy.

pepe72 22.04.2024 14:45

Konferencja prasowa przed meczem:
https://youtu.be/6XCm6ktJt5c?si=kFAyjUWTp9CMdmMK

Junca i Żyro - nie powiedział czy zagrają od początku
Za Urygę są 3 opcje - Igor Łasicki, Eneko S i Mariusz Kutwa

Arkadiusz.Czerepach 22.04.2024 15:22

https://i.ibb.co/j6Gdnws/r1.png

wg buka - pewniaczek

Arkadiusz.Czerepach 22.04.2024 15:23

https://i.ibb.co/ng5B7qY/r12.png

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl