The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2024, 22:09
To są jakieś jaja.Po meczu w Pruszkowie tłumaczono mi tutaj,że Junca nie przegrywa rywalizacji na lewej stronie tylko nie ma sił żeby zagrać 60-70 minut(w domyśle Rude rozgrzeszony bo nie ma kogo na lewą obronę wpuścić)
3 dni póżniej Junca wychodzi w podstawowym składzie i gra 67 minut!!!O co tu ....a chodziPrzez 3 dni tak sie kondycyjnie podciągnął? Przecież Rude działa na ślepo.Skład chyba zaczyna losować jak Sobol bo bidule nie dędą w stanie zagrać 5 meczów w 18 dni.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.04.2024, 22:14
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Absolutnie nie widzę różnicy między stylem drużyny Sobola, a gównem zaserwowanym nam dziś przez naszych galacticos.
.
Ja tam widzę różnicę. Na tych samych rywalach: Rude bramki 15-14, Sobolewski 22-11

Chyba dawno nie mieliśmy takiego przerostu formy nad treścią. Za RS nie mieliśmy perspektyw ale były przynajmniej mile momenty. Teraz już nawet nie ma momentów.

PS. Tak, jest finał PP, przypomnijcie to po raz setny, ci sami którzy pisali we wrześniu że PP jest nikomu niepotrzebny.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.04.2024, 22:18
Strach pomyśleć jaki skład będzie z PBB przed pucharem..albo z Sosnowcem po pucharze bo będą przecież zajechani..

Straciliśmy mega ważne dwa punkty dziś. Zbieranina kopaczy w kompletnie losowym ustawieniu, Rude widzę idzie ściężką Sobola. Zaraz pewnie zaczną się jeszcze ciekawsze konferencje ( a apogeum będzie jak grubo przewalimy z Pogonią)..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.04.2024, 22:23
Cytat:
Absolutnie nie widzę różnicy między stylem drużyny Sobola, a gównem zaserwowanym nam dziś przez naszych galacticos.
To jest przekłamanie.
1. Nie porównujmy schyłku Sobola do początku Rude. Bo jednak przeważnie jest tak, że jak coś w drużynie umiera to przez te x meczów jeszcze trener jest, a gra wygląda najgorzej z całej jego kadencji. I za Sobola tak było i z tego co pamiętam styl, to był wyraźnie lepszy do meczy z PBB niż po nim.
2. Wiem, że styl to nie wynik meczu ale spójrzmy na to. Wisła Rude nie zagrała w lidze praktycznie żadnego dobrego i pewnego meczu. Gramy non stop piach. Po tych wynikach Sobol już dawno by był goniony. Tak jak miał być pogoniony po złym starcie tego sezonu. I wtedy cyk 5:1 z Arką. Dwa gorsze mecze i wyniki i cyk 4:! z Motorem. 0:0 z Płockiem i cyk 6:2 ze Zniczem. I od razu 4:1 z Resovią. I dopiero od tego meczu mniej goli i słabsze punktowanie. Ale wszedł Jop i cyk, 4:0 z Łęczną.
To jest identyczny zespół, skład, który ma Rude. Rude miał jeszcze o tyle lepiej, że dostał wzmoceninia w zimie i mógł ich na spokojnie przygotować do rundy.
Drużyna Rude nie gra nic, strzela mało, drużyna Sobola nawet jak co 3ci mecz to grała zajebiście albo chociaż wygrała 2-4 bramkami i chociaż to mogło cieszy i dawać jakieś nadzieje.

Po przerwie na kadrę ta drużyna nie istnieje. Bilans 1-2-2. Trener nic nie ogarnia. I wygląda to tak, że po miesiącu miodowym w I lidze skapnął się w jakim jest gównie, on po tej egzotycznej Kostaryce i śmiesznej III lidze hiszpańskiej nie miał pojęcia gdzie i po co przychodzi, czego się od niego będzie wymagało i jaki czub go zatrudnia.

Wygląda na to, że już się skapnął i jesteśmy od miesiąca świadkami jak pali mu się grunt pod nogami - co raz więcej .......enia na konferencjach itp kompletny brak panowania nad meczami itp.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 23.04.2024, 22:25
Swoją drogą nasza szeroko pojętą kumateria czy tam grupy decyzyjne na trybunach (jak zwał tak zwał) nie mają kompletnie jaj. Odjebuje się na naszych oczach NAJGORSZY SEZON W PIEPRZONEJ HISTORII KLUBU XDD a ci nic. Jak Bednarz sie nie chcial zgodzic na haracz od biletu to potrafili w imie wlasnych interesow zarzadzic bojkot, a teraz cichosza. Wyobrazacie sobie ze cos takiego sie odjebuje w Lechu czy Legii i trybuny nie reaguja? 100 lat, 2 wojny światowe, komuna, nawet jebani gangsterzy, a potrzeba było w końcu elona muska po wylewie żeby zajebac ten klub.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.04.2024, 22:26
Cytat:
3 dni póżniej Junca wychodzi w podstawowym składzie i gra 67 minut!!!O co tu ....a chodziPrzez 3 dni tak sie kondycyjnie podciągnął? Przecież Rude działa na ślepo.Skład chyba zaczyna losować jak Sobol bo bidule nie dędą w stanie zagrać 5 meczów w 18 dni.
Ty mi lepiej powiedz o co chodzi z Bregu. Wielki talent na miarę Messiego (zachowując skalę), przyszedł w okienku zimowym ratować Wisłe i co? Ani kondycji ani umiejętności nie ma żeby zagrać 90 minut? No wiem, że miał się odbudować ale kurde ile mu to zajmie?

A ten Ulani czy tam Omrani kontuzję złapał? Markus co? Strzeli tym pośladkiem w finale baraży czy niedostępny był dzisiaj bo złapał jakąś anoreksję czy inną chorobę popączkową?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 23.04.2024, 22:29
A właśnie jak tam dzisiaj wyglądała recyrkulacja piłki bo po 15 minutach już mnie oczy piekły i nie zwracałem uwagi na niuanse taktyczne?
No i czy Ulatowski pochwalił na konferencji Rude?Bo w sumie punkty na nas ugrał więc nie musi się tłumaczyć,że mierzył się z nowym Guardiolą.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 23.04.2024, 22:36
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ty mi lepiej powiedz o co chodzi z Bregu. Wielki talent na miarę Messiego (zachowując skalę), przyszedł w okienku zimowym ratować Wisłe i co? Ani kondycji ani umiejętności nie ma żeby zagrać 90 minut? No wiem, że miał się odbudować ale kurde ile mu to zajmie?

A ten Ulani czy tam Omrani kontuzję złapał? Markus co? Strzeli tym pośladkiem w finale baraży czy niedostępny był dzisiaj bo złapał jakąś anoreksję czy inną chorobę popączkową?
Ramadan się skończył,pączki są już passe.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 23.04.2024, 22:37
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Krzyżanowski dał coś z przodu?
Kilkanaście minut wcześniej kapitalną asystę do Rodado, której Angel niestety nie wykorzystał.

Dla mnie kluczowe jest jednak, że Żyro po zdobyciu prowadzenia nie poszedł nominalnie na lewe skrzydło grać tam normalnie w bloku tylko nie wiadomo po jaki uj pressował obrońców Resovii 10 metrów wyżej od Rodado. Wiem, że nie był ustawiony jako lewoskrzydłowy ponieważ graliśmy na większym ryzyku z przodu nie pierwszy raz robiąc dziurę po swojej lewej stronie, więc nie chce robić z niego kozła ofiarnego i mieć pretensji, że to jego wina, ale po zdobyciu prowadzenia on tam po prostu powinien być i pomagać w asekuracji tak jak w pierwszej połowie pomagał Junce Bregu.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.04.2024, 23:05
Ale Markusik ma jeden temat od lat - źli Polacy.

Na temat obcokrajowców złego słowa nie powie.

A tu mamy kabaret hiszpański w Wiśle i na dzień dzisiejszy obawiam się o awans.

Albercik przychodził, gdy strata była niewielka do lidera.

Po tej kolejce może to być ponad dziesięć punktów straty do Lechii i Arki.

Kogo to wina?

Sobolewskiego, Jopa?

Oczywiście, że nie.

Zawalono zimowe okienko transferowe.

Sprowadzono turystów, nawet nie szrot.

Tylko coś gorszego.

Sześciu Hiszpanów w podstawowym składzie, trener z Hiszpanii z nadania najnowszych technologii, dyrektor z Hiszpanii.

Pytanie brzmi:

Skoro miało być tak super, to czemu jest tak źle?

Przebieg rundy wiosennej jest słaby.

Gdzie ta zagraniczna wartość dodana?

A może wytłumaczenie jest proste.

Zabrakło kasy na trenera, wzięto gościa z Erasmusa bez doświadczenia trenerskiego w profesjonalnej piłce - podobnie jak kiedyś Kikusia.

Oni uczą się zawodu w Wiśle.

Dorobiono jakieś ideologii o wykorzystaniu najnowszych technologii.

Idioci w to uwierzyli.

Propaganda za obecnych czasów jest ogromna.

Zabrakło kasy też na piłkarzy - sprowadzono turystów.

Czy Wisły na to stać na zabawy z amatorami?

No, chyba nie.

Królewicz jak to Królewicz - fantazjuje, ale to gość oderwany od rzeczywistości.

Tu trzeba napisać wprost - to nie rządy Marzeny i jej ekipy, tylko obecnych wizjonerów powodują obecny stan rzeczy.

Fałszywe odnowienie i zmarnowanie potencjału Wisły.

Tu miały być puchary, szybki powrót do walki o MP.

Jest jak jest.

Wiadomo, że Trójca Święta i ich klakierzy z sociosami na czele nie mają sobie nic do zarzucenia, ale tu trzeba wprost stwierdzić:

Czas Królewskiego, Błaszczykowskiego i Jażdżyńskiego już dawno dobiegł końca.

Po spadku powinni odejść.

Po prawie dwóch kolejnych latach nie ma pozytywów świadczących o powrocie Wisły na właściwe tory.

Albercik powinien zostać wywalony w trybie natychmiastowym z tymi boiskowymi turystami.

Ale wiadomo, że tak się nie stanie.

Tu trzeba kogoś, kto ten układ wzajemnej adoracji zniszczy w drobny mak.

Nikt nie reaguje na niszczenie klubu przez Zaskrońca z Hańczowej, bo on jest twarzą aktualnego burdelu.

Dlatego to powtarzam cały czas od lat, aby hołota zrozumiała.

Fałszywe odnowienie, brak resetu, brak odcięcia się od przeszłości, pozorowane zmiany nazw doprowadziły do spadkowego układu truskolaskiego i obecnego burdelu hiszpańskiego, a tym samym do zmarnowania z premedytacją ponad pięciu lat przy braku reakcji.

Ten brak reakcji jest zastanawiający.

Święty z Dortmundu mógł zatrudnić brata i wujka - bez protestów.

Zaskroniec z Hańczowej mógł zatrudnić amatorów z Hiszpanii.

Ja ich nazywam alfonsami.

Również bez bojkotu.

Po raz kolejny,

Ten brak reakcji jest w tym wszystkim kluczowy.

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ta Ekstraklasa?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie to odnowienie?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ci inwestorzy?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie te puchary?

Królewiczu, Królewiczu, gdzie ten hard reset?

Królewiczu, odejdź z Wisły jak najszybciej!
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.04.2024 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.04.2024, 23:08
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Kilkanaście minut wcześniej kapitalną asystę do Rodado, której Angel niestety nie wykorzystał.

Dla mnie kluczowe jest jednak, że Żyro po zdobyciu prowadzenia nie poszedł nominalnie na lewe skrzydło grać tam normalnie w bloku tylko nie wiadomo po jaki uj pressował obrońców Resovii 10 metrów wyżej od Rodado. Wiem, że nie był ustawiony jako lewoskrzydłowy ponieważ graliśmy na większym ryzyku z przodu nie pierwszy raz robiąc dziurę po swojej lewej stronie, więc nie chce robić z niego kozła ofiarnego i mieć pretensji, że to jego wina, ale po zdobyciu prowadzenia on tam po prostu powinien być i pomagać w asekuracji tak jak w pierwszej połowie pomagał Junce Bregu.
Żyro po kontuzjach jest wrakiem. Nie nadaje się na skrzydło. Nie mówiąc już o wsparciu kogokolwiek. Również nie mam do niego pretensji, tylko do jakiegoś zjeba, który go sprowadził.
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 23.04.2024, 23:17
Markus, brawo Rude, co?

Zaorać ten klub natychmiast. Szkoda, że nie stało się to po WSH, gorzej by już być nie mogło
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.04.2024, 23:28
Stratę tych punktów zawdzięczamy dziś Coleyowi.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 23.04.2024, 23:31
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą nasza szeroko pojętą kumateria czy tam grupy decyzyjne na trybunach (jak zwał tak zwał) nie mają kompletnie jaj. Odjebuje się na naszych oczach NAJGORSZY SEZON W PIEPRZONEJ HISTORII KLUBU XDD a ci nic. Jak Bednarz sie nie chcial zgodzic na haracz od biletu to potrafili w imie wlasnych interesow zarzadzic bojkot, a teraz cichosza. Wyobrazacie sobie ze cos takiego sie odjebuje w Lechu czy Legii i trybuny nie reaguja? 100 lat, 2 wojny światowe, komuna, nawet jebani gangsterzy, a potrzeba było w końcu elona muska po wylewie żeby zajebac ten klub.
Też mnie to zastanawia, a prawda jest taka, że o tym w jakim kierunku spoglądamy na to co się obecnie dzieje zależy w duże mierze od paru kumatych, którym z jakiegoś powodu nie przeszkadza to co się odwala w klubie. Może za 2-3 lata dowiemy się dlaczego, tak samo jak dowiedzieliśmy się po jakimś czasie jaką rolę miała Marzena S. i Damian D.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.04.2024, 23:33
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Stratę tych punktów zawdzięczamy dziś Coleyowi.
Też, miał setkę i usiadł na dupie przy bramce. Ale kogo zabrakło na lewej obronie w momencie kiedy mieliśmy prowadzenie i dwie minuty do końca? Krzyżanowskiego. On się tak przyziemnymi sprawami jak obrona nie zajmuje.
Szkoda że to obrońca.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.04.2024, 23:40
Tyle że on nie strzelił tej setki bo chciał to strzelić krzyżakiem, jak mógł normalnie to kopnąć i byłby gol.
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 23.04.2024, 23:41
nero napisał(a):Wyświetl post
Też mnie to zastanawia, a prawda jest taka, że o tym w jakim kierunku spoglądamy na to co się obecnie dzieje zależy w duże mierze od paru kumatych, którym z jakiegoś powodu nie przeszkadza to co się odwala w klubie. Może za 2-3 lata dowiemy się dlaczego, tak samo jak dowiedzieliśmy się po jakimś czasie jaką rolę miała Marzena S. i Damian D.
Dla nich ważna jest trawa od Ruchu i Widzewa. Już nie słychać gwizdów jak na początku tej narkomanskiej zgody, tylko wszyscy przeszli nad tym do porządku dziennego. Za dwa lata nawiążą kontakty z jakimś Zagłębiem czy Piastem i oszołomy będą skandować ich nazwy i tam jeździć. Quo vadis, Wislo?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2024, 00:03
My znów dzisiaj wyszliśmy inną taktyką !
To już zapewne 4 kolejny mecz z inną wg Wolfiego ! )))
W końcu my wcale nie wyszliśmy znów 3 stoperami i nie zaczęliśmy dopiero atakować mocniej jak się w dupce zaczęło palić.

Wcale tak nie wyglądało nasze rozgrywanie piłki w pierwszej połowie :

Przecież z reguły jeszcze między stoperów wchodził Carbo.

Ja wam mówię, gramy mega ostrożnie a i tak nam ładują bramki co mecz.
My nie potrafimy grać wahadłami. Villar nie jest wahadłowym. Stawianie go na wahadle to robienie mu krzywdy.

Rude jest zakochany w grze wahadłowymi i będziemy taką ostrożną grę uprawiać.
Przy takiej grze baraże to będzie loteria. Jeśli w ogóle się do nich załapiemy.
Oczy bolą.....
A chłop jest ślepy, dostał ostrzeżenie w poprzednim meczu ze Świtem i z Resovią robimy to samo. Jak dla mnie facet ma gadane, może znać się na taktyce, ale on nie potrafi dobrać piłkarzy do pozycji / taktyki do materiału. Jak dla mnie to wypierdzielenia w trybie pilnym. Jak zostanie na przyszły sezon to witaj 1 ligo na dłużej. Chyba, że nam się sfarfocli w barażach, jeśli uda nam się do nich dostać - co wcale takie oczywiste nie jest.

Ale wiecie - nie ma tego złego... przynajmniej recyrkulacja piłki jest, asymetryczne ustawienie też jest, profesjonalizm jest, wyższa półka piłkarska jest.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.04.2024 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 24.04.2024, 01:01
Nie będzie żadnych barazy, zesraja się znając życie na metr przed kiblem i w kluczowym meczu w kontekście utrzymania 6 miejsca dadza się przełamać Termalice.

Prezes pajac w nagrodę przedłuży mu kontrakt o rok z ktorego będzie go luzować w listopadzie w celu ratowania 1ligi.

Bo tym się skończy tłuczenie do usrania takiej gry przez drużynę która zostanie jeszcze wykastrowana w letnim okienku z jedynych piłkarzy posiadajacych jakiekolwiek umiejętności.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.04.2024, 04:05
Może ma w głowie te miliony euro, które nasz właściciel, a nawet niektórzy użytkownicy forum, widzieli oczami wyobraźni.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 24.04.2024, 04:06
Ja akurat jestem przekonany, ze wejdziemy do ekstraklasy po wygranych barażach na wyjazdach. Tylko po co?z taka "gra" Czy takim podejściem będziemy jeszcze większym pośmiewiskiem bo jednak drużyny sa nieco lepsze.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.04.2024, 04:19
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Ja akurat jestem przekonany, ze wejdziemy do ekstraklasy po wygranych barażach na wyjazdach. Tylko po co?z taka "gra" Czy takim podejściem będziemy jeszcze większym pośmiewiskiem bo jednak drużyny sa nieco lepsze.
Trzeba przyznac, ze smiala teza.
Z reszta sie zgadzam, ale... dzieki ewentualnej kasie po awansie bedzie nas stac na przynajmniej kolejny sezon po spadku Nasz wybor obecnie to:
a)dalsze meczenie buly z jeszcze jeden sezon w pierwszej lidze bez awansu, pozniej RIP
b)meczenie buly, spektakularny spadek i kolejne meczenie buly w pierwszej lidze po spadku z sezon, moze dwa, pozniej RIP
c)cud nad Wisla, przychodzi nowy wlasciciel z zewnatrz i zaczyna robic cokolwiek z glowa na karku
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 24.04.2024 o godz. 04:22.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.04.2024, 05:11
Nie wiem dlaczego Rude zrezygnował z Sobczak, gdy akurat wystawił Junkę w podstawie. Sobczak co jak co, ale potrafi wywalczyć wolnego i to wszędzie, Junca miałby sporo szans na przy celowanie kogoś w czerep.

Nie pamiętam jednego dobrego i pewnego meczu Rude w lidze, wszystko na styku.

To jest blamaż jego, Królewskiego i Ramireza.

Wiary chyba nie mam co do awansu przez baraże, na jakiej podstawie ją mieć?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.04.2024, 05:17
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Mój typ: raczej się wczołgamy do baraży, a w nich przypadkiem wygramy 2 mecze albo 1 albo nie wygramy żadnego.
A jeśli jednak wejdziemy do ekstraklasy to z Królewskim, Rude i resztą bandy będzie wielki wstyd.
Może pojutrze wygramy z pbb i zrobi się troszkę bardziej optymistycznie na weekend.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 24.04.2024 o godz. 07:30.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.04.2024, 05:34
Jestem kibicem Wisły od czasów przedcupiałowych, jakieś czterdzieści lat. Będę nim co najmniej przez następne trzydzieści - taki jest plan. Ale oglądać tego GÓWNA póki co nie mam więcej zamiaru. Jarek, dzięki, so long!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.04.2024, 06:31
Finansowo ekstraklasa potrzebna ale pod względem sportowym i takich własnych nadziei połączonych ze wstydem to aż głupio awansować do tych baraży. Gramy taka chujnie że nie ma żadnej przyjemności z oglądania tego, nie ma nawet takiej naturalnej pewności podszytej nadzieja że awansujemy do top 6 a później do ekstraklasy.

Ta drużyna dzięki JK, Kiko i Rude jest w takim rozkładzie, że przyszedł finisz sezonu i nie wiadomo czy awansujemy do top 6. Naszym największym sprzymierzeńcem w walce o top 6 są przeciwnicy, którzy sami grają pyte więc jest możliwość, że dzięki temu dla nas znajdzie się miejsce w 6, mimo tego, że też gramy pytę i wiele pkt możemy nie zdobyć.
Drużyna jest w takim rozkładzie że aż strach wchodzić do baraży bo tam nie wiadomo czy znowu będzie mocny w........
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.04.2024 o godz. 06:33.
drozd:
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.04.2024, 06:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba przyznac, ze smiala teza.
Z reszta sie zgadzam, ale... dzieki ewentualnej kasie po awansie bedzie nas stac na przynajmniej kolejny sezon po spadku Nasz wybor obecnie to:
a)dalsze meczenie buly z jeszcze jeden sezon w pierwszej lidze bez awansu, pozniej RIP
b)meczenie buly, spektakularny spadek i kolejne meczenie buly w pierwszej lidze po spadku z sezon, moze dwa, pozniej RIP
c)cud nad Wisla, przychodzi nowy wlasciciel z zewnatrz i zaczyna robic cokolwiek z glowa na karku
lit c) możesz śmiało wykreślić

lit b) teoretycznie jest to możliwe ale bądźmy szczerzy...

Zostaje lit a) - ale naprawdę jak człowiek dzisiaj musi się wewnętrznie zmobilizować, żeby iść na mecz z Bielskiem w piątek i to głównie ze względu na spotkanie ze znajomymi facjatami, to sama myśl o tym, co będziemy prezentować w kolejnym sezonie w 1 lidze przyprawia mnie o nudności.

Kiedyś pisałem, że najgorsze co może spotkać Wisłę to obojętność. I to się właśnie dzieje.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.04.2024, 06:47
Resovia tragicznie słaba, jedynie grali "na aferę" , a my bylismy bezradni przez całą pierwszą połowę. W drugiej coś ruszyło, dobrą zmianę dał Baena i zamiast dołożyć drugiego napastnika to trzymał 90 minut tego bezproduktywnego Dudę. Jestem daleki od chwalenia Gogoła , ale wszedł i zanotował asystę , kiedyś strzelił gola z GKSem Katowice , a Duda ? Już nawet nie mam większych pretensji o stratę gola na 1-1 , bo było wiadomo ,że Resovia ruszy całym zespołem , tak słabego rywala trzeba było wypunktować dużo wcześniej.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 24.04.2024, 07:06
Kolejny słaby mecz wielkiego analityka. Resovia go zaskoczyła? Rude, Kiko won.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.04.2024, 07:16
Nie tyle zaskoczyła, co on po prostu pozostaje bez wpływu na drużynę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów